![]() |
#61 | |
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Zapachy z młodości
Cytat:
![]() Choć i czasem mnie natchnie na jakiegoś killera. Moimi pierwszymi poważniejszymi zapachami była właśnie Euphoria CK i Hypnotic Poison Diora. Wcześniej Freya Oriflame. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Animal Liberation
|
Sunflowers mam do tej pory, powiem Wam że ten zapach bardzo zwraca uwagę kobiet w otoczeniu a to taki niedrogi i powszechnie dostępny. Kilka razy już byłam zapytana co to za piękne, pachnące latem perfumy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Też go miałam, chyba kilka butelek. Matko, ile ja bym dała, żeby znów móc go powąchać ![]()
![]() |
#64 | |
🦄
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Dla mnie zapachem mojej młodości jest Pur Blanca. Przypomniałam sobie o niej i chyba musze sobie na dniach zamówic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
🦄
|
Nie znalazłam
![]()
![]() |
#68 |
Czekam na Ragnarok
|
Jak się wpisze Green to wyskakuje, ale drogo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Moja mama nie używała perfum, za to na okazje używała dezodorantu Impulse, który był niesamowicie popularny i wciąż kojarzy mi się z latami 90. w Polsce.
W podstawówce używałam jakiegoś zwykłego, taniego dezodorantu o zapachu kwiatowym. Potem od koleżanki mamy dostałam dezodorant Avon o zapachu truskawek. To był prawdziwy hit wśród moich koleżanek, spryskiwały nim liściki miłosne i siebie, więc szybko mi się skończył. Z końcówki podstawówki pamiętam jeszcze Vanilla Fields, które dostałam od wujka. W gimnazjum nie używałam perfum. Szkoła średnia to Perceive od Avon, zapachy La Rive kiedy nie miałam pieniędzy, kiedy poprawiał mi się stan finansów - wody toaletowe Adidas, dezodoranty Celine Dion, Kylie Minogue Sweet Darling, który był chyba najbardziej komplementowanym zapachem w moim życiu. Po 18 urodzinach kupiłam sobie Miss Dior Cherie, potem YSL Cinema i potem wiele innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
🦄
|
Ojjjjj nieee, za tyle kasy i to jeszcze tester, nie wiadomo jak przechowywany... Za 50 zł bym wzięła.
![]() |
#71 | |||
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Euphorię zużyłam jeden flakon i mi się znudził. Cytat:
![]() Tanie były Coty , poza wykrzyknikiem Adidas i inne. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Moim sentymentalnym zapachem perfum z młodości były Mary Kate & Ashley, L.A. Style EDT
![]() Z okresem gimnazjum za to bardzo kojarzy mi się zapach Hannah Montana różowy, Adidas Floral Dream i zapachy Pumy, szczególnie zielonej czy tam żółtej (Jamaica) i fioletowej (Jam) ![]() Powycofywali te wszystkie perfumy i nawet nie ma gdzie ich powąchać ![]() ![]() Edytowane przez Lewese4 Czas edycji: 2020-11-10 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Masz rację Nr One jest to samo i dzięki Bogu, bo od niego zaczynałam moją przygodę z CK ;-) ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
A te mgiełki nie są za słabe? Ja miałam kilka i jakoś zupełnie ich nie czułam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
🦄
|
Cytat:
![]() Cala ta seria byla taka "luksusowa". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#76 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oj szkoda bo już chciałam sobie przetestować. Zatem pozostaje mi szukać okazji na black friday, może upoluję coś sentymentalnego z moich zapachów;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo! Tak !!! ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Pamiętam zapachy Oriflame Eikon i DKNY men 2009.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
Moje najwcześniejsze wspomnienia związane z perfumami to radzieckie odekolony w butelkach o kształcie kiści winogron (druga połowa lat '80 zapewne), a także malutka buteleczka Zilite łotewskiej firmy Dzintars (odnalazłem zupełnym przypadkiem, po latach, na Fragrze). Malutki flakonik w kształcie żołędzia, ze skórzanym listkiem dębu. Nawet fotkę wyszukałem, obu naraz (z fragrantica.ru, autor Vibia Sabina)
![]() Poza tym Currara (i moja ciotka, którą spryskałem tymi perfumami, a ona wściekła się, że jej zrobiłem plamę na białej bluzce; pamiętam to jak dzisiaj). Blase, których używała siostra mojej mamy gdzieś na początku lat '90. Ciotka Jadwiga i jej nieśmiertelna Pani Walewska w granatowym flakonie. Knowing E. Lauder w łazience u najbliższych sąsiadów. LouLou u ciotki Uli w Hamburgu. Jeśli zaś o mnie chodzi i o moją najbliższą rodzinę, sprawy mają się następująco: ojciec pachniał wtedy Old Spice, pamiętam dobrze tę białą buteleczkę na półce w łazience (zresztą do teraz to jego "must have") i Harley Davidson, mama klasyczną Piątką i Wild Wind Sabatini (dopiero po latach porzuciła zwiewne aldehydy na rzecz Opium YSL), siostra z kolei: Une Touche de Naf Naf (przywiózł je z Francji jakiś jej absztyfikant; wszystkie koleżanki wzdychały po cichu do tego flakonu), Kobako, Masumi i Indian Summer (te ostatnie sprezentowane przeze mnie). No i ja. Kolonie gdzieś w Danii (rok 1994) i wizyta w perfumerii, gdzie razem z kolegą spryskaliśmy się jak nienormalni damską Laguną (a bo to człowiek wiedział, że damska?). Podczas powrotu, już po wejściu do autobusu, nie usłyszeliśmy jednak słów zachwytu ![]() ![]() Haha, a wiesz, że w LO Eternity używała moja kumpela, która jest teraz stomatologiem? ![]() Edit: jeszcze błękitne Galileo od Muehlens, w LO! Edit 2: Adidas Active Bodies! Jak ja o nich zapomnieć mogłem?! To ósma klasa. Podstawówki ofc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
BAN stały
|
Tutaj wspomniane Zilite i radziecki odekolon (fotka mi się nie załączyła)
![]() Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2021-09-02 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
A ten zapach ktoś pamięta?...
![]() Albo ten?... ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2021-09-05 o 10:20 Powód: Połączenie postów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Animal Liberation
|
Gryxiu nie widziałam wcześniej, że odpisałeś - no dla mnie Eternity to zawsze był gabinet dentystyczny, chociaż w sumie długo ich nie sprawdzałam i może po reformulacji tak nie pachną (pewnie przez tyle lat to jakaś była). Ja w młodości używałam tego co miała mama, po prostu pożyczałam sobie jej perfumy
![]() Dzisiaj np. pachne samplem Zoologist Snowy Owl i już mam obraz lasu zimą i zmarzniętej sówki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Mama pachniała niebieską extasą i perfumami być może, najbardziej wersja Paris.
Ja w młodości dezodorant wspomniany wcześniej Rap, potem różne: Kylie Minouge Sweet Darling Ralph Lauren Ralph, Currara fioletowa - pachniała jak nieosiągalny wtedy Flowerbomb, Naomi Campbell- cat de luxe, podróbki perfum typu la rive, bi es: ralph lauren ralph, cerruti 1881, hugo boss deep red, lancome miracle, code armani, potem zakochałam się w Amor Amor cacharel, którymi pachnę do dziś, escadę magnetism, lolite lempicka i deep red które wczoraj kliknęłam z utesknieniem za starymi latami. Oczywiście oryginały. Śmieszne jest to, że jak byłam młoda w sephorze psiknełam sobie na nadgarstek Angel i.... Pobiegłam do łazienki przed kinem żeby tego śmierdziela zmyć... Toż to kamfora była 😂... Teraz mam w szafeczce gwiazdeczkę i to jest mój must have na zimę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.