|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3932 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
Na upaly wole pic cole zero z lodowki. Zamiast kawy.
U mnie nie jest za zimno na mycie okien +10st. To moje checi sa baaardzo chlodne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3934 |
Zadomowienie
|
Ostatnio marzną mi stopy. Jakie polecacie ciepłe skarpety? Z takich luźniejszych, bez mocnych ściągaczy (nogi mi często puchną i później przez pół dnia mam na łydkach odcisk), z takich nie do chodzenia na zewnątrz, a do siedzenia w nich pod kocykiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3935 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie dziś maseczki - piorę w pralce z innymi ciuchami, nie ręcznie w misce. No i mam dylemat bo jedna jest czarno biała - z czym to prac żeby białe elementy nie zmieniły koloru. Inna ma kolorowe elementy na białym tle. Jak dzielicie takie ubrania aby nie było problemu że coś pofarbowało? Mam takie sciereczki co się dorzuca do prania żeby ciuchy nie farbowaly. Zazwyczaj "na wszelki wypadek" Je wrzucam i nigdy nic nie pofarbowało. Ale nie wiem czy one działają czy akurat ciuchy które wrzuciłam nie farbuja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3936 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Zrobiłam zamówienie w niemieckiej drogerii. Końcem września moja paczka dotarła do magazynu eshopwedrop w Niemczech, została sfotografowana, zważona, zmierzona i ... słuch po niej zaginął. Na e-maile nie odpisują ( ale nie znają dobrze języka polskiego, więc trudno się dziwić, bo telefony odbierają jacyś ludzie ze wschodnim akcentem niepotrafiący odpowiedzieć na ŻADNE moje pytanie dot. przesyłki), telefonicznie nie przyznają się do zgubienia paczki, stale twierdząc, że sprawdzają co z paczką. Ani paczki, ani zwrotu kasy. Walczę z nimi już dwa miesiące i jestem załamana... ![]()
![]() |
#3937 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() No i kontakt to raczej albo po niemiecku albo angielsku. To tak, jakby Czech dzwonił na polska infolinii i się dziwił, że go nie rozumieją. A miałaś info ze wysyłają do Pl? System mógł chwycić sprzedaż, ale wysyłka już krąży albo gdzieś na sortowni leży. Niemcy robią też często taki błąd, że przy nadruku etykiety wysyłkowej przed naszym kodem wpisują z, automatu Pl i wtedy nasz system na poczcie nie czyta z automatu tego kodu i też dłużej się czeka na przesyłkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie . " JP II Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2020-12-01 o 12:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3940 |
Zakorzenienie
|
Znajdę jakaś farbę profesjonalna do włosów do 30zl za 100ml? Znam Cece. Szukam czegoś jeszcze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze sportowe i frotte. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3943 |
Konto usunięte
|
Thermo
Czy ther.momix jest wart swej ceny? Polecacie? Proszę o opinie użytkowniczek ![]() Kusi mnie bo nie chce mi się stale gotować ostatnio ale nie wiem czego oczekuje bo przecież za mnie nie ugotuje haha i tak trzeba tam stać i wrzucać składniki i w sumie w kuchni siedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3944 |
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88329295]Thermo
