|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 9.
Cytat:
nie mam gorączki, przynajmniej narazie. Tylko zatkane zatoki, całkiem zmieniony głos, ból umiarkowany zatok przynosowych, ból głowy, lekki kaszel i te fafle, chrypy w gardle (może ro faktycznie ta wydzielina z zatok spływa?). Myśle, ze to może być korona, jeśli tak miałby wyglądać jej przebieg to spoko, wolałabym mieć to już za sobą prawdę mówiąc. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Biorę, mój mąż tez chory - gorączka, kaszel, męczliwosc, ból głowy i oczu dziś mu doszedł. Także biorę pod uwagę, ze to może być covid. Zobaczymy co będzie jutro, jak coś to zadzwonimy do lekarza. Może da skierowanie chociaż sama nie wiem czy chce (zakładając, ze przebieg byłby lekki), bo możemy zostać w domu po prostu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak będzie kolejka to poczekam sobie w samochodzie aż przejdzie. A używasz kropli czy tabletek? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#933 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale jak masz tak co roku to raczej nie ma co się doszukiwać choroby. Ja mam częste bóle gardła zima i jesienią, nie jakieś mocne ale takie kłucia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to wszystko pokręcone. 11.11 wam napiszę,czy coś było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88268962]Mi pomaga bardzo od lat sinupret, ale nie ten zwykly tylko z tych mocniejszych, ''max'' czy jakos tak.[/QUOTE]No wlasnie to jest cudo
połowę lata się męczyłam z zatokami aż w październiku tu na wizażu przeczytałam, pobiegłam do apteki i o matko, zadziałało. A ja już chciałam głową w ścianę walić z nadzieją, że to pomoże.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#937 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapytam i Ciebie, krople czy tabletki? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#938 |
|
Konto usunięte
|
PrincessMadeleine mi ostatnio we wrześniu na zatoki pomagały gorące kąpiele, pod prysznicem ta wydzielina się robiła rzadsza i może to obrzydliwe, ale smarkałam nią w ręce i spłukiwałam aż się nie wysmarkałam do końca. Po prysznicu było przez kilka godzin spoko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#939 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88269060]Zapytam i Ciebie, krople czy tabletki?
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Ja ostatnio kapie się codziennie, a u mnie kąpiel jest w takiej temperaturze, ze w łazience robi się jak w saunie. Niestety to nic u mnie nie zmienia, żadna wydzielina się nie odblokowuje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88269041]Jak będzie kolejka to poczekam sobie w samochodzie aż przejdzie. A używasz kropli czy tabletek?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Tabletki, jak miałam mega zatkane to 3x2 . Serio to jest cudo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#941 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Z tego to już się robi istne wariactwo:/
Zaraz ludzie na siebie będą patrzeć jak na trędowatego, nie dotykać, nie przytulać, zero wspólnych świąt, wybieranie klamek po każdym dotknięciu. Ostrożność tak,ale nie w formie nerwicy natręctw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#943 |
|
Konto usunięte
|
Ktoś już to wczoraj napisał, psychiatrzy będą mieli ręce pełne roboty
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#944 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88268886]Dzięki za porady dziewczyny. Wizażowa e-porada
nie mam gorączki, przynajmniej narazie. Tylko zatkane zatoki, całkiem zmieniony głos, ból umiarkowany zatok przynosowych, ból głowy, lekki kaszel i te fafle, chrypy w gardle (może ro faktycznie ta wydzielina z zatok spływa?). Myśle, ze to może być korona, jeśli tak miałby wyglądać jej przebieg to spoko, wolałabym mieć to już za sobą prawdę mówiąc. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Biorę, mój mąż tez chory - gorączka, kaszel, męczliwosc, ból głowy i oczu dziś mu doszedł. Także biorę pod uwagę, ze to może być covid. Zobaczymy co będzie jutro, jak coś to zadzwonimy do lekarza. Może da skierowanie chociaż sama nie wiem czy chce (zakładając, ze przebieg byłby lekki), bo możemy zostać w domu po prostu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88269071]Ja ostatnio kapie się codziennie, a u mnie kąpiel jest w takiej temperaturze, ze w łazience robi się jak w saunie. Niestety to nic u mnie nie zmienia, żadna wydzielina się nie odblokowuje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Jakby to była korona, to mam tak od wieków ![]() Bardzo pomaga sauna, ciepłe okłady (ja w najgorszych momentach kładłam sobie poprostu termofor na czole i tak leżałam jak debil). I właśnie jakiś sinupret/pronasal, na chwilę coś pomoże ![]() Cytat:
Masakra, co się z tym automotive dzieje. Bardzo przykro patrzeć. Żeby wrócić do poziomu sprzed korony to minie ładnych parę lat... |
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam się kończy w środę i ciekawe czy się pojawi w ogóle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88269060]Zapytam i Ciebie, krople czy tabletki?
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Tabletki ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88269046]No ale jak masz tak co roku to raczej nie ma co się doszukiwać choroby. Ja mam częste bóle gardła zima i jesienią, nie jakieś mocne ale takie kłucia.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Wiem, ale teraz ciągle słyszę i czytam, że przecież covid ma takie objawy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#950 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wpis o kwarantannie mam. |
|
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#952 |
|
Wtajemniczenie
|
Princess chyba jednak złapaliście koronę, jeśli objawy nie są dla Was typowe, a mieliście kontakt z zarażonym. Jak Twoi rodzice, bo mieli z Wami kontakt, dobrze się czują?
Zdrowia Wam życzę ![]() Dzisiaj czytałam artykuł o who, jak kryli Chiny i blokowali procedurę zbadania źródła wirusa przez niezależnych naukowców. Konkluzja była taka, że pewnie nigdy się nie dowiemy co się naprawdę stało, skąd wziął się wirus, bo wszelkie źródła dowodowe są albo niedostępne, albo zniszczone. Patrząc na początkowe zalecenia who wobec radzenia sobie z pandemia, ich zalecenia np do noszenia maseczek i rozprzestrzeniania się wirusa drogą kropelkową, to stawia tą organizację w bardzo złym świetle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#953 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki u rodziców narazie ok, mama miała tez w pracy kontakt z osoba zarażona, ale tak oficjalnie, bo osoba miała test. My narazie tylko podejrzewamy, ale myśle, ze jest spora szansa, ze to to. Ale jak już pisałam, jeśli miałoby być tak dalej, że przebieg przeziębieniowy to wolałabym już to mieć za sobą niż czekać kiedy padnie na nas. A wśród znajomych dalszych, bliższych, w pracy, w przedszkolu mamy już naprawdę bardzo dużo osób chorych lub takich, które już przeszły koronę w ostatnim czasie. Marzy mi się normalność. W lecie było już tak fajnie, nikt nie żył tym dziadostwem, a teraz znowu to szaleństwo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważasz,że nie powinni zgłaszać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88269071]Ja ostatnio kapie się codziennie, a u mnie kąpiel jest w takiej temperaturze, ze w łazience robi się jak w saunie. Niestety to nic u mnie nie zmienia, żadna wydzielina się nie odblokowuje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Wspolczuje. Znam to uczucie chyba okropne. Ja w ogole jak jestem przezebiona to zazwyczaj mam masakrycznie zatkany nos i strasznie mi sie zle oddycha. Ja biore wtedy np Nasic spray do nosa tylko wiadomo 3 dni brania maksymalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88269227]Dzięki u rodziców narazie ok, mama miała tez w pracy kontakt z osoba zarażona, ale tak oficjalnie, bo osoba miała test. My narazie tylko podejrzewamy, ale myśle, ze jest spora szansa, ze to to. Ale jak już pisałam, jeśli miałoby być tak dalej, że przebieg przeziębieniowy to wolałabym już to mieć za sobą niż czekać kiedy padnie na nas. A wśród znajomych dalszych, bliższych, w pracy, w przedszkolu mamy już naprawdę bardzo dużo osób chorych lub takich, które już przeszły koronę w ostatnim czasie. Marzy mi się normalność. W lecie było już tak fajnie, nikt nie żył tym dziadostwem, a teraz znowu to szaleństwo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]No wiadomo jezeli to przebyc to najlagodniej. Zycze Wam duzo zdrowia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#956 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie ja nie mam zatkanego nosa tylko zatoki. To uczucie zapchania występuje na czole bardziej i z boku nosa. Przy Katarze mam uczucie betonu w samym nosie, nie znoszę tego. Już wole mieć zapchane zatoki niż nos przez katar ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88269289]Właśnie ja nie mam zatkanego nosa tylko zatoki. To uczucie zapchania występuje na czole bardziej i z boku nosa. Przy Katarze mam uczucie betonu w samym nosie, nie znoszę tego. Już wole mieć zapchane zatoki niż nos przez katar
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Ok rozumiem. W takim razie zapchanych zatok nie mialam albo rzadko. No ja tez bym wolala tak niz zatkany nos. Dokladnie uczucie betonu No i wtedy nawet oddychanie przez usta daje niewiele ulgi.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie przy utracie węchu miałam takie uczucie że katar mi stoi gdzieś między oczami, a jednocześnie miałam zero kataru i drożny nos
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj bylam z chlopakiem jak pisalam na cmentarzach u jeg rodziny. Bykismy tez w miedzyczasie w galerii - nie chcialam wchodzic, nie chce generowac tloku, ale uznal ze tam mamy najblizej i wzielismy cos na wynos niezdrowe bo niezdrowe bo Mc Donald i KFC ale to tak awaryjnie. To byla Galeria Mlociny i powiem Wam ze ludzi moze nieduzo ale sporo nawet tak spacerujacych i chyba ogladajacych same wystawy - mnie by sie tak nie chcialo. Co innego jak sie kupuje cos tam konkretnie w spozywczym lub jedzenie na wynos a co innego chodzic bez celu. Tak w ogole jechalismy pociagiem do Warszawy tym razem razem bo chlopak mial spotkanie o nieruchomosc blisko mnie (dorabia jako agent nieruchomosci) i jak na przed 13 nawet i na sobote duzo ludzi bylo w pociagu. Nie dalo sie juz utrzymac za duzego dystansu jak czasem mozna niestety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-11-08 o 13:23 |
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

Rozumiem, ja też się nie miałam jak odizolować. Pozostaje tylko trzymać kciuki żebyś się nie zaraziła.Mnie zawsze sinepret pomagał.
nie mam gorączki, przynajmniej narazie. Tylko zatkane zatoki, całkiem zmieniony głos, ból umiarkowany zatok przynosowych, ból głowy, lekki kaszel i te fafle, chrypy w gardle (może ro faktycznie ta wydzielina z zatok spływa?). Myśle, ze to może być korona, jeśli tak miałby wyglądać jej przebieg to spoko, wolałabym mieć to już za sobą prawdę mówiąc. 

połowę lata się męczyłam z zatokami aż w październiku tu na wizażu przeczytałam, pobiegłam do apteki i o matko, zadziałało. A ja już chciałam głową w ścianę walić z nadzieją, że to pomoże.

? Bo tak to ogóły bez konkretów.
Są to tysiące ludzi, plus tysiące współpracujących. Może czekać na lepsze czasy? I łatwo im będzie znaleźć robotę? Akurat! 

No i wtedy nawet oddychanie przez usta daje niewiele ulgi.