|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zazdrosna o przyjaciela
Cześć,
jestem tu nowa, więc proszę o wyrozumiałość. ![]() Moja historia nie jest obca wielu dziewczynom, więc nie szukam rady ale dziewczyn, które znalazły się w takiej sytuacji, co zrobiły i wzajemnego wsparcia Mojego przyjaciela poznałam jeszcze będac w liceum (teraz mam 20 lat). Mieszkał w Polsce, ale potem przeprowadził się do Niemiec i kontakt został online. Ale był na tyle dobry, że przez te dwa lata jesteśmy tak samo sobie bliscy. Problem jest w tym, że ja poza nim świata nie wdzię. A on.. no cóż, traktuje mnie jak siostrę. Ba! Mówi do mnie siostro, sis, siostrzyczko. Friendzone jak się patrzy. Oboje prześliśmy dużo w życiu - traciliśmy naszych bliskich, były wypadki, była depresja i wiele wiele innych, o których nie ma sensu mówić. Ale każde z nas wspierało się jak najlepiej. I ja wypruwałam flaki, żeby nic mu nie odbiło, gdy wpadał w ogromny dołek. I on był zawsze przy mnie, gdy ktoś bardzo mnie skrzywdził kiedyś. To on zawsze sprawia, że się śmieję przez łzy, przytulał gdy tu był, albo pisze jak jest tam. Potrafimy się wygłupiać, ale jest też czas na głębokie, znaczące rozmowy. I sęk w tym, że nigdy nie będę dla niego czymś więcej. Nigdy nie było podteksów, flirtu, nic między nami. Zawsze byłam "siską". I choć raczej podobam się facetom, temu najważniejszemu już nie. ) I tak trwam w tej przyjaźni, choć nieraz go nienawidzę. Ale zaraz potem tak bardzo go potrzebuję. ![]() Pozdrawiam te, które to przeszły Jadwiga Edytowane przez jadwisia_roza Czas edycji: 2020-11-09 o 17:58 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrosna o przyjaciela
Nie widzę dużych szans na zmianę sytuacji, tym bardziej, że on mieszka za granicą. Ale chyba bym mu wyznała uczucia i poprosiła o ograniczenie kontaktu, po to by się bardziej nie ranić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Postaw sprawę jasno. Co Ci zależy? Może on też coś do Ciebie czuje i tak samo jak Ty boi to wyznać? A jak nie, to przynajmniej Ty będziesz miała jasność. W drugim wypadku, zgodzę się z wypowiedzą wyżej - najlepiej ograniczyć kontakt. To do niczego nie prowadzi, tylko będzie Cię dobijało.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Macie jak najbardziej rację, ale nie wyobrażam sobie tego. Zwłaszcza, że on też zawsze powtarza mi, że nie chce mnie stracić
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
A próbowałaś go poderwać?
(choć związek na odległość średnio ma sens) |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;88273255]A próbowałaś go poderwać?
(choć związek na odległość średnio ma sens)[/QUOTE] Niewinnie, często. A to, że ma piękne oczy i powinien wstawiać więcej fotek. A to, że jest dla mnie ważny. Próbuję sprawić, by był zazdrosny (niby pyta kto to, ale i tak "siostra"...). Wstawiam gorące fotki na insta, reaguje na nie (no wiecie, na story) ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-05 o 06:30 |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Po tym tekscie ze woli chodzic z dziewczyna niz dzwonic do siostry to dla mnie jasny sygnal, ze nie darzy cie uczuciem takim jakim Ty chcesz, jednak jesli cie to.meczy i jestes gotowa na zerwanie kontaktu to wyznaj mu prawde.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
[1=11bd71622419137abe56ddf daa0fc1a26b0d8108_60b1760 31ff15;88274187]Po tym tekscie ze woli chodzic z dziewczyna niz dzwonic do siostry to dla mnie jasny sygnal, ze nie darzy cie uczuciem takim jakim Ty chcesz, jednak jesli cie to.meczy i jestes gotowa na zerwanie kontaktu to wyznaj mu prawde.
[/QUOTE]
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2020-11-10 o 08:22 |
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
Jak dla mnie to sama sobie robisz krzywdę. Ja bym jednak wyznała mu uczucia, a jeśli nie ma szans, żeby je podzielał, to zakończyłaby relację. Nie mieszkacie blisko to o tyle powinno być łatwiej. Szkoda, żebyś marnowała czas, czekając na coś, co nigdy może nie nastąpić, kiedy możesz poznać kogoś, dla kogo ty będziesz idealną partnerką, a nie tylko psiapsą od wsparcia emocjonalnego.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Hej, też byłam w takiej sytuacji..skończyła się naszym ślubem 🙂🌺
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

) I tak trwam w tej przyjaźni, choć nieraz go nienawidzę. Ale zaraz potem tak bardzo go potrzebuję.