|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zastananawia ten prof. Simon. Teraz straszy A w kwietniu mowil: "proszę państwa, koronawirusy są z nami od zawsze. Jeszcze nikt na to specjalnie nie umarł."
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
Dziewczyny wiem ze pytanie bardziej pod wątek o koranawirusie, ale chodzi mi o moja sytuację po operacji. Jutro chce dzwonić do lekarza a przedluzenie L4. Jestem po operacji a nadal nie czuje sie dobrze. Pracuje w galerii i mam zmiany 13 godzinne. Nie wyobrażam sobie wrócić do pracy teraz na 13 godz, bo ja po godz na zakupach problem. Jeśli rodzinny lekarz wypisze mi zwolennie, zakładam na dwa tygodnie. To zastanawiam się jak to wpisze się w ewentualny lock dawn. Myślicie że to zamkniecie sklepów faktycznie nastąpi? Mówią że mają być decyzje w tym tygodniu. Że jeśli będzie ponad 20 tys zachorowań dziennie przez kolejne dni to będą zamykać. A dziś podali 17 tys. Moze krzywa spadnie? Zupełnie inaczej by to wyglądało gdyby wizja lockdawnu nie była tak blisko.. Ale 13 godz w pracy jest dla mnei w tej chwili nie do wykonania
|
|
|
|
|
#3994 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
myślę, że wystarczy im jeden-dwa gorsze dni i będzie lockdown
|
|
|
|
|
|
#3995 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzieci będą chodzić do pkola, dopóki nie będzie lockdownu.
W marcu lockdown był mi na rękę, bo starszak miał nieciekawą grupę, potem nie chciałam kwarantanny na wakacje i piękną pogodę, ale teraz jest idealnie w pkolu. Jeśli nas zamkną, to na bank jedziemy nad morze z przerwami na kilkudniowe wypady do domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Domownik ma plusa,jak to teraz jest-współdomownicy maja 10 czy 20 dni kwarantanny,bo widzę serdeczne informacje.
Bo nie wiem na ile się nastawiać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- *sprzeczne informacje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3998 |
|
Konto usunięte
|
wydaje mi się, że 10
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;88250400]wydaje mi się, że 10[/QUOTE]Tak, 10.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ja o wojsku na ulicach nic nie wspomniałam. Ja tylko o zamknięciu sklepów..
|
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;88250164]22 października wyrok trybunału i pierwsze protesty, 5 listopada to akurat dwa tygodnie później, czyli w sam raz, by zwiększyć ilość zachorowań i zwalić winę na protestujących :/Ostatnio roznosi się to po wielu stronach, ale można przeczytać choćby tutaj:
https://spidersweb.pl/2020/10/statys...lski-rzad.html Co zmienia się w rozporządzeniu :/ Dziękuję, że pytasz, mama już po operacji, dochodzi do siebie, ale widziałyśmy się po raz pierwszy dopiero wczoraj, bo niestety tamten klient faktycznie był dodatni. Ale pomału się układa, dziękuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To dobrze, że wszytsko ok. Oby szybko doszła do siebie ⚘ Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
W marcu się zamykało wszystko "prosze państwa, to nic groźnego" Latem kiedy rząd nic specjalnie nie wprowadzal "karać za brak maseczek, maseczki wszedzie, pozabija wirus wszystkich! Zamykac! (Nie jestem pewna czy to on nie mówił aby ludzi średnio wierzacych w wirusa na oddziałach psychiatrycznych zamykać) Protesty: "protesty nie są zagrozeniem" Daleko mu od obiektywizmu i oparciu o naukę. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Konto usunięte
|
U nas wojewoda wolontariuszy szuka do szpitala tymczasowego.
PiS już dawno odleciał na inną planetę ze swoimi pomysłami.. . [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88250218]Mi jednak bardziej szkoda mojego męża, który od marca siedzi w domu na HO Poza tym nasze życie jest niewyobrażalnie lepiej poukładane, jak dziecko chodzi do szkoły (a zwłaszcza jego - jest, rytm, rutyna, obowiązki, na zdalnym to było jedno wielkie rozlezienie - bo syn ma cechy mamusi, czyli prokrastynacja lvl master).[/QUOTE] No ja też się wiosną umeczylam na HO z córką w domu. W weekendy robotę nadganialam jej też to dobrze nie robiło na psyche, w maju trochę odsyła jak place zabaw otworzyli
|
|
|
|
|
#4003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4004 |
|
Wtajemniczenie
|
Chimney, dziękuję za odpowiedź.
Ja już się śmieje chichotem wariata- właśnie minister ogłosił w bbc, że lockdown może być przedłużony i że 2 grudnia to tylko taka data orientacyjna. Ja się dziwię Brytyjczykom że oni tańczą jak im te marionetki zagrają, nie wiem kiedy oni się obudzą, chyba jak im zabraknie na netlfiksa i piwo. Zaczynam rajd po drogeriach, mam zamiar się obkupić na 3 miesiące w produkty które mam z córką na wykończeniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Ten profesor bardzo często o tym mówi, jakby chciał przypomnieć, że grypa też istnieje i została bardzo zlekceważona odkąd pojawił się covid (chociaż przez przeciętnego człowieka i tak nigdy nie była traktowana poważnie).
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomysl ile dzisiaj byloby chorych gdyby zrobiono tez te 78 tysiecy testow. Jak sie patrzy tylko na dzienna liczbe chorych to to troche za mali do analizy. Trzeba jeszcze patrzrc chociazby na ilosc wykonanych testow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#4008 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Czarna słusznie, zaopatruj się. Widzę że działania podobnie chaotyczne jak u nas.
Cytat:
Wczoraj słyszałam w tv, szczęśliwie matematyka od modelowania (na lekarzu suchej nitki nikt by nie zostawił), że jednym z możliwych rozwiązań bez wprowadzania obostrzeń byłoby poczekanie aż będzie umierać 1000 osób dziennie. Toby wywołało wśrod ludzi samozamkniecie w domach (!) Niepopularna opinia, nic dziwnego że tak mało naukowców jest pytanych o zdanie ![]() Ja się boje dostępu do lekarzy zwłaszcza przy budowaniu coraz to nowszych chłodni, a nie szpitali. Takich historii zaraz będzie na pęczki (z programu interwencja): chłopak z Poznania 37 lat złapał coś związanego z gardłem. Olany przez lekarza w teleporadzie, zaczął ponownie próbować jak już mocz zabarwił się na czarno. Dostał zlecenie na nefrologię do szpitala. Wtedy zaczął się odbijać od szpitala do szpitala. Gdzieś tam przyjęty, spędził 2 doby na sorze, w oczekiwaniu na wynik covid. Miał anginę monocytową. Teraz ma uszkodzone nerki i dializy. Nie powiedziano dlaczego wcześniej nie dostał antybiotyku (od rodzinnego, bo nie było wizyty?), A zwłoka kilku dni okazała się kluczowa. Super... Cytat:
Nie widzę kompletnie sensu w zamknięciu sklepów, czy tak dużo ludzi chodzi po centrach handlowych? (Ja nie byłam od nawet nie pamiętam kiedy) Poza tym, mogą zamknąć kraj również bez pomagania finansowego. Widziałaś taki obowiązek? Ale tego się nie zrobi, bo raz że samobójstwo polityczne, dwa - upadłe firmy i bezrobocie. Te firmy które są istotne, można co prawda przejąć/upaństwowić, (ale nie są to sklepy obuwnicze raczej spożywka, farmacja, transport, budowlane) a reszcie rozdać tak głośno promowany dochód podstawowy. (Postąpić tak aby nie wybuchła wojna domowa) Ale nikt nie jest na to gotowy. Nie teraz. Z drugiej strony pieniądze nie biorą się z sufitu, rozdawnictwo w słabym kraju tak się kończy że kasa opustoszała. Można się co najwyżej zadłużać aby utrzymać biznesy przy życiu (potrzebne lub nie, czy faktycznie się dla nich zadłużać kraj to pole do dyskusji). [1=3d080c1d79cb6a75330075a 8e7ac619f4d31eb84_5ff7a08 22ced9;88250025] Szwecja jako jedyna miala na te sytuacje jakis plan. ... Moze tez pojsc to wszystko w druga strone. Ludzie beda mieli tak dosc podszytej 'troska' inwigilacji, ze do lask wroci skrajna prawica.[/QUOTE] Rozwiązanie szewckie ma to do siebie, że u nas każdy w bliskiej rodzinie miałby zmarłą ofiarę. Ale Polacy, o silnych więzach rodzinnych, są odmienni kulturowo, nigdy by się nie pogodzili z takim działaniem... Nie rozumiem, co prawica ma do inwigilacji? Cytat:
Jak nic się nie zmieni, to czy może wejść selekcja wieku? Np. respiratorów już praktycznie nie ma (a wolne są nie w tym województwie, gdzie zawiozą pacjenta). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie nad czym jak się ostatnio zastanawiam. Co ze świętami. Bo na pewno będzie to samo co na Wielkanoc. Będzie płacz i smutek ze ludzie się nie mogą spotkać na wspolnej kolacji. Ale ja pracuje w galerii i wiem jakie są tłumy ludzi przed swietami. Klienci potrafili przyjść w wigilię pół godziny przed zamknięciem sklepu i prosić o pomoc w wyborze prezentu, żeby doradzić coś bo oni nie mają pomysłu... A jak zamkną sklepy? Ludzie są przyzwyczajeni do wielkich zakupów przed świętami.. Dla mnie zakupy online to nie problem. Ale te starsze osoby, mam wrażenie że dla nich to kosmos. Ja też wolę zobaczyć na żywo, dotknąć. Ale moja mama czy osoby z mojego otoczenia w wieku 55-60 lat już nie zamowia sami na necie. Oczywiście, że są tacy co potrafią. Ale większość woli tradycyjne zakupy. Ciekawa jestem tego wszystkiego... A jak nie zamkną to jak sobie poradzą z tymi tłumami? Będą wpuszczać do galerii po 50 osób? I mają pół godziny na zakupy?
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4011 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
lockdown może będzie a może nie będzie - nie da się tego przewidzieć. tak jak było z cmentarzami. powtarzali, że nie zamkną, a potem nagle cyk - za 10 godzin zamykamy cmentarze na 3 dni. z lockdownem może być tak samo - mogą powtarzać że nie będzie (lub będzie), a potem nagle z godziny na godzinę zmienią zdanie. tylko co to ma do Twojego zwolnienia? niezależnie od rozwoju sytuacji, nie jesteś w stanie jeszcze pracować, wiec nie zostaje Ci nic innego niż przedłużyć zwolnienie. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
znajoma była prawie 5 tygodni - najpierw domownik miał potwierdzone zarażenie, potem tydzień później ona się zaraziła od niego (i miała zrobiony test - pozytywny) i jej objawy długo nie ustępowały. |
||
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale juz pomijajac tą kwestie, to jak ktos polega na danych oficjalnych to mimo wszystko niech patrzy rowniez na liczbe testow. Bo sama liczba chorych nic nie wnosi. Jak juz widac od kilku tygodni - liczva zawsze cudownie spada w weekend i zaraz po, a tak naprawde nie jest to zaden spadek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4013 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście że Borys zamyka kraj by ludzi doprowadzić do kresu wytrzymałości, wtedy mnóstwo ludzi w podskokach się zaszczepi, a odpowiednie osoby na tym zarobią. Uważam że będziemy zamknięci do marca
Poza tym idzie brexit bez umowy, kryzys z tym związany pójdzie na karb corony. Gospodarka światowa będzie w rozsypce, gorzej niż po prawdziwej wojnie, odpowiednie osoby uzyskają władzę i pieniądze i zbudują porządek świata na nowo. Ludzie obciążający system zdrowotny i podatkowy będą wyeliminowani. Pach, 3 wojna światowa rozegrana bez jednego wystrzału. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4014 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To samo że szczepieniami. Im większa śmiertelność i załamanie służby zdrowia, tym większa szansa, że ludzie chcieliby się szczepić. Moim zdaniem też stoi za tym jakaś grubsza sprawa, ale raczej bardziej skomplikowana niż te wszystkie pseudo teorie. ; ) Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Konto usunięte
|
Ja dalej celuje w eksperymenty z usunieciem gotowki, wprowadzeniem dochodu podstawowego i wprowadzeniu wiekszej inwigilacji (ochipowanie - w Chinach juz to przeciez jest, ktos ostatnio pisal o kodach QR).
Ja jestem w szoku jak wiele informacji jest pomijanych albo tylko sie o nich wspomina. Strajki w Polsce wspominane sa za granica tylko przelotnie. Sytuacja we Francji tez nie jest jakos mocno opisywana. Wczoraj mialam konwersacje z wloskiego, nauczycielka duzo mi opowiadala - wiekszosci tego, co sie we Wloszech dzieje, w ogole nie slychac, ani w PL, ani w DE. |
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Pani_mada bardziej myślałam żeby zapytać pracodawcę czy mogę przejść na pół etatu. Bo jak przyjdzie lockdawn to pewnie już zostaną ci co zawsze się stawiali w pracy, a ja skoro mam zwolnienie i chce je wydłużyć to jestem na straconej pozycji. Ale masz rację - nie pozostaje mi nic innego jak narazie wydłużyć zwolnienie, bo 13 godz na nogach w obecnej sytuacji jest u mnie niewykonalne. Może faktycznie bez sensu zapytalam o to zwolnienie i lockdawn, bo to już moje osobiste przemyślenia, że będę na przegranej pozycji przez moja elke i lockdawn.
|
|
|
|
|
#4017 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88250579]Twoja teoria się kupy nie trzyma. Gdyby chcieli wyeliminować najsłabszych, to by nie zamykali gospodarki. Ludzie by sobie żyli normalnie, wirus by się bardziej rozprzestrzeniał i zabił więcej ludzi.
To samo że szczepieniami. Im większa śmiertelność i załamanie służby zdrowia, tym większa szansa, że ludzie chcieliby się szczepić. Moim zdaniem też stoi za tym jakaś grubsza sprawa, ale raczej bardziej skomplikowana niż te wszystkie pseudo teorie. ; ) Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ludzie bez pracy i dochodów są skupieni tylko na przetrwaniu. Można nimi świetnie manipulować i wmówić im że wszystko co się robi, dzieje się dla ich dobra. Służba zdrowia nie działa od marca, ludzie którzy nie umrą na wirusa o śmiertelności 0.03% umrą na inne choroby. Szczepionki przy śmiertelności 0.03% mało kto by przyjął. Ja mam nadzieję że te wszystkie teorie to bzdury i po prostu mam zaćmienie umysłu. Mam nadzieję że za kilka miesięcy puknę się w czolo, że byłam na tyle głupia by w to wierzyć. Narazie ogarnia mnie coraz większy strach i to nie przed wirusem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2020-11-01 o 13:09 |
|
|
|
|
#4018 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ewentualnie weź na razie zwolnienie i też od razu porozmawiaj z szefem o możliwości przejścia na pół etatu za te 2 tyg. to będzie moim zdaniem dobrze wyglądało |
|
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem. Dziekuje Czarina. No fakt masz opieke psychiatryczna wiec moze tych pozytywow jest troche mniej i sa jakby "przy okazji" a z drugiej strony tak jak piszesz moze akurat w Twoim hrabstwie jest dobra sytuacja i nie tak duzo zachorowan.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88250179]Ale czemu nie? Mój chodzi do szkoły i będzie chodził, dopóki nie zamkną.[/QUOTE]Tez tak uwazam. Goczek jestes na HO i bedzie Ci tez latwiej skoro dziecko bedzie w przedszkolu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
No i jedna z moich koleżanek ma pozytywny
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

myślę, że wystarczy im jeden-dwa gorsze dni i będzie lockdown

jej też to dobrze nie robiło na psyche, w maju trochę odsyła jak place zabaw otworzyli

26.08.2023