|
|
#1351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy)
Cytat:
mój szpital nie zapewnia ubranek.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Raczkowanie
|
Ja biore cienki szlafrok, ale to nie temu ze moze btc mi zimno, ale nie chce paradowac ze sterczacymi sutami na wierzchu
czasem trzeba gdzies przejsc, jakos bardziej komfortowo w szlafroku. Ale polarowego bym nie brala.Ubranka szpital zapewnia,ale na stronie mohego szpitala pisza ze lepiej miec swoje, zeby skora dziecka juz kolonizowala domowe bakterie czy cos takiego. Biore 5 zestawow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy grudniowe część III (wątek porodowy)
Ja rodziłam w sierpniu i wcale nie było mega gorąco 🤷 Zawsze mnie to zastanawia jak czytam, że na połoznictwie jest tak gorąco, bo miałam przeciwne odczucia. Bardzo dużo chodziłam w szlafroku, miałam taki cienki bawełniany.
Co do ciuszków - mój szpital nie zapewnia żadnych, więc biorę bardzo dużo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1355 |
|
Raczkowanie
|
Ja biorę ubranka, dużo pieluch tetrowych (szpital wymaga), rożek, pampersy, paczkę chusteczek, kombinezon, czapeczki (ciepłą i cienkie), kocyk.
Ja gotowałam się na oddziale, codziennie miałam okno otwarte, bo z tej duchoty nie mogłam oddychać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1356 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Ja biorę 5 kompletów ubranek dla synka
tetrę, rożek i praktycznie wszystko higieniczne co potrzeba. Dzis dopiero przywiozłam od rodziców walizkę bo trzymam u nich na strychu muszę ją wyczyścić i zacznę dopiero pakować. Ale ja dopiero na liczniku 33+3. Jeszcze całą wieczność będę w tej ciąży ![]() Kupiłam sobie szlafrok bawełniany do szpitala bo mam koszule do porodu bez rękawków i tak głupio z gołymi ramionami bym sie czuła jak bedzie potrzeba to sobie go zarzucę ale polarowego albo frotte bym nie brała. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy) <3
Mój szpital wymaga 3 kompletów, także biorę 4
do tego tak jak mówicie, rzeczy pielęgnacyjno-higieniczne, 5 tetrówek, rożek... dla siebie mam 2 koszule i naprawdę cieniutki szlafrok.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
Ja muszę rozpakować moją walizkę, wyprac wszystko co mialam w szpitalu i zapakować od nowa.
![]() Co do szlafroka, miałam gruby polarowy, co prawda jak szłam do łazienki czy do kuchni to i tak go nie ubierałam, ale noce były generalnie bardzo gorące, sala mała, jeszcze dzieliłam ją z kimś, za to jak rano się budziłam raz ze spocona po nocy to trzęsłam się z zimna bo nad ranem było najzwyczajniej chłodno. To zawijałam się w szlafrok i od razu było lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja rodziłam w czerwcu, było mega gorąco i zamiast szlafroka miałam jakaś cienka bluzę (tak aby zarzucić, gdy trzeba wybrać poza sale) a drugi raz w lutym i tez było gorąco
wiec tz dowiózł cienki szlafrok. Ja mam zamiar spakować się w tym tygodniu, przywiozłam walizkę od rodziców i teraz tylko powrzucać rzeczy ![]() Muszę tz wysłać do galerii, bo są duże przeceny dziś Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Ja specjalnie kupiłam cienki szlafrok, bo w domu mam taki gruby, to nie będę go brała. A jestem pewna, że będzie mi zimno w szpitalu. Mi zawsze jest zimno
![]() Biorę też ubranka dla małego, bo na stronie szpitala piszą, żeby wziąć. Z ich listy mam wszystko oprócz biustonosza do karmienia. Tu się jeszcze waham czy kupić sobie jakiś wypasiony koronkowy i mieć po prostu ładny stanik czy raczej ograniczyć się do sportowych staników z Pepco i udawać, że sa do karmienia a w ładną bieliznę zainwestować potem.U mnie dziś 34+1, wszystko staje się przerażająco realne
|
|
#1361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję że na mnie nie padnie
jeszcze co najmniej 2 tyg ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę cienki szlafrok, mam pożyczony od kumpeli. Oddziały szpitalne słyną z gorąca, przynajmniej u nas
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
dziewczyny niech maluchy będą donoszone i niech się dzieje co chce wszystkie musimy urodzić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja rodziłam w grudniu i kwietniu i w obu przypadkach było meeeega ciepłoWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1366 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Ja byłam w grudniu rok temu noc w szpitalu na ginekologii i było gorąco bardzo, ale miałam tez łóżko pod oknem zaraz koło grzejnika
Nie było z nami dzieci na sali ale z dzieciakami chyba sie tak kisi w zimie w gorącu, wiadomo ![]() Dzisiaj pierwszy raz śnił mi sie chyba synek- tzn jakieś dziecko którym sie opiekowałam, nie pamietam twarzy ale bardzo płakało ![]() I jeszcze teraz rano złapał mnie chyba skurcz! pierwszy raz aż tak mnie bolało - jakieś 5 sekund Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1367 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż zapytałam męża, czy było mu gorąco wtedy na położnictwie w sierpniu i zaprzeczył... Chyba co szpital to inaczej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1368 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Myśle ze w sierpniu czy lipcu nie ma na banka włączonego ogrzewania ale w sezonie grzewczym (od końcówki września do końca kwietnia) grzeją mocno
tzn grzejniki nastawione są zeby utrzymywać temp w pomieszczeniu 24st. Takie są wymagania dla pomieszczeń w szpitalach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja biorę cienki szlafrok do szpitala bo koszule mam z krótkim rękawem a jedna na ramiączka
Ubranka biorę bo u mnie nie mają. Mam spakowane 5 kompletów i jeden na wyjście. Cytat:
Nie ma sensu inwestować w coś super zanim laktacja się nie ustabilizuje, bo dopiero wtedy będziesz wiedziała jaki rozmiar kupić. Ten co będzie pasował teraz, potem już nie koniecznie. Te bawełniane na początek też są zwyczajnie wygodniejsze ![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
Ja też biorę szlafrok ale dla komfortu raczej niż z zimna
staniki zwykłe do karmienia muszę jeszcze zamówić ![]() Wczoraj miałam dzień lżejszy ale coś mnie wieczorem łapały skurcze zobaczymy co tam na wizycie ale niech synek 2 tygodnie siedzi w brzuchu bo to nie jest dobry czas i moment u mnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu, trzeba to przejść i pewnie się przestawię na tryb przetrwania i tyle![]() Cytat:
|
|
|
#1373 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I moja położna twierdzi, że do końca roku na bank nie otworząPołożna zaskoczyła mnie info, że jeśli wszystko będzie w porządku, jest możliwość wyjścia do domu jeszcze tego samego dnia...podobno to dość częsta praktyka ![]() Słyszałyście o tym??? Co o tym myślicie? ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Sama planuję kupić sobie fajne koronkowe staniki, jak już sytuacja się unormuje Na razie kupiłam taki bawełniany, chyba włoski, uniwersalny, zapinany z przodu.U mnie też 34+1 i w ogóle tego nie czuję ale rzeczywiście robi się coraz realniej
|
||
|
|
|
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
Jak się mają dziewczyny, które mają rozwarcie? Co tam u Was?
|
|
|
|
#1376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze mi, cudownie, nie wiem w ogóle że jestem w ciąży, niech to trwa jak najdłużej Może do wiosny zaczekam, aż minie ta kolejna fala korony, choć mogę z chęcią o wiele dłużej![]() Czy któraś z Was jest chętna na koniec kolejki ze mną?
|
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do wiosny czekać nie chce 🤪 po wczorajszym spacerze boli mnie całe krocze hah.W tygodniu mam umowioną wizytę w szpitalu kwalifikującą do cc i ciekawe czy już by wyznaczyli tp cc no chyba że będzie psikus i obrót 🤪Dziewczyny z wyznaczonym terminem cesarki - to jest zgodne z tp z om czy jak oni to wyznaczają? Kurcze muszę być gotowa na dwie opcje chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie wyznaczyła zgodnie z om - Na Tydzień wcześniej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zależy od szpitala, w Warszawie na ul. Madalińskiego jeśli nie ma innych wskazań to wyznaczają na tp, z info ze jak się zacznie to przyjechać i będzie cc. Jak są inne wskazania, ale te do wcześniejszego kończenia ciąży to wyznaczają na 39tydz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1380 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie tez się wydaje, ze warto być przygotowaną na obydwie opcje, bo zdarza się, że maluszek niespodziewanie obraca się tuż przed samym terminem ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
...chyba że ewidentnie będzie mi to doradzała położna ze względu na panującą sytuację epidemiologiczną W prawdzie położna środowiskowa powiedziała mi, że w takiej sytuacji przyjdzie do nas od razu, ale chyba jednak, jeśli będzie taka możliwość, to będę wolała pobyć w szpitalu te dwa dni pod opieką 24/dobę. Chociażby ze względu właśnie na szczepienia, badania, obserwację, ewentualną żółtaczkę, etc.
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

mój szpital nie zapewnia ubranek.

czasem trzeba gdzies przejsc, jakos bardziej komfortowo w szlafroku. Ale polarowego bym nie brala.
muszę ją wyczyścić i zacznę dopiero pakować. Ale ja dopiero na liczniku 33+3. Jeszcze całą wieczność będę w tej ciąży
ale polarowego albo frotte bym nie brała. 

wiec tz dowiózł cienki szlafrok. 
a w ładną bieliznę zainwestować potem.

jeszcze co najmniej 2 tyg 

dziewczyny niech maluchy będą donoszone i niech się dzieje co chce
ja rodziłam w grudniu i kwietniu i w obu przypadkach było meeeega ciepło

tzn grzejniki nastawione są zeby utrzymywać temp w pomieszczeniu 24st. 
I moja położna twierdzi, że do końca roku na bank nie otworzą

W prawdzie położna środowiskowa powiedziała mi, że w takiej sytuacji przyjdzie do nas od razu, ale chyba jednak, jeśli będzie taka możliwość, to będę wolała pobyć w szpitalu te dwa dni pod opieką 24/dobę. Chociażby ze względu właśnie na szczepienia, badania, obserwację, ewentualną żółtaczkę, etc.