|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 'Opadają liście, czas snuje się mgliście...' -JESIEŃ
Hej. Jak tam u Was? Jaka pogoda?
U mnie dzisiaj bardzo fajnie
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
U mnie przepięknie
![]() Jutro też tak ma być ponoć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj leje deszcz, tydzień temu było ładnie i byliśmy na dyniach. Niestety nie mogę załączyć żadnego zdjęcia z uwagi na rozmiar...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1474 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20201017_130449-01_compress17.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1476 |
|
Pani Mizantrop
|
Piekne zdjecia
|
|
#1477 | |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj jeszcze piękniej niż wczoraj, a tak ciepło, że siedziałam na balkonie w koszulce i spodenkach
![]() Cytat:
Ale z drugiej strony jak zauważyłam, to jak jesień była sucha to i śniegu nie było, a w tym roku mam nadzieję, że będzie normalnie Nawet za cenę codziennego odgarniania ![]() Wszystkie do domu zabrałaś? Dzięki Muszę się wybrać gdzieś dalej ![]() Rano było u mnie chłodno bardzo, a później... upał ![]() Kurczę, rozbija mnie ta zmiana czasu... A Was?
|
|
|
|
|
|
#1478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie odczuwam kompletnie zmiany czasu. Gdzieś czytałam, że ma być to ponoć ostatnia (jeszcze czekają na decyzję chyba UE) zmiana.
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Ja odczułam zmianę czasu tak, że wczoraj poszłam spać ledwo po 21.00. Tż myślał że jakaś choroba mnie bierze
![]() Spałam bez żadnych przerw jakieś 10 godzin... Ale jaka wyspana dziś jestem!
|
|
|
|
|
#1480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1483 |
|
theatrical romantic
|
Uwielbiam, że ostatnio u mnie jest tak pięknie i bezchmurnie. Posiedziałabym teraz na ogrodzie rodziców, ale lockdown i nie mam jak do nich jechać.
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Animal Liberation
|
Cytat:
odpoczynek się skończył latem. Jeszcze my nie pracujemy zdalnie, część za granicą i kiedy to wszystko robić, sił brakuje na obowiązki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1485 | |
|
theatrical romantic
|
Cytat:
Ojciec rok temu zapisał się na kursy pszczelarskie i mu się spodobało.
|
|
|
|
|
|
#1486 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak mnie wczesne ciemności nastrajają ![]() Cytat:
![]() U mnie z okna widać już góry, drzewa się przerzedziły. Znowu wody w rzece przybrało. |
|||
|
|
|
|
#1487 |
|
Konto usunięte
|
Ja się jakoś nie mogę przedstawić na nowy czas. Normalnie wstaję 6.30, teraz budzę o 5.15, przez pół godziny przewalam się w łóżku, w końcu wstaję wymęczona przed 6, a gdy o 8 docieram do pracy jestem nie do życia.
W tej chwili jest 16.40, a za oknem głęboka ciemność i ja już myślę tylko o ciepłym łóżeczku. Latem o tej porze to środek dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1488 |
|
theatrical romantic
|
U mnie już koniec jesieni. Liście opadły, zostały gołe drzewa.
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88249023]Ja się jakoś nie mogę przedstawić na nowy czas. Normalnie wstaję 6.30, teraz budzę o 5.15, przez pół godziny przewalam się w łóżku, w końcu wstaję wymęczona przed 6, a gdy o 8 docieram do pracy jestem nie do życia. W tej chwili jest 16.40, a za oknem głęboka ciemność i ja już myślę tylko o ciepłym łóżeczku. Latem o tej porze to środek dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja zmarnowałam tę godzinę w tył, bo oglądałam seriale całą noc i położyłam się spać rano. I teraz już parę dni chodzę taka przestawiona. Jak wstaję z łóżka, to za parę godzin robi się ciemno. Przestawiłam się na drugą / nocną zmianę. |
|
|
|
|
#1489 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja chodzę spać normalnie, ale budzę się na stary czas, tzn.godzine prędzej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1490 |
|
Rozeznanie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88249023]Ja się jakoś nie mogę przedstawić na nowy czas. Normalnie wstaję 6.30, teraz budzę o 5.15, przez pół godziny przewalam się w łóżku, w końcu wstaję wymęczona przed 6, a gdy o 8 docieram do pracy jestem nie do życia.
