|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Animal Liberation
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zabawne, że jak "marginalne" przypadki pojawiają się po drugiej stronie to są stale wymieniane. Jak dla mnie ten protest nie jest protestem "o wolność i wybór kobiet", a robieniem zwykłej rozpierduchy. Niszczenie kościołów. Kur%^& pomazanie znaku POLSKI WALCZĄCEJ, autobusów I wszędzie te hasła "[złe słowo]". No rzeczywiście, pełna kultura. A i hasła "to jest wojna " wybitnie mnie śmieszą. Nie chcecie prawdziwej wojny. Wyrok trybunały jest straszny, ale to co się dzieje jest również takie. Dzięki tym protestom wzrosną zachorowania. Nasza kulejąca służba zdrowia bez tego była w czarnej dupie. Więc jej dowalmy mocniej. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-10-29 o 21:13 Powód: Słownictwo. |
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przyłączę się do protestów m.in. dlatego, że nie akceptuję ich formy. Widziałam młode dziewczyny piszczące jak małolaty na koncercie rockowym po tym, jak ktoś krzyknął "**** ***" (wiadomo, co wstawić zamiast gwiazdek). Dla mnie to niepoważne, a co gorsze- brakuje mi myślenia perspektywicznego i propozycji co dalej. Edit. Dodam, że wczoraj na własne oczy widziałam czerwoną błyskawicę na fasadzie zabytkowego kościoła, który pochodzi jeszcze z XV wieku i jest jednym z cenniejszych lubelskich zabytków doby gotyku i renesansu. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-10-29 o 21:13 Powód: Słownictwo w cytacie. |
|
|
|
|
|
#3154 | ||
|
Animal Liberation
|
Cytat:
dlatego ja na te protesty nie chodzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-10-29 o 21:12 Powód: Słownictwo w cytacie. |
||
|
|
|
|
#3155 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mazania po zabytkach nie, ale fajnie, gdyby ludzie tak samo przeżywali wszystkie kibolskie bazgroły. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-10-29 o 21:12 Powód: Słownictwo. |
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88244612]Dla mnie poza pierwotnym postulatem jest wyrazem wkurzenia, dlatego popieram.
Mazania po zabytkach nie, ale fajnie, gdyby ludzie tak samo przeżywali wszystkie kibolskie bazgroły. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] A nie przeżywają? Nikt się nie wkurza, jak na nowej elewacji napiszą mu cokolwiek? Wandalizm to wandalizm. Tutaj jest jeszcze na tyle perfidny, bo po symbolach ważnych dla innych ludzi. Jedni wierzą, drudzy nie - z szacunku powinno się uszanować wyznanie innych ludzi. Jednak WSZYSCY jesteśmy Polakami. I co? Niszczyć symbole ludzi, którzy ginęli za kraj. No na słów nie ma. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-10-29 o 21:11 Powód: Słownictwo w cytacie. |
|
|
|
|
#3157 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do rolników odcinających się od strajku kobiet, to mam deja vu historii- w 68r. Też się robotnicy odcieni od strajku studentow. I ile potem jeszcze czasu upłynęło, krwi i cierpienia zanim PZPR przestało rządzić
Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2020-10-29 o 21:09 |
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88244612]Dla mnie poza pierwotnym postulatem jest wyrazem wkurzenia, dlatego popieram.
Mazania po zabytkach nie, ale fajnie, gdyby ludzie tak samo przeżywali wszystkie kibolskie bazgroły. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja się wkurzam jak pijane sebixy rozbijają w drobny maczek przystanek u mnie na osiedlu albo ostatnio jak spalili nową wiatę śmietnikową. Ale nie ukrywam, że kościół, sam budynek, jest dla mnie ważniejszy niż wiata śmietnikowa, a biorąc pod uwagę jego wartość dla kultury jako zabytku- to zupełnie tego nie akceptuję. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88244629]Możliwe że szwagier brązowej z czasem wydobrzeje... A co do rolników odcinających się od strajku kobiet, to mam deja vu historii- w 68r. Też się robotnicy odcieni od strajku studentow. I ile potem jeszcze czasu upłynęło, krwi i cierpienia zanim PZPR przestało rządzić [/QUOTE]Na razie niby "zdrowy", ale mimo że to kawał chłopa (w sensie wysoki i postawny, a nie że zalany tłuszczem), wysportowany (jeździ z dzieciaki na rowerze, pływa), to nie miał siły wczoraj zgrabić liści na trawniku przed domem, bo czuł się jak po jakimś ciężkim maratonie. Teraz jedzie z żoną do swoich rodziców (był późnym dzieckiem, rodzice 70+, bo prawdopodobnie zaraziła ich jego siostra (nie wiedziała, że jest chora, pojechała tam bez objawów, wróciła do siebie wieczorem i następnego dnia gorączka) i chyba krucho z nimi
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-10-29 o 21:12 Powód: Słownictwo w cytacie. |
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88244636]No, bo wszystko wina protestujących. Trybunału nie. $%^##^& przecież dobrze wiedzieli, jaka będzie reakcja, może i jej chcieli, ludzie...
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Przeczytaj moje wypowiedzi. Nic nie pisałam o tym, że to NIE JEST wina trybunału. Jednak wynik nie świadczy o tym, że trzeba zachowywać się jak bydło. A sporo osób to tak w moich oczach zrozumiało. Nie ma usprawiedliwienia dla wandalizmu, niszczenia. Oczywiście dodajmy jeszcze dzięki temu kilka tysięcy chorych, a dalej jeszcze większy PARALIŻ służby zdrowia - więcej zgonów. |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
Komentarz RN do sytuacji: "Jaką bezdenną pustkę trzeba mieć w głowie, żeby niszczyć wizerunek bohatera, dzięki któremu nie zalała nas czerwona bolszewia. Chyba, że to właśnie o to chodzi - być może jakaś grupa społeczeństwa ma żal, że tak się stało? Może tęsknią za spacerem w słomianych łapciach, kołchozem i tzw. kolektywem? Wychodzą nawarstwiające się latami braki edukacji historycznej i umysłowa aberracja."- czytamy na profilu Ruch Narodowy - Szczecin. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Snowdrop_ Czas edycji: 2020-10-29 o 21:39 |
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Konto usunięte
|
O, widzę, że napuszczanie władzy na protestujących już przynosi plon 🤩 I to wśród tych, których ten wyrok może dotyczyć. To co dopiero wśród tych, co nie.. Ciężko widzę przyszłość tego kraju.
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Śmieszy mnie oburzenie, że hasła są wulgarne.
To, że kobiety mają być żywymi trumnami nie jest ok i ja nie znajduję kulturalnych słów na to. Po prostu nie. Taki protest nie może być grzeczny i stonowany. Rządzący swoją arogancją już dawno przekroczyli granice wszelkiej przyzwoitości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3165 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88244658]O, widzę, że napuszczanie władzy na protestujących już przynosi plon 🤩 I to wśród tych, których ten wyrok może dotyczyć. To co dopiero wśród tych, co nie.. Ciężko widzę przyszłość tego kraju.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ludzie też mogą mieć po prostu własne zdanie. Czy protesty nie sprzyjają zwiększonej liczbie chorych? Czy przez to nie ma paraliżu służby zdrowia? Czy przez to nie umrze więcej ludzi? Zamykają restaurację, ludzie tracą pracę i nie będą mieli jej DŁUŻEJ. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88232312]Dzięki tym protestom wzrosną zachorowania. Nasza kulejąca służba zdrowia bez tego była w czarnej dupie. Więc jej dowalmy mocniej.[/QUOTE]Jak to wzrosną zachorowania? Przecież protestujący mają maseczki
To maseczki nie chronią? |
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co mają restauracje do protestow? Poza tym, że pracownicy gastro też protestują? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez stotek Czas edycji: 2020-10-29 o 21:19 |
|
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też mam własne zdanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3169 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie popieram wyroku, ale uważam że demonstrację można prowadzić też kulturalnymi hasłami, a nie "Kaja nie myje d***"- bo takie też widziałam. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() Zresztą antymaseczkowcy chcieli się przyłączyć Więc coraz bardziej przypomina to: co komu leży na wątrobie, to zapraszamy.
|
||
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaja to fanatyczna oszołomka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze, to na protestach wg TVPis było przecież około 100 osób, więc to nie może być wina protestujących
Po drugie, obecnie czeka się na test i wynik ile, tydzień? Protesty są od piątku, zanim wyklują się objawy i się zrobi test, a potem będzie wynik, to ło panie... Po trzecie, liczby i przed protestami wzrastały drastycznie, dziwi Was to? Zresztą, nie to, to zaraz zaczną się pochody ludzi ze zniczami, co to raz do roku według tradycji koniecznie muszą jechać zapalić prababci Wiesi lampkę. Nie mówiąc już co by mogło się dziać 11 listopada i bez tych 100osobowych protestów. Zgadzam się co do jednego - niszczenie i wandalizm, również kościołów i innych miejsc, jest zły. Po prostu. Niezależnie od bycia po lewej czy prawej stronie. Zgadzam się też, że jakiś procent ludzi upatruje w tym dobrej zabawy a nastolatkowie czas do wyjścia z domu i wykrzyczenia się, ale co z tego? Ludzie dają upust swoim frustracjom i to się po prostu zbierało latami. I każde wydarzenie, mniejsze i większe, i każde wyp__lanie się pisu na tym czy tamtym, każde krętactwa i matactwa zebrały się w całość. Po prostu tak kontrowersyjny, tak delikatny i tak ciężki temat jakim była aborcja był takim małym kamyczkiem, który zapoczątkował cała lawinę i sprawił, że ludzie w końcu (i tak późno) powiedzieli DOŚĆ.
|
|
#3174 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fakt, że ja nie nadużywam, i z moim to raczej zawsze negocjuję, że 3 dni a nie 5 ale też jak potrzebowalam po śmierci mamy, to bez problemu dostałam l4 tyle, ile chciałam (mowa o jakiś 2 tygodniach).[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88242679]O ja, przypomniałam sobie jeszcze jeden prostacki, ultra chamski tekst lekarki. I to chyba nawet była ta sama jędza co wyżej opisywana tylko rzecz miała miejsce ze 4-5 lat przed rzeczona wizyta. Skończyły mi się tabletki anty, miałam iść po receptę danego dnia, ale okazało się, ze mój lekarz (prywatny) nie dojechał. Poszłam wiec do przychodni, wysłali mnie do tej czarownicy, wchodzę i mówię, ze chciałabym receptę na tabletki antykoncepcyjne, bo mój lekarz nie dotarł. A ona do mnie coś w tym stylu, ze trzeba było myśleć przed i ona takich rzeczy nie wypisuje, proszę wyjść ![]() normalnie zatkało mnie. Chyba myślała, ze chodzi o tabletkę po i dlatego tak się oburzyła. Jezu co za baba. Nie wiem gdzie takie egzemplarze produkują. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Miałam lat niespełna 18, złamany palec ręki, do gabinetu wchodzę - w papierach nagle nie było zdjęcia rtg (a zanosiłam wcześniej) - mówię, że dawałam, a lekarz: co mi pani tu pier....li! Wyszłam, trzasnąwszy drzwiami. To jeszcze były czasy, gdy niepełnoletnia osoba nie musiała iść z rodzicem. Cytat:
Bo dla mnie to jest wstyd i hańba największa. Dzięki tym protestom? Jeśli już, to PRZEZ te protesty, i nie, one wzrastają lawinowo od 3 tygodni przez debilne decyzje rządu. [1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88244612]Dla mnie poza pierwotnym postulatem jest wyrazem wkurzenia, dlatego popieram. Mazania po zabytkach nie, ale fajnie, gdyby ludzie tak samo przeżywali wszystkie kibolskie bazgroły. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] O właśnie ![]() Cytat:
I z tego, co wiem - to wandalskie hasła na pomnikach na przykład -były usuwane od razu przez osoby protestujące. Słów nie ma to na to, co kaczor + rząd wyprawia od wielu miesięcy. |
|||
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od wczoraj mocny ból głowy, jakby zapchane zatoki, bez kataru, lekka temparatura, takie ogólne rozbicie. A własnie od dzisiaj plecy mnie bolą i już miałam mówić lekarzowi, że to pewnie nie związane, ale tu widzę, że jest opcja |
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które nie popieracie protestów, tak z ciekawości, co według Was powinni robić ludzie, żeby mimo wszystko dobitnie wyrazić swój jasny i stanowczy sprzeciw? Obecna forma jest według Was zła - ok, macie prawo mieć takie zdanie. Ale co w zamian, co innego mogłoby przynieść jakiś skutek, a w obecnych czasach byłoby bezpieczne?
|
|
|
#3177 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
A ja patrzę na zdjęcie wstawione na lokalną grupę (nawet nie wiem czy fotka z Lublina) i zastanawiam się czy to ten patologiczny margines czy też fejk.
|
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88244711]
I z tego, co wiem - to wandalskie hasła na pomnikach na przykład -były usuwane od razu przez osoby protestujące. [/QUOTE] Tak czyszczone, że sama widziałam je następnego dnia. Nie przeczę, że część czyścili. Jednak znaczą nie. I nadal - nie powinni ich zrobić. W ogóle. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

Ale to był chyba ostatni taki agresywny marsz.

dlatego ja na te protesty nie chodzę. 

To maseczki nie chronią? 

ale też jak potrzebowalam po śmierci mamy, to bez problemu dostałam l4 tyle, ile chciałam (mowa o jakiś 2 tygodniach).