Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8. - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-10-29, 23:37   #3241
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Konto usunięte

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Ja właśnie czytam, że jakaś posłanka geniuszka uznała, że na ulice wychodzą same prostytutki, narkomanki i zabójczy nie dzieci..

No, to jest dopiero patola.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To oczywisty wniosek, przecież na proteście same lewaki, a to największa zaraza 21 wieku. Co zrobisz jak nic nie zrobisz. :/

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 23:45   #3242
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88245063]Nie no mazanie czegokolwiek to patola ( chyba że kreda ; ) ). Nie znoszę niszczenia jakiegokolwiek mienia. Za przylapanie na gorącym uczynku powinien być surowy mandat. Ludzie powinni się nauczyć dbać o wspólne rzeczy i estetykę miejsc.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Jaki wybryk? Nie wiem ile ludzi wyszło na ulice, ale szacuje sie że w całej Polsce ponad milion. Ile słyszałaś incydentów?
Transparent w kościele to nie incydent.
Zawsze się trafi jakaś patola, tego nie da się uniknąć. Ale ta patola to margines.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ale ja popieram protesty i wspieram na ile mogę. I gdybym mogła, byłabym z ludźmi na ulicach.

Chodziło mi o wybryki rządu, że nawet jeśli ludzie ich wybrali, nie oznacza to że muszą akceptować wszystko co rząd robi.

Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 23:47   #3243
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
No nie wiem. Myslisz ze te protesty cos dadza? Jak nic nie dadza to bedzie masa zarazen i na marne.

Nie, nie na marne.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 23:51   #3244
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

W ogóle boję się jutrzejszego dnia, boję się że strajk upadnie. Obserwuję fejsa i tam ludzie zaczęli się mocno dzielić. W ogóle o co chodzi z Holownią? Widziałam jego wystąpienie z piątku i podobało mi się to co mówił, a dzisiaj jakiś jazgot wokół niego się zrobił?

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Wracając do wirusa, to tak przeglądam różne komentarze na brytyjskich stronach i w szoku jestem ilu ludzi optuje za lockdownem
Szczytem był pomysł by wprowadzać 2 tygodniowy lockdown co 6 tygodni, do momentu aż pojawi się szczepionka lub lek.

Stary 2020-10-29, 23:53   #3245
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
W ogóle boję się jutrzejszego dnia, boję się że strajk upadnie. Obserwuję fejsa i tam ludzie zaczęli się mocno dzielić. W ogóle o co chodzi z Holownią? Widziałam jego wystąpienie z piątku i podobało mi się to co mówił, a dzisiaj jakiś jazgot wokół niego się zrobił?

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Wracając do wirusa, to tak przeglądam różne komentarze na brytyjskich stronach i w szoku jestem ilu ludzi optuje za lockdownem
Szczytem był pomysł by wprowadzać 2 tygodniowy lockdown co 6 tygodni, do momentu aż pojawi się szczepionka lub lek.

A co tem lockdown co 6 tygodni by miał dawac?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 23:55   #3246
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:

Ta Lempart (? tak się nazywa) na niego najechała. W związku z tym na profilu dziewuchy dziewuchom pojawił się głos, że się pod tym nie podpisują. Potem Lempart podobno przeprosiła Hołownię. Nie śledzę dokładnie, bo zmienia się jak w kalejdoskopie.

Na dobranoc naszła mnie taka refleksja. Mądry Polak po szkodzie. Ile z tych osób, które teraz protestują, protestowało jak PiS zawłaszczał TK czy SN, czy w ogóle robił rozpierduchę w sądach? Znacznie mniej. Sporo osób wręcz się cieszyło, że "wreszcie zabrali się za kastę". A prawnicy ostrzegali, że wolne, niezawisłe sądy to ważne ogniwo demokracji i ochrony praw.
Może nikt nie przewidział, że odbije się to na aborcji, ale na ilu sprawach przeciętnego zjadacza chleba już się odbiło?
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 00:00   #3247
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Ta Lempart (? tak się nazywa) na niego najechała. W związku z tym na profilu dziewuchy dziewuchom pojawił się głos, że się pod tym nie podpisują. Potem Lempart podobno przeprosiła Hołownię. Nie śledzę dokładnie, bo zmienia się jak w kalejdoskopie.

Na dobranoc naszła mnie taka refleksja. Mądry Polak po szkodzie. Ile z tych osób, które teraz protestują, protestowało jak PiS zawłaszczał TK czy SN, czy w ogóle robił rozpierduchę w sądach? Znacznie mniej. Sporo osób wręcz się cieszyło, że "wreszcie zabrali się za kastę". A prawnicy ostrzegali, że wolne, niezawisłe sądy to ważne ogniwo demokracji i ochrony praw.
Może nikt nie przewidział, że odbije się to na aborcji, ale na ilu sprawach przeciętnego zjadacza chleba już się odbiło?
?
No z tego, że się biorą za kastę to się chyba cieszył Edan. Wow, też mi przykład.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 00:07   #3248
staska_stasia
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88245114]?
No z tego, że się biorą za kastę to się chyba cieszył Edan. Wow, też mi przykład.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Nie piszę, że tutaj się ktoś cieszył, ale w społeczeństwie sporo było osób z takim podejściem. A konstytucjonaliści czy publicyści wprost ostrzegali, że sądownictwo to ostatnia deska ratunku dla poszanowania praw obywatelskich.

Ja ten temat kończę. Uzewnętrzniłam się, nie oczekuję pogłębionej analizy.

Edytowane przez staska_stasia
Czas edycji: 2020-10-30 o 00:08
Stary 2020-10-30, 00:18   #3249
Konto usunięte

Cytat:
Nie piszę, że tutaj się ktoś cieszył, ale w społeczeństwie sporo było osób z takim podejściem. A konstytucjonaliści czy publicyści wprost ostrzegali, że sądownictwo to ostatnia deska ratunku dla poszanowania praw obywatelskich.

Ja ten temat kończę. Uzewnętrzniłam się, nie oczekuję pogłębionej analizy.
No nie wiem, nie znam osób z takim podejściem. Każdy mądry człowiek wie, że wszystkie władze w jednych rękach to bardzo groźna sytuacja. I mamy co mamy.

Stary 2020-10-30, 00:24   #3250
staska_stasia
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88245129]No nie wiem, nie znam osób z takim podejściem. Każdy mądry człowiek wie, że wszystkie władze w jednych rękach to bardzo groźna sytuacja. I mamy co mamy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Jeszcze tylko jedną rzecz napiszę.
Może i wielu ludzi wiedziało, że to źle, tylko co z tym zrobili? Skomentowali w niedzielę przy kotlecie, ale na ulicę nie wyszli.
Nie obwiniam nikogo. Ale myślę, że wiele osób żyło wówczas w przekonaniu, że to ich nie dotczy, a okazuje się, że jednak dotyczy, i to bardzo.
Stary 2020-10-30, 00:27   #3251
wika82
Zakorzenienie

Cytat:

Nie śledzę go, i mam go w nosie, podobnie jak resztę polityków, ale podobno rok temu mówił inaczej o aborcji z powodu ciężkich wad płodu.

Ale nie sprawdzałam czy to prawda.

Jeśli tak, to faktycznie, wieje hipokryzją na kilometr i facet próbuje zbić kapitał polityczny.

Stary 2020-10-30, 00:52   #3252
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
A co tem lockdown co 6 tygodni by miał dawac?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Przerwanie transmisji i ochronę szpitali. Tym to było argumentowane.
I jeszcze Bożym Narodzeniem, niektórzy uważają, że jeśli teraz zostanie wprowadzony lockdown, to że święta będą normalne
Cytat:

Lampart
A za co najechała?

W ogóle bardzo mi się nie podoba w jaką stronę to wsztstko zmierza i to że nurty feministyczne wyjechały z postulatami lgbt i aborcji na życzenie. Osobiście ja te postulaty popieram, ale zdaje sobie sprawę z tego że te tematy, to ogniwo zapalne dla społeczeństwa i boję się że teraz dużo ludzi się od strajku odwróci
Coś tam próbowałam się udzielać na ten temat , ale mnie wyzwali od homofobów.

Co do zawłaszczania TK i SN to wydaje mi się że człowiek siedzi cicho i się nie interesuje, dopóki go to osobiście nie tyka.

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Staska_stasia właśnie wpadł mi w oko wywiad z prof Ryszardem Piotrowskim i on tam radzi by ogłosić wyrok TK, a zaraz po nim uchwalić przepis który to TK skasował. Czyli jakieś wyjście jest.

---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Cytat:
Nie śledzę go, i mam go w nosie, podobnie jak resztę polityków, ale podobno rok temu mówił inaczej o aborcji z powodu ciężkich wad płodu.

Ale nie sprawdzałam czy to prawda.

Jeśli tak, to faktycznie, wieje hipokryzją na kilometr i facet próbuje zbić kapitał polityczny.

Akurat wydziałam jego wystąpienie po wyroku TK i nadal utrzymywał że jest przeciw aborcji, natomiast dobrze się wypowiedział na temat tej całej sytuacji i nie poparł wyroku. W moim odczuciu mądrze gadał.

Edytowane przez Czarina
Czas edycji: 2020-10-30 o 00:48
Stary 2020-10-30, 00:56   #3253
Monia284
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88245100]Nie, nie na marne.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A co da ten protest? Nie widac efektow niestety. Chociaz tez bym chciala zeby byly.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 01:32   #3254
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Cytat:
A co da ten protest? Nie widac efektow niestety. Chociaz tez bym chciala zeby byly.

A chociaż to, że rząd zobaczy że Polacy mają swoją granicę tolerancji dla ich wybryków. I jeśli przekroczą tę granicę to będzie dym. Ta sytuacja zasiała w nich strach że nie są nietykalni.

Stary 2020-10-30, 03:54   #3255
justysiaa89
Zakorzenienie

Ponawiam pytanie bo zniknęło w gąszczu postów o protestach...

Hej

Wiem że jest lupka ale kiedy wpisuję w nią frazę wyrzuca mnie z wątku w ogóle Mam nadzieję że piszę na dobrym wątku...

Chciałabym zapytać ile u Was/bliskich Wam osób które chorowały trwała utrata węchu i smaku? Bo ja po 3 dniach mam ochotę usiąść i płakać skoro mogłabym jeść tekturę czy karmę dla psa i nie czuję różnicy

justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 05:42   #3256
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość

Hej

Wiem że jest lupka ale kiedy wpisuję w nią frazę wyrzuca mnie z wątku w ogóle Mam nadzieję że piszę na dobrym wątku...

Chciałabym zapytać ile u Was/bliskich Wam osób które chorowały trwała utrata węchu i smaku? Bo ja po 3 dniach mam ochotę usiąść i płakać skoro mogłabym jeść tekturę czy karmę dla psa i nie czuję różnicy

Znajoma miała problem z tym około tygodnia, ale ile to trwa statystycznie, tego nie wiem.
Stary 2020-10-30, 06:41   #3257
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 06:45   #3258
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze tylko jedną rzecz napiszę.
Może i wielu ludzi wiedziało, że to źle, tylko co z tym zrobili? Skomentowali w niedzielę przy kotlecie, ale na ulicę nie wyszli.
Nie obwiniam nikogo. Ale myślę, że wiele osób żyło wówczas w przekonaniu, że to ich nie dotczy, a okazuje się, że jednak dotyczy, i to bardzo.
Cokolwiek - NIC, absolutnie NIC nie usprawiedliwia poruszenia tej sprawy w tym okresie. NIC.
To jest ICH wina i to oni będą mieć krew na rękach.

Cytat:
A co da ten protest? Nie widac efektow niestety. Chociaz tez bym chciala zeby byly.

A jaki ma dać efekt wczoraj, dzisiaj, jutro? Co byś chciała widzieć?
Stary 2020-10-30, 06:55   #3259
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Przerwanie transmisji i ochronę szpitali. Tym to było argumentowane.
I jeszcze Bożym Narodzeniem, niektórzy uważają, że jeśli teraz zostanie wprowadzony lockdown, to że święta będą normalne Lampart
A za co najechała?

W ogóle bardzo mi się nie podoba w jaką stronę to wsztstko zmierza i to że nurty feministyczne wyjechały z postulatami lgbt i aborcji na życzenie. Osobiście ja te postulaty popieram, ale zdaje sobie sprawę z tego że te tematy, to ogniwo zapalne dla społeczeństwa i boję się że teraz dużo ludzi się od strajku odwróci
Coś tam próbowałam się udzielać na ten temat , ale mnie wyzwali od homofobów.

Co do zawłaszczania TK i SN to wydaje mi się że człowiek siedzi cicho i się nie interesuje, dopóki go to osobiście nie tyka.

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Staska_stasia właśnie wpadł mi w oko wywiad z prof Ryszardem Piotrowskim i on tam radzi by ogłosić wyrok TK, a zaraz po nim uchwalić przepis który to TK skasował. Czyli jakieś wyjście jest.

---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Akurat wydziałam jego wystąpienie po wyroku TK i nadal utrzymywał że jest przeciw aborcji, natomiast dobrze się wypowiedział na temat tej całej sytuacji i nie poparł wyroku. W moim odczuciu mądrze gadał.

Nie rozumiesz.

Podobno nie dalej jak rok temu był przeciwny aborcji z powodu ciężkich wad płodu.

A tera nagle popiera i jest przeciwny wyrokowi.

Jeśli to prawda, to uważam, że facet jest cynikiem i nie można mu ufać. Dlatego został odsunięty przez protestujących.

Ale nie sprawdzałam tego, więc nie wiem.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88245217]Cokolwiek - NIC, absolutnie NIC nie usprawiedliwia poruszenia tej sprawy w tym okresie. NIC.
pani s A ATo jest ICH wina i to oni będą mieć krew na rękach.

A jaki ma dać efekt wczoraj, dzisiaj, jutro? Co byś chciała widzieć?[/QUOTE]Wyjęłaś mi z ust każde słowo.

Ja jeszcze dodam, że mieć w naszym kraju dziecko niepełnosprawne, to gehenna.
Mój syn ma niewielki problem, a pieniędzy na terapię idzie cała góra włącznie z prywatnym pkolem, bo musi być w małej grupie. Drugie dziecko wymaga 3 miesięcznej terapii logopedycznej.

Ludzie, którzy mają naprawdę niepełnosprawne dzieci - są zostawienie sami sobie. A państwo żąda heroizmu.

Ale wiadomo, ich obchodzą tylko płody, które po urodzeniu stają się dzieci, czyli kłopotem wyłącznie rodziców.

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2020-10-30 o 07:00
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 06:59   #3260
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Ale kiedy temat aborcji na życzenie ma wrócić? Za każdym razem, gdy ktoś go próbuje poruszyć, podrzuca projekty ustaw itd. Temat znika, zaczyna się znowu retoryka zabijania dzieci, prostytutek, kobiet, "które rozkładają nogi na lewo i prawo", klauzuli sumienia...

W temacie wątku właśnie dowiedziałam sie, że znajomy który ma koronę, nie miał zapasów żarcia, a dostawa byłaby dopiero na następny dzień, więc zamiast zamówić żarcie na wynos albo poprosic znajomych, pobiegl do sklepu zrobić zakupy. Autentycznie uwazam, że powinno się pomyśleć na przeszczepem szarych komórek albo karami cielesnymi. Nie mam siły do idiotów. Pandemia zdaje się pięknie rewidować niektóre znajomości

Wysłane z mojego CUBOT DINOSAUR przy użyciu Tapatalka
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 07:17   #3261
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32
Konto usunięte

Byc moze Holownia jest przeciw aborcji, ale nie chce narzucac innym swojej woli. Tak moze byc.

Co do postulatow aborcji na zyczenie, lgbt i innych to jestem sceptyczna. Te protesty wyprowadzily tyle osob na ulice w tak trudnym czasie, bo wiekszosc spoleczenstwa ma to samo zdanie (aborcja plodu niepelnosprawnego ma byc dozwolona). Co do aborcji na zyczenie np., spoleczenstwo jest podzielone i zawsze bylo, na kobiete po aborcji patrzy sie krzywo. Zeby nie bylo tak, ze postulatow bedzie tak wiele roznych, ze protesty straca na sile i grupy sie rozpadna...

Swoja droga, tak na dzien dobry, przypomniala mi sie kwestia kraju El Salvador. Tam aborcja jest w 100% nielegalna. Ogladalam kiedys reportaz, jak kobiety trafiaja na lata do wiezienia, bo np. poronily i oskarzono ich o to, ze celowo doprowadzily do smierci plodu. Do takich bzdur prowadza takie ostre prawa.
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 07:21   #3262
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

Że mają Jarka i cały PiS w poważaniu i nie dadzą się w uja robić.

Przeciez rządzący mają nas za chołotę, która można pomiatać. Serio, nie widzisz tego?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 07:23   #3263
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość

Hej

U mnie trwało około tygodnia i stopniowo smak i węch zaczął wracać.

patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 07:23   #3264
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
No nie wiem. Myslisz ze te protesty cos dadza? Jak nic nie dadza to bedzie masa zarazen i na marne.

Stara retoryka z twojej strony, pt.bo będzie dużo zarażeń, bo ja się zarażę 🤷

Nawet nie wiem, jak to skomentować 🤷

km

mój INSTA
Stary 2020-10-30, 07:26   #3265
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Że mają Jarka i cały PiS w poważaniu i nie dadzą się w uja robić.

Przeciez rządzący mają nas za chołotę, która można pomiatać. Serio, nie widzisz tego?

Nie widzi, bo sama napisała, że głosowała na PiS.

ateris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 07:32   #3266
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
Nie widzi, bo sama napisała, że głosowała na PiS.

Szkoda, że nie doczytałam.

Mój post na marne, po co się produkowalam.

km

mój INSTA
Stary 2020-10-30, 07:38   #3267
Linka25
Zakorzenienie

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88245024]Nie odniose tego do korony, bo ten wirus o którym mówisz nie paraliżuje całego świata i nie zabiera dostępu do służby zdrowia. Tak ludzie nie są nieśmiertelni, ale to nie powód aby siedzieć w domu z byle katarem.
Ze tak zapytam, pracujesz na etat u prywatnego przedsiębiorcy?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Nie uważam żeby najmniejsza infekcja wymagała zamykania nas w domach. Musimy wymieniać się zarazkami w jakimś stopniu. Pokazuję Ci tylko ze to co napisałaś o katarze: większość przejdzie to łagodnie, tyczy się również korony. A dla niektórych będzie groźny- dokładnie tak samo.
A to że paraliżuje swiat i "wymaga" zamykania lasów to już inny dlugi temat.

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 07:40   #3268
Konto usunięte

Cytat:
Nie rozumiesz.

Podobno nie dalej jak rok temu był przeciwny aborcji z powodu ciężkich wad płodu.

A tera nagle popiera i jest przeciwny wyrokowi.

Jeśli to prawda, to uważam, że facet jest cynikiem i nie można mu ufać. Dlatego został odsunięty przez protestujących.

Ale nie sprawdzałam tego, więc nie wiem.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Wyjęłaś mi z ust każde słowo.

Ja jeszcze dodam, że mieć w naszym kraju dziecko niepełnosprawne, to gehenna.
Mój syn ma niewielki problem, a pieniędzy na terapię idzie cała góra włącznie z prywatnym pkolem, bo musi być w małej grupie. Drugie dziecko wymaga 3 miesięcznej terapii logopedycznej.

Ludzie, którzy mają naprawdę niepełnosprawne dzieci - są zostawienie sami sobie. A państwo żąda heroizmu.

Ale wiadomo, ich obchodzą tylko płody, które po urodzeniu stają się dzieci, czyli kłopotem wyłącznie rodziców.

My też, wszelkie diagnozy psych, badania (tak BTW ostatnio robiłam synowi rezonans, jeszcze EEG by się przydało, myślę, że z 250 minimum), to są setki złotych. Np. nasza poradnia psych ped nie robi diagnozy SI, która w przypadku dzieciaków dotkniętych nawet lekkimi zaburzeniami rozwojowymi jest kluczowa, bagatelka 400 zł.
A mam względnie naprawdę zdrowe dziecko.

Stary 2020-10-30, 07:41   #3269
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie_powiem Pokaż wiadomość
Znajoma miała problem z tym około tygodnia, ale ile to trwa statystycznie, tego nie wiem.
Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
U mnie trwało około tygodnia i stopniowo smak i węch zaczął wracać.

Dziękuję bardzo Oby i u mnie tak było. Lekarz nastraszył że to nawet pół roku może się utrzymywać

justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 07:46   #3270
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Stara retoryka z twojej strony, pt.bo będzie dużo zarażeń, bo ja się zarażę 🤷

Nawet nie wiem, jak to skomentować 🤷

Ja proponuję po prostu ignorować jej posty, od samego początku pandemii retoryka jest taka sama. Mogę nie czytać, a już wiem, że będzie masło maślane w postaci chcialabym, ale nie, bo ja się niby zgadzam, ale nie do końca, olaboga zarazimy się i kto mnie zastąpi w sklepie z butami.

Z całym szacunkiem, nie idzie tego czytać.

Ja niestety z powodów osobistych byłam tylko chwilę na proteście.
Pociesza mnie, że jak temat się podniósł to okazało się, że spora większość mojego otoczenia podziela moje zdanie w kwestii aborcyjnej (tak w sumie to tylko jeden facet w pracy jest szczęśliwy, bo to morderstwo i kobieta ma sobie ponosić konsekwencje, jakby to była jej decyzja, począć chore dziecko).

Co jest dla mnie nad wyraz miłe na sercu - moja 72 letnia babcia, ekstremalnie wierząca, chodząca na pielgrzymki co roku, zawsze w niedzielę w kościele, rano wieczór modlitwy, jest równie mocno zbulwersowana tą sytuacją. Bo kobieta powinna mieć wybór, bo te choroby są zbyt okrutne, żeby na chwilowe życie z nimi skazywać te dzieci. Bo pomoc niepełnosprawnym i ich rodzinom nie istnieje w Polsce na poziomie systemowym! Bo opieka okołoporodowa leży i kwiczy, w przypadku ciąż z płodami z wadą letalną jest jeszcze gorzej.

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości