|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
i najlepiej aby byly ze szpitala jaka to ona oddana babcia jest właczyl mi sie syndrom wrednosci przepraszam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teściowa odstawiona do domu, przeżyłam teraz cały dzionek mam dla siebie
|
|
#4924 |
|
Zadomowienie
|
Nairobi dzięki, już się uspokajam i nie pajacuje
![]() Na pocieszenie dziś ma przyjść kokon i karuzela, karuzela używana nie ma w niej baterii więc odrazu nie sprawdzę ale chociaż pooglądam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale rozumiem doskonale ze sie przejmujesZWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że nie pocieszę ale ja o mojej teściowej złego słowa nie powiem. Zarówno teść jak u teściowa bardzo się ucieszyli z ciąży i przy każdej okazji pytają jak się czuje i mam wrażenie że kochają mnie bardziej niż swojego syna
oczywiście oboje maja wady, np teść jest typem despoty i on zawsze ma racje a teściowa jest nazbyt religijna i taka zaściankowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak tylko przypomnę, że my też będziemy teściowymi
![]() Oby nasze synowe nie mówiły tak o nas... Ja mam z moją dobry kontakt, bardzo dobry. Nie od początku tak było, ale każda z nas się bardzo starała. Pierwsze lata to był wypracowany kompromis, uważanie, żeby żadna z nas drugiej nie zrobiła przykrości, poznawanie się, co można powiedzieć, jak zażartować etc. A i tak mama płakała dzień przed ślubem, że jej syn się żeni ze mną Bała się, że już nie będzie jej, że zawsze na święta będziemy jechać do moich rodziców, że będzie "gorszą babcią" Ale lata leciały, dzieci się urodziły, poznałyśmy się dobrze, my dzieliliśmy uwagę równo między dwa domy rodzinne, a teściowa z kolei starała się nie wyróżniać córki nad synową jeśli chodzi o wnuki, czas, prezenty etc i z czasem przyszła szczera sympatia. Teraz częściej potrafię zadzwonić do teściowej i więcej jej powiedzieć niż własnej mamie, bo mnie tak nie ocenia tylko po prostu słucha Oczywiście nie zawsze jest różowo, ale w sumie znamy się już 18 lat, a rodziną jesteśmy prawie 13, więc był czas, żeby się dopasować do siebie ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- W Smyku 30% na kombinezony zimowe jeśli jeszcze ktoś nie ma
|
|
|
|
#4929 |
|
Zadomowienie
|
Wrzucę fotkę jak odbiore tylko nie wiem czy dziś da radę, bo jeszcze nie przyszło a potrzebuje do tego tż. On na nockach to tylko po godzinach seniorów wychodzi i idzie spać
![]() Stookrotka widziałam na fb że całkiem sporo dziewczyn robi kokony samodzielnie i całkiem całkiem to wygląda gdybym umiala może też bym się skusiła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4930 |
|
Wtajemniczenie
|
Na liskach są jeszcze butelki silikonowe, muszę jeszcze o tych poczytać zanim zdecyduję się na szklane. Bo za "moich czasów" ich nie było
|
|
|
|
#4931 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej! Mignął mi już nowy wątek i prawie się osunęłam, że zdążyłyście tyle od rana naklepać
![]() Cytat:
gratuluję super wyników ![]() Cytat:
Wiem, że jest stresująco, chyba wszystkie mamy nieciekawe myśli w obecnej sytuacji, ale szkoda naszych nerwów, zwłaszcza że jest jeszcze czas i szkoda do porodu być kłębkiem nerwów. Tulę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo, czasami mnie zirytuje, ale to chyba normalne. Wspaniała, niewtrącająca się kobieta z otwartą głową, teść też bardzo spoko, lubię z nimi spędzać czas i naprawdę dobrze się dogadujemy.Cytat:
Pokaż, jak się pojawią ![]() Ja mam dziś zjazd energetyczny. Wczoraj wpadłam w szał gotowania i naprodukowałam żarcia na 3 dni, wieczorem byłam na jodze i dziś rano znowu, a teraz mam odpływ energii i najchętniej bym resztę dnia przespała
|
|||||
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszlo moje zamowienie z lullalove kolejne cudne rzeczy dla malej
![]() kocyk z welny merino i otulacz bambusowy i olejek ze slodkich migdałow 20201103_135224.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez zamówiłam ten olejek. Przyda się tez dla mnie. Czytałam że rząd planuje zamknąć galerie handlowe. Zbliżają się święta, ludzie już planują kupno prezentów a oni chcą zamknąć galerie mimo że zakażeń tam praktycznie nie ma. Dramat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nad tym to się w ogóle nie zastanawiają. Nie ma co ukrywać że przed świetami ludzi robią najwiecej zakupów, raz że prezenty a dwa mnóstwo ludzi chce się wprowadzić na swoje przed świetami wiec taka ikea tez przechodzi oblężenie a jak to wszystko zamkną to wiele firm upadnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olejek też wzięłam ![]() Cytat:
Cytat:
Ze sklepami masz rację, do ikei też się wybieramy, zaraz się może okazać, że zamkną na amen i tyle z naszych planów... Też mieliśmy w planie przeprowadzić się przed świętami, nie bardzo da się to przyspieszyć. Ech, szkoda gadać. |
|||
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki za przeprowadzke aby przegiela jak najsprawniej i oby sklepow nie pozamykali ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoniła do mnie położna, że mogę do innego miasta jechać do mojej ginki. Także się umówiłam w mieście oddalonym o prawie 50km.
Nairobi możesz mi zmienić wizytę z 10.11 na 16:11 na godz 15:50? ![]() Boli mnie dzisiaj podbrzusze, tak jakby jajniki przed okresem. Dodatkowo mała się dzisiaj praktycznie nie rusza, tylko kilka razy czułam jak się przelewa czy pyknie. I już się martwię... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będziesz miała wizytę razem ze mną ![]() Jajniki mnie (tak mi się wydaje że to one) raz na jakiś czas bolą.. Mam nadzieję że nic się nie dzieje złego i dziś mala ma dzień lenia. ![]() A co do ruchów to mój ostatnio bardzo mało kopie raczej jeździ noga czy ręka. Też tak macie ostatnio? Kopniaków prawie nie widać, czasem się brzuch zatrzęsie za to lekkie wybrzuszenia wędrujące w górę i dół przyszła paczka ale dopiero teraz włożyli do paczkomatu, może mój mi rano odbierze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
To u mnie mała prawie non stop kopie ale to dlatego że praktycznie całe dnie się lenie na kanapie wiec nie śpi
![]() W czwartek idę na krzywą, boje się że wyjdzie mi cukrzyca bo bardzo słabo się odżywiam ostatnio. Prawie w ogóle nie jem warzyw i owoców tylko jakieś kanapki z serem i szynką, pierogi z białym serem od babci, parówki ale czytałam ostatnio że u dziewczyny która bardzo uważa na to co je i odżywia się bardzo zdrowo wyszła cukrzyca wiec już sama nie wiem od czego to zależy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2020-11-03 o 17:37 |
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłam kilka czekoladowych ciastek i mała chwilę się uaktywniła. Teraz znowu spokój. Ale przynajmniej wiem, że wszystko ok. Swoją drogą dostałam wczoraj od położnej ze szkoły rodzenia kartę ruchów płodu. Że po 29tc mam sprawdzać i notować. Podbrzusze dalej boli, trochę tak jakbym miała zaraz okres dostać. Oby to nic takiego ![]() Takie smyranie czy przelewanie to mała też częściej praktykuje. Czasami mnie skopie, natomiast zaczyna się gdzieś wypinać, rozciągać czy właśnie drapać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4942 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie studniówka dzisiaj
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4943 |
|
Zadomowienie
|
photo~2.jpg
Gratuluję studniówki 🤩 Przypomniało mi się że jukki wysyła zdjęcie spakowanej paczki, wstawiam jak to wg nich wygląda po zapakowaniu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezalkoholowe wino idzie w ruch ![]() Cytat:
Zobaczymy czy na żywo tak samo![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy komuś coś jeszcze dopisać?
|
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
Możesz mi mi dopisać wizytę 20 listopada na 18:30 :róża:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4948 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja z Poznania, fajny szpital blisko i cały czas są rodzinne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też wizytuje 16go.Cytat:
![]() Mi 16.11 godz. 17.20 Kupiłam sobie dwie sukienki ciążowe, jedna z H&M dzianinowa a druga z Lidla. Była przeceniona za 20zł a może się nada na święta. Mąż ją zaraz przyniesie to będę obczajać.
|
|
|
#4949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaki szpital wybrałaś? ![]() Fajnie, że polecasz kostkę, nie miałam jej brać ale tyle piszecie o zabawkach kontrastowych że musiałam wziąć ![]() No to wizytujemy w trójkę. Ja akurat na usg IIIt. ale to nawet lepsze niż wizyta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4950 |
|
💑🐱📚👶
|
Hejo
![]() Dziewczyny, co to był za dzień! Wszyscy w pracy dzisiaj się ze mną żegnali, przytulali, dopytywali jak się czuję itp. Ale najbardziej, oczywiście, zaskoczyła mnie sama szefowa. Dawno nie widziałam jej takiej radosnej jak dziś, pomyślałam, że coś się kroi i miałam rację. Zaprosiła mnie do gabinetu i podziękowała za tak długą pracę, że niekiedy różnie się to układało, były jakieś zastrzeżenia co do mnie (trudno, żeby było cały czas różowo), ale w ogólnym rozrachunku są ze mnie zadowoleni, że ta moja koleżanka z rejestracji bardzo docenia moje staranne wykonywanie obowiązków, ogólnie, że się tak we wszystko zaangażowałam i poinformowała mnie, że dostałam podwyżkę ![]() Ale... Na koniec mojej zmiany koleżanki i szefowa zaprosiły mnie do gabinetu, złożyły życzenia, trochę się pośmiałyśmy i dostałam od nich miły upominek dla Malutkiej A jutro wizyta u gina. Muszę poruszyć 3 kwestie: 1. L4 2. wypisanie wniosku potrzebnego do becikowego - żeby napisała kiedy w danym trymestrze miałam wizytę u gina. Nie wiem, czy już jutro to wypisze, czy będzie chciała to zrobić na następnej wizycie, bo tam również jest wizyta w III trymestrze, a ja jeszcze w nim nie jestem, ale już naświetlę sytuację. 3. Boląca kość ogonowa - nie wiem, może coś doradzi mi jeszcze na to. Przyznam szczerze, że najlepiej mi się zrobiło, jak wczoraj wracałam z Tż z pracy i załączył w aucie grzane fotele ![]() Jutro do lekarza jadę z mamą i później na cały dzień jadę do rodziców, także to będzie miło spędzony czas ![]() EDIT: W tym szpitalu, co ja wybrałam też są porody rodzinne nadal. Właśnie wczoraj na FB dziewczyna się o to pytała i dostała informację, że jak najbardziej takowe się odbywają. Więc mam nadzieję, że tak pozostanie do lutego
Edytowane przez paula1456 Czas edycji: 2020-11-03 o 21:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

i najlepiej aby byly ze szpitala jaka to ona oddana babcia jest
właczyl mi sie syndrom wrednosci przepraszam 

teraz cały dzionek mam dla siebie 

gdybym umiala może też bym się skusiła 
).

będziesz miała wizytę razem ze mną 
ale czytałam ostatnio że u dziewczyny która bardzo uważa na to co je i odżywia się bardzo zdrowo wyszła cukrzyca wiec już sama nie wiem od czego to zależy.