|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam czystą lanoline 200gram
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#4863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja np ma wrażliwą pupke i mimo, iż ma zaraz dwa lata to smaruje po każdej zmianie pieluszki. Wystarczy, że dwa razy pod rząd nie posmaruje i już się robi czerwone. A pieluchy zmieniam często bardzo, nie chodzi w jednej długo. Bepanthen idzie jak woda ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lanoliny na pewno wezmę więcej niż 1 opakowanie---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, butelki szklane czy plastikowe? Mysle o philips avent i szklanych marny wybór a plastikowych pełno.
|
|
#4866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przypomniało mi się o termosie na allegro są ładne ale ceny to ok 40zl + dostawa, w empiku bardzo podobne za 50zl i byłam jeszcze w kiku, bardzo podobne są za 20zl i tam właśnie wzięłam. Jakby któraś to interesowało jak to cenowo wypada bo np ja nie miałam termosu w rękach od bardzo dawna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie w końcu podjęłam decyzję o łóżeczku i komodzie do pokoju córeczki jeszcze tylko fotel do karmienia jakis musze wybrać
|
|
#4868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oooo, możesz? Ja nie mogę się zebrać do odpalenia laptopa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam już kupioną butelkę avent natural
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamiast szukać rzeczy dla małego to zasłony i firanki oglądam bo muszę coś wybrać. Mam kod rabatowy i szkoda aby się zmarnował
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja głównie czytam że najbardziej polecane to philips avent, lovi i dr brown’s Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4873 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nigdy nic mi tak dobrze ust nie nawilzylo. I używałam do ciemieniuchy, też nic nie działało, a to raz dwa zalatwilo problem 🤷☠♀️Cytat:
tzn. Kilka razy w ciąży 3 lat uzylismy i linomagu, a nawet sudocrem. Ale to były na prawdę wyjątkowe sytuacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny biorę się za wyprawkę ubranek dla małej i już się pogubiłam co jest potrzebne :
*body na długi rękaw *body na krótki rękaw *spodenki *półśpiochy *śpioszki i pajace czy to jest to samo czy czymś się różni *kombinezon *czapeczka *skarpetki co jeszcze potrzeba?
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na usta tez używałam jak miałam lanolinę z ziaji, nic tak nie działało jak to to myślisz ze 40 ml będzie ok czy za dużo? Bo nie wiem czy czekać aż 10 ml wróci do sprzedaży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpiochy i pajace to nie jest to samo. Śpiochy to jest to co na zdjęciu, ja w ogóle nie kupowałam i nie planuje. IMG_1604338400.398136.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam parę ale fanką chyba nie będę. A co do spiochow to tak jak wyżej, ja za to mam ich bardzo dużo myślę że pod spod body z długim rękawem i na to śpioch i dziecko ubrane chyba AnnLady wstawiała kiedyś zdj swojego dziecka (już nie wiem w jakim kontekście) i właśnie tak było ubrane i mi się spodobało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
właśnie też mi się śpiochy podobają pod spod body i jak mówisz dzieciątko ubrane a po ile sztuk macie ubranek? Ja myślę o 10 szt z każdego rodzaju i tylko rozmiar 62 ewentualnie po porodzie dokupię 56
|
|
#4879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
półspiochow np mam po jakieś 6-7szt.Jeszcze będę robić zamówienia ale się zastanawiam czy warto jeszcze kupować bo chyba nie wynosi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Mam też trochę ubranek na 56, jak wynika z opinii moich znajomych, którzy mają to już za sobą, jakieś pojedyncze sztuki na po porodzie warto mieć. Choć słyszałam od lekarzy, że nasz maluch się zapowiada na sporego, więc może być tak, że (prawie) nie skorzysta |
|||
|
|
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
No i mój jedyny szpital do którego miałam autem 5-10min, przerabiają na covidowy. Innych chorób już w całym mieście, porodów itp nie ma.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nie liczę że coś od kogoś dostaniemy bo moi rodzice dali nam kasę i powiedzieli że mamy kupić to co jest potrzebne i widzę że uważają ze załatwili sprawę a teściowa kupi to co jej powiem ale na razie jakoś nic nie mówi więc na nią nie liczę ![]() Cytat:
aj ciężka sprawa z tymi ubrankami
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też się tego bałam, ale na szczęście udało się prezydentowi dogadać z wojewoda i zabrali tylko pół na covid. Porodówkę zostawili. Ja ciuszków mam trochę mniej niż 10szt z każdego. Nie liczyłam dokładnie tak jak Szoszoszo liczę na suszarkę ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz się tylko covid liczy.. Moje Miasto uratowało to, że droga do następnego jest rozwalona przez budowę s3 i w razie korku to nawet karetka nie da rady.. Władze szpitala tłumaczyły władza, że babki urodzą w aucie.. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
No niestety tylko jeden. W którym już leżałam i z którego mam gin i znam też innych lekarzy. Napisali ze mamy sobie jechać do miast obok i że tych co mogą wypisują do domu a tak to tylko ci dodatni i z zagrożeniem życia. Wkurzyłam się no
właśnie liczę tylko na to że się do stycznia to zmieni i teraz to niech dzieciak siedzi w brzuchu jak na dłużej ale nawet jakby mi się coś działo np z tą szyjka to będę musiała jechać nie wiem gdzie nawet. Na wizycie pogadam z tą moją gin o sytuacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Na ktg też się chodziło tylko do tego szpitala a bliżej końca gin zawsze na nie wysyłała, ciekawe co z tym.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4887 |
|
Wtajemniczenie
|
Szklane butelki łatwiej umyć czy wyparzyć jakby co. Plastik po jakimś czasie śmierdzi. Chyba że się regularnie wymienia. Ale to jak zwykle wszytsko zalezy od indywidualnych preferencji
![]() Body do szpitala, te 56, dobrze wybierać kopertowe, żeby na poczatku nie wkładać ich dziecku przez główkę. Nie to że nie można, tylko wiele mam się boi, nie wie jak unieść dziecko etc. Ja mam listę ze swojego szpitala - 3x śpiochy, 3x body, 3x kaftaniki, 3x pajace, 2x czapeczka, 3x skarpetki, 2x niedrapki, otulacz. Ale będę i tak modyfikować po swojemu pewnie
|
|
|
|
#4888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi nie podeszły. Może dlatego, że mała miała grubiutkie nóżki i ją za mocno uciskały. Zresztą dla mnie to było niewygodne ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
To widze ze juz na nic nie patrza tylko przeksztalcaja szpitale jak im sie podoba. Najlepiej aby kobiety rodzily w domu i ludzie tez sami sie leczyli z wujkiem google
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

a lanoliny na pewno wezmę więcej niż 1 opakowanie
na allegro są ładne ale ceny to ok 40zl + dostawa, w empiku bardzo podobne za 50zl i byłam jeszcze w kiku, bardzo podobne są za 20zl i tam właśnie wzięłam. Jakby któraś to interesowało jak to cenowo wypada
bo np ja nie miałam termosu w rękach od bardzo dawna
na razie w końcu podjęłam decyzję o łóżeczku i komodzie do pokoju córeczki 

♀️U nas w ogóle nie były potrzebne kremy do pupy. Miałam zielony linomag w razie czego. Na szczęście syn w ogóle nie potrzebował smarowania niczym
właśnie też mi się śpiochy podobają pod spod body i jak mówisz dzieciątko ubrane 

teraz się tylko covid liczy.. Moje Miasto uratowało to, że droga do następnego jest rozwalona przez budowę s3 i w razie korku to nawet karetka nie da rady.. Władze szpitala tłumaczyły władza, że babki urodzą w aucie..
właśnie liczę tylko na to że się do stycznia to zmieni i teraz to niech dzieciak siedzi w brzuchu jak na dłużej 

U nas w ogóle nie były potrzebne kremy do pupy. Miałam zielony linomag w razie czego. Na szczęście syn w ogóle nie potrzebował smarowania niczym