Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8. - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-11-01, 11:12   #3991
kaylla
Zakorzenienie

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Właśnie o to mi chodzi. Nie umiem się wyluzować i przestać myśleć o tym, co zamkną następne. Nic nie jest już pewne, niczego nie można zaplanować. No i życie niesamowicie mi się "skróciło" do zajęć typu: praca przy kompie, spotkanie przez teams, a po pracy serial i zaleganie na kanapie. Na dodatek teraz będziemy użerać się z kwarantanną, bo mama i babcią są w kwarantannie, ale żadnego badania nie miały i wątpię czy się go doczekają.
Dokładnie, mało przyjemności zostało. I też człowiek nie może nic planować na zaś, bo nie wiadomo czy zaraz mu tego nie zamkną. Czy to jakiś wyjazd, czy nawet głupie kino, masaż czy kosmetyczka.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 11:19   #3992
Linka25
Zakorzenienie

Mnie zastananawia ten prof. Simon. Teraz straszy A w kwietniu mowil: "proszę państwa, koronawirusy są z nami od zawsze. Jeszcze nikt na to specjalnie nie umarł."

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 11:20   #3993
Cappuccino
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.

Dziewczyny wiem ze pytanie bardziej pod wątek o koranawirusie, ale chodzi mi o moja sytuację po operacji. Jutro chce dzwonić do lekarza a przedluzenie L4. Jestem po operacji a nadal nie czuje sie dobrze. Pracuje w galerii i mam zmiany 13 godzinne. Nie wyobrażam sobie wrócić do pracy teraz na 13 godz, bo ja po godz na zakupach problem. Jeśli rodzinny lekarz wypisze mi zwolennie, zakładam na dwa tygodnie. To zastanawiam się jak to wpisze się w ewentualny lock dawn. Myślicie że to zamkniecie sklepów faktycznie nastąpi? Mówią że mają być decyzje w tym tygodniu. Że jeśli będzie ponad 20 tys zachorowań dziennie przez kolejne dni to będą zamykać. A dziś podali 17 tys. Moze krzywa spadnie? Zupełnie inaczej by to wyglądało gdyby wizja lockdawnu nie była tak blisko.. Ale 13 godz w pracy jest dla mnei w tej chwili nie do wykonania
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 11:25   #3994
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze pytanie bardziej pod wątek o koranawirusie, ale chodzi mi o moja sytuację po operacji. Jutro chce dzwonić do lekarza a przedluzenie L4. Jestem po operacji a nadal nie czuje sie dobrze. Pracuje w galerii i mam zmiany 13 godzinne. Nie wyobrażam sobie wrócić do pracy teraz na 13 godz, bo ja po godz na zakupach problem. Jeśli rodzinny lekarz wypisze mi zwolennie, zakładam na dwa tygodnie. To zastanawiam się jak to wpisze się w ewentualny lock dawn. Myślicie że to zamkniecie sklepów faktycznie nastąpi? Mówią że mają być decyzje w tym tygodniu. Że jeśli będzie ponad 20 tys zachorowań dziennie przez kolejne dni to będą zamykać. A dziś podali 17 tys. Moze krzywa spadnie? Zupełnie inaczej by to wyglądało gdyby wizja lockdawnu nie była tak blisko.. Ale 13 godz w pracy jest dla mnei w tej chwili nie do wykonania
ciężko cokowliek przewidzieć, bo rząd działa chaotycznie i w ostatnim momencie. Ja na razie jeszcze nie spodziwałabym się lockdownu, ale kto wie... myślę, że wystarczy im jeden-dwa gorsze dni i będzie lockdown
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 11:26   #3995
d53db55d5c43372a6959256a3eb4d32370068980_60a59871e0e92
Konto usunięte

Cytat:
Nie odpowiem Ci na główne pytanie, ale te 17 tysięcy wynika raczej z tego, że dziś zrobili dużo mniej testów. Nie liczyłabym na tendencję spadkową póki co.

d53db55d5c43372a6959256a3eb4d32370068980_60a59871e0e92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 11:28   #3996
wika82
Zakorzenienie

Moje dzieci będą chodzić do pkola, dopóki nie będzie lockdownu.

W marcu lockdown był mi na rękę, bo starszak miał nieciekawą grupę, potem nie chciałam kwarantanny na wakacje i piękną pogodę, ale teraz jest idealnie w pkolu.

Jeśli nas zamkną, to na bank jedziemy nad morze z przerwami na kilkudniowe wypady do domu.

Stary 2020-11-01, 11:36   #3997
drzewosandalowe
Zadomowienie

Domownik ma plusa,jak to teraz jest-współdomownicy maja 10 czy 20 dni kwarantanny,bo widzę serdeczne informacje.
Bo nie wiem na ile się nastawiać...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

*sprzeczne informacje

drzewosandalowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 11:41   #3998
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

wydaje mi się, że 10
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 11:42   #3999
khloe
Strzelaj lub emigruj!

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;88250400]wydaje mi się, że 10[/QUOTE]Tak, 10.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 11:49   #4000
Cappuccino
Zakorzenienie

Nie ja o wojsku na ulicach nic nie wspomniałam. Ja tylko o zamknięciu sklepów..
Stary 2020-11-01, 11:51   #4001
kasiunia788742
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;88250164]22 października wyrok trybunału i pierwsze protesty, 5 listopada to akurat dwa tygodnie później, czyli w sam raz, by zwiększyć ilość zachorowań i zwalić winę na protestujących :/Ostatnio roznosi się to po wielu stronach, ale można przeczytać choćby tutaj:
https://spidersweb.pl/2020/10/statys...lski-rzad.html
Co zmienia się w rozporządzeniu :/

Dziękuję, że pytasz, mama już po operacji, dochodzi do siebie, ale widziałyśmy się po raz pierwszy dopiero wczoraj, bo niestety tamten klient faktycznie był dodatni. Ale pomału się układa, dziękuję

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To dobrze, że wszytsko ok. Oby szybko doszła do siebie ⚘

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Mnie zastananawia ten prof. Simon. Teraz straszy A w kwietniu mowil: "proszę państwa, koronawirusy są z nami od zawsze. Jeszcze nikt na to specjalnie nie umarł."

Zauważyłam, że on bardzo nie lubi pisu a moja teoria na niego to robienie na złość.

W marcu się zamykało wszystko "prosze państwa, to nic groźnego"

Latem kiedy rząd nic specjalnie nie wprowadzal "karać za brak maseczek, maseczki wszedzie, pozabija wirus wszystkich! Zamykac! (Nie jestem pewna czy to on nie mówił aby ludzi średnio wierzacych w wirusa na oddziałach psychiatrycznych zamykać)

Protesty: "protesty nie są zagrozeniem"

Daleko mu od obiektywizmu i oparciu o naukę.

kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 11:54   #4002
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nie_powiem Pokaż wiadomość
No przecież to taka duma robić za darmo, za wdzięczność narodu
U nas wojewoda wolontariuszy szuka do szpitala tymczasowego.
PiS już dawno odleciał na inną planetę ze swoimi pomysłami.. .

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88250218]Mi jednak bardziej szkoda mojego męża, który od marca siedzi w domu na HO
Poza tym nasze życie jest niewyobrażalnie lepiej poukładane, jak dziecko chodzi do szkoły (a zwłaszcza jego - jest, rytm, rutyna, obowiązki, na zdalnym to było jedno wielkie rozlezienie - bo syn ma cechy mamusi, czyli prokrastynacja lvl master).[/QUOTE]
No ja też się wiosną umeczylam na HO z córką w domu. W weekendy robotę nadganialam jej też to dobrze nie robiło na psyche, w maju trochę odsyła jak place zabaw otworzyli
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 11:55   #4003
drzewosandalowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Tak, 10.

Ok dzięki bo słyszałam jakieś dziwne decyzje,że niektórzy siedzą po 20dni.

drzewosandalowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 12:06   #4004
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Chimney, dziękuję za odpowiedź.

Ja już się śmieje chichotem wariata- właśnie minister ogłosił w bbc, że lockdown może być przedłużony i że 2 grudnia to tylko taka data orientacyjna.
Ja się dziwię Brytyjczykom że oni tańczą jak im te marionetki zagrają, nie wiem kiedy oni się obudzą, chyba jak im zabraknie na netlfiksa i piwo.

Zaczynam rajd po drogeriach, mam zamiar się obkupić na 3 miesiące w produkty które mam z córką na wykończeniu.

Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 12:13   #4005
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ten profesor bardzo często o tym mówi, jakby chciał przypomnieć, że grypa też istnieje i została bardzo zlekceważona odkąd pojawił się covid (chociaż przez przeciętnego człowieka i tak nigdy nie była traktowana poważnie).

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 12:15   #4006
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Liczba nie spada. Spadek wynika z mniejszej ilosci testow. Dzisiaj mamy 17 tysiecy na jedynie 49 tysiecy testow. Wczoraj mielismy 21 tysiecy ale testow 59 tysiecy. A przedwczoraj mielismy 21 tysiecy a testow 78 tysiecy.
Pomysl ile dzisiaj byloby chorych gdyby zrobiono tez te 78 tysiecy testow.

Jak sie patrzy tylko na dzienna liczbe chorych to to troche za mali do analizy. Trzeba jeszcze patrzrc chociazby na ilosc wykonanych testow.

Stary 2020-11-01, 12:21   #4007
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Też tak trochę w dziwny sposób czekam na ten lockdown. Zwłaszcza, że u mnie w przez ostatnie 2 tygodnie poodwoływano wszystkie zaplanowane rozprawy, bo kwarantanny czy zwolnienia pośród pracowników sądów, więc patrzę teraz w swój kalendarz i zastanawiam się, czy te sprawy, co mam zaplanowane, odbędą się. Mam wrażenie, że póki nie wiadomo nic, to człowiek żyje w takim dziwnym zawieszeniu: będzie coś czy nie? Handlowcy nie wiedzą: zamawiać więcej kozaków, czy nie zamawiać w ogóle butów zimowych, bo nie będzie ich kiedy sprzedać.
Zastanawiam się która opcja wprowadzenia byłaby lepsza:
1) powiedzieć dzisiaj, że za 2 tygodnie zamykamy to, to i tamto- więc ludzie teraz jeszcze rzuciliby się po kurtki, płaszcze, czapki, poszli na paznokcie czy do fryzjerów- słowem zrobiliby tym punktom obroty przed zamknięciem; ale to się wiąże z tym, że mogłoby być trochę podobnie jak z cmentarzami, że nagle w sklepach byłyby tłumy.
2) wprowadzić z dnia na dzień- unikamy tłumów, ale sklep nie wypracuje sobie "obrotów na zaś".
Ale ile taki salon fryzjerski przyjmie na raz klientów, żeby cokolwiek zarobić przed zamknięciem? Niewielu, bo i tak mają ograniczenia.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
To dobrze, że wszytsko ok. Oby szybko doszła do siebie ⚘

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Zauważyłam, że on bardzo nie lubi pisu a moja teoria na niego to robienie na złość.

W marcu się zamykało wszystko "prosze państwa, to nic groźnego"

Latem kiedy rząd nic specjalnie nie wprowadzal "karać za brak maseczek, maseczki wszedzie, pozabija wirus wszystkich! Zamykac! (Nie jestem pewna czy to on nie mówił aby ludzi średnio wierzacych w wirusa na oddziałach psychiatrycznych zamykać)

Protesty: "protesty nie są zagrozeniem"

Daleko mu od obiektywizmu i oparciu o naukę.

Wiem, że na początku nie popierał działań rządu, ale czy teraz czasem im nie doradza? Bo coś mi się jakiś czas temu obiło o uszy (lub oczy)? Ale mogę się mylić.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Liczba nie spada. Spadek wynika z mniejszej ilosci testow. Dzisiaj mamy 17 tysiecy na jedynie 49 tysiecy testow. Wczoraj mielismy 21 tysiecy ale testow 59 tysiecy. A przedwczoraj mielismy 21 tysiecy a testow 78 tysiecy.
Pomysl ile dzisiaj byloby chorych gdyby zrobiono tez te 78 tysiecy testow.

Jak sie patrzy tylko na dzienna liczbe chorych to to troche za mali do analizy. Trzeba jeszcze patrzrc chociazby na ilosc wykonanych testow.

Ktoś jeszcze wierzy w te liczby? Patrząc chociażby na sytuację Mimiko.

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 12:21   #4008
andra
Wtajemniczenie

Czarna słusznie, zaopatruj się. Widzę że działania podobnie chaotyczne jak u nas.
Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------
[/COLOR]A ja myślę że to nie jest spisek, tylko rodzaj nowoczesnej, inteligentnej wojny.
Wykoszenie części populacji, zrujnowanie gospodarek i nabicie kieszeni odpowiednim ludziom. Bez rozlewu krwi, po cichu, bez brudzenia rąk.
Choć chciałabym się mylić.
I tak, coraz bardziej wydaje się to możliwe.Np czy zamknięcie przez Borysa nie ma na celu zmęczenia ludzi?
Wczoraj słyszałam w tv, szczęśliwie matematyka od modelowania (na lekarzu suchej nitki nikt by nie zostawił), że jednym z możliwych rozwiązań bez wprowadzania obostrzeń byłoby poczekanie aż będzie umierać 1000 osób dziennie. Toby wywołało wśrod ludzi samozamkniecie w domach (!)
Niepopularna opinia, nic dziwnego że tak mało naukowców jest pytanych o zdanie
Ja się boje dostępu do lekarzy zwłaszcza przy budowaniu coraz to nowszych chłodni, a nie szpitali.
Takich historii zaraz będzie na pęczki (z programu interwencja): chłopak z Poznania 37 lat złapał coś związanego z gardłem. Olany przez lekarza w teleporadzie, zaczął ponownie próbować jak już mocz zabarwił się na czarno. Dostał zlecenie na nefrologię do szpitala. Wtedy zaczął się odbijać od szpitala do szpitala. Gdzieś tam przyjęty, spędził 2 doby na sorze, w oczekiwaniu na wynik covid. Miał anginę monocytową. Teraz ma uszkodzone nerki i dializy.
Nie powiedziano dlaczego wcześniej nie dostał antybiotyku (od rodzinnego, bo nie było wizyty?), A zwłoka kilku dni okazała się kluczowa. Super...
Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
Nie wiem, moze wprowadza, ale nie sadzicie ze jakby mieli wprowadzic to juz by przy tych liczbach wprowadzili? Jak ich na to nie stac to wprowadza? Czy wprowadza ale jak bedzie jeszcze bardziej dramatycznie, bo uznaja czy pieniadze sa czy nie ma to trzeba wprowadzic? ]
Ale widzisz że nasze obostrzenia tak wiele nie różnią się od innych krajów? To że nikt tego nie nazywa lockdownem nie ma nic do rzeczy. Brakuje nam w sumie godziny policyjnej, promienia wyjścia 1km i pozostawienia w sprzedaży towarów spożywczych.
Nie widzę kompletnie sensu w zamknięciu sklepów, czy tak dużo ludzi chodzi po centrach handlowych? (Ja nie byłam od nawet nie pamiętam kiedy)
Poza tym, mogą zamknąć kraj również bez pomagania finansowego. Widziałaś taki obowiązek? Ale tego się nie zrobi, bo raz że samobójstwo polityczne, dwa - upadłe firmy i bezrobocie. Te firmy które są istotne, można co prawda przejąć/upaństwowić, (ale nie są to sklepy obuwnicze raczej spożywka, farmacja, transport, budowlane) a reszcie rozdać tak głośno promowany dochód podstawowy. (Postąpić tak aby nie wybuchła wojna domowa)
Ale nikt nie jest na to gotowy. Nie teraz. Z drugiej strony pieniądze nie biorą się z sufitu, rozdawnictwo w słabym kraju tak się kończy że kasa opustoszała. Można się co najwyżej zadłużać aby utrzymać biznesy przy życiu (potrzebne lub nie, czy faktycznie się dla nich zadłużać kraj to pole do dyskusji).
[1=3d080c1d79cb6a75330075a 8e7ac619f4d31eb84_5ff7a08 22ced9;88250025]
Szwecja jako jedyna miala na te sytuacje jakis plan. ...
Moze tez pojsc to wszystko w druga strone. Ludzie beda mieli tak dosc podszytej 'troska' inwigilacji, ze do lask wroci skrajna prawica.[/QUOTE]
Rozwiązanie szewckie ma to do siebie, że u nas każdy w bliskiej rodzinie miałby zmarłą ofiarę. Ale Polacy, o silnych więzach rodzinnych, są odmienni kulturowo, nigdy by się nie pogodzili z takim działaniem...
Nie rozumiem, co prawica ma do inwigilacji?
Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że już jesteśmy w punkcie, w którym niektórzy nie otrzymują pomocy nie dlatego, że ich stan ma gorsze rokowania niż innych, ale dlatego, że ktoś zachorował wcześniej, pojechała po niego ostatnia wolna karetka albo zajął ostatnie wolne miejsce w szpitalu.
To już nie wrażenie, tak jest. Media starają się tego mocno nie nagłaśniać ale pomiędzy wierszami i newsami już to widać.
Jak nic się nie zmieni, to czy może wejść selekcja wieku? Np. respiratorów już praktycznie nie ma (a wolne są nie w tym województwie, gdzie zawiozą pacjenta).

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 12:30   #4009
Cappuccino
Zakorzenienie

A wiecie nad czym jak się ostatnio zastanawiam. Co ze świętami. Bo na pewno będzie to samo co na Wielkanoc. Będzie płacz i smutek ze ludzie się nie mogą spotkać na wspolnej kolacji. Ale ja pracuje w galerii i wiem jakie są tłumy ludzi przed swietami. Klienci potrafili przyjść w wigilię pół godziny przed zamknięciem sklepu i prosić o pomoc w wyborze prezentu, żeby doradzić coś bo oni nie mają pomysłu... A jak zamkną sklepy? Ludzie są przyzwyczajeni do wielkich zakupów przed świętami.. Dla mnie zakupy online to nie problem. Ale te starsze osoby, mam wrażenie że dla nich to kosmos. Ja też wolę zobaczyć na żywo, dotknąć. Ale moja mama czy osoby z mojego otoczenia w wieku 55-60 lat już nie zamowia sami na necie. Oczywiście, że są tacy co potrafią. Ale większość woli tradycyjne zakupy. Ciekawa jestem tego wszystkiego... A jak nie zamkną to jak sobie poradzą z tymi tłumami? Będą wpuszczać do galerii po 50 osób? I mają pół godziny na zakupy?
Stary 2020-11-01, 12:36   #4010
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 12:43   #4011
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
ok... ale jaki to ma związek ze sobą? jeśli ktoś powie, że za te 2 tyg. będzie lockdown to nagle dasz radę teraz chodzić do pracy?

lockdown może będzie a może nie będzie - nie da się tego przewidzieć. tak jak było z cmentarzami. powtarzali, że nie zamkną, a potem nagle cyk - za 10 godzin zamykamy cmentarze na 3 dni. z lockdownem może być tak samo - mogą powtarzać że nie będzie (lub będzie), a potem nagle z godziny na godzinę zmienią zdanie.

tylko co to ma do Twojego zwolnienia? niezależnie od rozwoju sytuacji, nie jesteś w stanie jeszcze pracować, wiec nie zostaje Ci nic innego niż przedłużyć zwolnienie.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez drzewosandalowe Pokaż wiadomość
Ok dzięki bo słyszałam jakieś dziwne decyzje,że niektórzy siedzą po 20dni.

bo 10 dni są jeśli nie masz objawów. jeśli masz objawy to z kwarantanny jesteś zwalniania 3 dni po ustąpieniu objawów, więc może się przedłużyć i do 20 dni lub dłużej.
znajoma była prawie 5 tygodni - najpierw domownik miał potwierdzone zarażenie, potem tydzień później ona się zaraziła od niego (i miała zrobiony test - pozytywny) i jej objawy długo nie ustępowały.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 12:45   #4012
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez j_fly Pokaż wiadomość
Ale ile taki salon fryzjerski przyjmie na raz klientów, żeby cokolwiek zarobić przed zamknięciem? Niewielu, bo i tak mają ograniczenia.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Wiem, że na początku nie popierał działań rządu, ale czy teraz czasem im nie doradza? Bo coś mi się jakiś czas temu obiło o uszy (lub oczy)? Ale mogę się mylić.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Ktoś jeszcze wierzy w te liczby? Patrząc chociażby na sytuację Mimiko.

Nie no, wiadomo ze tych chorych jest duzo wiecej niz podają, bo spora czesc pozytywnych wynikow jest niezgloszona. Dodatkowo sama znam osoby ktore raczej na pewno mialy/maja covida bo maja wszystkie objawy plus domownik ma potwierdzony testem, a oni testu nie robia.

Ale juz pomijajac tą kwestie, to jak ktos polega na danych oficjalnych to mimo wszystko niech patrzy rowniez na liczbe testow. Bo sama liczba chorych nic nie wnosi. Jak juz widac od kilku tygodni - liczva zawsze cudownie spada w weekend i zaraz po, a tak naprawde nie jest to zaden spadek.

Stary 2020-11-01, 12:47   #4013
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Oczywiście że Borys zamyka kraj by ludzi doprowadzić do kresu wytrzymałości, wtedy mnóstwo ludzi w podskokach się zaszczepi, a odpowiednie osoby na tym zarobią. Uważam że będziemy zamknięci do marca

Poza tym idzie brexit bez umowy, kryzys z tym związany pójdzie na karb corony.

Gospodarka światowa będzie w rozsypce, gorzej niż po prawdziwej wojnie, odpowiednie osoby uzyskają władzę i pieniądze i zbudują porządek świata na nowo.

Ludzie obciążający system zdrowotny i podatkowy będą wyeliminowani.

Pach, 3 wojna światowa rozegrana bez jednego wystrzału.

Stary 2020-11-01, 12:52   #4014
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Oczywiście że Borys zamyka kraj by ludzi doprowadzić do kresu wytrzymałości, wtedy mnóstwo ludzi w podskokach się zaszczepi, a odpowiednie osoby na tym zarobią. Uważam że będziemy zamknięci do marca

Poza tym idzie brexit bez umowy, kryzys z tym związany pójdzie na karb corony.

Gospodarka światowa będzie w rozsypce, gorzej niż po prawdziwej wojnie, odpowiednie osoby uzyskają władzę i pieniądze i zbudują porządek świata na nowo.

Ludzie obciążający system zdrowotny i podatkowy będą wyeliminowani.

Pach, 3 wojna światowa rozegrana bez jednego wystrzału.

Twoja teoria się kupy nie trzyma. Gdyby chcieli wyeliminować najsłabszych, to by nie zamykali gospodarki. Ludzie by sobie żyli normalnie, wirus by się bardziej rozprzestrzeniał i zabił więcej ludzi.
To samo że szczepieniami. Im większa śmiertelność i załamanie służby zdrowia, tym większa szansa, że ludzie chcieliby się szczepić.

Moim zdaniem też stoi za tym jakaś grubsza sprawa, ale raczej bardziej skomplikowana niż te wszystkie pseudo teorie. ; )

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 12:58   #4015
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32
Konto usunięte

Ja dalej celuje w eksperymenty z usunieciem gotowki, wprowadzeniem dochodu podstawowego i wprowadzeniu wiekszej inwigilacji (ochipowanie - w Chinach juz to przeciez jest, ktos ostatnio pisal o kodach QR).

Ja jestem w szoku jak wiele informacji jest pomijanych albo tylko sie o nich wspomina. Strajki w Polsce wspominane sa za granica tylko przelotnie. Sytuacja we Francji tez nie jest jakos mocno opisywana. Wczoraj mialam konwersacje z wloskiego, nauczycielka duzo mi opowiadala - wiekszosci tego, co sie we Wloszech dzieje, w ogole nie slychac, ani w PL, ani w DE.
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 13:02   #4016
Cappuccino
Zakorzenienie

Pani_mada bardziej myślałam żeby zapytać pracodawcę czy mogę przejść na pół etatu. Bo jak przyjdzie lockdawn to pewnie już zostaną ci co zawsze się stawiali w pracy, a ja skoro mam zwolnienie i chce je wydłużyć to jestem na straconej pozycji. Ale masz rację - nie pozostaje mi nic innego jak narazie wydłużyć zwolnienie, bo 13 godz na nogach w obecnej sytuacji jest u mnie niewykonalne. Może faktycznie bez sensu zapytalam o to zwolnienie i lockdawn, bo to już moje osobiste przemyślenia, że będę na przegranej pozycji przez moja elke i lockdawn.
Stary 2020-11-01, 13:07   #4017
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88250579]Twoja teoria się kupy nie trzyma. Gdyby chcieli wyeliminować najsłabszych, to by nie zamykali gospodarki. Ludzie by sobie żyli normalnie, wirus by się bardziej rozprzestrzeniał i zabił więcej ludzi.
To samo że szczepieniami. Im większa śmiertelność i załamanie służby zdrowia, tym większa szansa, że ludzie chcieliby się szczepić.

Moim zdaniem też stoi za tym jakaś grubsza sprawa, ale raczej bardziej skomplikowana niż te wszystkie pseudo teorie. ; )

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ludzie bez pracy i dochodów są skupieni tylko na przetrwaniu. Można nimi świetnie manipulować i wmówić im że wszystko co się robi, dzieje się dla ich dobra.

Służba zdrowia nie działa od marca, ludzie którzy nie umrą na wirusa o śmiertelności 0.03% umrą na inne choroby.

Szczepionki przy śmiertelności 0.03% mało kto by przyjął.

Ja mam nadzieję że te wszystkie teorie to bzdury i po prostu mam zaćmienie umysłu.
Mam nadzieję że za kilka miesięcy puknę się w czolo, że byłam na tyle głupia by w to wierzyć.
Narazie ogarnia mnie coraz większy strach i to nie przed wirusem.

Edytowane przez Czarina
Czas edycji: 2020-11-01 o 13:09
Stary 2020-11-01, 13:08   #4018
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Pani_mada bardziej myślałam żeby zapytać pracodawcę czy mogę przejść na pół etatu. Bo jak przyjdzie lockdawn to pewnie już zostaną ci co zawsze się stawiali w pracy, a ja skoro mam zwolnienie i chce je wydłużyć to jestem na straconej pozycji. Ale masz rację - nie pozostaje mi nic innego jak narazie wydłużyć zwolnienie, bo 13 godz na nogach w obecnej sytuacji jest u mnie niewykonalne. Może faktycznie bez sensu zapytalam o to zwolnienie i lockdawn, bo to już moje osobiste przemyślenia, że będę na przegranej pozycji przez moja elke i lockdawn.
jeśli czujesz się na siłach pójść na pół etatu to możesz próbować, faktycznie wizja zwolnienia będzie trochę mniejsza. ale pisałaś, że godzinne zakupy Cię męczą... 6 godzin to nadal pewnie będzie dużo.
ewentualnie weź na razie zwolnienie i też od razu porozmawiaj z szefem o możliwości przejścia na pół etatu za te 2 tyg. to będzie moim zdaniem dobrze wyglądało
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 13:17   #4019
Monia284
Zakorzenienie

Rozumiem. Dziekuje Czarina. No fakt masz opieke psychiatryczna wiec moze tych pozytywow jest troche mniej i sa jakby "przy okazji" a z drugiej strony tak jak piszesz moze akurat w Twoim hrabstwie jest dobra sytuacja i nie tak duzo zachorowan.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88250179]Ale czemu nie?
Mój chodzi do szkoły i będzie chodził, dopóki nie zamkną.[/QUOTE]Tez tak uwazam. Goczek jestes na HO i bedzie Ci tez latwiej skoro dziecko bedzie w przedszkolu

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-01, 13:19   #4020
Misia452
Zakorzenienie

No i jedna z moich koleżanek ma pozytywny

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości