![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Invisalign
Dziewczyny, przez ile godzin maxymalnie nie mieliście nakładek na zębach? Ja jak do tej pory 10h i nie było problemu z założeniem, wchodziły całkiem swobodnie. Teraz chciałabym je ściągnąć na więcej ok. 16h. Co o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Konto usunięte
|
Max 12h na weselu. Czekam już na retainer bo skonczylam ogólnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Raczkowanie
|
Heej, chciałabym Was zapytać czy może ktoś nosił invisalign już po jednym leczeniu ortodontycznym i ile to trwało? Byłam ostatnio na konsultacji i taka opcja została mi zaproponowana. Moja wada nie jest jakaś tragiczna, jednak mi przeszkadza. Lekarz twierdzi, że w ciągu roku przy regularnym chodzeniu powinnam osiągnąć zadowalające efekty.
Chciałam Was również zapytać o te attachmenty, o których piszecie, co to jest? Czy chodzicie w wyciągach? No i przede wszystkim jak się z tymi nakładkami żyje? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi, bo jednak nie jest to tania sprawa i chciałabym wiedzieć wszystko od osób, które użytkują. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wypowiem się na temat pierwszej opcji bo nie miałam stałego aparatu przed invi. Żyje się całkiem normalnie i szybko przywykłam do nowej normalności no jedynie poza tym ze podjadać spontanicznie nie można trzeba myśleć czy ma się szczoteczkę w torebce i trzeba planować posiłki trochę bardziej żeby stale nie wyciągać aparatu do byle jakiej przekąski. Nie wiem co to wyciągi wiec ich nie miałam ![]() A jeśli chodzi o attachments to to na zdjęciu tutaj np. Szybko przywykłam widać je z bliska nie się przyjrzy ale nie jest tak zle jak myślałam po pierwszym dniu jak miałam je założone ![]() https://www.igelorthodontics.com/wp-...0256021397.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Przyczajenie
|
Czesc wszystkim!
Zdecydowalam sie na leczenie invisalgin, 10 wrzesnia na konto kliniki ortodontycznej zrobilam pierwszy przelew, po ktorym wysylaja moje skany i ustalaja plan leczenia. Ile czekaliscie na plan leczenia (Clin Check), zeby go zaakceptowac i rozpoczac proces tworzenia nakladek? Juz troche czasu minelo i zastanawiam sie czy to normalne ze to tyle trwa. Edytowane przez adak97 Czas edycji: 2020-09-22 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Konto usunięte
|
Invisalign
Ja czekałam 2tyg od skanu na clincheck, później jak zaakceptowałam clincheck i plan to kolejne 2tyg na nakładki. Mieszkam w UK.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Przyczajenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88153207]Ja czekałam 2tyg od skanu na clincheck, później jak zaakceptowałam clincheck i plan to kolejne 2tyg na nakładki. Mieszkam w UK.[/QUOTE]
Dziekuje <3 Ja tez chetnie opowiem o wszystkim jak juz wszystko bedzie wiadomo. Moim problemem sa bardzo duze przerwy pomiedzy jedynkami (diastema), dwojkami i trojkami. Dwojki byly niewyksztalcone, przez co zeby mi sie tak porozsuwaly i porobily sie takie przestrzenie. Moze to nie wyglada jakos tragicznie, ale ja po prostu potrzebuje spelnienia mojego marzenia z dziecinstwa. Moje leczenie wycenione zostalo na 16 tys zl, bedzie prawdopodobnie trwac 1,5 roku. W tym czasie moje zeby zostana zsuniete do przodu i przestrzenie zamkniete. Nie moge sie doczekac poczatku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Raczkowanie
|
Cuddly, Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź <3
Mogłabyś jeszcze powiedzieć ile trwało Twoje leczenie? Wyciągi to takie gumki, które się nakłada na zamki w aparacie tradycyjnym między jedną a drugą szczęką, stąd zastanawiałam się czy w przypadku invisalign też coś takiego występuje. adak97, w takim razie będziemy prawdopodobnie zaczynać w podobnym czasie, bo wreszcie podjęłam ostateczną decyzję co do tego tematu, ponieważ rozważałam jeszcze częściowe licówki, jednak jak poczytałam na ten temat to perspektywa martwych zębów/piłowania ich w momencie kiedy są zdrowe mnie przeraziła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaczelam w październiku a skończyłam na końcu sierpnia. Gdyby nie korona to skończyłaby planowo koniec czerwca. Nie miałam gumek tylko nakładki i attachments. Aktualnie mam je już zdjęte i czekam na retainery w ostatniej nakładce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Przyczajenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88155745]Zaczelam w październiku a skończyłam na końcu sierpnia. Gdyby nie korona to skończyłaby planowo koniec czerwca.
Hej! Mam właśnie koronę i zastanawiam się jak to współpracuje z nakładkami. Czy taki ząb jest przesuwany? Obawiam się o ewentualne pęknięcie korony. Da się na nim nakleić te attachmenty? Czy orto uprzedzał Cię o ewentualnych problemach? Boję się jeszcze tego, że przy ciągłym wkładaniu i zdejmowaniu nakładek, obluzuje mi się korona... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 | |
Konto usunięte
|
Invisalign
Cytat:
Ja miałam dwie korony i z założeniem kolejnej czekałam aż skończę bo tak mi radził orto. Oczywiście to nie pomoże jak już się te korony ma. ![]() Na koronę attachments się założyć nie da, te zeby się nie przesuwają z tego co kojarzę właśnie lub jeśli tak to jest to bardzo ograniczone. Zależy tez chyba który ta ząb co chcesz przesuwać itd. Myśle ze dobry orto ci doradzi bo zalezy gdzie korony masz i co chcesz przesunąć Mam koronę na dole na dolnej szóstce (ostatni ząb) i dolnej czwórce i tam akurat nie miałam do roboty za wiele bo u mnie największe zmiany były na gorze. Nic się nie poluzowało i nie popsuło jeśli o koronę chodzi. Wyciąganie było masakra pierwszy tydzień ale kupiłam sobie outie tool i go używam do dziś. Szkoda paznokci a paluchami nie chciałabym tego robić osobiście ale wiele osób sobie tak radzi świetnie. Teraz aktualnie czekam na retainer i mam już attachments zdjęte wiec nosze te same nakładki 4-5 tydzień i teraz np mogę wyjąc je bez niczego jeśli chce ale prędzej z 20-30 attachments to było ciężkie dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() Czuję, że coraz bardziej się boje nakładek, bo mam przeczucie, że będę nimi pluć na śpiocha. Zasnę i rano obudzę się z nakładkami pod kołdrą albo - co gorsze, nigdzie ich nie znajdę. Mam w nocy jakieś niekontrolowane odruchy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma takiej opcji żeby same wypadły bo trzymają się na attachments. Żeby wyjąc muszę używać outie tool zwłaszcza na początku ciężko się wyciągało zanim się człowiek przyzwyczaił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() mam kilka pytań: 1. Ile czasu czekałaś na nakładki od zaakceptowania planu leczenia? 2. Czy coś się dowiedziałaś w sprawie tych 5 lat gwarancji? 3. Jakie sa Twoje wrażenia do tej pory z leczenia? Dzieki za opd, pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Konto usunięte
|
Ja dziś odebrałam moje vivera retainers i oficjalnie skończyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Przyczajenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88223630]Ja dziś odebrałam moje vivera retainers i oficjalnie skończyłam
![]() Ja jeszcze jestem na etapie podejmowania decyzji, ale na 90% jestem na TAK (skan już zrobiony) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie. Nic takiego nie zauważyłam Po leczeniu miałam tylko koronę do zrobienia (planowane już przed ale czekałam aż skończę leczenie żeby ja zrobić) i jedno małe wypełnienie. Jeśli chodzi o moje zęby jeden mały ubytek na rok to bardzo mało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Konto usunięte
|
Invisalign
No wiadomo ze przed leczeniem musi być wszystko wyleczone. Zależy ile tez to trwa, u mnie rok całkowicie z obsuwa, wiec nie było tragedii.
Może jakby mój plan Invisalign trwał 3 lata tak jak piszesz to wtedy inna sprawa. Ja miałam powiedziane ze w najgorszym wypadku czegoś nagłego zrobiliby skan na nowo (mam plan comprehensive wiec tyle nakładek ile chce) wiec jedynie problem z czekaniem na nie i skanem. Wiadomo lepiej robić wszystko prędzej ale czasami się nie da. Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2020-10-26 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Raczkowanie
|
cześć wszystkim,
chciałabym wyprostować sobie ząbki metodą Invisalign, ale proszę polećcie ortodontów z Wrocławia (nalepiej z ceną, bo to też jest dla mnie ważne, żeby jednak za to samo móc zapłacić stosunkowo mniej pienążków).. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Raczkowanie
|
Cześć,
Czy mieliście ściągane attachmenty do ponownego rescanningu/ ponownych wycisków pod refinements? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Zadomowienie
|
A czy to nie jest tak, że wszyscy mają podobne ceny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Przyczajenie
|
hej,
ja sie ostatecznie zdecywodowalam na Polident dr Potoczek, cena 15 tys ( w cenie nakladki, wizyty, mozliwosc zmiany/poprawy planu leczenia w ciagu 5 lat), dodatkowo bede musiala zaplacic za retainery po. Jesli chodzi o ceny - to rozstrzal jest spory...trafilam np na koszt 16tys + platne wizyty kontrolne |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym nie zgodzę się że nie można leczyć zębów- jasne że można, nawet trzeba jeśli jest taka sytuacja. Tyle że po zaleczeniu zęba trzeba zrobić dodatkowy skan i zamówić nową turę nakładek żeby pasowały i to wydłuża leczenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam zęba do leczenia i zobaczymy jak to będzie.. Ortodonta mówi, że w przypadku małego ubytku można dopasować plombę do nakładki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Przyczajenie
|
Witam
mam pytanie do osób które już dłużej noszą, albo skończyły leczenie jak z wrażliwością waszych zębów? Ja mam dosyć wrażliwe a podobno od ciągłego ściągania i zakładanie nakładek może być gorzej 😬 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź.
Ja mam zgryz krzyżowy i stłoczenie na dole. Zobaczymy ile będzie nakładek 🙈 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Przyczajenie
|
Może ktoś miał podobną wade, i podzieli sie doświadczeniem..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Przyczajenie
|
Poleca ktoś jakąś klinikę w Warszawie zajmującą się wkładkami Invisalign?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.