![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 9.
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-11-04 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88261045]Zamawiałaś je online czy jest gdzieś dostępne stacjonarnie?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Ja akurat mam w sumie sklep Konrada pod nosem i bardzo miłych sprzedawców, więc jestem częstym gościem i mam kartę stałego klienta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Wcale im się nie dziwię.
Nic mnie nie wpienia,jak obwinianie społeczeństwach, podczas gdy samemu się przebimbało pół roku 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
A ta krajowa kwarantanna ciekawe na czym by miała polegać.. Nie wychodzimy z domu, tylko do apteki i po jedzenie? Po 21 nikt nie opuszcza mieszkania? Sklepy w centrum (nie te w galeriach) zamknięte? Jak to sobie wyobrażacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#157 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Hm nie kojarzę jego sklepu za bardzo, w sensie stacjonarnego. Mieszkasz w stolicy, jeśli dobrze kojarzę? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn ktore uwazaja ze lockdown bedzie trwal pare miesiecy. Myslicie ze skoro Waszym zdaniem nie dofinansuja to po prostu rzad bedzie patrzyl na upadajace branze i bedzie mial to gdzies? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
Bo tak jest. Spora część społeczeństwa ma wywalone, ale nie w sensie jakiejś ignorancji tylko: co ma być to będzie, nie mamy zamiaru żyć w zamknięciu. Ludzie łakną normalności. Ja to rozumiem. My mamy z mężem taka tradycje, ze co drugi rok od poznania się jeździmy na sylwester do hotelu, na takie pakiety 3-4 dni. Jeden rok w domu/u znajomych/rodziny, a drugi rok w hotelu tylko my we dwoje. I żal mi, ze w tym roku to nam przepadnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Czuje sie jak w jakimś filmie katastroficznym o epidemii...jak pomyślę o osobach które są samotne. Albo chore na raka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#167 | ||
Zakorzenienie
|
Ja nie mam złudzeń. Świąt BN bankowo "nie bedzie". Za kilka tygodni wprowadzą ograniczenia w przemieszczaniu a resztę podtrzymają. A za kilka miesięcy nie będzie czego zbierać. Zastanawiam się nad jedynym: co oni na nas szykują? Co dużego szykują bo nie mam na myśli zamknięcia galerii handlowych.
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o mnie jako o obywatela, to te restrykcje nie robią na mnie wrażenia. W sensie jak wiem, że tymczasowo nie mogę gdzieś iść, to nie mam ochoty się z tego powodu rzucić z mostu, nawet jeśli to siłownia, na którą chodziłam 5 razy w tygodniu. Jasne, mam przez to zrąbany humor, ale przeżyję to. Bardziej boli mnie kryzys gospodarczy, ekonomiczny, inflacja, to, czy w ogóle świat kiedyś wróci do normalności, że moi znajomi mają okropna sytuację, dodatkowo wszystkie konsekwencje, ewentualny zgon bliskich w samotności w związku z covidem (to nie jest jakieś czarnowidztwo, moja babcia ma prawie 90 lat, jak pisałam w poprzednim wątku). [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88261105]Hm nie kojarzę jego sklepu za bardzo, w sensie stacjonarnego. Mieszkasz w stolicy, jeśli dobrze kojarzę? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] We Wrocławiu, ale sklepy są w Bydgoszczy, Gdyny, Krakowie, Przemyślu etc.; tutaj jest pełna lista: https://www.marekkondrat.pl/sklepy A i przekręciłam nazwisko, Kondrat, a nie Konrad, wybaczcie, ale już dzisiaj piłam wino, więc jedna literka mogła mi umknąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Monia, chyba po zakupy by można było wyjść.. Z drugiej strony jakby nas tak zamknęli to by ludzie wpadli w panikę i znowu wykupili papier toaletowy i make ze sklepów. Zostawiając puste pólki jak było na wiosnę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj się dowiedziałam, że siostra bratowej zabrała trójkę dzieciaków do chorego teścia. Najpierw oni mieli covid, ledwo się wygrzebali i zachorował teść, więc pojechali mu pomagać całą rodziną (starszy mężczyzna, a krowy same się nie oporządzą, reszta jego dzieci chora i nie mogli pojechać). Ja rozumiem, že jego syn pojechał, ale po uj ciągnąć tam jeszcze dzieci w wieku 2-6 lat, które same są świeżo po infekcji i osłabione. W efekcie średnia córka znowu ma gorączkę i powiększone węzły chłonne, bo zamiast doleczyć infekcję jak należy i odbudować siły, to zabrali ją do niedogrzanego domu na wieś. *Ledwo się wygrzebali- w sensie, że dopiero co, a nie, że ciężko było, chociaż o jednym dzieciaku, co miał długo gorączkę, tu pisałam. Edit2. I wiem, że dziecko pewnie nie zaraziło się ponownie koroną, ale mimo wszystko biorąc pod uwagę ich chorobowe przejścia w ostatnich latach i problemy z wizytą u lekarza, ja bym nie odwaliła takiej akcji. Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2020-11-04 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pełne zrozumienie ![]()
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
No ja dziś słyszałam jak babka w sklepie mówiła że ktoś tam z jej rodziny czy znajomy mówił że ma objawy takie covidowe ale się nie zgłosi do lekarza bo by mu dali izolację na 10 dni.. A on nie chce. Tak samo w relacji jednej z aktorek na instagramie mówiła że jej znajomi nie mieli do wczoraj węchu i smaku ale idą do pracy jutro. Jak takie podejscie mają ludzie to się nie dziwie że koronawirus się rozprzestrzenia w takim tempie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Policja? Tylko pewnie i tak najlepiej jak najwiecej miec... Ja nie mam miejsca na jakies zapasy na miesiac ale trudno ile moge to bedzie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
https://businessinsider.com.pl/gield...-i-lpp/tvcw2kq
Lockdown taki spoko. Dwie polskie firmy zatrudniające tysiące osób. I w razie upadku pracę stracą nie tylko sprzedawcy i inni ludzie zatrudnieni bezpośrednio w tych firmach ale też mnóstwo osób powiązanych z tymi firmami. Ktoś w tych firmach przecież dostarcza chociażby materiały marketingowe, materiały biurowe, odbiera konwoje itd. To wszystko to system naczyń połączonych. Nie ma dochodu to się zwalnia pracowników. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
Myślicie, że kiedyś doczekamy się spadku zachorowań? Podobno grunt to pozytywne myślenie, ale jak każdego dnia zerkam na onet (tak miałem już nie zerkać na onet i interię) ile ludzi dziennie jest chorych to jestem przerażony. Staram się tym nie przejmować, ale nie jest łatwo...Domownicy nakręcają się wzajemnie przez to i ja już zacząłem się nakręcać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88260288]
- czy istnieją tylko japońscy ninja, czy po prostu inni są lepsi i nie wiemy o ich istnieniu?[/QUOTE] Super, teraz nie będę mogła zasnąć przez tydzień. ![]()
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Moj kuzyn pracuje na produkcji. Na zmianie jest ich 150 osob. Odstepow nawet tych 2m nie ma. Wiekszosc osob pracuje bez maseczki, na malej hali. Ale nie zamknijmy galerie, ktore I tak sa puste zeby chronic przed wirusem.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
kurcze co Wy z tymi swietami ze sie nie odbędą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.