Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-12-06, 23:10   #4471
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88341566]Jakbym miała duży dom, to na pewno rozważyłabym nanię.
Ale przy mieszkanku 50 metrów i wcześniaku miałam tylko monitor oddechu i też sobie chwalę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja nawet w mieszkanku 50m bym rozważała nianię bo to guano nie odpoczynek jak patrzysz non stop na śpiące obok dziecko. Bo każdy głębszy wdech dziecka Cię rozprasza i się zastanawiasz czy to już się budzi czy jeszcze pośpi 5 minut. I lecisz i głaszczesz, byleby tylko pospało te 5 minut dłużej, bo sobie wzdychnęło przez sen To znaczy ja tak miałam z dzieciakami, którymi się opiekowałam, nie wiem jak "inne mamy".

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 05:30   #4472
ttts
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
A może być coś na receptę? Ja na zatoki i mokry kaszel dostałam tabletki Pecto Drill, bardzo szybko wyczyściły i zatoki i płuca, chyba już po dwóch dniach miałam spokój.
Bardzo dziękuję, kiedyś dostałam te tabletki do rozgryzania. Faktycznie działało.
ttts jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 06:32   #4473
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocia_lapka Pokaż wiadomość
Chcę zamrozić ciasto, ale zastanawiam się czy lukrować i polewać je czekoladą jeszcze przed zamrożeniem czy lepiej to zrobić jak już odmroże ciasto?

Lepiej bez.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 06:35   #4474
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Chodzi o to, że ma wysoka czułość i może wykryć nawet niska zawartość hormonu w moczu. Może, ale nie musi.

Cytat:
Napisane przez j_fly Pokaż wiadomość
Też mam sporo majtek z Sinsay'a i są ok. Hmmm, nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale chyba chodzi o to, że ten test jest wiarygodny już wtedy, jeśli zrobi się go na 4 dni przed spodziewaną miesiączką, bo na większości testów jest informacja, żeby najlepiej robić je w dniu spodziewanej miesiączki.

Dziękuję

ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 06:38   #4475
Natuś-77
Zakorzenienie

Mój brat z bratowa od początku mieli "nianie" i mała ich śpi sama w pokoiku od 4-5mca życia. Mogą bez problemów, oglądać tv, grać na Playu, gotować, pralkę puszczać bez stresu zaglądania co 5 min. Mocno ułatwia życie nawet na 70m2.

Stary 2020-12-07, 06:47   #4476
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
To fakt, kiedyś brali dzieci do wózków na 30° I wszyscy szli w pole robić ale czasy się trochę zmienily, teraz raczej śpiącego dziecka się nie bierze ze sobą A niania bardzo ułatwia, chociażby życie towarzyskie, żeby nie skapcieć po dziecku nawet wieczornego grilla na zewnątrz można sobie zapalić ze znajomymi późna noca, nie trzeba nasluchiwac czy dziecko się obudziło czy nie

No i Też fakt, że kosztuje . Jednak ja polecam każdemu, już lepsze to niż jakieś misie szumisie, które są faktycznie już zbędne A kosztują też sporo

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88341566]Jakbym miała duży dom, to na pewno rozważyłabym nanię.
Ale przy mieszkanku 50 metrów i wcześniaku miałam tylko monitor oddechu i też sobie chwalę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE][1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88341570]Ja nawet w mieszkanku 50m bym rozważała nianię bo to guano nie odpoczynek jak patrzysz non stop na śpiące obok dziecko. Bo każdy głębszy wdech dziecka Cię rozprasza i się zastanawiasz czy to już się budzi czy jeszcze pośpi 5 minut. I lecisz i głaszczesz, byleby tylko pospało te 5 minut dłużej, bo sobie wzdychnęło przez sen To znaczy ja tak miałam z dzieciakami, którymi się opiekowałam, nie wiem jak "inne mamy".

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Mój brat z bratowa od początku mieli "nianie" i mała ich śpi sama w pokoiku od 4-5mca życia. Mogą bez problemów, oglądać tv, grać na Playu, gotować, pralkę puszczać bez stresu zaglądania co 5 min. Mocno ułatwia życie nawet na 70m2.

Może faktycznie to dobry pomysł? Najwyżej sprzedadzą jak się nie sprawdzi.
Zastanawie się nad tym a najlepiej zapytam czy woli jedzonko czy niane

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Stary 2020-12-07, 06:48   #4477
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość

Na 50 metrach też, w poprzednim małym mieszkaniu też używaliśmy.

A już niezastąpiona była na wyjazdach kiedy w hotelu wychodziliśmy do pokoju obok lub na przeciwko, albo na taras / ogród, na weselu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-12-07, 07:34   #4478
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Gdzie kupujecie najzwyklejsze bawełniane majtki, patrzyłam w Pepco ale wszystkie były ze sztucznych materiałów.
W Pepco,z kolekcji Beloved lub w H&M. Patrzę na składy i wybieram te z bawełny

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 08:05   #4479
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocia_lapka Pokaż wiadomość
Chcę zamrozić ciasto, ale zastanawiam się czy lukrować i polewać je czekoladą jeszcze przed zamrożeniem czy lepiej to zrobić jak już odmroże ciasto?
Ja polewam zawsze przed zamrożeniem.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Lepiej bez.
Dlaczego bez? Jak robię lukrowane drożdżówki, to zawsze mrożę je już z lukrem. Tak samo robię z murzynkiem z polewą czekoladową. Po rozmrożeniu zarówno lukier, jak i polewa wyglądają normalnie.

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow

Edytowane przez j_fly
Czas edycji: 2020-12-07 o 08:06
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 08:12   #4480
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Gdzie kupujecie najzwyklejsze bawełniane majtki, patrzyłam w Pepco ale wszystkie były ze sztucznych materiałów.
Tylko Pepco beloved.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 08:34   #4481
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Może faktycznie to dobry pomysł? Najwyżej sprzedadzą jak się nie sprawdzi.
Zastanawie się nad tym a najlepiej zapytam czy woli jedzonko czy niane

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Jak dla mnie niania była zbędna, może na piętrowym domu tak, albo w ogóle w domu bo przecież i tak nie wyszłam z mieszkania jak mała spała, a jak byliśmy u rodziców to poprostu ustwialismy telefonu na kamerę i dzialaly jak niania

anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-12-07, 08:35   #4482
Olushka
Zakorzenienie

Mam problem z psem (senior). Od piątku po południu grymasi podczas jedzenia. Nie zjadł popołudniowego posiłku. W sobotę zrobił całodzienną głodówkę. To, co było w misce zaczął wypluwać i wybierać pojedyncze części karmy. W niedziele trochę podjadł, jak polałam mu pokarm odrobiną oleju. Niewiele, kilka ziaren. W ogóle nie domaga się jedzenia o swoich stałych porach dnia. Ani nie zjada z miski wszystkiego w 10 sekund, jak zawsze. Karmę ma cały czas tą samą. Zjadł już około 3-4kg z tego worka, w piątek 4.12 nastąpił bunt. Jedyne, co mi przychodzi na myśl, to odrobaczanie, które miał 29.11, ale wydaje mi się, że to za długi czas pomiędzy jednym a drugim na skutki uboczne.

Dodam, ze psie ciastka-nagrody zjada normalnie. Karma nie jest zepsuta, spleśniała czy śmierdząca. Kupujemy ją w zooplus.

Martwię się, że mi padnie z braku sił/głodu. Chociaż zakładam, że jakby był głodny, to by zjadł, bo śmieci z podwórka przecież nadal mu smakują

Wykluczyłam ból dziąseł/zęba, bo „nagrody” z miski je. Tak samo gryzie marchew czy ogórka.

Czy powinnam się martwić? Macie jakieś rady, jak go zachęcić do jedzenia?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 08:42   #4483
Lottie69
Zakorzenienie

Myślę, że wet by nie zaszkodził, a w międzyczasie spróbuj podrzucić mu inny smak - żeby wyeliminować opcję, że mu się znudziła ta obecna.

Jest jakiś osowiały, załatwia się normalnie? Może zjadł coś głupiego na spacerze (z psami to przecież sekundy nieuwagi są, widzę po znajomych z psami), albo coś się pochorował.

Im bardziej jest osowiały, tym szybciej bym leciała do weta.

Dużo zdrówka dla psinki!
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 08:45   #4484
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
Mam problem z psem (senior). Od piątku po południu grymasi podczas jedzenia. Nie zjadł popołudniowego posiłku. W sobotę zrobił całodzienną głodówkę. To, co było w misce zaczął wypluwać i wybierać pojedyncze części karmy. W niedziele trochę podjadł, jak polałam mu pokarm odrobiną oleju. Niewiele, kilka ziaren. W ogóle nie domaga się jedzenia o swoich stałych porach dnia. Ani nie zjada z miski wszystkiego w 10 sekund, jak zawsze. Karmę ma cały czas tą samą. Zjadł już około 3-4kg z tego worka, w piątek 4.12 nastąpił bunt. Jedyne, co mi przychodzi na myśl, to odrobaczanie, które miał 29.11, ale wydaje mi się, że to za długi czas pomiędzy jednym a drugim na skutki uboczne.

Dodam, ze psie ciastka-nagrody zjada normalnie. Karma nie jest zepsuta, spleśniała czy śmierdząca. Kupujemy ją w zooplus.

Martwię się, że mi padnie z braku sił/głodu. Chociaż zakładam, że jakby był głodny, to by zjadł, bo śmieci z podwórka przecież nadal mu smakują

Wykluczyłam ból dziąseł/zęba, bo „nagrody” z miski je. Tak samo gryzie marchew czy ogórka.

Czy powinnam się martwić? Macie jakieś rady, jak go zachęcić do jedzenia?

Ja mam staruszkę i też tak czasem grymasi. Zmieniam jej karmy co jakiś czas. Czasem jak nie chce zupełnie nic jeść to daję jej największy syf ever, ale lepiej syf niż żeby była osłabiona przez głodówkę (a bywało, że była tak osłabiona, że spadała z łóżka i się zataczała idąc, więc się rozgrzeszam z tego syfu) . Pisząc syf mam na myśli np. pasztet z lilda ten najtańszy mom (czarno-żółty, drobiowo-wieprzowy, baroni). On tak "pachnie", że nawet podczas największego buntu ever, podczas kuracji pokleszczowej go zjadała. I na nic wtedy były karmy za 5zł/100g, no nie i fuj. A pasztet zjadała
Ale ogólnie na co dzień wystarczy po prostu zmiana karmy. Czasami woli mokrą w kawałkach z sosem, czasem z galaretką a czasami w formie pasztetu. Czasem też ugotuję jakąś pierś z kurczaka albo dodam surowe jajko. Staram się po prostu coś zmienić jak tylko widzę początek grymaszenia.

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 08:49   #4485
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość
Jaki polecacie film na netflixie o świętach? Oglądałam swiateczny spadek i zamiana z księżniczka i podobały mi się. Ktoś polecal mi prezenty z nieba ale tam za dużo słońca, lata. Ja chce klimat zimy, świat, dużo śniegu którego u nas brakuje no i żeby było miło i zabawnie
Fajny jest miniserial Facet na święta, dawno nic takiego fajnego nie oglądałam, tam chyba jest z 5 odcinków

km

mój INSTA
Stary 2020-12-07, 09:23   #4486
bedlamite
Pojawiam się i znikam >.<

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Fajny jest miniserial Facet na święta, dawno nic takiego fajnego nie oglądałam, tam chyba jest z 5 odcinków

Też polecam! A 18.12 wychodzi drugi sezon

Miałem ochotę przestać istnieć. Nie, nie popełnić
samobójstwo, nie umrzeć ale przestać istnieć.
Zamienić się w nic.

Jarosław Borszewicz - "Mroki"
bedlamite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 09:41   #4487
Finlora
Zakorzenienie

Jakie konto osobiste z darmowymi bankomatami i żebym tak naprawdę wszystko mogła zrobić przez aplikację?
Obecnie mam Credit Agricole i szlag mnie trafia, bo:
- nie mogę sama zwiększyć limitu transakcji, tylko muszę dzwonić na infolinię.
- jak kiedyś zwiększyłam limit dzienny transakcji kartą w aplikacji, to był zaktualizowany dopiero następnego dnia (w inteligo zmieniałam i już mogłam płacić).
- nie mogę w aplikacji wprowadzić stałego zlecenia, ani zmienić nic w już wprowadzonych itd.
Żałuję, że zmieniłam z inteligo, bo poza darmowymi bankomatami nie ma nic, czego inteligo by nie miało, a za to jest kilka rzeczy, które mnie wkurzają.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 10:14   #4488
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Myślę, że wet by nie zaszkodził, a w międzyczasie spróbuj podrzucić mu inny smak - żeby wyeliminować opcję, że mu się znudziła ta obecna.

Jest jakiś osowiały, załatwia się normalnie? Może zjadł coś głupiego na spacerze (z psami to przecież sekundy nieuwagi są, widzę po znajomych z psami), albo coś się pochorował.

Im bardziej jest osowiały, tym szybciej bym leciała do weta.

Dużo zdrówka dla psinki!
Po pracy skoczę i kupię mu inny smak Tylko nie jestem pewna czy są małe worki.

Osowiały nie jest, ale śpi całe dnie - ale to u niego normalne. Ma 13 lat i spanie to najlepsze hobby Załatwia się ok, w ciągu weekendu miał chyba tylko jedną luźną sytuację. Ale to pewnie od tej gorszej karmy.

Dziękujemy

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88341885]Ja mam staruszkę i też tak czasem grymasi. Zmieniam jej karmy co jakiś czas. Czasem jak nie chce zupełnie nic jeść to daję jej największy syf ever, ale lepiej syf niż żeby była osłabiona przez głodówkę (a bywało, że była tak osłabiona, że spadała z łóżka i się zataczała idąc, więc się rozgrzeszam z tego syfu) . Pisząc syf mam na myśli np. pasztet z lilda ten najtańszy mom (czarno-żółty, drobiowo-wieprzowy, baroni). On tak "pachnie", że nawet podczas największego buntu ever, podczas kuracji pokleszczowej go zjadała. I na nic wtedy były karmy za 5zł/100g, no nie i fuj. A pasztet zjadała
Ale ogólnie na co dzień wystarczy po prostu zmiana karmy. Czasami woli mokrą w kawałkach z sosem, czasem z galaretką a czasami w formie pasztetu. Czasem też ugotuję jakąś pierś z kurczaka albo dodam surowe jajko. Staram się po prostu coś zmienić jak tylko widzę początek grymaszenia.

Ja nie mogę mu podawać takich rzeczy, bo skończyłoby się to sraczką.

Bałam się hejtu pisząc ten post, bo mój pies je suchą karmę (bezzbożową), a wiem, że to mięsożerca. Ale on był tak nauczony od małego i po prostu każde podanie puszki mięsnej (dobrej jakości 70-90% mięsa) kończyło się sraczką na chacie (w nocy i jak byłam w pracy) On tego nie trawi.

Za karmę daje prawie 200 zł, więc nie widzi mi się teraz kupować nowego, dużego wora z innym smakiem Nie wiem nawet czy produkują małe worki.

Jak mu będę dawać paszteciki/kurczaczki, to już w ogóle mi się zbuntuje i będzie robić strajk głodowy, bo Pańcia da coś lepszego-ludzkiego.

Jak wrócę z pracy, to sprawdzę czy zjadł, to co mu zostawiłam.

Aha, wodę pije normalnie. Nie odwadnia się.

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 10:17   #4489
czekooczekolada
Zakorzenienie

W mieszkaniu też się przyda, chyba że ktoś siedzi i czuwa nad śpiącym dzieckiem, to nie.
Jeśli zamykasz dziecko w pokoju i wychodzisz to się przyda - u nas tak jak mówię, mała zaczęła wymiotować w łóżeczku i mogło się to źle skończyć, przez zamknięte drzwi nie było słychać.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2020-12-07, 10:20   #4490
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Muszę sobie kupić nową suszarkę do włosów.

Nie interesują mnie szmery bajery, żadne jonizacje itp.

Potrzebuje tylko do szybkiego wysuszenia włosów.

I czy ja dobrze rozumuje, że im większa moc suszarki, tym lepszy nawiew?

Obecnie mam taką 1600 watt, a ta, która wpadła mi w oko, to ma 2200 watt. Czy ona będzie miała mocniejszy nawiew, czy to tak nie działa?

km

mój INSTA
Stary 2020-12-07, 10:21   #4491
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
W mieszkaniu też się przyda, chyba że ktoś siedzi i czuwa nad śpiącym dzieckiem, to nie.
Jeśli zamykasz dziecko w pokoju i wychodzisz to się przyda - u nas tak jak mówię, mała zaczęła wymiotować w łóżeczku i mogło się to źle skończyć, przez zamknięte drzwi nie było słychać.
No rozumiem, tym niemniej u mnie by się nie przydało. Ja przez zamknięte drzwi słyszę, jak moje dziecko ziewa i przekręca się z boku na bok, siedzę w pokoju naprzeciwko niego.
Jak wymiotuje, to też najczęściej przy tym płacze.
Ale każdemu według potrzeb.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

A i nie siedziałam nad śpiącym dzieckiem. Ale jakoś się udało przeżyć

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 10:25   #4492
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:

Obecnie mam taką 1600 watt, a ta, która wpadła mi w oko, to ma 2200 watt. Czy ona będzie miała mocniejszy nawiew, czy to tak nie działa?

Ja mam tą. Cudów nie oczekuje od niej, jest okej Screenshot_2020-12-07-11-24-17-345_com.android.chrome.jpg

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 10:38   #4493
wika82
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88342115]No rozumiem, tym niemniej u mnie by się nie przydało. Ja przez zamknięte drzwi słyszę, jak moje dziecko ziewa i przekręca się z boku na bok, siedzę w pokoju naprzeciwko niego.
Jak wymiotuje, to też najczęściej przy tym płacze.
Ale każdemu według potrzeb.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

A i nie siedziałam nad śpiącym dzieckiem. Ale jakoś się udało przeżyć

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mając łóżeczko metr obok nie słyszałam jak dziecko płakało w nocy, mąż wstawał i mi je poddawał.

Przy niani był ten komfort wieczorem, że spokojnie oglądaliśmy filmy, seriale, słuchaliśmy muzyki, można było poćwiczyć etc.

Stary 2020-12-07, 10:41   #4494
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Mając łóżeczko metr obok nie słyszałam jak dziecko płakało w nocy, mąż wstawał i mi je poddawał.

Przy niani był ten komfort wieczorem, że spokojnie oglądaliśmy filmy, seriale, słuchaliśmy muzyki, można było poćwiczyć etc.

A to ja nie, miałam dość wyczulony sen. Zresztą też dużo spałam z dzieckiem.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 10:49   #4495
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Jaki multicooker polecacie? Rozstrzał cenowy jest ogromny. A nie znam się na tym

Up. Proszę.

NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 11:02   #4496
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Mając łóżeczko metr obok nie słyszałam jak dziecko płakało w nocy, mąż wstawał i mi je poddawał.

My wlasnie tez przed pandemia siedzielismy w innym pokoju, w innym spalo dziecko. Teraz znajomi maja malucha, spal w pokoju a oni w innym gadali z nami na zoomie. Wygoda
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 11:13   #4497
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:

Teoretycznie tak, ale moc to nie tylko prędkość ale i temperatura, Remington podaje prędkość nawiewu, przy tej samej mocy może być 100 a może być 160km/h

Stary 2020-12-07, 11:17   #4498
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Teoretycznie tak, ale moc to nie tylko prędkość ale i temperatura, Remington podaje prędkość nawiewu, przy tej samej mocy może być 100 a może być 160km/h

Hmmm, czyli jednak muszę prosić w sklepie o odpalenie

km

mój INSTA
Stary 2020-12-07, 11:30   #4499
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Jakie konto osobiste z darmowymi bankomatami i żebym tak naprawdę wszystko mogła zrobić przez aplikację?
Obecnie mam Credit Agricole i szlag mnie trafia, bo:
- nie mogę sama zwiększyć limitu transakcji, tylko muszę dzwonić na infolinię.
- jak kiedyś zwiększyłam limit dzienny transakcji kartą w aplikacji, to był zaktualizowany dopiero następnego dnia (w inteligo zmieniałam i już mogłam płacić).
- nie mogę w aplikacji wprowadzić stałego zlecenia, ani zmienić nic w już wprowadzonych itd.
Żałuję, że zmieniłam z inteligo, bo poza darmowymi bankomatami nie ma nic, czego inteligo by nie miało, a za to jest kilka rzeczy, które mnie wkurzają.
BNP Paribas pozwala wszystko zrobić przez aplikację/stronę internetową, konto jest darmowe, a wypłaty darmowe nie we wszystkich bankomatach, ale w Planet Cash tak, a ich jest sporo, nie jeden na dzielnicę jak PKO BP.
Ale do aplikacji Inteligo się nie umywa.

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-07, 11:42   #4500
Finlora
Zakorzenienie

[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88342296]BNP Paribas pozwala wszystko zrobić przez aplikację/stronę internetową, konto jest darmowe, a wypłaty darmowe nie we wszystkich bankomatach, ale w Planet Cash tak, a ich jest sporo, nie jeden na dzielnicę jak PKO BP.
Ale do aplikacji Inteligo się nie umywa.

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Tak sobie myślę, że chyba jednak wrócę do inteligo. Właśnie ze względu na wygodę i dostęp do wszystkiego. A najbardziej chyba lubiłam to, że IKO mogłam płacić zbliżeniowo bez PINu dowolną kwotą, nawet 500 zł. Pamiętam moje zdziwienie, kiedy płaciłam już google pay (CA nie daje innej możliwości) i przy kwocie 60 zł musiałam wpisać PIN
Szkoda, że w Inteligo konto oszczędnościowe jest w ogóle nieoprocentowane, ale teraz chyba nawet żaden bank nie oferuje takiego konta, żeby oprocentowanie było nawet 1%. Jedynie jakieś promocje dla nowych środków, na krótki okres i przy ograniczonej kwocie. A muszę mieć jakieś takie konto, żeby odkładać sobie co miesiąc część pensji.
A z bankomatów w sumie niemal nie korzystam i wcześniej nie miałam większych problemów z dostępem bankomatów pko w jakimś mieście.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości