|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88245063]Nie no mazanie czegokolwiek to patola ( chyba że kreda ; ) ). Nie znoszę niszczenia jakiegokolwiek mienia. Za przylapanie na gorącym uczynku powinien być surowy mandat. Ludzie powinni się nauczyć dbać o wspólne rzeczy i estetykę miejsc.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Jaki wybryk? Nie wiem ile ludzi wyszło na ulice, ale szacuje sie że w całej Polsce ponad milion. Ile słyszałaś incydentów? Transparent w kościele to nie incydent. Zawsze się trafi jakaś patola, tego nie da się uniknąć. Ale ta patola to margines. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ale ja popieram protesty i wspieram na ile mogę. I gdybym mogła, byłabym z ludźmi na ulicach. Chodziło mi o wybryki rządu, że nawet jeśli ludzie ich wybrali, nie oznacza to że muszą akceptować wszystko co rząd robi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle boję się jutrzejszego dnia, boję się że strajk upadnie. Obserwuję fejsa i tam ludzie zaczęli się mocno dzielić. W ogóle o co chodzi z Holownią? Widziałam jego wystąpienie z piątku i podobało mi się to co mówił, a dzisiaj jakiś jazgot wokół niego się zrobił?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Wracając do wirusa, to tak przeglądam różne komentarze na brytyjskich stronach i w szoku jestem ilu ludzi optuje za lockdownem ![]() Szczytem był pomysł by wprowadzać 2 tygodniowy lockdown co 6 tygodni, do momentu aż pojawi się szczepionka lub lek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dobranoc naszła mnie taka refleksja. Mądry Polak po szkodzie. Ile z tych osób, które teraz protestują, protestowało jak PiS zawłaszczał TK czy SN, czy w ogóle robił rozpierduchę w sądach? Znacznie mniej. Sporo osób wręcz się cieszyło, że "wreszcie zabrali się za kastę". A prawnicy ostrzegali, że wolne, niezawisłe sądy to ważne ogniwo demokracji i ochrony praw. Może nikt nie przewidział, że odbije się to na aborcji, ale na ilu sprawach przeciętnego zjadacza chleba już się odbiło? |
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No z tego, że się biorą za kastę to się chyba cieszył Edan. Wow, też mi przykład. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88245114]?
No z tego, że się biorą za kastę to się chyba cieszył Edan. Wow, też mi przykład. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie piszę, że tutaj się ktoś cieszył, ale w społeczeństwie sporo było osób z takim podejściem. A konstytucjonaliści czy publicyści wprost ostrzegali, że sądownictwo to ostatnia deska ratunku dla poszanowania praw obywatelskich. Ja ten temat kończę. Uzewnętrzniłam się, nie oczekuję pogłębionej analizy. Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2020-10-30 o 00:08 |
|
|
|
|
#3249 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88245129]No nie wiem, nie znam osób z takim podejściem. Każdy mądry człowiek wie, że wszystkie władze w jednych rękach to bardzo groźna sytuacja. I mamy co mamy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jeszcze tylko jedną rzecz napiszę. Może i wielu ludzi wiedziało, że to źle, tylko co z tym zrobili? Skomentowali w niedzielę przy kotlecie, ale na ulicę nie wyszli. Nie obwiniam nikogo. Ale myślę, że wiele osób żyło wówczas w przekonaniu, że to ich nie dotczy, a okazuje się, że jednak dotyczy, i to bardzo. |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie sprawdzałam czy to prawda. Jeśli tak, to faktycznie, wieje hipokryzją na kilometr i facet próbuje zbić kapitał polityczny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3252 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze Bożym Narodzeniem, niektórzy uważają, że jeśli teraz zostanie wprowadzony lockdown, to że święta będą normalne ![]() Cytat:
![]() A za co najechała? W ogóle bardzo mi się nie podoba w jaką stronę to wsztstko zmierza i to że nurty feministyczne wyjechały z postulatami lgbt i aborcji na życzenie. Osobiście ja te postulaty popieram, ale zdaje sobie sprawę z tego że te tematy, to ogniwo zapalne dla społeczeństwa i boję się że teraz dużo ludzi się od strajku odwróci ![]() Coś tam próbowałam się udzielać na ten temat , ale mnie wyzwali od homofobów. Co do zawłaszczania TK i SN to wydaje mi się że człowiek siedzi cicho i się nie interesuje, dopóki go to osobiście nie tyka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Staska_stasia właśnie wpadł mi w oko wywiad z prof Ryszardem Piotrowskim i on tam radzi by ogłosić wyrok TK, a zaraz po nim uchwalić przepis który to TK skasował. Czyli jakieś wyjście jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2020-10-30 o 00:48 |
|||
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88245100]Nie, nie na marne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A co da ten protest? Nie widac efektow niestety. Chociaz tez bym chciala zeby byly. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanie bo zniknęło w gąszczu postów o protestach...
Hej ![]() Wiem że jest lupka ale kiedy wpisuję w nią frazę wyrzuca mnie z wątku w ogóle Mam nadzieję że piszę na dobrym wątku...Chciałabym zapytać ile u Was/bliskich Wam osób które chorowały trwała utrata węchu i smaku? Bo ja po 3 dniach mam ochotę usiąść i płakać skoro mogłabym jeść tekturę czy karmę dla psa i nie czuję różnicy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znajoma miała problem z tym około tygodnia, ale ile to trwa statystycznie, tego nie wiem.
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3258 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest ICH wina i to oni będą mieć krew na rękach. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno nie dalej jak rok temu był przeciwny aborcji z powodu ciężkich wad płodu. A tera nagle popiera i jest przeciwny wyrokowi. Jeśli to prawda, to uważam, że facet jest cynikiem i nie można mu ufać. Dlatego został odsunięty przez protestujących. Ale nie sprawdzałam tego, więc nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88245217]Cokolwiek - NIC, absolutnie NIC nie usprawiedliwia poruszenia tej sprawy w tym okresie. NIC. pani s A ATo jest ICH wina i to oni będą mieć krew na rękach. A jaki ma dać efekt wczoraj, dzisiaj, jutro? Co byś chciała widzieć?[/QUOTE]Wyjęłaś mi z ust każde słowo. Ja jeszcze dodam, że mieć w naszym kraju dziecko niepełnosprawne, to gehenna. Mój syn ma niewielki problem, a pieniędzy na terapię idzie cała góra włącznie z prywatnym pkolem, bo musi być w małej grupie. Drugie dziecko wymaga 3 miesięcznej terapii logopedycznej. Ludzie, którzy mają naprawdę niepełnosprawne dzieci - są zostawienie sami sobie. A państwo żąda heroizmu. Ale wiadomo, ich obchodzą tylko płody, które po urodzeniu stają się dzieci, czyli kłopotem wyłącznie rodziców. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2020-10-30 o 07:00 |
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Konto usunięte
|
Ale kiedy temat aborcji na życzenie ma wrócić? Za każdym razem, gdy ktoś go próbuje poruszyć, podrzuca projekty ustaw itd. Temat znika, zaczyna się znowu retoryka zabijania dzieci, prostytutek, kobiet, "które rozkładają nogi na lewo i prawo", klauzuli sumienia...
W temacie wątku właśnie dowiedziałam sie, że znajomy który ma koronę, nie miał zapasów żarcia, a dostawa byłaby dopiero na następny dzień, więc zamiast zamówić żarcie na wynos albo poprosic znajomych, pobiegl do sklepu zrobić zakupy. Autentycznie uwazam, że powinno się pomyśleć na przeszczepem szarych komórek albo karami cielesnymi. Nie mam siły do idiotów. Pandemia zdaje się pięknie rewidować niektóre znajomości ![]() Wysłane z mojego CUBOT DINOSAUR przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3261 |
|
Konto usunięte
|
Byc moze Holownia jest przeciw aborcji, ale nie chce narzucac innym swojej woli. Tak moze byc.
Co do postulatow aborcji na zyczenie, lgbt i innych to jestem sceptyczna. Te protesty wyprowadzily tyle osob na ulice w tak trudnym czasie, bo wiekszosc spoleczenstwa ma to samo zdanie (aborcja plodu niepelnosprawnego ma byc dozwolona). Co do aborcji na zyczenie np., spoleczenstwo jest podzielone i zawsze bylo, na kobiete po aborcji patrzy sie krzywo. Zeby nie bylo tak, ze postulatow bedzie tak wiele roznych, ze protesty straca na sile i grupy sie rozpadna... Swoja droga, tak na dzien dobry, przypomniala mi sie kwestia kraju El Salvador. Tam aborcja jest w 100% nielegalna. Ogladalam kiedys reportaz, jak kobiety trafiaja na lata do wiezienia, bo np. poronily i oskarzono ich o to, ze celowo doprowadzily do smierci plodu. Do takich bzdur prowadza takie ostre prawa.
|
|
|
|
|
#3262 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Przeciez rządzący mają nas za chołotę, która można pomiatać. Serio, nie widzisz tego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Nawet nie wiem, jak to skomentować 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3266 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Mój post na marne, po co się produkowalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88245024]Nie odniose tego do korony, bo ten wirus o którym mówisz nie paraliżuje całego świata i nie zabiera dostępu do służby zdrowia. Tak ludzie nie są nieśmiertelni, ale to nie powód aby siedzieć w domu z byle katarem.
Ze tak zapytam, pracujesz na etat u prywatnego przedsiębiorcy? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Nie uważam żeby najmniejsza infekcja wymagała zamykania nas w domach. Musimy wymieniać się zarazkami w jakimś stopniu. Pokazuję Ci tylko ze to co napisałaś o katarze: większość przejdzie to łagodnie, tyczy się również korony. A dla niektórych będzie groźny- dokładnie tak samo. A to że paraliżuje swiat i "wymaga" zamykania lasów to już inny dlugi temat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3268 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A mam względnie naprawdę zdrowe dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby i u mnie tak było. Lekarz nastraszył że to nawet pół roku może się utrzymywać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z całym szacunkiem, nie idzie tego czytać. Ja niestety z powodów osobistych byłam tylko chwilę na proteście. Pociesza mnie, że jak temat się podniósł to okazało się, że spora większość mojego otoczenia podziela moje zdanie w kwestii aborcyjnej (tak w sumie to tylko jeden facet w pracy jest szczęśliwy, bo to morderstwo i kobieta ma sobie ponosić konsekwencje, jakby to była jej decyzja, począć chore dziecko). Co jest dla mnie nad wyraz miłe na sercu - moja 72 letnia babcia, ekstremalnie wierząca, chodząca na pielgrzymki co roku, zawsze w niedzielę w kościele, rano wieczór modlitwy, jest równie mocno zbulwersowana tą sytuacją. Bo kobieta powinna mieć wybór, bo te choroby są zbyt okrutne, żeby na chwilowe życie z nimi skazywać te dzieci. Bo pomoc niepełnosprawnym i ich rodzinom nie istnieje w Polsce na poziomie systemowym! Bo opieka okołoporodowa leży i kwiczy, w przypadku ciąż z płodami z wadą letalną jest jeszcze gorzej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

Mam nadzieję że piszę na dobrym wątku...

Do takich bzdur prowadza takie ostre prawa.