Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-31, 21:29   #4801
mansikkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

My byliśmy u sąsiadów. Zawsze jak u nich jesteśmy to kopie cały czas. Słyszy dzieciaki i pewnie sam by pokrzyczal

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-31, 22:04   #4802
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
W każdej suszarce jest pojemnik na wszelkiej maści kłaczki, który trzeba opróżniać przed każdym suszeniem. I powiem Ci że jest tego mnóstwo, nie mówię tylko o sierści mojego kota ale ogólnie z ubrań bardzo dużo kłaczków schodzi. Na zdjęciu kulka po praniu ciemnych rzeczy. I patrząc na to ma się świadomość że te tkaniny jednak się niszczą przez to suszenie, ale nie zrezygnowałabym z niej bo wyjmuje ubrania bez sierści
Załącznik 7731429

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ło, ekstra! Już się trochę dokształciłam w temacie. Jako, że pralkę mam tylko 40cm szeroką nie mam za dużego wyboru suszarek.

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Zbiera i trzeba wyciągać a odklacza super! Zbiera tez kurz i inne klaczki, które najczęściej zbierają się na odzieży.

Kupiliśmy auto!

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
To mi się podoba! Mniej sierści w domu Gratuluję zakupu! Moje wymarzone auto mega mi się podobają suvy ale ostatnio wybraliśmy z rozsądku co innego.

Cytat:
Napisane przez paula1456 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
zabieram się za składanie kolejnych zamówień
Co jeszcze zamawiasz? Pochwal się jak przyjdzie.

Eh, zaczęły mnie łapać skurcze w łydkach a codziennie orzechy jem. I czuję takie ciągnięcie skóry z przodu na piszczelach. Myślicie, że to też od magnezu może być?

Z wyprawki musimy już chyba kupić tylko fotelik ale to po wizycie w 8* i suszarkę bębnową może jeszcze jakieś drobiazgi z apteki.

Dziś po obiedzie byliśmy u znajomych na imprezie halloweenowej. Córka się wybawiła, my odpoczeliśmy hitem imprezy były ciastka przypominające paluchy wiedźmy

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-31, 22:32   #4803
echme
Zakorzenienie

Mamy Luty 2021 cz.II

Dzisiaj pani kasjerka w castoramie zaprosiła mnie do kasy bez kolejki i pan przede mną jak zobaczył ze jestem w ciąży to tez od razu zaprosił przed siebie. Pierwszy raz taka sytuacja i bardzo mi się miło zrobiło i zdałam sobie sprawę że ten brzuch chyba naprawdę już widać bo miałam luźną koszulkę a i tak poznali

Stary 2020-11-01, 00:15   #4804
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niekiedy odnoszę wrażenie, że w ciąży to ciągle coś musi się wydarzyć. Jak jedna rzecz się wyprostuje, to druga znów się pogarsza i wieczne nerwy, czy z dzidzią wszystko ok.
A to na pewno. Jak jedne dolegliwości mijają to pojawiają się następne. Dodatkowo zamartwianie się o maluszka.

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
My byliśmy u sąsiadów. Zawsze jak u nich jesteśmy to kopie cały czas. Słyszy dzieciaki i pewnie sam by pokrzyczal

Haha ale super!
Moja raz zareagowała na pisk dziecka

Cytat:
Dzisiaj pani kasjerka w castoramie zaprosiła mnie do kasy bez kolejki i pan przede mną jak zobaczył ze jestem w ciąży to tez od razu zaprosił przed siebie. Pierwszy raz taka sytuacja i bardzo mi się miło zrobiło i zdałam sobie sprawę że ten brzuch chyba naprawdę już widać bo miałam luźną koszulkę a i tak poznali

Ale miło! U mnie też już coraz bardziej widać,nawet w tych obszerniejszych strojach. No ale teraz z kolei kurtka zasłania. Ja widzę że to ciążowy brzuch spod tej kurtki wystaje ale jak widać inni nie.

