|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.
Cytat:
Zapomnialam napisac. Mojej kolezanki z pracy narzeczony ma kolege w pracy. On ma zone kobieta chyba 39 lat niedawno zmarla pod szpitalem :-( Byla nieprzytomna z goraczka i musiala czekac na pomoc. Co sie okazalo po sekcji? Chyba miala wyrostek i rozlal sie pewnie... Gdyby nawet sie pozamykac i troche ograniczyc zachorowania to moze by to chociaz nieco lepiej funkcjonowalo... No a tak to obawiam sie czy coraz wiecej osob nie bedzie umierac pod szpitalami bo nie bedzie dla nich pomocy. Umierac na inne choroby tez bo wiadomo ze nadal istnieja. Dlatego licze na to czy zamkniecie by cos dalo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3752 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a Krochmalna to już w ogóle Może za rok się odważę już jeździć po większym mieście i główniejszych drogach Ale w sumie dzięki za info, myślę, że za rok skorzystamy jak będzie potrzeba Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88248673]Yyy postojowe w Polsce wynosi 100%???? I kto to placi??? Pracodawca???
<wow>[/QUOTE]Tak normalnie 100 %. Tak pracodawca firma. U Was ile? Wiesz ja tez myslalam ze mniej. Moja szefowa chyba tez. No ale potem posluchalam jak ktos mowi o prawie pracy i sama mowilam szefowej ze mowia ze 100 %. Szefowa nie placi bo jest kierownikiem sklepu placi gora czyli Ci jeszcze wyzej nad nami firma i jej wlasciciele. To ich te sklepy sa. Postojowe jest gdy pracodawca nie moze zapewnic Ci pracy ale tez gdy nie z Twojej winy nie mozesz pracowac. Tutaj oczywiscie wina tez nie firmy, a wirus pokrzyzowal, ale my gotowe do pracy, wiec postojowe. Nasza firma dostala tarcze i na nasze pensje tez wiec wyplacanie tego na szczescie nic ich nie kosztowalo i nie bylo problemu Te pensje co teraz nam placa to podobno nadal z tarczy wiec nie jest zle. Jeszcze powinni dac rade.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3754 | |
|
Miuoshowa
|
Cytat:
Dokładna wysokość świadczenia postojowego wynosi 2080 złotych, czyli równowartość 80% pensji minimalnej. W Polsce. I teraz sobie wyobraź, że ktoś zarabia 3, 6, 15 tysięcy i nagle dostaje 2080.
|
|
|
#3755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3758 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobra, sorki. Sama się czepiam a teraz lepsza nie jestem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3759 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Artykul o tym : https://kadry.infor.pl/wynagrodzenie...przestoju.html
Pensja zasadnicza czyli 100 % ale wiadomo ze bez premii itp. Tak samo mowila wtedy prawniczka chyba na Youtube i ze w przypadku wirusa tak samo jest. Nie wiem czemu jednak w innym miejscu pisza 80 %. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88248694]No według mnie jak ktoś zarabia 15k to jednak chyba powinien mieć cokolwiek odłożone. No chyba, że wydaje wszystko na bieżąco na kolacje za 1k w restauracji Dobra, sorki. Sama się czepiam a teraz lepsza nie jestem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To tez prawda Moje miasto widze tez chce pomoc handlujacym i bedzie zorganizowana sprzedaz. Moga sprzedac swoje towary Bedzie dobrze https://wiadomosci.wp.pl/wszystkich-...0520301456160a Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-10-31 o 13:53 |
|
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Nie w temacie ale zmarł Sean Connery
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3762 | |
|
Miuoshowa
|
Cytat:
Whaaat
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Khloe - obecnie od 24 pazdziernika zasady kwarantanny sa takie ze na kwarantanne idzie tylko osoba ktora miala kontakt z chorym, a jego rodzina nie. Wiec jesli dziecko mialo kontakt w przedszkolu to kwarantanne ma dziecko a rodzice juz nie.
Monia - ty juz calkiem odlecialas ze swoimi poglądami. Piszesz ze dobrze ze zamkneli cmentarze bo zaraza nir wiadomo jaka, a to swieze powietrze w koncu. Krytykowalas ze ktos chodzi do pracy mimo ze jego partner ma objawy (nie ma testu), bo jak to tak mozna, zagrozenir stwarza. A jak u was w domu byla taka sama sytuacja to twój tata radosnie chodzil do pracy, sama piszesz ze ty tez bys pewnie chodzila, bo jak to tak, l4 nie dostaniesz, nieobecnosc nieusprawiedliwiona itp. Przeciez nie mozesz tak ryzykowac. A ze sama bylabts zagrozeniem fla innych to juz nieważne, ty jestes najwazniejsza, inni sie nie licza. Tak jak dziewczyny pisza, dopoki cos w ciebie nie uderza, to krytykujesz nieodpowiefzialne twoim zdaniem zachowanie. Ale jak to dotyczy ciebie, to luz. Ty mozesz, bo jestes usprawiedliwiona bo!cos tam. Jak tu ktos skrytykuje, to ok, macie racje, wiecej tak nie zrobie. Do nastepnego razu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bond, Ramius z "Polowania na Czerwony Październik", król Ryszard Lwie Serce z "Robin Hood. Książę złodziei" i jeszcze inne, inne role
|
|
|
|
|
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#3767 |
|
Konto usunięte
|
Byłam na zakupach i w radiu słyszałam, ze w Europie ma upaść nawet 200 lotnisk do końca roku bodajże
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowie nie chce powtarzac starych bledow, po prostu powiedzialabym ze zle sie czuje i ze nie moge dodzwonic sie do lekarza i czy ktos sie zamieni. Ktos by sie raczej zgodzil. No albo wzielabym to na zadanie. Zadnego dnia na zadanie nie bralam wiec mam No i wtedy juz nie mialabym ryzyka nieusprawiedliwionej nieobecnosci.Ja krytykowalam Mimiko ale nie za fakt ze inne osoby z ich domu chodza do pracy ale ze nie dzwonia do lekarza. Moj tata dzwonil do lekarza wiec nie bylo to olanie tematu. Zreszta w domu Mimiko zarazili sie potem wszyscy wiec i tak predzej czy pozniej jak widac do lekarza musieli zadzwonic i ogolnie wspolczuje im sytuacji :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-10-31 o 14:01 |
|
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj na konferencji premier mówił, ze teraz zmieniają się przepisy i wszyscy domownicy są z automatu na kwarantannie.
|
|
|
|
#3772 |
|
Konto usunięte
|
No ale Monia ale zrozum, ze sęk w tym, ze według Twojej logiki to tata nie powinien iść do pracy, nawet kosztem zwolnienia. A Ty piszesz o innych, oj tam, No nie zarobią, rząd im da, a może co innego się wymyśli, a coś tam, a sami jednak utraty pracy ryzykować nie chcecie? Dlaczego skoro to takie oj tam oj tam?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak dostałam, jakby mi kto w ryj strzelił ![]() Nadal nie mamy 100% godzin, teraz jest około 80-90%, ale są zespoły, które mają przyznane po 50% godzin, reszta postój. Pół biedy, że mam obiecane przedłużenie umowy, bo kończy mi się w grudniu. I w tym celu moja szefowa pisze maile już od czerwca, bo tyle osób się nagle musi na to zgodzić. Kosmos
|
|
|
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry, ale ludzi nie stać na domysły co by było gdyby jednak zamknęliWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie dotyczy to sytuacji gdy jedna osoba miala kontakt z kims chorym w pracy czy przedszkolu. Wtedy tylko ta osoba ma kwarantanne obecnie. Domownicy nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3777 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88248719]No ale Monia ale zrozum, ze sęk w tym, ze według Twojej logiki to tata nie powinien iść do pracy, nawet kosztem zwolnienia. A Ty piszesz o innych, oj tam, No nie zarobią, rząd im da, a może co innego się wymyśli, a coś tam, a sami jednak utraty pracy ryzykować nie chcecie? Dlaczego skoro to takie oj tam oj tam? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]No tak ale co innego zachowac prace czy jednak to ze jakos te chryzantemy sprzedadza niz stracic dobra prace (panstwowa firma u taty) i nie miec nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze? Stawiasz na szali robote jednego pana vs. zdrowie wielu ludzi. Nie widzisz tu absurdu??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

a Krochmalna to już w ogóle
Ale w sumie dzięki za info, myślę, że za rok skorzystamy jak będzie potrzeba
Te pensje co teraz nam placa to podobno nadal z tarczy wiec nie jest zle. Jeszcze powinni dac rade.

Bedzie dobrze 

26.08.2023

dobrze wiedzieć.