|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wesele w Lesznie i okolicach
dzięki wielkiie za wszystkie informacje. Co do Hubertusa to nie wiem jakie sa tam ceny. Ślub zaplanowany jest na 5 września 2009. pozdrawiam!
|
|
|
|
#32 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obrączki chcemy jak najbardziej klasyczne, z żółtego złota, bez zdobień. Mamy upatrzonego jubilera, z resztą to nasz znajomy, ma sklep na rogu Narutowicza/ Marcinkowskiego. Wiem, że sam wykonuje obrączki, często wzory ma takie jak w markowych sklepach jubilerskich, a ceny mniejsze, bo nie płacisz za markę , a za złoto. Polecam Macie już nauki przedmałżeńskie? Bo my nie a chciałabym je zrobić jeszcze w tym roku, żeby potem mieć spokój. Właściwie chciałabym odbyć je w kościele św. Jana bo znajomi w zeszłym roku odbywali tam nauki i przy okazji tych spotkań od razu mieli załatwioną poradnię, takie 2 w 1, więc może i teraz tak będzie nie wiem tylko kiedy są tam te nauki.Cytat:
jak idą przygotowania? co macie już załatwione?Dziewczyny ja Was zapraszam do udzielania się w wątku Panny Młode 2009 cz. V Jest to bardzo sympatyczny wątek, gdzie z dziewczynami do upadłego rozmawiamy o tym co ostatnio interesuje nas najbardziej czyli o ślubie i weselu Dołączcie się do nas
|
||
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Hejka! jesli chodzi o obraczki to bardzo bym chciala plaskie i szerokie, ale musze jeszcze zobaczyc jak to na palcu wyglada bo nigdy na zywo nie widzialam, a co do tych nauk to mielismy maly problem, bo mieszkamy w Irlandii. sa oczywiscie tuta polscy ksieza, ale niestety nie da sie z nimi dogadac jesli chodzi o godziny, ale naszczescie rozwiazalismy to i udalo nam sie to zalatwic bez naszej obecnosci.
zaraz zerkne sobie na ten watek ktory podalas. pozdrawiam.
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj sie dowiedziałam, że u Jana podobno są nauki w październiku, muszę się tylko dowiedzieć kiedy dokładnie i pójdziemy na nie z Tż. Strasznie trudno tak wszystko załatwiać na odległość, co? Kurcze naprawdę Ci współczuje |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny ja takze pochodze z okolic Leszna. Bierzemy slub w nasteonym roku w okresie letnim ale jeszcze do konca nie mamy sprecyzowanej daty, jak dla nas to nawet lepszy by byl piatek wiec ,mysle ze jak jeszcze ze dwa tygodnie poczekam to jakis piatek zostanie
Mam do Was pytanie co wiecie o restauracji Eden w Rydzynie? bo zalezy nam na sali która oferuje takze jedzenie (brak czasu na szukanie jeszcze kucharza i poza tym obecnie mieszkamy za granica ) ta sala bardzo nam sie podoba i na dodatek sa pokoje hotelowe a potrzebujemy kilku. Tylko boimy sie o jedzenie czy jest dobre. Bedziemy wdzieczni za odpowiedz. Pozdrawiam Was serdecznie
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
kasiuniate witaj
niestety nic nie mogę powiedzieć o tej restauracji nie byłam tam na żadnej tego typu uroczystości, także nie wiem na jakim poziomie stoi tam obsługa i jedzenie.
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
szkoda, ale i tak dzieki za odpowiedz
akurat na jedzeniu nam najbardziej zalezy wiec licze na to ze ktos da znac kurcze tak bardzo juz chcialam wesela a teraz juz nawet na rok przed zaczyna sie robic nerwowo
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety organizacja ślubu i wesela przysparza sporo nerwów, ale nikogo nie trzeba przekonywać do tego, że warto Najgorzej zacząć i zgrać wszystko co sobie wymarzymy w jeden termin, jak załatwicie salę, zespół, fotografa i kamerzystę to powieje nudą w przedślubnych przygotowaniach. U mnie zastój do teraz, na szukanie kiecki za wcześnie, sprawy kościele też jeszcze nie teraz no i tak czekam aż nadejdzie na to pora Z tym, że ja załatwiałam wszystko na 1,5 roku przed ślubem, wiec ten czas już mi się strasznie dłużyDuże wesele planujecie? |
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Póki co wychodzi nam okolo 70 osób ale cos czuje ze nam dojdzie jeszcze kilkanascie. Mam ochote zaprosic wielu znajomych bo uwazam ze na weselu musi byc duzo mlodych
Zastanawiam sie czy brac kamerzyste, jakos na kazdym weselu mnie on oniesmiela gdy kamerzysta kreci sie wokól tanczacych ale szkoda bedzie nie miec pamiatki mimo ze nawet pieniazki mamy uzbierane to postaramy sie zrobic wiele rzeczy po kosztach-nasz kolega robi piekne zdjecia, szwagierka bukiety itd Masz racje-najwazniejsze na poczatek miec sale. Bedziemy miec slub cywilny tylko wiec na zalatwianie urzedu mamy jeszcze czas
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli źle się czujesz w obecności kamerzysty to lepiej go nie mieć, po co masz się czuć skrępowana. Z drugiej strony przez stres możesz wszystkiego z tego dnia nie pamiętać, a taki film jest super pamiątką. Niemniej jednak ani zdjęcia, ani film nie będą tak piękną pamiątką jak nasze wspomnienia, których nikt nie jest w stanie zmienić
![]() Zgadzam się, że na weselu musi być dużo młodych osób Ja mam spore grono młodego kuzynostwa, więc myslę, że pomogą rozruszać innych
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
jesli chodzi o wesele na 70 osob to serdecznie ci polecam Eden .sama mialam tam miec wesele, ale zrezygnowalismy bo na naszych 120 gosci sala byla by za mala. jesli chodzi o jedzenie to mozesz wykupic sobie tam obiad probny, bo sama o to sie pytalam, sala jest klimatyzowana, na zewnatrz maja stoliki takze w okresie letnim palacze moga sobie tam usiasc. sala jest takze pieknie dekorowana. maja wlasnego dekoratora, ale trzeba doplacic 400 zl, ale jest naprawde slicznie, bo widzialam na wlasne oczy!!! wiem ze ceny za osobe sa miedzy 110 a 150 zl ( zalezy od menu) .
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
wiesz co nawet mi nie mow! bo ja juz czasami takich nerwow dostaje ze az strach! ja to wogole jestem taka ze musze wszytsko zobaczyc, dotknac i wogole, a tu niestety w wiekszosci musze ufac rodzicom i zalatwiac przez telefon. w sumie z ta sala to byl nawiekszy klopot, bo praktycznie mama wszedzie jezdzila i ogladala, jesli chodzi o te sale ktora mamy w Nowej Wsi to nawet jej nie widzialam, ale zdaje sie na mame! a reszte to zalatwilismy przez tel .
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiedzialam o tym probnym obiedzie, chyba z tego skorzystam jak przyjedziemy niedlugo na kilka dni. Jak uslyszalam cene dekoracji to normalnie rece mi opadly-babka juz teraz chce 500zl - ale chyba niestety nigdzie nie bedzie taniej a powiedz mi prosze czy ta mala czesc taka barowa jest zamknieta w zasie wesela? bo chodzi mi o to czy jesli nagle jacys podrózni sie zatrzymaja na kolacje czy na cos i usiada w barze to beda widziec sale weselna? Bylismy tam w sobote rano gdy szykowali sale do wesela na 80osob i wygladalo tam tak jakby te drzwi byly ciagle otwarte a to nie byloby mile Napisz mi jeszcze prosze cos o jedzeniue? czy duzo, czy ladnie udekorowane i czy bylo duzo kelnerów ktorzy nadążali z donoszeniem? Wybacz tyle pytań, ale sama rozumiesz
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
jesli chodzi o czesc barowa to zalezy na ile osob masz wesele. jesli wszyscy sie pomieszcza na sali to drzwi sa na 100% zamykane, jesli natomiast chcesz duze wesele to te dwie sale sa ze soba laczone i stoly przechodza w zdluz sali az do tej czesci barowej. jesli chodzi o jedzenie to za duzo nie moge ci powiedziec bo sama nie wiem, czytalam tylko komentarze ze ludzie bardzo pozytywnie wypowiadaja sie na temat jedzenia i obslugi. mozesz sobie zerknac tez na strone interetowa tam tez jest kilka zdjec z wesele takze mniej wiecej mozesz sobie zobaczyc jak to wyglada. www.edenbis.pl pozdrawiam.
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje serdecznie, to mi duzo daje, strone juz obejrzalam na wszystkie strony
jedna z kuszacych stron tego miejsca jest piekny pokoj dla nowozencow
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
nie ma za co!!! jesli jeszcze bedziesz chciala cos wiedziec odnosnie przygotowan itp. to pisz smialo. na tyle na ile bede mogla to pomoge. pozdrawiam.
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
hej baja_86! tak wlasnie sobie pomyslalam czy macie juz autko do slubu? jak tak to wypozyczaliscie gdzies czy od rodziny?? ja wlasnie poszukuje, najbardziej podobaja mi sie auta retro, ale niestety w naszym woj. narazie nic nie moge znalezc
wiem tez na przy ul. leszczynskiej (tam gdzie jest kwiaciarnia) wynajmuja auta, maja sporo ofert takze os osob prywatnych, ale wszytskie auta sa czarna a ja poszukuje jakiegos jasnego koloru. pozdrawiam
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Hej tu Anka z tej strony, jestem z Lesznia. Postsnowiliśmy z nazyczonym wziąść ślub w nastepnym roku- choć obawiam sie ze z tego co piszecie będzie ciężko. Fajna data ta 8.8.2009 ojj było by super jakby nam sie udało zarezerwować sale i zespoł na ten termin.
Baja_86 mam do Ciebie pytanie pisałaś ze dzwoniłaś do orkiestry paradise i że mieli wolny termin na 8.8. - dawno to było styczeń, luty czy może niedawno tam dzwoniłaś? Może jeszcze mieli by wolne ![]() A czy któraś z was wie coś na temat sali w Gołaszynie przy stacji Paliw? |
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kontaktowałam się z tym zespołem mailowo jakoś w lutym, nie pamiętam dokładnie, w każdym razie mieli wstępnie zarezerwowaną tę datę jednak bez podpisanej umowy, ale obiecali się skontaktować z tamtą parą by spytać czy są zdecydowani czy zwalniają termin, okazało się, ze jednak rozmyślili się i data była wolna. My jednak znaleźliśmy w tym czasie inny zespół. Potem Tż, który jest znajomym jednego z członków zespołu dowiedział się, że ten termin mają już zajęty. Bardzo szybko znalazła się chętna para, bo w marcu już tego terminu nie było.Spodziewać się należy, ze ta data jest zajęta, ale nic nie zaszkodzi się upewnić, być może po raz kolejny ktoś z niej zrezygnował, różne są przypadki, wiec proponuje się skontaktować z zespołem. Nie wiem jak z innymi wolnymi terminami, ja pytałam tylko o ten jeden. Niestety nic nie wiem o wspomnianej przez ciebie sali ![]() Powodzenia w organizacji, może jeszcze coś wolnego na ten termin będzie
|
||
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
wiecie juz moze do jakiej piosenki zatanczycie pierwszy taniec?? dla mnie jest to duzy problem, slucham, slucham i nic!! chcialabym cos oryginalnego, a nie typu Wielka milosc Krajewskiego itp. zastanawiam sie tez nad tancem. wiem ze coraz wiecej par rezygnuje z tradycyjnego tanca i wybieraja cos bardziej oryginalnego, zatanczonego do szybkiej piosenki, badz pol na pol, czyli kawalek walca i kawalek jakiegos ukladu! fajne, tylko ja nie wiem kto by mial nas tego nauczyc, a sama bym chyba raczej nie dala sobie z tym rady zeby cos wymyslic.
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
My chcielibyśmy zatańczyć walca, ale nie zdecydowaliśmy jeszcze na 100 % jeśli nie uda nam się nauczyć to wybierzemy inny taniec, ale wolelibyśmy coś innego niż zwykły przytulaniec, raczej coś żywszego, zobaczymy co będzie. Chcemy pójść na kurs tańca, zdaje się, że co jakiś czas są organizowane takie kursy tańca towarzyskiego, dancingowo-weselnego i chyba się zapiszemy. Koszt nieduży bo chyba 80 zł od os., a na pewno czegoś nowego się nauczymy. Nie chcemy na pewno uczyć się układu na pierwszy taniec na tych kursach dla nowożeńców, raczej sami coś ułożymy jak już będziemy znać podstawowe kroki.
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
A słyszałyście jakieś opinie o studiu fotograficznym Helios z Leszna?
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
to jest to przy ul. Leszczynskiej?? niestey o sesjach slubnych nie slyszalam zadnych opini, jedyne co moge ci powiedziec z wlasnego doswiadczenia to ze robilam tam zdjecie paszportowe i wyszlo tragicznie, a w zeszlym roku moj brat mial tam robione zdjecia komunijne i tez wyszly tragicznie!!! ja juz napewno tam nie pojde, no ale moze zdjecia slubne robia ladne! najlepiej isc tam i zobaczyc kilka przykladowych zdjec.
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
sorki przy ul. Koscielnej! myslalam o koscielnej a napisalam leszczynska.
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zdjęć legitymacyjnych w tym studio to moje też nie wyszły najlepiej
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
hej podobnie jak wy też planuje ślub w przyszłym roku mam prośbę o podanie mi nr tel do zaufanych fotografów i kamerzystów oraz zespołów muzycznych, z góry dzięki
a jeśli chodzi o salę to rzeczywiście jest z nią problem więc macie jescze jakieś namiary to również byłabym wdzięczna pozdrawiam
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fotograf: polecam fotografa i kamerzystę z Rydzyny, tu stronka www.videoartfilm.pl Mogę tez polecić www.fotomaja.pl mają studio przy ul Wolności, znajomi mieli ich na ślubie i są zadowoleni. Zespoły: Na stronie www.elka.pl jest długaśna lista zespołów muzycznych z naszego regionu. Polecam zespół Colorado( będą u mnie grać ), zespól Holidays. Bawiłam się przy ich muzyce i mogę z czystym sumieniem ich polecić.Podobno zespoł Paradise tez jest super, ale sama ich nie słyszałam, raczej zawierzam opinii znajomych. Przeczytaj nasz wątek może znajdziesz jeszcze jakieś interesujące cię namiary. |
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Jam z Leszna i ostatni slub byl w Witoslawiu.
|
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Tez sie ciesze ze bedziemy slubowaly w ten sam dzien
) ta sala bardzo nam sie podoba i na dodatek sa pokoje hotelowe a potrzebujemy kilku. Tylko boimy sie o jedzenie czy jest dobre. Bedziemy wdzieczni za odpowiedz. Pozdrawiam Was serdecznie