W tej chwili jest 16.40, a za oknem głęboka ciemność i ja już myślę tylko o ciepłym łóżeczku. Latem o tej porze to środek dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To powinnaś wstać o tej, o której się budzisz. Czytałam kiedyś na temat drzemek, że jak masz wstać o 4, a dajesz drzemkę 4.10 to mózg odczytuje, że ma jeszcze 1,5 h odpoczynku i dlatego człowiek często właśnie gorzej się czuje po tych 10 minutach niż jakby wstał o tej 4. Ja tak robię teraz. Czasem wstaję o 3.50 jak się przebudzę i nie chce mi się już spać. Rekord to miałam 3.30 Na rankę wstaję o 4. Mnie też wcześniej bierze spanie. Wczoraj tak myślałam, że latem to bym drugi raz szła z sunią na spacer do parku, a tak muszę się spieszyć, żeby zdążyć przed zmrokiem ![]() U mnie jeszcze jest. Z dnia na dzień coraz mniej, ale jednak. Kurczę, brakuje mi dzisiaj tego pójścia na cmentarz, po 1 to nie to samo jak dla mnie
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem nocnym Markiem i siedze przynajmniej do polnocy to dla mnie standard, a jak mam wolne to i 1 lub 2 w nocy lub pozniej. Lubie noc i lubie posiedziec a potem dluzej pospac
Jednak przez zmiane czasu i ciemnosc na dworze i do tego okres i oslabienie przez chwile zasypialam i o 21-23, tak organizm zareagowal Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1492 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Normalnie idę spać między 22 a 23, chwilę po 6 zaczynam się wybudzać, jeszcze coś tam pogadam z tż, jakieś przytulasy-miziasy i o 6.30 jestem gotowa do wstania. A teraz idę spać 22-23, o 5.30 już jestem przytomna, więc mam za sobą o godzinę mniej snu, tż jeszcze smacznie śpi, nie ma z kim pogadać, wstaję o 6, niby się wybieram do pracy, ale przez te nadprogramowe pół godziny zamiast prężnie działać to snuję się po mieszkaniu, w końcu okazuje się że za bardzo się ociągałam, wychodzę za późno, spóźniam się, jestem niewyspana i w ogóle klapa. Jakoś na czas letni łatwiej mi się przestawić, bo wtedy nie ma żadnych wymówek tylko wstaje się wcześniej i chociaż boli, to jakieś dwa dni i wszystko wraca do normy, a tu tydzień takiego byle jakiego poranka. Teraz po weekendzie może będzie lepiej, bo jednak dwa wieczory poszłam spać w okolicy północy, dzisiaj rano jak się przebudziłam to była 6, więc może mi się w końcu przesunęło.
|
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
theatrical romantic
|
Cytat:
Tylko te paskudne sztormy i wichury zimą dają w kość. A tu jest tak wilgotno, że wystarczy, żeby zrobiło się 5 stopni, a zmarzniesz jakby było na minusie.
|
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88251082]Tylko po co? ![]() [/QUOTE] Ha, ha, kluczowe pytanie ![]() No tak, ja wstaję rano, kąpię się, myję włosy (jak nie sterczą to co drugi dzień ) , daję psu jeść na balkonie (ona w domu nie je) , daję jeść kotu i rybom, robię sobie kawę, przygotowuję śniadanie do pracy-czasem jem jeszcze. Jak jadę autobusem to dosuszam włosy, ubieram się, pakuję i wychodzę przed 5. Jak jadę z kimś to mam 15 minut na posiedzenie w kuchni przy kawie. Ja lubię posiedzieć rano w kuchni z kotem i psem pod nogami
|
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
No tak w lato to ja tym bardziej chodze spac pozno. Tez tak mam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
Ja czy zima czy lato dłużej niż do 23.00 nie mogę, nawet dobry film jestem gotowa przerwać i skończyć na drugi dzień, bo wiem, że jak się rozreguluję to potem będzie ciężko z wstawaniem, szczególnie gdy o 7.00 jeszcze szaro za oknem
![]() Ale pamiętam te czasy, kiedy chodziłam spać o 2.00 czy 3.00 rano bo np. czekałam na film w tv który miał być aż o 23.30 (wtedy jeszcze czekało się aż dany film puszczą w tv bo z internetu nikt nie ściągał ), albo dlatego że się zaczytałam
|
|
|
|
|
#1497 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Dla mnie godzina 22 to jest czas do łóżka. Czy lato, czy zima, nie ważne o której wstaje ![]() Ja mam chyba tak zaprogramowane ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1498 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
W lato nie wyobrazam sobie pojsc spac przed 23/polnoca, jesienia i zima potrafie usypiac nawet o 16 :P
|
|
|
|
|
#1500 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() To chyba takie mega przyzwyczajenie, bo ja nawet na wakacjach/ urlopie tak śpię. Sylwester.to dla mnie mordęga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

Ale z drugiej strony jak zauważyłam, to jak jesień była sucha to i śniegu nie było, a w tym roku mam nadzieję, że będzie normalnie

odpoczynek się skończył latem. Jeszcze my nie pracujemy zdalnie, część za granicą i kiedy to wszystko robić, sił brakuje na obowiązki. 

Jednak przez zmiane czasu i ciemnosc na dworze i do tego okres i oslabienie przez chwile zasypialam i o 21-23, tak organizm zareagowal