|
|
#1141 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy) <3
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gdybym zaczela rodzic to tez bymnke wiedziala gdzie jechac. Czasem rozumiem te rodzace ze nie jada do covidowego szpitala bo po prostu nie wiedza czy sa zarazone czy nie. Nie oceniam, sama nie wiem co mam z soba zrobic, termin tuz tuz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy)
Dziewczyny, zdrówka i dbajcie o siebie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Węch i smak można też stracić przy grypie i przy większości chorób dróg oddechowych. U mnie to w sumie norma przy każdej chorobie (a już przy wspomnianym wyżej zapaleniu zatok to typowy objaw chyba u każdego). Nie traktowałabym tego jako 100% znaku, że ktoś ma lub miał covid. Zwłaszcza, że w tym przypadku objawami może być wszystko albo nic, znam 3 osoby, które przeszły i każda inaczej.
Nie boję się pozytywnego wyniku, bo znam swojego TŻ i wiem, że w razie czego zrobi piekło. Serio, to człowiek, którego bałabym się nie mieć po swojej stronie Zresztą ja tak samo jak kilka z Was też uważam, że covid za mną, tyle że ja wszystkie objawy miałam już w lutym ![]() Obudziłam się dziś o 8, bo też bóle i skurcze
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naomi miałam w swoim życiu nie raz ani nie dwa grype czy przeziębienie, i nigdy nie zdarzyło mi się stracić całkowicie węchu czy smaku. A już nie napewno od razu i to tak nagle. Przecież ten płyn dezynfekujący z orlenu, jak wąchałam czasem to nie dałam rady bo mnie odrzucało na drugi koniec pokoju, a teraz? Mogę się zaciągać a nie czuję nic, jakbym normalne powietrze wciągała.
|
|
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy ma któraś na odsprzedanie luteinę?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1147 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Jestem po wizycie, wszystko dobrze szyjka trzyma, ilość wód tez ok.. badania tak samo
także u mnie narazie idealnie i spokojnie mam czekać do donoszonej ciąży.. następna wizyte mam 30listopada i to już bedzie w 38 tygodniu ![]() Mały moj ma już około 2600g i uwaga! przekręcił się jednak i jest głowa w dół także to zmartwienie mam już z głowy narazie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czujesz inaczej ruchy jak się obrócił?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabyś odsprzedać? Z wysyłka np do paczkomatu? Wszystko opłacę i mogę nawet wysłać opłacone etykiety na paczuszke itd Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1150 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Wlasnie nie ale ja mam łożysko z przodu i czuje go tylko po bokach i na gorze Ale podejrzewam kiedy to zrobił- tydzień temu w nocy z piątku na sobotę bo bardzo mnie bolało wszystko. W nocy obudziłam się aż na chwile bo mi tak sie wykręcił a potem całą sobotę bardzo mnie plecy bolały i miałam twardy brzuch.. wiec pewnie to było wtedy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super! Ja tez po wizycie! Mała ma 2400, wszystko pozamykane - także kłucia w pochwie jakoś tam nie wpłynęły, macica wysoko - jeszcze nie rodzę ![]() Kolejna wizyta 24.11 I ktg co tydzień Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1152 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Kciukasy za dzisiejsze wizyty ![]() :kc iuki:Cytat:
W tej chwili praktycznie każdy, kto jest „przeziębiony” powinien niestety z dużym prawdopodobieństwem zakładać, że to korona. Nawet, gdy sam nie ma żadnych objawów, ale wśród najbliższych ktoś gorączkuje, kaszle, odczuwa ból mięśni, głowy etc. My izolowaliśmy się 3 tygodnie. Dziś wyszłam i rano zrobiłam badania, jutro mam wizytę. Ciekawa jestem jakie będę miała wyniki CRP Nie miałam żadnych objawów poza tą utratą węchu i smaku, chociaż wiecie co, teraz po czasie skumałam, że jeszcze tylko przy samym oddawaniu moczu odczuwałam pieczenie cewki...i myślałam, że jakaś infekcja pęcherza mi się przyplątała, ale po wyjściu z toalety od razu mi przechodziło...a okazuje się, że to też charakterystyczny objaw![]() Ja też nie oceniam kobiet, które są obecnie w tej samej sytuacji co my Nie mamy na to żadnego wpływu. Mamy za to do czynienia z totalnym brakiem organizacji w większości szpitali, a przecież da się to zrobić... Tak jak pisze RulaBee, da sięNie pojmuję i za wszelką cenę staram się nie myśleć co będzie, gdy zacznę rodzić, bo mnie to stresuje na maxa Już teraz odpisuje na moje SMSy po tygodniu, przepraszając że w szpitalu teraz jak na wojnie |
|
|
|
|
|
#1153 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...będę odpakowywać małą co chwila?!---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1158 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dobrze, wstrzymaj się na razie może to wszystko się jakoś przewali w najbliższym czasie i będą bardziej sprzyjające warunki do rodzenia![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Ja też jeszcze w czarnym lesie z pakowaniem, ale ostatnie wydarzenia trochę mnie zmobilizowały i kupiłam wreszcie szlafrok, koszule i spółkę. Wybrałam, jak wyschną zacznę pakować, choć jak wspominałam planuję wstrzymać małą do przyszłego roku [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- |
|||
|
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie pomalowałam sobie paznokcie bezbarwnym (a raczej mlecznym) lakierem hybrydowym. Chyba wolę mieć już spokój w razie W
|
|
|
|
|
#1160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja używam teraz mlecznego lakieru, ale zastanawiam się czy w momencie wyjazdu do szpitala nie będę musiała i tak zmyć tych paznokci, bo na stronie jest napisane, że mają być zupełnie sote
|
|
|
|
|
|
#1161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1163 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
|
#1164 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam pretensje do tych, które wiedza, ze miały kontakt i czuja się chore, a mimo to ukrywają, ze miały kontakt z pozytywnym przypadkiem (u mnie w szpitalu miało to miejsce i przez ta gwiazdę dziewczyny z jej sali musiały siedzieć w szpitalu tydzień dłużej na kwarantannie). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Napisałam wiadomość ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#1165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Super, że wizyty udane
![]() Dziewczyny, ale ja przecież nie wiem czy miałyście covid czy nie Napisałam tylko, że zakładanie że utrata węchu czy smaku oznacza 100% covid jest bez sensu, bo to objawy wielu chorób. Miałam raz beznadziejną zimę chorowania, 2 razy zapalenie zatok, a potem ciągnące się w nieskończoność zapalenie płuc![]() Cytat:
W tym tygodniu się pakuję![]() Moonia91, ja właśnie się boję, że jakby co (tfu tfu) to mój będzie walczył o dziecko jak lew
|
|
|
#1169 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Ja tez czekam już na paczki z koszulami, szlafrokiem i stanikami do szpitala
jak przyjdą to piorę i zaczynam pakowanie ![]() Dostałam meila ze pampersy z roska są do odebrania. W szoku jestem ze to ma być paczka pampersow premium care myślałam ze te zwykle dają ![]() Powiem wam, ze mega mi ulżyło z tym ze jest przekręcony serio tak mi lżej na sercu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś wyparzyłam laktator i naszykowałam wszystko do pakowania. Czekam jeszcze na apteczne rzeczy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

Niedzielny rosołek na pewno smakował Ci jak nigdy dotąd

czujesz inaczej ruchy jak się obrócił?
ale ja mam łożysko z przodu i czuje go tylko po bokach i na gorze

[COLOR="Silver"]

️
serio tak mi lżej na sercu