Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 9. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-11-04, 21:01   #151
kasiunia788742
Zakorzenienie

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 9.

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
Co do protestow : mysle ze moga nadal byc, ale niestety zgodze sie ze sa niebezpieczne w obecnej sytuacji. My mozemy walczyc i jak mowie postulaty popieram, ale jak i tak nic nie zmieni sie na razie a np zachorowania pojda w gore i bedzie duzo zgonow to mysle ze gra niewarta swieczki... Nie chcialabym obserwowac takich rzeczy... Zdrowie jest jedno. Nieprotestowanie moze tez nic nie da, ale za to moze i te zachorowania troche przystopuja. Do tematu aborcji sie wroci. Do zdrowia juz nie jezeli ciezko sie to przejdzie :-/ Do tego nie chcialabym zeby przez gromadzenie sie wszystko poszlo w gore i zamkniecie wydluzylo sie - wtedy to faktycznie ludzie nie beda miec za co zyc. Bez gromadzenia sie moze bedzie szansa na krotsze zamkniecie i jak najmniejsze straty? Lepiej miesiac zamkniecia niz kilka miesiecy. Ja sama nie mam za duzo oszczednosci i tak pewnie nie ja jedyna. Kto ma to ma lepiej ale i tak zamkniecie i dla tych osob bedzie trudne psychicznie. Lepiej tego nie wydluzac. Zazwyczaj mozna liczyc na pomoc rodziny ale wiadomo ze i oni moga stracic prace wiem o tym i lepiej radzic sobie samemu. Ludzie nie sa potworami i mysle ze wiele nawet obcych ludzi pomogloby gdyby nie mialo sie co jesc ale lepiej gdyby takich sytuacji w ogole nie bylo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Naprawdę wierzysz, że będzie miesiąc zamknięcia i na sam grudzien otworzą aby ludzie tłumnie biegali po galeriach (albo czekali na swoją kolej przed galerią...)?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:01   #152
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2020-11-04 o 21:03
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:03   #153
sublips
Zakorzenienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88261045]Zamawiałaś je online czy jest gdzieś dostępne stacjonarnie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]

Ja akurat mam w sumie sklep Konrada pod nosem i bardzo miłych sprzedawców, więc jestem częstym gościem i mam kartę stałego klienta , więc polecam, jak ktoś ma stacjonarnie, bo są super zniżki. Ale przez Internet też opłaca się zamówić, mają naprawdę dobre wina (polecam np. czerwoną Betolę czy Cibolo Organic Tinto) plus jak nie lubię słodyczy, to czekolady z tej serii są super i świetnie komponują się z winem: https://www.marekkondrat.pl/szukaj?q=czekolada.
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:07   #154
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wcale im się nie dziwię.

Nic mnie nie wpienia,jak obwinianie społeczeństwach, podczas gdy samemu się przebimbało pół roku 🤷

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:08   #155
Cappuccino
Zakorzenienie

A ta krajowa kwarantanna ciekawe na czym by miała polegać.. Nie wychodzimy z domu, tylko do apteki i po jedzenie? Po 21 nikt nie opuszcza mieszkania? Sklepy w centrum (nie te w galeriach) zamknięte? Jak to sobie wyobrażacie?
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:09   #156
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sublips Pokaż wiadomość
Jasne , to: https://www.marekkondrat.pl/ca-del-s...nco-veneto-igt. Jeszcze nie było osoby, której bym poleciła i by jej nie smakowało, a mało mam w otoczeniu fanów wytrawnego wina.
Senkju dobra kobieto Cena też przyzwoita, może się skuszę i kupię kilka sztuk.

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:09   #157
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość
A ta krajowa kwarantanna ciekawe na czym by miała polegać.. Nie wychodzimy z domu, tylko do apteki i po jedzenie? Po 21 nikt nie opuszcza mieszkania? Sklepy w centrum (nie te w galeriach) zamknięte? Jak to sobie wyobrażacie?
Zobacz jak jest we Francji.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-11-04, 21:11   #158
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Jak karty do głosowania, co za problem
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:11   #159
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Cytat:
Ja akurat mam w sumie sklep Konrada pod nosem i bardzo miłych sprzedawców, więc jestem częstym gościem i mam kartę stałego klienta , więc polecam, jak ktoś ma stacjonarnie, bo są super zniżki. Ale przez Internet też opłaca się zamówić, mają naprawdę dobre wina (polecam np. czerwoną Betolę czy Cibolo Organic Tinto) plus jak nie lubię słodyczy, to czekolady z tej serii są super i świetnie komponują się z winem: https://www.marekkondrat.pl/szukaj?q=czekolada.

Hm nie kojarzę jego sklepu za bardzo, w sensie stacjonarnego. Mieszkasz w stolicy, jeśli dobrze kojarzę?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:12   #160
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
Uważasz, że miesiąc zamknięcia wszystkiego zmiecie wirusa z powierzchni ziemi i już będzie ok?

Nie ale troche zmniejszy i zapelnienie szpitali moze byc mniejsze a to wazne.

Mam pytanie do dziewczyn ktore uwazaja ze lockdown bedzie trwal pare miesiecy. Myslicie ze skoro Waszym zdaniem nie dofinansuja to po prostu rzad bedzie patrzyl na upadajace branze i bedzie mial to gdzies?

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:12   #161
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem ale oni teraz zamykaja bo juz jest punkt krytyczny. Jakby poczekali do grudnia to bardzo chorzy ludzie tym bardziej by czekali na ulicach. To nie nasza wina tylko ze rzad nie zrobil w wakacje wiecej no ale co teraz po fakcie zrobic...Wiesz jak beda mocne ograniczenia to nie bedzie az takich tlumow i np zakaz przenieszczania sie w swieta. Jak np swieta mialyby byc skromne dla domownikow to wtedy nie trzeba duzo kupowac. Pytanie tylko czy ludzie chca swiat razem. No gdyby nie masa zarazen takze w moim otoczeniu to tez bym nie chciala odpuszczac swiat. No ale widze ile jest. Jakis robotnik z osiedla mojej kolezanki z prscy tez zmarl. Ona w szoku. Po prostu nie ryzykowalabym zwlaszcza dluzszego siedzenia z babcia bo to za duze ryzyko na ten moment...

Monia zrozum ze teraz jeszcze nie jest tragicznie. Bedzie jeszcze gorzej. Jest inaczej niz na wiosne, bo wtedy mozna bylo przeczekax marzec I kwiecien gdzie w maju bylo wiadomo ze bedzie lepiej. Teraz do maja jest 6m, a nie 1,5 miesiaca. Jesli myslisz ze ten cyrk skonczy sie wczesniej niz na wiosne to jestes Naprawde naiwna. Lockdown nie pomoze Bo bysmy musieli siedziec do wiosny

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-11-04, 21:15   #162
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Naprawdę wierzysz, że będzie miesiąc zamknięcia i na sam grudzien otworzą aby ludzie tłumnie biegali po galeriach (albo czekali na swoją kolej przed galerią...)?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Nie wiem. Mysle ze otworza z duzymi ograniczeniami. 2 miesiace zamkniecia i wtedy sklepy faktycznie padna. Politycy sa zli ale czy az tak ze beda olewac ze ludzie nie maja co jesc i ze gospodarka pada?

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Tez mnie to ciekawi. Dla mnie to wyglada jak to zeby kazdy siedzial w domu a oni beda dostarczac brakujace jedzenie do domow. To mnie juz przeraza. Nie mam takiej duzej lodowki zeby nakupowac nie wiadomo ile. Nie chce tez przesadzac. Wizja calkowitego siedzenia w domu bez wyjscia nawet po zakupy spozywcze i brak oddechu sa straszne. Jak na wojnie.

Stary 2020-11-04, 21:17   #163
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta

Bo tak jest. Spora część społeczeństwa ma wywalone, ale nie w sensie jakiejś ignorancji tylko: co ma być to będzie, nie mamy zamiaru żyć w zamknięciu. Ludzie łakną normalności. Ja to rozumiem. My mamy z mężem taka tradycje, ze co drugi rok od poznania się jeździmy na sylwester do hotelu, na takie pakiety 3-4 dni. Jeden rok w domu/u znajomych/rodziny, a drugi rok w hotelu tylko my we dwoje. I żal mi, ze w tym roku to nam przepadnieniby nic, a człowiek w takich chwilach odczuwa ograniczenie wolności, co wkurza najzwyczajniej w świecie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:17   #164
Cappuccino
Zakorzenienie

Czuje sie jak w jakimś filmie katastroficznym o epidemii...jak pomyślę o osobach które są samotne. Albo chore na raka coś strasznego...
Stary 2020-11-04, 21:18   #165
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Czuje sie jak w jakimś filmie katastroficznym o epidemii...jak pomyślę o osobach które są samotne. Albo chore na raka coś strasznego...
Na tvn7 leci właśnie Epidemia strachu

ateris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-11-04, 21:18   #166
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:

Tez mnie to ciekawi. Dla mnie to wyglada jak to zeby kazdy siedzial w domu a oni beda dostarczac brakujace jedzenie do domow. To mnie juz przeraza. Nie mam takiej duzej lodowki zeby nakupowac nie wiadomo ile. Nie chce tez przesadzac. Wizja calkowitego siedzenia w domu bez wyjscia nawet po zakupy spozywcze i brak oddechu sa straszne. Jak na wojnie.

Jacy oni?

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Stary 2020-11-04, 21:18   #167
Linka25
Zakorzenienie

Ja nie mam złudzeń. Świąt BN bankowo "nie bedzie". Za kilka tygodni wprowadzą ograniczenia w przemieszczaniu a resztę podtrzymają. A za kilka miesięcy nie będzie czego zbierać. Zastanawiam się nad jedynym: co oni na nas szykują? Co dużego szykują bo nie mam na myśli zamknięcia galerii handlowych.
Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
Nie widziałam żeby ktoś pisał, tak więc: miło że rząd o nauczycielach dobrze myśli i da im kolejne 500+ na wyposażenie w sprzęt, kamerki itp, no ale w dzisiejszej sytuacji...

Co prawda to prawda. Ale z drugiej strony nie jesteś lepsza i emocje szybują sobie w górę. Nie każdy ma kogoś kto pomoże, a jeśli już użyczy ci ktoś podłogi to każe sobie zapłacić (!), więc też zluzuj ze swoimi pomysłami.
Sytuacja jest jaka jest, a mierzysz innych wyłącznie swoją miarą. Mnie nauczono w domu - umiesz liczyć licz na siebie.

Odpowiedź naśladując twój styl powinna teraz paść następująca (uwaga, ironia!): patrząc po sobie w przedszkolu to już bdb czytałam i nieźle też pisałam, włącznie z czytaniem dzieciom w grupie. Nie rozumiem po co się uczą tego tak późno, w szkole, skoro już powinny umieć. Co za rodzice!

Po dzisiejszym przytoczeniu przez morawieckiego jakiejś opinii z WHO, a później przeczytaniu afery o problemach lekarza leczącego vigerytem, jestem pewna że o coś tu chodzi. Ale małe czlowieczki na dole mogą nigdy nie poznać wyjaśnienia...
Nie boję się. Jestem wkurzona. Nawet tym durnym zamknięciem galerii, nie mówiąc o dalszych perspektywach.
Poza tym rząd odrzucił najpierw ofertę respiratorów z USA, teraz pomoc z Niemiec. Dzisiaj rzecznik rządu w rozmowie potwierdził i dodał że my też oferujemy Niemcom zapasy z rezerwy, że tego nam nie brakuje. Aha, tacy to super jesteśmy?

Ten lekarz z Przemyśla? Ma problemy?
Cytat:
Napisane przez Teery Pokaż wiadomość
Właśnie przyszła mi informacja, że Andrzej Duda pokonał koronawirusa. Taka cudowna wiadomość, a wy tu płaczecie. Teraz już wszystko będzie ok, świat ocaleje

Tych z PiSu wirus nie rusza. Wychodzą z niego. Jest ciężko ale wychodzą.

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:20   #168
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Senkju dobra kobieto Cena też przyzwoita, może się skuszę i kupię kilka sztuk.
Polecam, ale nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne zbyt duże rozsmakowanie się w trunku .

Jeśli chodzi o mnie jako o obywatela, to te restrykcje nie robią na mnie wrażenia. W sensie jak wiem, że tymczasowo nie mogę gdzieś iść, to nie mam ochoty się z tego powodu rzucić z mostu, nawet jeśli to siłownia, na którą chodziłam 5 razy w tygodniu. Jasne, mam przez to zrąbany humor, ale przeżyję to.
Bardziej boli mnie kryzys gospodarczy, ekonomiczny, inflacja, to, czy w ogóle świat kiedyś wróci do normalności, że moi znajomi mają okropna sytuację, dodatkowo wszystkie konsekwencje, ewentualny zgon bliskich w samotności w związku z covidem (to nie jest jakieś czarnowidztwo, moja babcia ma prawie 90 lat, jak pisałam w poprzednim wątku).
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88261105]Hm nie kojarzę jego sklepu za bardzo, w sensie stacjonarnego. Mieszkasz w stolicy, jeśli dobrze kojarzę?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]

We Wrocławiu, ale sklepy są w Bydgoszczy, Gdyny, Krakowie, Przemyślu etc.; tutaj jest pełna lista: https://www.marekkondrat.pl/sklepy

A i przekręciłam nazwisko, Kondrat, a nie Konrad, wybaczcie, ale już dzisiaj piłam wino, więc jedna literka mogła mi umknąć .
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:21   #169
Cappuccino
Zakorzenienie

Monia, chyba po zakupy by można było wyjść.. Z drugiej strony jakby nas tak zamknęli to by ludzie wpadli w panikę i znowu wykupili papier toaletowy i make ze sklepów. Zostawiając puste pólki jak było na wiosnę. jak ktoś choruje to do apteki musi pójść. Myślę że apteki i spozywka nadal by funkcjonowały. Sprawdziłam jak to wygląda we Francji (tak jak jedna z Wizazanek zasugerowała) i faktycznie.. Podobnie jak u nas na wiosnę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-11-04, 21:21   #170
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Wcale im się nie dziwię.

Nic mnie nie wpienia,jak obwinianie społeczeństwach, podczas gdy samemu się przebimbało pół roku ��

To, że nie przygotowali się na jesienną falę, to jedna rzecz, ale część zakażeń to wina ludzkiej głupoty i kombinatorstwa pt. jak uniknąć kwarantanny, chociaż niektórzy daliby sobie radę finansowo jakby na niej posiedzieli.
Dzisiaj się dowiedziałam, że siostra bratowej zabrała trójkę dzieciaków do chorego teścia. Najpierw oni mieli covid, ledwo się wygrzebali i zachorował teść, więc pojechali mu pomagać całą rodziną (starszy mężczyzna, a krowy same się nie oporządzą, reszta jego dzieci chora i nie mogli pojechać). Ja rozumiem, že jego syn pojechał, ale po uj ciągnąć tam jeszcze dzieci w wieku 2-6 lat, które same są świeżo po infekcji i osłabione. W efekcie średnia córka znowu ma gorączkę i powiększone węzły chłonne, bo zamiast doleczyć infekcję jak należy i odbudować siły, to zabrali ją do niedogrzanego domu na wieś.

*Ledwo się wygrzebali- w sensie, że dopiero co, a nie, że ciężko było, chociaż o jednym dzieciaku, co miał długo gorączkę, tu pisałam.

Edit2.
I wiem, że dziecko pewnie nie zaraziło się ponownie koroną, ale mimo wszystko biorąc pod uwagę ich chorobowe przejścia w ostatnich latach i problemy z wizytą u lekarza, ja bym nie odwaliła takiej akcji.

Edytowane przez staska_stasia
Czas edycji: 2020-11-04 o 21:28
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:23   #171
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam, ale nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne zbyt duże rozsmakowanie się w trunku .

A i przekręciłam nazwisko, Kondrat, a nie Konrad, wybaczcie, ale już dzisiaj piłam wino, więc jedna literka mogła mi umknąć .

Pełne zrozumienie I zazdro, ja dziś o suchym pysku bo nie mam wina a na nic innego nie mam ochoty (a słodki likierek i piwo jest)

-fasolinno-

siestowo

Stary 2020-11-04, 21:28   #172
Cappuccino
Zakorzenienie

No ja dziś słyszałam jak babka w sklepie mówiła że ktoś tam z jej rodziny czy znajomy mówił że ma objawy takie covidowe ale się nie zgłosi do lekarza bo by mu dali izolację na 10 dni.. A on nie chce. Tak samo w relacji jednej z aktorek na instagramie mówiła że jej znajomi nie mieli do wczoraj węchu i smaku ale idą do pracy jutro. Jak takie podejscie mają ludzie to się nie dziwie że koronawirus się rozprzestrzenia w takim tempie
Stary 2020-11-04, 21:28   #173
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:30   #174
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Jacy oni?
Nie wiem. Policja? Tylko pewnie i tak najlepiej jak najwiecej miec... Ja nie mam miejsca na jakies zapasy na miesiac ale trudno ile moge to bedzie.

Stary 2020-11-04, 21:30   #175
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli chodzi o mnie jako o obywatela, to te restrykcje nie robią na mnie wrażenia. W sensie jak wiem, że tymczasowo nie mogę gdzieś iść, to nie mam ochoty się z tego powodu rzucić z mostu, nawet jeśli to siłownia, na którą chodziłam 5 razy w tygodniu. Jasne, mam przez to zrąbany humor, ale przeżyję to.
Bardziej boli mnie kryzys gospodarczy, ekonomiczny, inflacja, to, czy w ogóle świat kiedyś wróci do normalności, że moi znajomi mają okropna sytuację, dodatkowo wszystkie konsekwencje, ewentualny zgon bliskich w samotności w związku z covidem (to nie jest jakieś czarnowidztwo, moja babcia ma prawie 90 lat, jak pisałam w poprzednim wątku).

We Wrocławiu, ale sklepy są w Bydgoszczy, Gdyny, Krakowie, Przemyślu etc.; tutaj jest pełna lista: https://www.marekkondrat.pl/sklepy

Oj. Kondrat nie miałby Ci tego za źle, my też nie

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:31   #176
razdwatrzyliczyszty
Raczkowanie

https://businessinsider.com.pl/gield...-i-lpp/tvcw2kq

Lockdown taki spoko. Dwie polskie firmy zatrudniające tysiące osób. I w razie upadku pracę stracą nie tylko sprzedawcy i inni ludzie zatrudnieni bezpośrednio w tych firmach ale też mnóstwo osób powiązanych z tymi firmami. Ktoś w tych firmach przecież dostarcza chociażby materiały marketingowe, materiały biurowe, odbiera konwoje itd. To wszystko to system naczyń połączonych. Nie ma dochodu to się zwalnia pracowników.
razdwatrzyliczyszty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:31   #177
Takion94
Zadomowienie

Myślicie, że kiedyś doczekamy się spadku zachorowań? Podobno grunt to pozytywne myślenie, ale jak każdego dnia zerkam na onet (tak miałem już nie zerkać na onet i interię) ile ludzi dziennie jest chorych to jestem przerażony. Staram się tym nie przejmować, ale nie jest łatwo...Domownicy nakręcają się wzajemnie przez to i ja już zacząłem się nakręcać
Takion94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:34   #178
Limonka2738
Zakorzenienie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88260288]
- czy istnieją tylko japońscy ninja, czy po prostu inni są lepsi i nie wiemy o ich istnieniu?[/QUOTE]

Super, teraz nie będę mogła zasnąć przez tydzień.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:35   #179
Lumimi
Zakorzenienie

Moj kuzyn pracuje na produkcji. Na zmianie jest ich 150 osob. Odstepow nawet tych 2m nie ma. Wiekszosc osob pracuje bez maseczki, na malej hali. Ale nie zamknijmy galerie, ktore I tak sa puste zeby chronic przed wirusem.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 21:35   #180
marianna144
Wtajemniczenie

kurcze co Wy z tymi swietami ze sie nie odbędą?
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości