|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
hakuna matata
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3332 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88245854]A tak szczerze, to kiedy mamy niby jako ludzie WYJECHAĆ z postulatami o równość innych LUDZI? Ile można dać ludziom pluć w twarze ludzi za to, że są LUDŹMI, a nie za poglądy? Ile można przyzwalać na prowadzenie wyznaniowego kraju, który nim nie jest? Ile lat jeszcze mamy tkwić w tym wszystkim? Serio nie widzisz, że to się po prostu ulało za wszystko, za wszystko co muszą właśnie chociażby ludzie homoseksualni znosić? Tak, doskonale sobie zdaję sprawę, że idąc np. w strajku mogę mieć obok siebie osoby o skrajnie różnych poglądach. Ale nie będę udawać, że dla mnie temat nie istnieje w chwili obecnej, bo są ważniejsze. Rewolucje rodzą się w bólach i nigdy tak naprawdę nie ma na nie dobrego momentu, patrząc po innych krajach to nigdy nie obyło się to bez przełomów.
Dla mnie postulat o równości jest RÓWNIE ważny, kluczowy, jak postulaty o aborcji po orzeczeniu z TK. Były ważne przed orzeczeniem TK i będą ważne, mam nadzieję, po jak najszybszej próbie wskazania "rozwiązania". Popieram także aborcję na życzenie, aczkolwiek dopuszczam, że to się nie wydarzy dziś i jutro. Ale żyjąc i wypowiadając się teraz, chcę tylko pokazać, że jestem sercem i obecnością za tymi dwoma postulatami. Naprawdę mnie to gila, czy dopuszczam się właśnie jeszcze większej eskalacji konfliktu jako jedna z takich osób "mających więcej postulatów", jednak wiem, że nie mogłabym spojrzeć w oczy ludzi, którzy są dla mnie ważni, wartościowi, równi tak jak wszyscy inni, nie pisząc tego teraz i nie czując tego gdziekolwiek jestem.[/QUOTE]Masz rację, ja się po prostu boję że to wszystko upadnie. Boję się że ludzie zobaczą tęczowe flagi i się odwrócą. Nie oszukujmy się, mnóstwo osób nie popiera tych postulatów, strajk zaczyna się łamać o dzielić. Czasem trzeba powstrzymać język by coś ugrać. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3334 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja np. bez znieczulenia nie dam sobie NIC zrobic. Co prawda narkozy nie mialam jeszcze, ale tez mi nigdy nie wyrywano zeba. Za to uwazalabym taki pomysl jak np. zaangazowanie studentow medycznych (zaznaczam: ochotnikow) do odplatnej pracy za bardzo dobry. Oczywiscie nie beda potrafili zrobic wszystkiego, ale dla ludzi na ostatnim roku studiow, zwlaszcza po jakims kilkudniowym szkoleniu, na pewno znalazla by sie masa pracy, ktora mogliby przejac. A jest wielu mlodych, zdrowych ludzi, ktorzy by pewnie chetnie popracowali. Dlatego pytam, czy juz cos takiego zrobili. Kiedys byl niedobor nauczycieli i tez jakos w przyspieszonym tempie konczyli studia i szli do pracy. |
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
W komentarzach pod tym artykułem znalazłam dość kluczowe pytanie: "Panie Premierze,a jak ktoś ma zakaz stadionowy to nie trafi na stadion?"
|
|
#3336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja notomiast liczę, ze owszem liczba postulatów będzie rosła, ale będą się tez dołączac kolejne grupy społeczne i strajki beda trwać a nie zanikać. Czarnek, już "pracuje" na ogólny strajk studentów w obronie niezwisłości Uniwersytetów. Wygraża odbiorem Uniwersytetom grantów na badania i innych źródła finansowania, za karę.![]() Nie ma to jak pomoc państwa w rozwoju naukowym kraju.
|
|
|
#3338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88245966]A czy juz wlaczyli do pracy (chetnych) studentow pielegniarstwa i medycyny? Byl taki pomysl.[/QUOTE]My możemy jechać na narodowy jako wolontariat podobno
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- To już chyba było w marcu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy kiedykolwiek był gorszy minister edukacji i szkolnictwa (jak to się dokładnie teraz nazywa?).A najciekawsze jest to, że jest... konstytucjonalistą. Adiunkt na katedrze prawa konstytucyjnego KUL (*nim zaczniecie wieszać psy na prawie na KULu to tak tylko powiem, że np. katedra prawa rzymskiego jest tam całkiem spoko, o innych nie wiem, bo ja z konkurencyjnej uczelni). Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2020-10-30 o 12:41 |
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jakby nie cudowali z pielęgniarkami, to też by było spoko, a nie niedobitki z poprzednich pokoleń. Ale jak ktoś woli wywalić masę kasy na tvpis, zamiast zainwestować ją w ożywienie trupa, jakim obecnie jest NFZ, no to sorry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
I wykaz publikacji pana ministra.
https://www.kul.pl/dr-hab-p-czarnek,art_4380.html |
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli nam ich nie zalicza, a my tam pojedziemy na niewiadomo ile to sorry, ale nikt nie będzie sobie przedłużał roku akademickiego, bo praktyki musimy zrobić inaczej nam nie zalicza roku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli Twój scenariusz by się sprawdził, byłoby super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
O 15 30 konferencja.
|
|
|
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie przeczytałam że sprawa wjechania przez oficera ABW w dwie protest antki, została umorzona przez prokuraturę okręgową.
Czy jeszcze ktoś uważa że protesty są niepotrzebne i że na co to, po co to? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie maja nic innego do roboty tylko pajacowac przed kamerą? warszawa już zablokowana przez strajk kierowców. O 17 rusza strajk przeciwko wyrokowi trybunału. a ci sobie konferencje urządzają Niech ogłoszą blokadę cmentarzy, proszę. (wnerwią seniorów) A i zakaz jedzenia kebaba na ulicy. (wnerwią kiboli! hit! ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Tak, też czytałam. Została pędzikiem odebrana organowi prowadzącemu i umorzona. Świnie.
|
|
|
#3350 |
|
Konto usunięte
|
Czy u nas jest jeszcze jakiś normalny system prawny czy już wszystko tańczy jak PiS zagra?
(przez łzy) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3351 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy taka pomoc na stadionie mozna by bylo (tematycznie) podciagnac pod praktyki? Bo jesli tak to ja tu widze tysiace osob zdolnych do pracy z wiedza medyczna, ktorzy by w ten sposob mogli odbyc swoje praktyki, a jednoczesnie mialby kto pracowac przy tych nowych szpitalach stadionowych. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88246266]A czego musicie sie konkretnie nauczyc na praktykach?
Czy taka pomoc na stadionie mozna by bylo (tematycznie) podciagnac pod praktyki? Bo jesli tak to ja tu widze tysiace osob zdolnych do pracy z wiedza medyczna, ktorzy by w ten sposob mogli odbyc swoje praktyki, a jednoczesnie mialby kto pracowac przy tych nowych szpitalach stadionowych. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- No mowie przeciez, ze Wenezuela.[/QUOTE]Teoretycznie coś można podciągnąć, ale nie wszystko więc i tak jakaś część musielibyśmy zaliczyć, a serio nie ma kiedy (tyle mamy praktyk), więc ten pomysł odpada. Chyba, że znajdzie się ktoś,kto będzie chciał, ale wątpię w to ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3353 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88246304]No, jakby sie postarali to jakos by wam to zorganizowali i ulatwili.[/QUOTE]Ale jak? Nikt nie chce odrabiać praktyk w wakacje
tym bardziej, że to ostatni rok, więc egzamin jeszcze jest i praca do obronienia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3355 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
Według danych Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego w całym województwie mazowieckim zostały 2 wolne respiratory...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
W necie gdzies pisali ze konferencja bedzie pozno bo nie chca zamykac cmentarzy a jak to pozno oglosza to ludzie sie az tak nie rozjada po polsce.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

Wygraża odbiorem Uniwersytetom grantów na badania i innych źródła finansowania, za karę.

26.08.2023
i zaznaczyłam, że mogę się mylić.

Ale jeśli nam ich nie zalicza, a my tam pojedziemy na niewiadomo ile to sorry, ale nikt nie będzie sobie przedłużał roku akademickiego, bo praktyki musimy zrobić inaczej nam nie zalicza roku 

(przez łzy)
więc i tak jakaś część musielibyśmy zaliczyć, a serio nie ma kiedy (tyle mamy praktyk), więc ten pomysł odpada. Chyba, że znajdzie się ktoś,kto będzie chciał, ale wątpię w to