|
|
#1921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy)
Mi z synem czop odszedł dopiero na porodówce
przy regularnych skurczach. Właśnie wstawiłam ostatnie pranie dla malutkiej, pieluszki tetrowe, prześcieradła i takie tam. Powinnam się wybrać jeszcze po pieluszki do rossmana, ale jakaś nie moc mnie ogarnęła i musze teraz odpocząć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy) <3
A nie mówiłam (pisałam), że w tym tygodniu będzie szał
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odebrałam wyniki ostatnich badań i w większości OK. Morfologia i mocz ładnie, TSH spadło, wirusówki w porządku, jedynie próby wątrobowe gorzej Ale to zawsze musi coś wyjść, jednak te sterydy nie pozostały bez wpływu. W sobotę pobiera mi GBS i też spodziewam się kiepskiego wyniku.W ogóle bardzo jestem ciekawa tej sobotniej wizyty, bo jeśli synek się nie obrócił, to już powinnam dostać skierowanie na CC. Chciałabym już mieć to załatwione. Przedwczoraj miałam takie skurcze, że byłam pewna, że w nocy będę rodzić Ale już jest normalnie, chociaż dalej mam wrażenie, że mały jest spokojniejszy niż był.
|
|
|
#1923 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!Zaciskam kciuki, żebyście mogły być jak najszybciej razem&&& Dużo zdrówka dla Malutkiej ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Termin miałaś dwa dni po mnie![]() Trzymaj się Poziomeczko dzielnie. Zaciskamy kciuki, żeby poszło szybko, sprawnie i szczęśliwie - powodzenia! Jesteśmy z Tobą myślami ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Ja tak jak Wy marzę o porodzie spontanicznym, bez wywoływania! Tylko jeszcze nie teraz![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Czop może odejść nawet kilka tyg. przed porodem...ale miałby super prezent urodzinowy, co? Ja pierwszego malucha urodziłam samej sobie na urodziny, a drugiego małżowi, dzień przed jego urodzinami...tak to sobie idealnie wycyrklowaliśmy
|
||||||
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Rozeznanie
|
Z tym czopem to też różnie laski
![]() U mnie nad ranem wypadł a wieczorem już był maly poza brzuszkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1926 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dowcipniś Wydaje mu się, że poród to tak pstryknąć w palce i już po wszystkim , trzeba mu wybaczyć ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Chociaż z tym ktg i akcją skurczową też różnie bywa...u mnie po terminie były widoczne bardzo silne skurcze na wykresie, a nie czułam zupełnie nic i zostałam odesłana po raz kolejny do domu ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Organizm każdej z nas jest inny![]() Jak czujecie się Ty i Synuś? Jak Wam idzie z tym kp? Walczysz? Trzymajcie się cieplutko:-* Edytowane przez Zoe33 Czas edycji: 2020-11-19 o 14:41 |
|||
|
|
|
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję dzieciaczków!
️![]() Mała moja czkawkę potrafi mieć 4 razy dziennie. Zaczęło się od podania sterydów na płuca i wtedy codziennie ją męczyła. Dzisiaj już z 5 razy napiął mi się brzuch. Ginekolog mówi, że nie dotrwam do wizyty 26.11 🤭🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a może dotrwasz nawet do terminu...Tak nas tutaj stresowałyście z Córusią, że będziecie pierwsze i to grubo przed czasem, a tu proszę malutka siedzi grzecznie do dzisiaj Macica musi sobie poćwiczyć a Mała już niebawem będzie donoszona |
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Rozeznanie
|
Ja też rejestruję czkawkę kilka razy dziennie, czasem nawet mi krocze lekko od tego drga;p
Tak z innej beczki - dziewczyny planujące KP - bierzecie do szpitala poduszkę do karmienia? Z jednej strony to kolejna potem rzecz do wyprania, z drugiej jak dla mnie poduszka jest bardzo poręczna, a strasznie mi zależy, żeby tym razem KP wypaliło więc chciałabym wszelkie ułatwienia wykorzystać...ale to jednak dość gabarytowa rzecz..
If God is watching us, the least we can do is be entertaining. Edytowane przez szokson Czas edycji: 2020-11-19 o 14:54 |
|
|
|
|
#1931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a staram się brać jak najmniej rzeczy do szpitala zeby jak najmniej zarazków do domu przynieść ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Odebralam Gbsa i wynik ujemny, jestem w szoku ![]() W pierwszej ciazy mialam dodatni i tutaj też nie liczylam na nic innego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Trzymajcie kciuki jadę do szpitala na cc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mocne kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę poduszkę do karmienia.
Dziś też mi się parę razy brzuch napinał. Szczególnie teraz po dłuższym spacerze. Ale mała musi siedzieć do tp, tatuś ma teraz dużo pracy🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się, kciuki![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się napina chyba z 10-15 razy dziennie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1940 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas tylko jeden szpital poleca zabranie swojego rogala - miałam tam rodzić, ale przekształcili go w covidowy Przy poprzednich porodach nie brałam poduszki i teraz też nie planuję. W szpitalu jakoś bez problemu obyłam się bez - karmiłam głównie na boku na półleżąco. Zawsze możesz poprosić o dodatkową zwykłą poduszkę, ale jeśli czujesz że chcesz mieć rogala, że to pomoże Ci w osiągnięciu sukcesu, to jak najbardziej, nie walcz z tym, nie zastanawiaj się, tylko bierz swojego rogala Zaufaj swojej intuicji, Twój komfort jest tutaj najważniejszy! ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Sadaruka - kciukasy odpalone z całych sił 👍👍👍 POWODZENIA!!! Czekamy na dobre wieści💪 |
|
|
|
|
|
#1943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie narzekam, czuje się spełniona tak karmimy piersią, mały mi ustabilizowal nawał, przybiera na cycu więc jest dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszej ciąży w ogóle nie zauważyłam zjawiska "odpadnięcia czopa", teraz póki co też nie
|
|
|
#1946 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, nie biorę Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wróciliśmy ze spaceru, niby tylko 6 km, a już brzuch jak skała
|
|
|
#1949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

przy regularnych skurczach. 

dziś mi odszedł czop więc może być tak że wcześniej wyląduje w szpitalu 

Ale to zawsze musi coś wyjść, jednak te sterydy nie pozostały bez wpływu. W sobotę pobiera mi GBS i też spodziewam się kiepskiego wyniku.
GRATULACJE!!!
będę miała chyba cesarkę bo tak szykowali mnie cały dzień na to. Dostałam steryd na płuca o 7:30 i chcą zeby minęło 24h od ich podania, dzisiaj jestesmy 35+2. Wiec niestety ale wcześniak sie zapowiada, a nie sądziłam ze mnie to spotka...
Termin miałaś dwa dni po mnie

Chyba wejdę do wanny i będę tam leżeć aż przejdzie eh 

Organizm każdej z nas jest inny
️

powodzenia!
trzymaj się, kciuki