Szoszo - dzięki za miłe słowa otuchy

Stwierdziłam dzisiaj, że muszę dokupić muślinowych i bambusowych pieluszek. Są tak mieciutkie że idealnie się sprawdzą do buźki. A flanelowych mam 6 sztuk (wydaje mi się że wystarczy), 4 sztuki tetry i 2 muślinowe.

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-01, 00:56   #4805
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
A jakiej użytkowniczki szukasz? Sprawdzę raz dwa

Elf01

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2020-11-01, 09:15   #4806
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
A to na pewno. Jak jedne dolegliwości mijają to pojawiają się następne. Dodatkowo zamartwianie się o maluszka.

Haha ale super!
Moja raz zareagowała na pisk dziecka

Ale miło! U mnie też już coraz bardziej widać,nawet w tych obszerniejszych strojach. No ale teraz z kolei kurtka zasłania. Ja widzę że to ciążowy brzuch spod tej kurtki wystaje ale jak widać inni nie.

Szoszo - dzięki za miłe słowa otuchy

Stwierdziłam dzisiaj, że muszę dokupić muślinowych i bambusowych pieluszek. Są tak mieciutkie że idealnie się sprawdzą do buźki. A flanelowych mam 6 sztuk (wydaje mi się że wystarczy), 4 sztuki tetry i 2 muślinowe.

Ja mam w planie 3 flanelowe, 3 muslinowe, 10 tetry 140g i 10 tetry 110g, może dokupie jeszcze 3 z tych miękkich jak znajdę w dobrej cenie stacjonarnie bo online już nie planuje zamawiać.

Stary 2020-11-01, 09:31   #4807
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w planie 3 flanelowe, 3 muslinowe, 10 tetry 140g i 10 tetry 110g, może dokupie jeszcze 3 z tych miękkich jak znajdę w dobrej cenie stacjonarnie bo online już nie planuje zamawiać.

To ja mam podobnie zaplanowe tylko ze 5 flanelowych, 5 miekkich ktore juz mam i 20 sztuk tetry ale to musze porownac ceny z online i hurtownia u mnie w miescie

Stary 2020-11-01, 10:10   #4808
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
Hej!

Jakie piękne brzuszki różne rozmiary, ale wszystkie piękne

Super

Też super!

Adhoc, stokrotka - fajnie, że wizyty udane, gratuluję!

Zapisałam się do takiej na Ursynowie, jak dzwoniłam, to jeszcze nie wiedziałam, że będzie tylko online, a wybrałam ją, bo na tyle blisko, że gdyby były zajęcia stacjonarnie, to bym miała na piechotę nie tak daleko.

Nie wiem, jak będzie i czy będzie spoko nastawiam się pozytywnie, w sumie nic mnie to nie kosztuje, a czego się nie dowiem ze spotkań online i książek, najwyżej wyszperam w necie i najwyżej dokupię dostęp np. u położnej Charlotte czy gdzieś tam na ten konkretny temat. Zobaczymy

Hej, dalej trzymamy kciuki ze wszystkich sił!

Ja w ciąży jeszcze nie robiłam, więc pewnie inaczej się to w ciąży odbiera, ale nigdy nie czułam głodu po glukozie. Oby teraz też tak było.

To prawda, to obciążające badanie normalnie też bym Ci zaleciła nie przejmować się, nie czytać, nie nastawiać się na nic, a może będzie OK, bo ja też się naczytałam o krzywej strasznych rzeczy, a wcale strasznie nie było, ale... Po pierwsze, sama ciąża zmienia postrzeganie różnych rzeczy, po drugie, jak Ciebie non stop mdli, to faktycznie może być różnie. Ale mam nadzieję, że mimo wszystko się uda bez problemu, nawet jeśli nie będzie to najprzyjemniejsze

Ja lezę w piątek, będzie akurat 26+0, też miałam jak najbliżej następnej wizyty zrobić (a wizytuję z Nairobi 12.11). Lekarz tak zalecił, mieści się w widełkach, czyli chyba też ok

Kupowanie auta pod psa w ogóle mnie nie dziwi
Super, że kupione

Już ostatnia prosta przed L4, zaraz będziesz odpoczywać

Ja korzystam z L4 na maksa. Wyobrażałam sobie, że obejrzę milion seriali, przeczytam stertę książek... No i ok, czasami coś obejrzę, trochę czytam, gotuję, ale mój organizm domaga się snu bez ograniczeń i tyle z ambitnych planów
Pewnie
Ja wolalam wybrać szkołę rodzenia prowadzoną przez Szpital w którym chcę rodzić, zwlaszcza że prowadzą ją położne z tego szpitala

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Hej!

Jakie piękne brzuszki różne rozmiary, ale wszystkie piękne

Super

Też super!

Adhoc, stokrotka - fajnie, że wizyty udane, gratuluję!

Zapisałam się do takiej na Ursynowie, jak dzwoniłam, to jeszcze nie wiedziałam, że będzie tylko online, a wybrałam ją, bo na tyle blisko, że gdyby były zajęcia stacjonarnie, to bym miała na piechotę nie tak daleko.

Nie wiem, jak będzie i czy będzie spoko nastawiam się pozytywnie, w sumie nic mnie to nie kosztuje, a czego się nie dowiem ze spotkań online i książek, najwyżej wyszperam w necie i najwyżej dokupię dostęp np. u położnej Charlotte czy gdzieś tam na ten konkretny temat. Zobaczymy

Hej, dalej trzymamy kciuki ze wszystkich sił!

Ja w ciąży jeszcze nie robiłam, więc pewnie inaczej się to w ciąży odbiera, ale nigdy nie czułam głodu po glukozie. Oby teraz też tak było.

To prawda, to obciążające badanie normalnie też bym Ci zaleciła nie przejmować się, nie czytać, nie nastawiać się na nic, a może będzie OK, bo ja też się naczytałam o krzywej strasznych rzeczy, a wcale strasznie nie było, ale... Po pierwsze, sama ciąża zmienia postrzeganie różnych rzeczy, po drugie, jak Ciebie non stop mdli, to faktycznie może być różnie. Ale mam nadzieję, że mimo wszystko się uda bez problemu, nawet jeśli nie będzie to najprzyjemniejsze

Ja lezę w piątek, będzie akurat 26+0, też miałam jak najbliżej następnej wizyty zrobić (a wizytuję z Nairobi 12.11). Lekarz tak zalecił, mieści się w widełkach, czyli chyba też ok

Kupowanie auta pod psa w ogóle mnie nie dziwi
Super, że kupione

Już ostatnia prosta przed L4, zaraz będziesz odpoczywać

Ja korzystam z L4 na maksa. Wyobrażałam sobie, że obejrzę milion seriali, przeczytam stertę książek... No i ok, czasami coś obejrzę, trochę czytam, gotuję, ale mój organizm domaga się snu bez ograniczeń i tyle z ambitnych planów
Coś czuję że ze mną będzie tak samo
Ale częściej będę się z rodzicami widzieć
A z tym snem też prawda. Ostatnio zauważyłam, że dużo śpię, trochę coś porobie i znow najchetniej bym poszła do łóżka

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-01, 10:14   #4809
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Mi zależało, żeby zrobić glukozę tak, aby wyniki były na następną wizytę u gina.
Nie wiem, czy to dobry pomysł tak odwlekać te badania.
Ja się miałam nie spieszyć, ale patrząc na sytuację w kraju z epidemią to stwierdziłam, że zrobię jak najszybciej, bo potem mogą znów wszystko pozamykać i będzie problem Nie ma co się nakręcać z tym badaniem. Mówię na swoim przykładzie - nakręcałam się i stresowałam, a okazało się, że nie było tak źle
Mi ginekolog kazała zrobić glukozę między 24-26 tc, że później jest niemiarodajne. Więc czekam do tego 25 TC i lecę.
A co do samego badania. To kobiety tak same nakręcają siebie i inne. Piszą jakby nie wiadomo co to było. Naczytałam się poprzednio i też szłam jak na ścięcie
A w sumie trzeba wypić trochę słodkiego i w sumie tyle. Jeść się nie chce bo to kop energii, mi się nawet po wszystkim nie bardzo chciało jeść.
Owszem są kobiety które bardzo źle to znoszą, ale w sumie póki co żadnej takiej nie kojarzę. Ani z wątków staraczkowych, ani mamusioeych, ani koleżanek
Więc chyba tak źle nie jest

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-01, 10:17   #4810
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Mi ginekolog kazała zrobić glukozę między 24-26 tc, że później jest niemiarodajne. Więc czekam do tego 25 TC i lecę.
A co do samego badania. To kobiety tak same nakręcają siebie i inne. Piszą jakby nie wiadomo co to było. Naczytałam się poprzednio i też szłam jak na ścięcie
A w sumie trzeba wypić trochę słodkiego i w sumie tyle. Jeść się nie chce bo to kop energii, mi się nawet po wszystkim nie bardzo chciało jeść.
Owszem są kobiety które bardzo źle to znoszą, ale w sumie póki co żadnej takiej nie kojarzę. Ani z wątków staraczkowych, ani mamusioeych, ani koleżanek
Więc chyba tak źle nie jest

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
No dokladnie. Ja szłam wlasnie jak na sciecie, balam się że nie zdolam tego wypic bo bedzie takie slodkie. A to wcale takie zle nie bylo. Później tez dobrze sie czulam, wiec nie ma co niepotrzebnie sie nakrecac

Stary 2020-11-01, 10:19   #4811
mansikkaa
Zakorzenienie

Miałam dziś koszmar. Śniło mi się, że bije się i kłócę z teściowa

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
Stary 2020-11-01, 10:40   #4812
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Hej w Niedzielę
Lecę zobaczyć na to bobasowo
U nas dzisija 25 tydzień (24+2) na plusie 5kg🤦☠♀️IMG_20201101_103812.jpg

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-01, 10:45   #4813
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:

Czytałam, że teraz właśnie na tym etapie ciąży sny są bardzo realne

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Hej w Niedzielę
U nas dzisija 25 tydzień (24+2) na plusie 5kg🤦♀️Załącznik 7731483

To chyba wcale nie tak dużo co ja mam nadzieję, że za dużo nie przytyje póki co 23 tydzień i na plusie 4 kg więc w sumie podobnie jak Ty

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-01, 10:46   #4814
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Czytałam, że teraz właśnie na tym etapie ciąży sny są bardzo realne

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

To chyba wcale nie tak dużo co ja mam nadzieję, że za dużo nie przytyje póki co 23 tydzień i na plusie 4 kg więc w sumie podobnie jak Ty

Po pierwszej ciąży mam stracha. W I 26kg miałam na plusie 🤦☠♀️ w II tylko 6kg. Liczę że więcej niż 13kg nie będzie

Emilia
Stary 2020-11-01, 10:58   #4815
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Po pierwszej ciąży mam stracha. W I 26kg miałam na plusie 🤦♀️ w II tylko 6kg. Liczę że więcej niż 13kg nie będzie

A w tej pierwszej ciąży na początku już dużo przybrałaś czy później przy końcówce?

kocham ...
Stary 2020-11-01, 11:11   #4816
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Właśnie tak ładnie stopniowo

Emilia
Stary 2020-11-01, 11:14   #4817
echme
Zakorzenienie

Ja dziś 23+3 i mój brzuszek. Dzisiejsza waga pokazała +5,9 kg boje się co będzie potem.
IMG_1604225681.540359.jpg

Stary 2020-11-01, 11:22   #4818
Paulina1671
Zadomowienie

Super brzuszki dziewczyny 🤩🤩
Mnie moja waga przeraża, wczoraj na nią weszłam i przekroczyłam już mój max który zakładałam boję się ćwiczyc przez te szyjkę i nie wiem co począć

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-01, 11:30   #4819
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie
Ja wolalam wybrać szkołę rodzenia prowadzoną przez Szpital w którym chcę rodzić, zwlaszcza że prowadzą ją położne z tego szpitala

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Coś czuję że ze mną będzie tak samo
Ale częściej będę się z rodzicami widzieć
A z tym snem też prawda. Ostatnio zauważyłam, że dużo śpię, trochę coś porobie i znow najchetniej bym poszła do łóżka

Ja też bym wolała wybrać taką przy szpitalu, ale niestety przy szpitalu, który rozważam, nie prowadzą teraz szkoły rodzenia, więc nie mam za bardzo wyboru.

Cytat:
Po pierwszej ciąży mam stracha. W I 26kg miałam na plusie ��â˜☠♀️ w II tylko 6kg. Liczę że więcej niż 13kg nie będzie

Wow, to niezły rozstrzał! Na razie masz malutko na plusie, masz wszelkie szanse zmieścić się w 13 kg śliczny brzuszek

Paula1456, skończyłam You, ale ledwo, bo myślałam, że nie wyrobię z napięcia nie wiem, czy dam radę obejrzeć 3 sezon, jak będzie

Edytowane przez Szoszoszo
Czas edycji: 2020-11-01 o 12:22
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-01, 14:34   #4820
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:

O matko
Ja to miałam koszmar. Kilka dni temu śniło mi się, że mój tata umarł, kilka dni później mój Tż i ja taka załamana siedziałam w domu i się zastanawiałam, jak sobie z tym wszystkim poradzę, z żałobą, smutkiem itp... A jak się obudziłam to w pierwszej chwili myślałam, że to prawda i aż macałam po łóżku obok siebie, by sprawdzić, czy mój chłop nadal jest xD

Cytat:
Hej w Niedzielę
U nas dzisija 25 tydzień (24+2) na plusie 5kg🤦☠♀️Załącznik 7731483

O to malutko, u mnie na razie zatrzymało się na +7kg

Cytat:
Ja też bym wolała wybrać taką przy szpitalu, ale niestety przy szpitalu, który rozważam, nie prowadzą teraz szkoły rodzenia, więc nie mam za bardzo wyboru.

Wow, to niezły rozstrzał! Na razie masz malutko na plusie, masz wszelkie szanse zmieścić się w 13 kg śliczny brzuszek

Paula1456, skończyłam You, ale ledwo, bo myślałam, że nie wyrobię z napięcia nie wiem, czy dam radę obejrzeć 3 sezon, jak będzie
A w którym szpitalu planujesz rodzić?
Co do "You" to właśnie te napięcie ciągłe mnie trzymało przy tym, zeby go dalej oglądać xD
Wczoraj na Netflixie widziałam reklamę, że będzie nowy sezon Sabriny, pewnie obejrzę z przyzwyczajenia, bo raczej już ostatni sezon był dla mnie taki sobie

Stary 2020-11-01, 18:38   #4821
stookrotka1991
Zadomowienie

Ja mam codziennie jakieś realne sny niektóre są mega głupie

Macie już wybrane fotelik do aut? Ja jak zobaczyłam ceny z baza isofix to się załamałam to jest spory wydatek jednak

kocham ...
Stary 2020-11-01, 18:59   #4822
adhoc
Zadomowienie

U mnie już 9kg na plusie

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-01, 19:10   #4823
echme
Zakorzenienie

Cytat:

Macie już wybrane fotelik do aut? Ja jak zobaczyłam ceny z baza isofix to się załamałam to jest spory wydatek jednak

Teoretycznie chcemy Avionaut pixel ale czy okaże się dobry do naszego samochodu to się okaże jak będziemy jechać kupić w styczniu. Z bazą isofix to około 1300-1400 zł.

Stary 2020-11-01, 19:12   #4824
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno bedzie bez bazy bo niestety maz nie ma isofixa w samochodzie a bez sensu do mojego kupowac skoro czesciej jezdzimy jego samochodem. takiego mamy staruszka ale planujemy w przyszlym roku wymienic meza samochod

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
U mnie już 9kg na plusie

U mnie 8

Stary 2020-11-01, 20:05   #4825
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

Yhym, maxi cosi coral z bazą family fix3.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-01, 20:48   #4826
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Hej w Niedzielę
U nas dzisija 25 tydzień (24+2) na plusie 5kg🤦☠♀️Załącznik 7731483

Zgrabniutki!

Cytat:
Ja dziś 23+3 i mój brzuszek. Dzisiejsza waga pokazała +5,9 kg boje się co będzie potem.
Załącznik 7731485

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Super brzuszki dziewczyny 🤩🤩
Mnie moja waga przeraża, wczoraj na nią weszłam i przekroczyłam już mój max który zakładałam boję się ćwiczyc przez te szyjkę i nie wiem co począć

Może pogadaj z lekarzem czy pozwala ćwiczyć? Nie wiem ile przytyłaś ale jeśli mieścisz się w widełkach to ja bym się nie martwiła. Po porodzie sporo spada, a często przy karmieniu piersią jeszcze więcej. Serio, ja wyglądałam jak kościotrup. Mniej niż przed ciążą, brrr.

Fotelika jeszcze nie wybraliśmy ale też myślę o Avionaut Pixel, zobaczę co w sklepie podpowiedzą i kupię.

Zamówiłam sobie kurtkę ciążową i dwie sukienki czekam na paczki.

Dziewczyny, jakie macie sprawdzone i szybkie przepisy obiadowe albo na sałatki, chętnie takie bardziej treściwe np. z kaszą. Szczyt marzeń to bogate w żelazo i najważniejsze WEGETARIAŃSKIE (bez mięsa i ryb). Szukam inspiracji. Przejrzałam kwestię smaku, jadłonomię i mało co wybrałam.

Stary 2020-11-01, 20:51   #4827
mansikkaa
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie patrzalam na foteliki. Nawet nie wiem jaki model auta mamy

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
Stary 2020-11-01, 20:56   #4828
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Zgrabniutki!

Może pogadaj z lekarzem czy pozwala ćwiczyć? Nie wiem ile przytyłaś ale jeśli mieścisz się w widełkach to ja bym się nie martwiła. Po porodzie sporo spada, a często przy karmieniu piersią jeszcze więcej. Serio, ja wyglądałam jak kościotrup. Mniej niż przed ciążą, brrr.

Fotelika jeszcze nie wybraliśmy ale też myślę o Avionaut Pixel, zobaczę co w sklepie podpowiedzą i kupię.

Dziewczyny, jakie macie sprawdzone i szybkie przepisy obiadowe albo na sałatki, chętnie takie bardziej treściwe np. z kaszą. Szczyt marzeń to bogate w żelazo i najważniejsze WEGETARIAŃSKIE (bez mięsa i ryb). Szukam inspiracji. Przejrzałam kwestię smaku, jadłonomię i mało co wybrałam.
Na tego avionauta patrzylam ostatnio. Sprzedawca w hurtowni u mnie zachwalał tez Babysafe York i tez sie nad nim zastanawiam ale zobaczymy.

Stary 2020-11-01, 21:04   #4829
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Zgrabniutki!

Dzięki za pocieszenie wg tego co mam w książeczce to 14kg ale książeczka w 7-8tc założona i już w tedy mi się przytyło napewno zapytam ale dopiero za trzy tyg się dowiem czy luteina, nospa i magnez coś mi pomogły czy nic. Co prawda czuję mniej skurczy ale czekam jak na szpilkach. A sama waga aż tak się nie przejmuje ale czuję się strasznie grubo już, a tu jeszcze 2-3 mies ciąży zostały i pewnie dobije 90kg

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-01, 21:22   #4830
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Dzięki za pocieszenie wg tego co mam w książeczce to 14kg ale książeczka w 7-8tc założona i już w tedy mi się przytyło napewno zapytam ale dopiero za trzy tyg się dowiem czy luteina, nospa i magnez coś mi pomogły czy nic. Co prawda czuję mniej skurczy ale czekam jak na szpilkach. A sama waga aż tak się nie przejmuje ale czuję się strasznie grubo już, a tu jeszcze 2-3 mies ciąży zostały i pewnie dobije 90kg

Oj, doskonale znam to! Też się czuję grubo. W pierwszej ciąży zdecydowanie więcej się ruszałam. Na pocieszenie- znam osobiście kobiety co w III trymestrze przytyły całe 0 kg podobno na końcówce się najmniej tyje a najwięcej przez drugi trymestr, a to już za nami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości