|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzeniona
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88283116]https://www.facebook.com/roobensZbytomia są memy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 | |
BAN stały
|
Cytat:
Roobens / Rubens był z Bytomia. (kropka to część nazwy) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
Dostałyście ostatnio jakieś awizo? Podsłuchałam w kolejce w sklepie, że podobno listonosze mają wrzucać wszystko do skrzynki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, większość jest zdecydowanie zdrowsza i je znacznie normalniej niż kiedyś, ale tak jak napisała Khloe widać że nadal nie jest to takie jedzenie jak u zdrowych osób. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobny schemat miałam przy ostatecznym rzucaniu fajek, a też byłam mocno uzależniona i przez większość mojego palenia powtarzałam, że nie umiem sobie wyobrazić niepalenia. Obecnie pomysł, że mogłabym sięgnąć po papierosa jest dla mnie absurdalny i taki "z innego świata ". Nie miewam w ogóle momentów, że sobie myślę "teraz to bym zapaliła", a wiem że są ludzie, co się do końca życia z takimi momentami zmagają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój ojciec który rzucił już ze 20 lat temu nieraz mówi że chętnie by sobie zapalił - on nawet chodzi czasem ze znajomymi "zapalić" żeby powdychać sobie dym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2468 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Jak się nazywa taki typ makijazu oka, że cień jest taka mgiełka koloru na rchomej powiece? Nie jest to smolky
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 |
Raczkowanie
|
1. Czy przesyłki sądowe mają jakiś inny typ awizo?
2. Czy przesyłki sądowe są jakoś inaczej numerowane? 3. Kto (poza sądem) może przesyłać wysyłki z EPO (potwierdzenie odbioru)? Edytowane przez chitrv Czas edycji: 2020-11-13 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
U mnie najpierw była łagodna "ortoreksja", liczenie kalorii, wszędzie sprawdzałam, czy aby gdzieś nie ma grama tłuszczu, czy łyżki masła, która mogłaby mnie utuczyć 🤦 Potem przeszło to niestety w kompulsywne objadanie. Wszędzie widziałam jedzenie. Tylko na tym się skupiałam, jak szłam do znajomych to nie pamiętam co się tam działo, pamiętam tylko jedzenie, które mogłam zjeść. Wiedziałam, że to jest złe, obwinialam się, potem w domu dopychałam byle czym, byle się napchać, bo przecież wychodziłam z założenia, ze od jutra będę się pilnować, będę zdrowo jeść. Byłam tak obżarta,że spać nie mogłam, pociłam się w nocy tak, że piżamy miałam jedną noc, bo rano była spocona i śmierdząca. Nie wiem skąd się to u mnie wzięło, trwało około pół roku, byłam wrakiem człowieka, przez to objedzenie, skoki cukru, brak energii przez niewyspanie, które było spowodowane obżarstwem.🤷 Odpukac minęło jakieś 11 miesięcy od ostatnich obżarstw, jakoś mi tego nie brakuje, jem normalnie. Po prostu po nowym roku coś we mnie zaskoczyło i przestałam się wyniszczać. U mnie niestety złe nawyki są wyniesione z dziecinstwa- zgoda na jedzenie byle czego, słodycze do oporu, przekąski do bajek w nieograniczonych ilościach. Potem lata nadwagi, chudnięcia, tycie, całe życie taka spirala. nie wiem czym jest normalne jedzenie, bo mnie tego w domu nie nauczono. Nie znam umiaru, jak otworze paczkę ciastek, to nie umiem zjeść dwóch, muszę zeżreć całą paczkę. Dlatego u mnie całe życie polega na kontrolowaniu jedzenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Epu to już nie kwestia komornika? Więc to raczej nie sąd wysyla Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Co domowego mogę przygotować w ramach prezentów świątecznych? Chodzi o takie "jedzeniowe" rzeczy. Na razie wymyśliłam fiolki z herbatą, kakao, myślę, że może jakaś przyprawę (mam swoje jedno popisowe danie, do którego mam unikalną kompozycje diy
![]() Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2476 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mix suszonych bakalii, owoców w słoiczku ze wstążką pierniczki *niejedzeniowe: świeczki zapachowe, mydełka, kadzidła ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
epu to elektr. post. upominawcze Edytowane przez chitrv Czas edycji: 2020-11-13 o 17:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei bardzo dobrze potrafię określić, skąd się to wzięło. Miałam ciężki okres, bo zawiodło mnie grono znajomych, na których mi zależało bardziej niż im na mnie. Nic wielkiego, raczej typowo nastoletnie problemy. Do tego doszły trudne wówczas kwestie rodzinne, zaczęłam drążyć w mojej głowie różne wydarzenia od czasów dzieciństwa, obwiniać się za pewne sprawy (co nie miało sensu, o czym dobrze wtedy wiedziałam). No i tak zaczęła się ta spirala czarnych myśli, poczucie braku kontroli nad życiem. A co było pod ręka, co mogłam kontrolować każdego dnia? Ano jedzenie. I tak to poszło. Ale wiem, że byłam świadoma tego, w co się pakuję, więc mogła to być też podświadoma kara za to, że nie umiałam sobie chwilowo poradzić z moim życiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
Konto usunięte
|
Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
Czy ktos z was moze polecić fundacje gdzie adoptuje sie dziecko na odległość?
Chciałabym jakas sprawdzona. Ponieważ sporo jest w sieci takich stron ![]() I czy jest taka strona z Polskimi dziećmi? Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2020-11-13 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero na studiach wzięłam się za siebie, chciałam dobrze wyglądać na zdjęciach ze ślubu przyjaciółki. Najpierw chciałam zdrowo, ale efekty były mizerne więc do pomocy kupiłam sobie plastry odchudzające - i wtedy okazało się że umiem przez długi czas nic nie jeść. Przy 300 kcal dziennie szybko chudłam i byłam zachwycona. Potem trochę zwiększyłam ilość kalorii, ale nieznacznie. Jak słyszałam że jestem za chuda to uznawałam że wyglądam super i inni po prostu mi zazdroszczą. W zasadzie gdyby nie mama TŻ to pewnie skończyłoby się zaawansowaną anoreksją i leczeniem szpitalnym. To ona częstowała mnie najpierw tycimi a potem coraz większymi porcjami pysznego jedzenia którego nie odmawiałam bo uważałam że nie wypada. W ten sposób przyzwyczaiła mnie z powrotem do jedzenia i nauczyła że jedzenie może być przyjemne - z domu wyniosłam raczej niechęć do jedzenia. Teraz niestety mam sporą nadwagę, bo szczególnie przez pandemię mniej się ruszam i znacznie więcej jem - bo jak siedzę przy serialu to zjem wszystko co tylko trafię słodkiego czy słonego w domu. Dlatego staram się kupować jak najmniej i ograniczać jedzenie, ale też zdrowiej niż kiedyś. TŻ pilnuje żebym jadła w miarę normalnie, ale nadal za często pomijam śniadania czy kolacje (a nieraz i jedno i drugie jak on nie widzi). I wtedy czuję że moje samopoczucie jest lepsze niż jak jem, więc widzę że nadal muszę pracować nad moim podejściem do jedzenia. Cytat:
I jeszcze: ładne pierniczki zapakowane w celofan, ajerkoniak i nawet różne ciasta zapakowane po kilka kawałków do jednego pudełka (np. brownie, piernika z powidłami, bananowca). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez lightangel Czas edycji: 2020-11-13 o 18:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy macie może jakieś sprawdzone miejsca gdzie można kupić ramoneski ocieplane na zimę? (imitacja skóry, skóra ekologiczna, itd). Tylko takie nie za miliony PLNów
![]() Z góry dziękuję za pomysły i miejsca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Konto usunięte
|
Ja zmyć farbę (malarską) z rąk?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2482 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88284581]Ja zmyć farbę (malarską) z rąk?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Pasta bhp albo proszkiem do prania - ja tak zmywalam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 |
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88284581]Ja zmyć farbę (malarską) z rąk?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Terpentyną Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Konto usunięte
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Rozcieńczalnikiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Konto usunięte
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jaką? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] zalezy jaką, taka do ścian powinna zmyć się bez problemu wodą z mydłem, inne rozpuszczalnik (np.benzyna ekstrakcyjna)
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Mnie farby wodne i lateksowe fajnie domywała taka ściereczka gąbczastą, bez drapania.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Czy na e kobieca dostanę jakiś odpowiednik duraline? Jak się to nazywa?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 |
Konto usunięte
|
Dzięki za odpowiedzi.
Farba Śnieżka, do sufitu standardowa, do ścian jakaś teflonowa.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.