|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
...
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia co się u mnie dzieje. Mam ok 23dc (licząc od tamtego plamienia, ale tak by temperatura pokazywała), a owu nadal brak, ciągle jestem w niskich. Gdzieś w okolicach 14-15 czułam brzuch i piersi, teraz znów nic, ale w 21 śluz był jak białko. A najbardziej wkurza mnie to, że i letrox i ovarin powinny wpłynąć na regulację, a nic się nie poprawia. Tzn wiem, że byłam na takiej mieszance leków, że jest to możliwe, ale kurde. 15 lat regularnych, a teraz nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna z innego forum robi w Bocianie.
|
|
|
#4294 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, podczytuję was po cichu od dwóch może trzech tygodni, nie udzielałam się do tej pory, ponieważ "oficjalne" starania planujemy z partnerem w nowym roku. Mimo to tabletki anty przestałam brać już 22 września po 5 latach stosowania, miałam dość skutków ubocznych, poza tym rzuciłam po to aby wyregulować odpowiednio gosp. hormonalną. Pisałam już o tym na wątku antyschizowym. Tak więc oficjalnie chcieliśmy czekać, aż sytuacja z covidem się poprawi, ponadto straciłam poprzednią pracę i w grudniu zaczynam nową na etapie próbnym. Drugim powodem dla którego chcemy poczekać jest konieczność podreperowania mojego zdrowia, wykonania badań, ewentualnych szczepień itp. Wiadomo, pierw solidne fundamenty potem reszta domku
ALE (wiadomo, zawsze jest jakieś ale ) już w tym, drugim dopiero cyklu trafiło nam się małe ups. Otóż kochaliśmy się bez zabezpieczenia w 9dc - cykle mam 28-29 dniowe, z owulacją mniej więcej w 14-16 dniu. Partnera coś dopadło i skończył we mnie. No okej, zdarza się najlepszym. W okolicach owulacji zabezpieczaliśmy się, ale w 21 i 22 dc sądziłam, że jestem już po owu, wskazywał na to choćby brak śluzu, więc ponownie kochaliśmy się bez zabezpieczenia. I dzisiaj totalnie zgłupiałam, znowu mam lepki, przeźroczysty, ciągnący śluz, no wypisz wymaluj owulacyjny. Jestem w 23dc, zaraz przyjdzie @ i do tej pory byłam sucha w tych dniach, nawet w czasach przed tabletami anty. Stąd pytanko - czy jest SZANSA na ciążę? Tak, nie ryzyko tylko szansa? Od tamtej "wpadki" w 9 dniu cyklu po której dowiedziałam się, że istnieje szansa na zapłodnienie zrozumiałam, że w sumie nie musimy czekać, jeśli ktoś tam jest to pragnę go teraz jak nic inne w świecie. Ten śluz mnie skołował, wiem, że za kilka dni miesiączka rozwieje wątpliwości, ale wiecie same lepiej jak to jest.Sorka, że tak się rozpisałam, ten typ tak ma :ups: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej nie wypowiem się o szansie na ciąże, bo normalnie w świecie nie wiem są czasami takie wyjątki, że reguły na to nie ma czy tego i tego dnia się zajdzie bądź nie. Tym bardziej, że niedawno odstawiłaś tabletki, dlatego też może być tak, że organizm dalej „dochodzi do siebie” i musi się nastawić na cykle wolne od tabletek. Pamietam, że ja jak X lat temu przestałam brać to „wróciłam” do stanu normalnego bez tabletek tak coś w granicach czwartego cyklu po odstawieniu chyba. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4296 |
|
Raczkowanie
|
Racja, organizm kobiety to skomplikowana i nieobliczalna maszyna, zapomniałam o tym
Tylko do tej pory czytałam, że po odstawieniu anty występują mnogie owulacje, kilka jajeczek, itp.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mysle, ze w tym 9dc byla szansa jesli ciut sie owulacja przesunela, a plemniki partnera postanowily poczekac ile zostalo Ci do @?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No coś w tym jest. Co organizm to inny przypadek dlatego zawsze się powtarza (przynajmniej ja słyszałam), że po odstawieniu trzeba uważać na te pierwsze cykle.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4299 | |
|
...
|
Cytat:
Ja mam cykle 29-31 i owu w okolicach 18-20, więc same kalkulatory się nie sprawdzają ![]() Moim zdaniem szansa jest, ale nie nakręcałabym się za bardzo (tak, wiem, łatwo mówić ). Poczekaj do @ i zrób test, inaczej to wróżenie z fusów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie, dziewczyny. Czy Wy wszystkie bierzecie kwas ?
![]() Ja nawet jakbym chciała nie mogę, bo go nie mam w domu, a z domu wyjść nie mogę jeszcze ten cały tydzień ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale z tego co wyczytałam na internecie może jeden miesiąc przed też wystarczy. Jak nie możesz wyjść to może zamówić online? Ja obecnie mam suplement pregna start. W składzie różne witaminy i kwas foliowy Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez xflamesxx Czas edycji: 2020-11-16 o 16:45 |
|
|
|
|
#4303 |
|
Rozeznanie
|
Ja bralam prenatal uno kilka miesiecy wczesniej.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No u nas tych „starań” nie ma więc nawet o tym nie pomyślałam ![]() Z Młodą też zaczęłam brać dopiero jak się dowiedziałam o ciąży ale to szybko dosyć, bo zaskoczeniem była ta ciąża trochę - bo jak to w pierwszym cyklu? ![]() Pamietam tez, że kiedyś jedna gin mi powiedziała, że nie ma potrzeby zażywać kwasu wcześniej przed ciążą bo on się nie magazynuje w organizmie itd. i można dopiero zacząć brać po potwierdzonym teście i bądź tu mądry człowieku ![]() Ale jak wyjdę z domowego więzienia to skocze do apteki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
♀️ No ale nic, chyba za szybko się nakręciłam.Nie umiem podwójnie cytować na telefonie - okres powinien wypaść w sobotę. Dodam, że dziś zrobiłam ob, morfologię i mocz, w czwartek idę na pakiet tarczycowy, zawczasu się przygotuję na te konkretne starania, które i tak mogą zająć trochę czasu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czarovnicaa Czas edycji: 2020-11-16 o 18:00 |
|
|
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
Melduję, że odetchnęłam z ulgą. Usłyszałam i zobaczyłam piękne Serduszeńko
wg om machnęłam się jeden dzień jest 7w2d a z USG 6w6d i na szczęście wszystko książkowo tym razem Bejbik ułożony pionowo a nie poziomo, jeszcze Maciupinku ledwo widoczne ale filmik komórką nakręcony dla TŻa.IMG_20201116_200323.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Anielka gratulacje!!!
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje! ![]() ![]() Cudowne wieści ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tu takim maruderem jestem, ciągle coś nam utrudnia rozpoczęcie starań, więc oczekujące towarzystwo mi się przyda Chociaż mam nadzieję nie czekać już długo. Według ostatniej poważnej rozmowy (wrześniowej) to ma być ostatni cykl bez starań 🥺 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Proszę teraz za mnie potrzymać kciuki, ale dopiero za tydzień we wtorek to będzie 6+1 u mnie, nie nastawiam się na serduszko ale żebym tylko usłyszała że jest w porządku Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Dziękuję ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4312 | ||||
|
...
|
Cytat:
to po prostu zacząć od razu. Ja najczęściej zamawiam z Gemini, bo wychodzi mi taniej niż w aptece obok![]() Cytat:
po prostu często nam się wydaje, że wszystko wiemy, a tu jednak natura wybiera inaczej. My tu wszystkie takie mądre, dopóki nie zbliża się @ i nagle wszystkie mamy objawy ciążowe ![]() ![]() Badania Ci się przydadzą niezależnie czy się udało czy nie Cytat:
️Cytat:
![]() Mąż mnie dzisiaj zabije... Wydaliśmy prawie tysiaka na zakupach, łącznie z kilkoma nowymi garnkami, chlebakiem i dwoma patelniami, a mnie najbardziej cieszy malutka palemka za 6,90 ![]() W ogóle ostatnio mieliśmy kiepskie czasy, ale w sobotę byłam na tym winie z koleżankami z pracy. Pierwszy raz nam się udało tak spotkać, chociaż sądziłam, że skończy się na jakiś dwóch-trzech butelkach i każda pojedzie do domu, bo facet koleżanki miał wrócić o 20. No cóż, pomyliłam się o ponad 10 butelek, mąż przyjechał po mnie o 3 i już o 6.30 byliśmy w domu. On wcześnie wstaje, więc już nie zasnął, więc upiekł bułki i zrobił mi rosołek na kaca. Ogólnie od piątku jakoś dobrze się dogadywaliśmy i chyba potrzebowałam takiego resetu, żeby znów zobaczyć jakiego cudownego faceta mam obok siebie ️
|
||||
|
|
|
#4313 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje kochana, oby tak dalej ️Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
️![]() ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
️![]() ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To prawda, czasami potrzebny jest taki reset. Super się zachował, kochany mąż. I super, że spotkanie się udało ![]() Dzień dobry dziewczyny! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4316 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co... Tak patrzę na te swoje testy i chyba przegapiłam owulke 🤦☠♀️ a ten test co wam ostatnio wyslalam to chyba jednak pozytyw był, bo później te kreski znacznie słabsze były...
Albo testy do dupy, nie wiem już sama ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale tak czy siak coś „działaliście” ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam Was ponownie dziewczyny ![]() Frezjan, gratulacje ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Biorę już od czerwca, ostatnio braliśmy Pregnacare him&her conception, suplement dla obojga. |
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczyny
czy mamy na pokladzie te ktore sie stymuluja letrozolem?
|
|
#4320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

️
ALE (wiadomo, zawsze jest jakieś ale
) już w tym, drugim dopiero cyklu trafiło nam się małe ups. Otóż kochaliśmy się bez zabezpieczenia w 9dc - cykle mam 28-29 dniowe, z owulacją mniej więcej w 14-16 dniu. Partnera coś dopadło i skończył we mnie. No okej, zdarza się najlepszym. W okolicach owulacji zabezpieczaliśmy się, ale w 21 i 22 dc sądziłam, że jestem już po owu, wskazywał na to choćby brak śluzu, więc ponownie kochaliśmy się bez zabezpieczenia. I dzisiaj totalnie zgłupiałam, znowu mam lepki, przeźroczysty, ciągnący śluz, no wypisz wymaluj owulacyjny. Jestem w 23dc, zaraz przyjdzie @ i do tej pory byłam sucha w tych dniach, nawet w czasach przed tabletami anty. Stąd pytanko - czy jest SZANSA na ciążę? Tak, nie ryzyko tylko szansa? Od tamtej "wpadki" w 9 dniu cyklu po której dowiedziałam się, że istnieje szansa na zapłodnienie zrozumiałam, że w sumie nie musimy czekać, jeśli ktoś tam jest to pragnę go teraz jak nic inne w świecie. Ten śluz mnie skołował, wiem, że za kilka dni miesiączka rozwieje wątpliwości, ale wiecie same lepiej jak to jest.
są czasami takie wyjątki, że reguły na to nie ma czy tego i tego dnia się zajdzie bądź nie.
Tylko do tej pory czytałam, że po odstawieniu anty występują mnogie owulacje, kilka jajeczek, itp.
ile zostalo Ci do @?
). Poczekaj do @ i zrób test, inaczej to wróżenie z fusów

♀️ No ale nic, chyba za szybko się nakręciłam.
wg om machnęłam się jeden dzień jest 7w2d a z USG 6w6d i na szczęście wszystko książkowo
tym razem Bejbik ułożony pionowo a nie poziomo, jeszcze Maciupinku ledwo widoczne ale filmik komórką nakręcony dla TŻa.
Ja tu takim maruderem jestem, ciągle coś nam utrudnia rozpoczęcie starań, więc oczekujące towarzystwo mi się przyda

️

a ten test co wam ostatnio wyslalam to chyba jednak pozytyw był, bo później te kreski znacznie słabsze były...