|
|
#1951 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy) <3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy)
My dziś skromne 4.5 km bo pogoda do bani
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już po wizycie. Mała waży prawie 2400 g, szyjka miękka czuję krocze cały czas. Boję się sytuacji, że np. będę na spacerze i mi wody odejdą![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tez po wizycie Lekarka powiedziała, że organizm ładnie przygotowuje się do porodu. Szyjka sie skraca, rozwarcie na opuszek. Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Mała ma 2534g. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1957 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę Wam
U mnie szyjka długa twarda, brzuch wysoko. Młodziak ważył 2900 tydzień temu a jesteśmy dzisiaj 37.4.A ja się łudziłam, ze może kilka dni przed terminem się uda bo już tak ciężko ![]() Za dobre warunki stworzyłam Młodemu, ehh.. i nie chce szykować się do wyjścia. Tyle dobrego, ze od dawna leży głowa w dol ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1958 |
|
Raczkowanie
|
My też jesteśmy już rozpakowani
odpoczywam po cesarce mały 2800g czyli nie za duży i 51 cm jest słodki jak go zobaczyłam podczas cc to się rozpłakałam jak dziecko ️ ️ ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1962 |
|
Raczkowanie
|
Już już bo jak dojechała do szpitala to 4 cm rozwarcia już było. Ale beka jak rzeka ze mały się urodził w urodziny taty.
Nie uwierzycie jesteśmy tylko 2 na oddziale. Cisza i spokój jak w hotelu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę ale ruszyło z tym odpakowywaniem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, próbuję się spakować i pomimo listy na stronie szpitala mam mnóstwo wątpliwości: - ile podkładów trzeba wziąć? ile paczek po 10 sztuk spakowałyście? - ile kompletów ubranek dla dziecka? Wzięłam 3 komplety pajac+body+skarpetki+czap eczka, czy jeszcze coś? - ile wkładek laktacyjnych? - co to jest "pojemnik do przechowywania akcesoriów do odciągania pokarmu"? Walizka pełna, a nie spakowałam jeszcze właściwie rzeczy dla siebie, poza koszulami i szlafrokiem Napisali, żeby wziąć rogal do karmienia, ale to chyba będę go trzymać w rękach
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mąż ma fajny prezent ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. U nas ubranek nie trzeba, ale po cc wzięłabym więcej kompletów. Moi chłopcy jak tylko ich przebierałam to szła fontanna i czasami musiałam ze 3 razy na dzień przebierać 🤪 3. Wkładek laktacyjnych biorę dosłownie kilka sztuk, bo wcześniej nie używałam prawie wcale 4. Ten pojemnik to nie wiem 🤪 5. Rogala do szpitala nie biorę, przy synkach rolowalam poduszkę I ogólnie jak czegoś zabraknie to mąż dowiezie, ma wszystko gotowe. Dla siebie w sumie oprócz koszul, szlafrok, kapci i kosmetyków nic nie będziesz potrzebowała. I najlepiej spakuj sobie koszulę, szlafrok i kapcie na wierzch, bo przy przyjęciu od razu się trzeba przebrać. I przy pierwszym synku musiałam całą torbę przekopać, bo koszule miałam na samym spodzie Ja biorę jeszcze rozek bo wkładałam w niego chłopców i łatwiej mi ich było kłaść na boczku w mydelniczce i ogólnie łatwiej nosić.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Tych na lozko? Miałam jedno paczkę. Poporodowych miałam dwie, pomimo częstych zmian jeszcze zostały. 2. Spakuj dodatkowe (nawet x 2) body i pajacyk skarpetki i czapeczka powinny przetrwać. 3. Miałam max 10, ale mi nic mie płynęło, wiec mie były potrzebne. 4. Plastikowy pojemnik w którym będziesz mogła przelać wrzątkiem części laktatora. Ja miałam jakiś lunchowy zamykany. Jeszcze się nie spakowałam ale podejrzewam ze rogala nie wcisnę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1968 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Pisze znowu po nocy ale oddałam go na noworodki a ja próbuje spać a nie moge
tak wiec cesarka masakra- normalnie darlam sie jak szalona tam na nich, przetrzymali mnie za długo i praktycznie jeszcze chwila i zaczęłabym mieć chyba parte. Czułam wszystko, nie spodziewałam sie ze to tak wyglada.. krzyczałam ze boli (dla mnie to uczucie było koszmarne) serio nie polecam... zdecydowanie. A już te godziny po.. nie byłam w stanie nawet ręka ruszać, kroplówek to mi tyle zlecało ze nie wiem, do tego dostałam krwotoku i kroplówkę na skurczenie macicy która nie dość ze bolała jak schodziła to jeszcze chyba ze 3h spływała pionizacja nawet spoko ale ciagle blizna jak cholera.. No i to chyba tyle. Godzinę przyjścia na świat Maly ma podana 9:23 nie wiem tylko ile mierzy bo zapomniałam zapytać ale ubranka są na niego za duże. przewinelam go nawet wczoraj wieczorem pierwszy raz ale jest słodki, dużo śpi i ogolnie jest super okruszkiem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- A No i wazy 3111g dostał 10 punktów, lekarz ten od noworodków powiedział ze jak na skończony 35tc to waga super i dobrze go odzywiłam w brzuszku, mam nadzieje ze ominą nas wszystkie następstwa wcześniactwa ale wyglada narazie na to ze jest Ok ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom
|
|
#1970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piękna waga Trzymam kciuki aby nie pojawiły sie objawy wcześniactwa.
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wagę to ma taką jak dzieci, która się rodzą o czasie teraz już będzie tylko lepiej![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Witamy na świecie póki co 3 chłopców
️ ️ sprawdźcie czy dane są ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1973 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z ubranek wzielam 4 kaftaniki i 2 pajacyki. Tez na liście szpitala nie jest wymagane, a pamiętam że 4 lata temu synek był w szpitalnym kaftaniki i rozku i super się to sprawdziło ![]() Nie biore wkładek laktacyjnych, mi się laktacja późno rozkręciła wiec na takie zalewania bede miala czas Co do pojemnika to nie mam pojęcia, pierwsze słyszę Cytat:
️ duży i dzielny chłopak, na pewno da sobie radę poza brzuszkiem ![]() Czesc ![]() Czy któraś z was ma problem z przeczyszczaniem? U mnie w domu tylko ja i sie zastanawiam czy to już to przedporodowe? Dzis 35+4 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
To kto dziś ?
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja spakowałam 6 zestawów. Ma być cc, mam być 4 dni niby, ale nigdy nie wiadomo 3. Spakowałam 9 4. Nie wiem co to za pojemnik Jeszcze muszę spakować tunikę na wyjście do legginsów i wodę. Dziewczyny czy korzystalyscie z darmowych próbek dla przyszłych mam? Rejestrowałyscie sie gdzieś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie od 2 dni bolą okolice krzyża i brzuch, ciągnie aż na pachwiny i uda. Jest lepiej jak trochę poleżę, ale zaraz wraca ️ a jeszcze parę dni temu chodziłam na długie spacery, dziś mam problem z poruszaniem się po domu ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry po kolejnej nieprzespanej nocy
brzuch mam twardy już non stop ale widać małej się nie śpieszy ![]() Cytat:
Ubranek mam 5 kompletów i na wyjście Wkładek 10szt Pierwsze słyszę o takim pojemniku ![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zadomowienie
|
Mamy grudniowe część III (wątek porodowy)
Cytat:
Moze rzeczywiście.. lepiej bądź gotowa. Chcoiaz mnie bodajże we wtorek tez dopadło.. przestraszyłam się mocno, a do dzisiaj nie urodziłam ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie odwrotnie, ciągle niestrawności i potem zaparcia :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

czuję krocze cały czas. Boję się sytuacji, że np. będę na spacerze i mi wody odejdą

Lekarka powiedziała, że organizm ładnie przygotowuje się do porodu.
️
U mnie szyjka długa twarda, brzuch wysoko. Młodziak ważył 2900 tydzień temu a jesteśmy dzisiaj 37.4.

odpoczywam po cesarce mały 2800g czyli nie za duży i 51 cm

Napisali, żeby wziąć rogal do karmienia, ale to chyba będę go trzymać w rękach
ale mąż ma fajny prezent
Ja biorę jeszcze rozek bo wkładałam w niego chłopców i łatwiej mi ich było kłaść na boczku w mydelniczce i ogólnie łatwiej nosić.
skarpetki i czapeczka powinny przetrwać.
tak wiec cesarka masakra- normalnie darlam sie jak szalona tam na nich, przetrzymali mnie za długo i praktycznie jeszcze chwila i zaczęłabym mieć chyba parte. Czułam wszystko, nie spodziewałam sie ze to tak wyglada.. krzyczałam ze boli (dla mnie to uczucie było koszmarne) serio nie polecam... zdecydowanie. 

️ a jeszcze parę dni temu chodziłam na długie spacery, dziś mam problem z poruszaniem się po domu