Czy ther.momix jest wart swej ceny? Polecacie? Proszę o opinie użytkowniczek ![]() Kusi mnie bo nie chce mi się stale gotować ostatnio ale nie wiem czego oczekuje bo przecież za mnie nie ugotuje haha i tak trzeba tam stać i wrzucać składniki i w sumie w kuchni siedzieć ![]() Wedlug mnie jest. Nie lubie i nie umiem gotowac, nie mam tez za bardzo na to czasu. Wiadomo przy thermo tez trzeba obrac warzywa ale przynajmniej ugotuje, zetrze, posieka czy przysmazy za mnie. No i na ich apce jest pelno inspiracji wiec juz nie mam problemu z zastanawianiem sie co zrobic na obiad. Ja uwielbiam, przekonalam do niego siostre i mame, obie nie zaluja i uzywaja codziennie (moja mama to wogole zachwycona bo tez nie chcialo jej sie gotowac a teraz co chwile wysyla mi zdjecia a to serniczek a to golabki na parze..) Duzo osob mowi ze nie warto ale to glownie te, ktore nie uzywaly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3945 |
Zakorzenienie
|
Hm, ciekawi mnie jak to urządzenie robi gołąbki, jeśli samo oddziela liście i zawija w nie mięso to rzeczywiście się opłaca
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
Mama mojej znajomej ma therm.omixa i stoi nie używany, więc to chyba zależy
![]() |
#3947 |
Zakorzenienie
|
Czy ther.momix jest wart swej ceny? Polecacie? Proszę o opinie użytkowniczek ![]() Kusi mnie bo nie chce mi się stale gotować ostatnio ale nie wiem czego oczekuje bo przecież za mnie nie ugotuje haha i tak trzeba tam stać i wrzucać składniki i w sumie w kuchni siedzieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haha to marzenie ![]() golabki bez zawijania, szatkuje kapuste, miesza z miesem, ja tylko formuje kotlety i thermo robi je na parze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3949 |
Konto usunięte
|
Dzięki za opinie.
![]() Widać ile ludzi tyle opinii, kurczę gdyby nie kosztował tyle to bym się skusiła ale jak nie jestem pewna to chyba nie ma sensu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3950 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Czy ther.momix jest wart swej ceny? Polecacie? Proszę o opinie użytkowniczek ![]() Kusi mnie bo nie chce mi się stale gotować ostatnio ale nie wiem czego oczekuje bo przecież za mnie nie ugotuje haha i tak trzeba tam stać i wrzucać składniki i w sumie w kuchni siedzieć ![]() Obejrzyj sobie ten filmik. Ja się zastanawiałam nad kupnem, ten filmik przeważył, że to jednak nie dla mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
.bo tak go zachwalają uzytkownicy- że robi wszystko od a do z. Gdyby faktycznie robił wszystko to ja bym była w stanie wydać na niego te miliony. A tak, to wychodzi na to,że to jednak taki bardziej robot kuchenny, niż wszystkorobot. Ja bym najchętniej od kogoś pożyczyła tak na miesiąc i wtedy się przekonała, czy to dla mnie. Te wszystkie pokazy mnie nie przekonują, wiadomo,że tam pokazują produkt w samych superlatywach. To tak jak z pokazami tupperware. Skusiłam się na ich kilka produktów i nigdy więcej nie przepłacę za takie średnie plastiki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3951 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3952 |
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88329356]Dzięki za opinie.
![]() Widać ile ludzi tyle opinii, kurczę gdyby nie kosztował tyle to bym się skusiła ale jak nie jestem pewna to chyba nie ma sensu ![]() ![]() ![]() Jak dla mnie jest to urządzenie dla osób, które nie lubią i nie umieją zbyt gotować. A może rozejrzyj się za tym z Lidla? Jego też dużo ludzi poleca, a cena jest o wiele lepsza.
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
Jak puszcze przelew z millenium ok 21 to do mbank kiedy mi dojdzie?
Czy ten szybki przelew idzie faktycznie szybko? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3955 | ||
Konto usunięte
|
Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
Cytat:
Dzięki za filmik ![]() No właśnie tak tez myślałam naiwnie. Od A do Z to jedynie wolnowar chyba (ale tez trzeba pokroić przed przecież ale później się wrzuci i jest gotowe) i jakoś naiwnie tego się spodziewałam. Ale tutaj wiadomo trzeba coś tam grzebać, kilka razy myc to wiec nie jest tak ze sobie wstawię obiad zajrzę raz i już okej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Myślałam o tym ale nigdy nie mogę trafić na niego online (a w lidlu zazwyczaj właśnie nie robię zakupów) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3957 | |
Miuoshowa
|
Cytat:
IMG_5009.jpg
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 | |
Zakorzenienie
|
Czy ther.momix jest wart swej ceny? Polecacie? Proszę o opinie użytkowniczek ![]() Kusi mnie bo nie chce mi się stale gotować ostatnio ale nie wiem czego oczekuje bo przecież za mnie nie ugotuje haha i tak trzeba tam stać i wrzucać składniki i w sumie w kuchni siedzieć ![]() To zależy. Ja kupiłam, bo ja generalnie nie lubię spędzać czasu w kuchni, stanie przy garach to dla mnie udręka. Tu po prostu powrzucam w niektórych przepisach co trzeba i robi się samo , nie muszę tego pilnować ani mieszać, żeby się nie przypaliło. Bo samo się miesza. Na pewno do ![]() ![]() Dla mnie decydującym czynnikiem było jednak to, że on to takie parewjednym. Ubije smietane, ubije białka, ugotuje na parze, wyrobi ciasto, poszatkuje, zmieli, zblenduje, zrobi lody, koktajl itp. Nie muszę mieć tysiąc części w szafkach - stoi jeden robot, i miejsce które potrzebuje to jedynie żeby gdzieś schować nieużywaną varomę, koszyczek i motylek. Wcześniej miałam robot planetarny Bosch Mum 5 i nie miałam gdzie trzymać tych wszystkich części do niego, bo mam małą kuchnię, mało szafek. I to było takim głównym decydującym czynnikiem, żeby go kupić ![]() Ogólnie umiem gotować i jest też pełno rzeczy, które gotuję tradycyjnie bez TM. Ale na pewno jest sporym ułatwieniem. Czy jest wart kasy? Myślę, że powinien kosztować tak do 3 tyś max ![]() Cytat:
Lepiej wyrabia ciasto, niż ja ręcznie ![]() I nie trwa to 15 minut, tylko 2.
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2020-12-01 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3959 |
Raczkowanie
|
Skąd macie swoje najwygodniejsze szpilki (10 cm +)? Da się kupić jakieś dobrze wyważone za 2-3 stówki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3960 |
BAN stały
|
Czy ther.momix jest wart swej ceny? Polecacie? Proszę o opinie użytkowniczek ![]() Kusi mnie bo nie chce mi się stale gotować ostatnio ale nie wiem czego oczekuje bo przecież za mnie nie ugotuje haha i tak trzeba tam stać i wrzucać składniki i w sumie w kuchni siedzieć ![]() przede wszystkim zastanów się co Ty tak w zasadzie jadasz. jakie potrawy gotujesz najczęściej, jakie kuchnie lubisz. a potem sprawdź przykładowe przepisy na tx i sprawdź czy to się jakoś pokrywa z Twoją listą. za każdym razem jak pada temat ther.momixa to pada "bo on schabowego z kapustą nie zrobi". no nie zrobi. tego nie ułatwi. ale ułatwi inne potrawy - głównie te jednogarnkowe. cały myk polega na tym aby sobie dopasować jadłospis do tego do czego faktycznie opłaca się go używać. zastępuje też wiele innych urządzeń - zamiast mieć osobno parowar, szatkowicę, robot kuchenny, maszynkę do mięsa i nie wiadomo co jeszcze - to ma się jedno urządzenie (czyli oszczędność miejsca). ja nie posiadam therm.omixa u siebie, bo nie mam miejsca ani funduszy jak na razie (ale tak szczerze to w zasadzie posiadam jedynie mikser i blender bo i tak nie gotuję za wiele ![]() i nie wierzę też, że ktokolwiek kto chociaż raz w życiu zrobił schabowego albo gołąbki, to tak na serio myślał że mu to jakaś maszyna zrobi sama gdy on będzie siedział przed telewizorem. jak ma maszyna sama zrobić farsz, potem sobie sama obrać liście z kapusty, sama zawinąć farsz w kapustę, a potem ułożyć w garnku i jeszcze polać sosem? tak na serio ktoś miał takie wyobrażenie o jakimś tam urządzeniu za zaledwie kilka tysięcy? ![]() Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2020-12-01 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.