Włoski kręcone- na codzień - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-23, 17:08   #301
sue.
BAN stały

GG do sue.
Dot.: Włoski kręcone- na codzień

apropos fryzjerów.. Chciałam ściąć włosy gdzieś tak do ramion i wycieniować, ale u mojego fryzjera był remont. Zapisałam się gdzie indziej, ale tuż przed wizytą stwierdziłam, że jednak nie pójde, bo fryzjer/fryzjerka może nie mieć pojęcia o umiejętnym ścinaniu kręconych włosów.. Teraz stwierdziłam, że spróbuję zapuścić, tylko że boję się strąków i siana.. Poza tym muszę liczyć się z tym, że u góry się rozprostują pod ciężarem, a będą kręcone gdzieś tak od brody, ramion, a nie wiem czy to bedzie sprzyjać kształtowi twarzy, cóż.. Zobaczymy
sue. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 19:15   #302
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez sue. Pokaż wiadomość
Poza tym muszę liczyć się z tym, że u góry się rozprostują pod ciężarem, a będą kręcone gdzieś tak od brody, ramion, a nie wiem czy to bedzie sprzyjać kształtowi twarzy, cóż.. Zobaczymy
Ja obecnie też zapuszczam ale nie rezygnuję ze skrętu. Moje włosy najlepiej sie układają się gdy są ścięte warstwami więc po prostu w miarę jak rosną, robię coraz więcej warstw. W ogóle sama ścinam sobie włosy i jestem bardzo zadowolona z efektów.
Stary 2008-08-23, 20:53   #303
Tomy
Raczkowanie

Dziewczyny, jak dla moich włosów najlepsze okazało się nie cieniowanie (broń mnie Panie Boże) tylko takie stopniowanie, nie wiem czy jest dla tego jakas fryzjerska nazwa. Włosy wtedy mi się nie puchacą, tylko widać na nich takie całe pasma skręcone, które sa różnych długości.

Tomy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 21:39   #304
sue.
BAN stały

GG do sue.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja obecnie też zapuszczam ale nie rezygnuję ze skrętu. Moje włosy najlepiej sie układają się gdy są ścięte warstwami więc po prostu w miarę jak rosną, robię coraz więcej warstw. W ogóle sama ścinam sobie włosy i jestem bardzo zadowolona z efektów.

Nawet z tyłu głowy?
sue. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 21:44   #305
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet z tyłu głowy?

U mnie jest to samo, głównie z tyłu głowy właśnie, żeby kręciły się od góry
Sama podcinam końcówki i stopniuję po kolei warstwy a włosy mam już troszkę za ramiona
Nie wiem czy mam podcinać tak dalej, na pewno do fryzjera się nie wybiorę
Stary 2008-08-23, 21:48   #306
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotiii Pokaż wiadomość
poslizgnelam sie na tym cieniowaniu chcialam otrzymac zupelnie inny efekt:/ fryzjerzy wogole nie znaja sie na kreconowatych wlosach chcialam je pocieniowac po to zeby sie lepiej krecily a nie je rozprostowac! fryzjerka juz na samym poczatku zrobila na mnie zle wrazenie, ale o tym juz nie bede pisac wsumie wyszlam z ,,salonu fryzjerskiego" z prostymi wlosami wymodelowanymi na szczotce i z TONĄ lakieru i pianki na wlosach, czego wogole nie chcialam i jak tu zawierzyc fryzjerom? chcialam zeby pani mi cos doradzila, ale niestety... spytala tylko czy prostuje wlosy powiedzialam ze staram sie nie prostowac.... nie wiem dlaczego polscy fryzjerzy tak traktuja swoje klientki? moje wlosy nie naleza do prostych, nie chce zeby takie byly i unikam tego za wszelka cene, nie chce ich nisczyc i robic z nich proste bo je lubie, ale kazdy fryzjer wraz mi je prostuje i modeluje na szczotce i radzi zebym kupila jedwab zeby uniknac szopy

stwierdzam ze przed cieniowaniem wlosy sie lepiej krecily teraz sa nie wiadomo jakie pocieniowane fale zreszta suche

ejjj... czy jestem skazana tylko na prostownice?
Ehh kurde
Nie martw się Myślę, że nie jesteś skazana na prostownice. Może twoje włosy muszą się przyzwyczaić ? Sama nie wiem... nigdy czegoś takiego nie miałam, moje są podatne.
3mam kciuki za Twoje niesforne loki
Stary 2008-08-24, 13:22   #307
scotiii
Raczkowanie

ajjjć.. co ja sie mam z tymi wlosami ale bede probowac az znajde jakies cudo dla nich sproboje z tym waxem ale najpierw musze obczaic co to wogole jest, bo nawet nie wiem czy to szampon czy odzywka czy maska jakas nie bijcie! postaram sie poczytac o nim
wiecie co teraz z kolei pomyslalam sobie o zmianie koloru wlosow kazdy mi mowi zebym nie malowala bo mam fajny naturalny ciemny blond/braz nie wiem... ale mi sie juz troche znudzil zreszta potrzebuje jakiejs zmiany
mam dosc ciemne brwi, raczej ciemno niebieskie oczy... chcialabym je troche rozjascic ale nie wiem czym i jak... na razie jestem bardzo zielona na tym punkcie wiec nie chce sie poparzyc moze na poczatek sprobuje jakies pasemka jasniejsze nie wiem jeszcze nie myslalam zbytnio nad tym
pomysle nad tym jak troszke zregeneruje moje wlosy i nawilze potem moze jakas szamponetka tylko nie wiem czy jasniejsza wyjdzie raczej niee..

pozdrawiam was wszystkie
scotiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 13:34   #308
Tomy
Raczkowanie

Scotiii, widziałam waxów 5 rodzajów, z tym jeden z nich dla blondynek, reszta dla włosów suchych, zniszczonych, słabych, przetłuszczających się. Jest w czym wybierać. sama przymierzam się do zakupu albo Waxa albo Amli.

A myslałaś o rudym kolorze?

Stary 2008-08-24, 13:38   #309
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
ajjjć.. co ja sie mam z tymi wlosami ale bede probowac az znajde jakies cudo dla nich sproboje z tym waxem ale najpierw musze obczaic co to wogole jest, bo nawet nie wiem czy to szampon czy odzywka czy maska jakas nie bijcie! postaram sie poczytac o nim
wiecie co teraz z kolei pomyslalam sobie o zmianie koloru wlosow kazdy mi mowi zebym nie malowala bo mam fajny naturalny ciemny blond/braz nie wiem... ale mi sie juz troche znudzil zreszta potrzebuje jakiejs zmiany
mam dosc ciemne brwi, raczej ciemno niebieskie oczy... chcialabym je troche rozjascic ale nie wiem czym i jak... na razie jestem bardzo zielona na tym punkcie wiec nie chce sie poparzyc moze na poczatek sprobuje jakies pasemka jasniejsze nie wiem jeszcze nie myslalam zbytnio nad tym
pomysle nad tym jak troszke zregeneruje moje wlosy i nawilze potem moze jakas szamponetka tylko nie wiem czy jasniejsza wyjdzie raczej niee..

pozdrawiam was wszystkie
WAX to maska, moim zdaniem wspaniała Ja mam intensywną regenerację do cienkich, zniszczonych i wypadających[zielony kolor].
Co do koloru włosów, to wiem, że to nie miejsce na takie rozmowy, ale... ja po zakończeniu edukacji w LO również chciałam zrobić sobie kolor [mam brąz], a chciałam blond Zawsze podobały mi się kręcone blond włoski Niestety wiem, że to byłoby bardzo mocne rozjaśnianie więc podziękowałam tym bardziej, że rodzina i TŻ nie chcą Jak coś ciekawego wymyślisz to pisz Ja również potrzebuję jakiejś zmiany, choć już się tak do tego nie palę jak parę miesięcy temu.
Pozdrawiam
Stary 2008-08-24, 16:14   #310
scotiii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tomy Pokaż wiadomość
Scotiii, widziałam waxów 5 rodzajów, z tym jeden z nich dla blondynek, reszta dla włosów suchych, zniszczonych, słabych, przetłuszczających się. Jest w czym wybierać. sama przymierzam się do zakupu albo Waxa albo Amli.

A myslałaś o rudym kolorze?
nieeeee w życiu!!!<blee> rudy odpada tzn. zalezy jaki, ale i tak nie widze sie w tym kolorze blond, braz ok jest duzo odcieni dlatego nie wiem jaki wybrac

a co do tego WAXa to mnie przekonalyscie ja musze koniecznie do suchych juz chcialabym o nalozyc na wlosy
Stary 2008-08-24, 19:32   #311
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nawet z tyłu głowy?
No z tylu glowy też sama sobie wlosy ścinam, to nie takie trudne jak się wydaje (;
Stary 2008-08-24, 19:45   #312
Tomy
Raczkowanie

Cytat:
nieeeee w życiu!!!<blee> rudy odpada
Hehhehe...no dzięki) Ja ruda farbowana jestem. Chociaż pętam sie tak od jasnego blondu po czerń z niebieskawym połyskiem i zawsze wracam do rudego, o takie zimne odcienie rudości czy raczej czerwieni mi chodzi.
Fajne też były brązy bez rudego odcienia, takie zimne, tylko trudno je osiągnać na moich włosach. Ale blondy są ok, tylko, że ciężko je otrzymać. Zalezy czy masz włosy podatne na rozjaśnianie czy nie. Ja musiałam siedzieć za każdym farbowaniem ponad godzine z rozjaśniaczem. Jak bardzo miałam zniszczone potem włosy to szkoda gadać.
Moje naturalne są takie średnio brązowe/brązowe z siwymi paskami niestety, błeee, dostojeństwa mi to nie nadaje, z resztą nie chcę być dostojna, heheh.

Stary 2008-08-24, 21:58   #313
scotiii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tomy Pokaż wiadomość
Hehhehe...no dzięki) Ja ruda farbowana jestem. Chociaż pętam sie tak od jasnego blondu po czerń z niebieskawym połyskiem i zawsze wracam do rudego, o takie zimne odcienie rudości czy raczej czerwieni mi chodzi.
Fajne też były brązy bez rudego odcienia, takie zimne, tylko trudno je osiągnać na moich włosach. Ale blondy są ok, tylko, że ciężko je otrzymać. Zalezy czy masz włosy podatne na rozjaśnianie czy nie. Ja musiałam siedzieć za każdym farbowaniem ponad godzine z rozjaśniaczem. Jak bardzo miałam zniszczone potem włosy to szkoda gadać.
Moje naturalne są takie średnio brązowe/brązowe z siwymi paskami niestety, błeee, dostojeństwa mi to nie nadaje, z resztą nie chcę być dostojna, heheh.
czasami mi sie podoba rudy u kogos zalezy jaki, ale siebie w nim nie widze nie malowalam nigdy wlosow (bo podoba mi sie moj odcien i zreszta byly bardzo suche wiec nie chcialam jeszcze pogarszac:/ ) nie moge okreslic czy sa podatne czy nie podatne na rozjasnianie
teraz mnie naszlo na pasemka jasniejsze
Tomy, masz krecone,falowane czy proste wlosy? bo to tez wazne...
Stary 2008-08-25, 18:01   #314
Tomy
Raczkowanie

Grube i mocno skręcone. Przeszły wiele w swoim życiu. Najgorsze jednak dla nich było prostowanie i traktowanie rozjaśniaczem, ale prostowanie wygrywa w tej niechlubnej konkurencji....wrrrr...:m ad:

Stary 2008-08-26, 14:51   #315
edytcia
Zakorzenienie

Chatul czyli chodzi o to, ze wlosy masz sciete jakby schodami - tak mowiac obrazowo?

Bo ja po ostatnim razie u fryzjera, mialam znow scieniowane wlosy tradycyjnie, ale za to pierwszy raz fryzjerka zaproponowala dyfuzor
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 09:15   #316
edytcia
Zakorzenienie

up
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 23:02   #317
scotiii
Raczkowanie

zaopatrzylam sie w WAXA kupilam go wczoraj wiec jeszcze nie opisze skutkow
Stary 2008-08-30, 23:03   #318
scotiii
Raczkowanie

napisze jak na mnie zadzialal mam nadzieje, ze moje wlosy go polubia i sie zaprzyjaznimy
Stary 2008-08-30, 23:05   #319
scotiii
Raczkowanie

a tak wogole to chcialabym zauwazyc, ze dawno nikt nic nie pisal w tym watku czemu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-31, 00:16   #320
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez edytcia Pokaż wiadomość
Chatul czyli chodzi o to, ze wlosy masz sciete jakby schodami - tak mowiac obrazowo?
No tak jakby schodami (;
Stary 2008-08-31, 09:10   #321
niv_
Zakorzenienie

Dziewczyny edytujcie posty zamiast pisać jeden pod drugim,bo możecie dostać ostrzeżenie

Moje włosy wyglądają o wiele lepiej odkąd myję je odżywką i skręt też się poprawił
Stary 2008-08-31, 10:41   #322
scotiii
Raczkowanie

,,umyłam" raz wlosy odzywka bleee moje wlosy po tym ,,zabiegu" wygladaly okropnie jakbym ich wogole nie myla owszem wygladaly na nawilzone, ale za bardzo po prostu jakby byly tłuste a nie o to mi chodzilo zostaje przy wersji szampon -odzywka ale jak ktos potzrebuje DUZEGO nawilzenia moze sprobowac myc odzywka, u mnie to sie nie spradzilo
powodzenia
Stary 2008-08-31, 12:16   #323
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
,,umyłam" raz wlosy odzywka bleee moje wlosy po tym ,,zabiegu" wygladaly okropnie jakbym ich wogole nie myla owszem wygladaly na nawilzone, ale za bardzo po prostu jakby byly tłuste a nie o to mi chodzilo zostaje przy wersji szampon -odzywka ale jak ktos potzrebuje DUZEGO nawilzenia moze sprobowac myc odzywka, u mnie to sie nie spradzilo
powodzenia
A jaką odżywką umyłaś? Może miała za dużo oblepiaczy ?
Stary 2008-08-31, 12:26   #324
Śnieżka
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/szukaj...gdzie=produkty

dziewczyny miała któras z was te odzywki?
one sa bardzo podobne i nie wiem kompletnie która kupic
chyba jedna jest do spłukiwania a druga nie?
plis doradźcie mi
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 13:13   #325
scotiii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
A jaką odżywką umyłaś? Może miała za dużo oblepiaczy ?
fakt mialam taka odzywke hmm L'Oreal Elseve Nutri-Ceramidy taka pomaranczowa niezbyt dobrze sie wypowiadano o tych Elseve chyba nawet Tulipanna odradzala:/ sporo czytalam watkow wiec moze mi sie cos pomieszalo
ale i tak wydaje mi sie, ze nie bede zwolenniczka tego typu mycia glowy bo moje wlosy sie dosc czesto przetluszczaja a mycie odzywka odrazu kojarzy mi sie z ich dodatkowym obciazeniem moze kiedys z inna bardziej lekka odzywka, ale nie jestem przekonana...:r olleyes:
Stary 2008-08-31, 16:34   #326
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
ale i tak wydaje mi sie, ze nie bede zwolenniczka tego typu mycia glowy bo moje wlosy sie dosc czesto przetluszczaja a mycie odzywka odrazu kojarzy mi sie z ich dodatkowym obciazeniem moze kiedys z inna bardziej lekka odzywka, ale nie jestem przekonana...:r olleyes:
Ja też mam przetłuszczające się wlosy a jestem wielką zwolenniczką tej metody. Wszystko trzeba sprawdzić na własnej skórze. W tym wypadku również na włosach
Stary 2008-08-31, 17:02   #327
diwina
Raczkowanie

Cytat:
No tak jakby schodami (;
Chatul, kochana, napisz mi proszę krok po kroku, jak ścinasz sobie włoski.
Fryzjerki zawsze ścinają mi je tak samo - cieniują. Nie wiem, może nie umieją inaczej? Mam włosy falujące i chciałabym cięciem podkreślić ich skręt, a po wycieniowaniu one się prostują (choć nadal nie do końca i jestem zmuszona używać prostownicy, żeby jakoś wyglądać ).
Próbowałam już sama sobie obcinać włosy, ale garść dobrych rad od Ciebie na pewno mi się przyda .
Z góry dziękuję
diwina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 17:23   #328
scotiii
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mam przetłuszczające się wlosy a jestem wielką zwolenniczką tej metody. Wszystko trzeba sprawdzić na własnej skórze. W tym wypadku również na włosach
trzeba, trzeba ja mialam chyba zla odzywke:/ sprobuje jeszcze z inna moze w tym tkwi problem

Cytat:
Napisane przez diwina Pokaż wiadomość
Fryzjerki zawsze ścinają mi je tak samo - cieniują. Nie wiem, może nie umieją inaczej? Mam włosy falujące i chciałabym cięciem podkreślić ich skręt, a po wycieniowaniu one się prostują (choć nadal nie do końca i jestem zmuszona używać prostownicy, żeby jakoś wyglądać ).
Próbowałam już sama sobie obcinać włosy, ale garść dobrych rad od Ciebie na pewno mi się przyda .
Z góry dziękuję
znam ten ból i to bardzo dobrze bylam ostatnio u fryzjerki i chcialam podkreslic skret a wyszlam z wyprostowanymi na szczotce juz o tym pisalam wiec nie bede sie powtarzac:P ale tez chetnie bym sie dowiedziala jak to zrobic

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2008-08-31 o 19:30 Powód: post pod postem/korzystaj z opcij edycij i multicytowania
Stary 2008-08-31, 20:07   #329
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez diwina Pokaż wiadomość
Z góry dziękuję
Trudno jest to wyjaśnić ale spróbuję (; Po pierwsze- ważne czy bardziej kręcą Ci się włosy, które masz z wierzchu czy pod spodem? Moje bardziej się kręcą przy szyi. Dlatego te zostawiam dłuższe, a te, które są na wierzchu robię skrótsze. Chwytam jedno pasemko na końcu, biorę nożyczki, układam je niemalże równolegle z tym pasemkiem [ czubek w stronę końcówek ] i od połowy [ sama wybierz długość ] tnę włosy. Cholera, trudno to opisać. Jakoś w najbliższym czasie zrobię zdjęcia albo jakieś rysunki wyjaśniające (;
Poszukaj w necie informacji o tzw. ścinaniu/cieniowaniu ślizgiem
Stary 2008-09-01, 21:08   #330
diwina
Raczkowanie

Chyba wiem już o co chodzi. Dziękuję
diwina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości