|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88341566]Jakbym miała duży dom, to na pewno rozważyłabym nanię.
Ale przy mieszkanku 50 metrów i wcześniaku miałam tylko monitor oddechu i też sobie chwalę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja nawet w mieszkanku 50m bym rozważała nianię ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4472 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4474 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
Mój brat z bratowa od początku mieli "nianie" i mała ich śpi sama w pokoiku od 4-5mca życia. Mogą bez problemów, oglądać tv, grać na Playu, gotować, pralkę puszczać bez stresu zaglądania co 5 min. Mocno ułatwia życie nawet na 70m2.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przy mieszkanku 50 metrów i wcześniaku miałam tylko monitor oddechu i też sobie chwalę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE][1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88341570]Ja nawet w mieszkanku 50m bym rozważała nianię ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
Zastanawie się nad tym a najlepiej zapytam czy woli jedzonko czy niane ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już niezastąpiona była na wyjazdach kiedy w hotelu wychodziliśmy do pokoju obok lub na przeciwko, albo na taras / ogród, na weselu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Dlaczego bez? Jak robię lukrowane drożdżówki, to zawsze mrożę je już z lukrem. Tak samo robię z murzynkiem z polewą czekoladową. Po rozmrożeniu zarówno lukier, jak i polewa wyglądają normalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow Edytowane przez j_fly Czas edycji: 2020-12-07 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4480 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Mam problem z psem (senior). Od piątku po południu grymasi podczas jedzenia. Nie zjadł popołudniowego posiłku. W sobotę zrobił całodzienną głodówkę. To, co było w misce zaczął wypluwać i wybierać pojedyncze części karmy. W niedziele trochę podjadł, jak polałam mu pokarm odrobiną oleju. Niewiele, kilka ziaren. W ogóle nie domaga się jedzenia o swoich stałych porach dnia. Ani nie zjada z miski wszystkiego w 10 sekund, jak zawsze. Karmę ma cały czas tą samą. Zjadł już około 3-4kg z tego worka, w piątek 4.12 nastąpił bunt. Jedyne, co mi przychodzi na myśl, to odrobaczanie, które miał 29.11, ale wydaje mi się, że to za długi czas pomiędzy jednym a drugim na skutki uboczne.
Dodam, ze psie ciastka-nagrody zjada normalnie. Karma nie jest zepsuta, spleśniała czy śmierdząca. Kupujemy ją w zooplus. Martwię się, że mi padnie z braku sił/głodu. Chociaż zakładam, że jakby był głodny, to by zjadł, bo śmieci z podwórka przecież nadal mu smakują ![]() Wykluczyłam ból dziąseł/zęba, bo „nagrody” z miski je. Tak samo gryzie marchew czy ogórka. Czy powinnam się martwić? Macie jakieś rady, jak go zachęcić do jedzenia? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że wet by nie zaszkodził, a w międzyczasie spróbuj podrzucić mu inny smak - żeby wyeliminować opcję, że mu się znudziła ta obecna.
Jest jakiś osowiały, załatwia się normalnie? Może zjadł coś głupiego na spacerze (z psami to przecież sekundy nieuwagi są, widzę po znajomych z psami), albo coś się pochorował. Im bardziej jest osowiały, tym szybciej bym leciała do weta. Dużo zdrówka dla psinki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4484 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie na co dzień wystarczy po prostu zmiana karmy. Czasami woli mokrą w kawałkach z sosem, czasem z galaretką a czasami w formie pasztetu. Czasem też ugotuję jakąś pierś z kurczaka albo dodam surowe jajko. Staram się po prostu coś zmienić jak tylko widzę początek grymaszenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4485 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4486 | |
Pojawiam się i znikam >.<
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Jakie konto osobiste z darmowymi bankomatami i żebym tak naprawdę wszystko mogła zrobić przez aplikację?
Obecnie mam Credit Agricole i szlag mnie trafia, bo: - nie mogę sama zwiększyć limitu transakcji, tylko muszę dzwonić na infolinię. - jak kiedyś zwiększyłam limit dzienny transakcji kartą w aplikacji, to był zaktualizowany dopiero następnego dnia (w inteligo zmieniałam i już mogłam płacić). - nie mogę w aplikacji wprowadzić stałego zlecenia, ani zmienić nic w już wprowadzonych itd. Żałuję, że zmieniłam z inteligo, bo poza darmowymi bankomatami nie ma nic, czego inteligo by nie miało, a za to jest kilka rzeczy, które mnie wkurzają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osowiały nie jest, ale śpi całe dnie - ale to u niego normalne. Ma 13 lat i spanie to najlepsze hobby ![]() Dziękujemy ![]() [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88341885]Ja mam staruszkę i też tak czasem grymasi. Zmieniam jej karmy co jakiś czas. Czasem jak nie chce zupełnie nic jeść to daję jej największy syf ever, ale lepiej syf niż żeby była osłabiona przez głodówkę (a bywało, że była tak osłabiona, że spadała z łóżka i się zataczała idąc, więc się rozgrzeszam z tego syfu) . Pisząc syf mam na myśli np. pasztet z lilda ten najtańszy mom (czarno-żółty, drobiowo-wieprzowy, baroni). On tak "pachnie", że nawet podczas największego buntu ever, podczas kuracji pokleszczowej go zjadała. I na nic wtedy były karmy za 5zł/100g, no nie i fuj. A pasztet zjadała ![]() Ale ogólnie na co dzień wystarczy po prostu zmiana karmy. Czasami woli mokrą w kawałkach z sosem, czasem z galaretką a czasami w formie pasztetu. Czasem też ugotuję jakąś pierś z kurczaka albo dodam surowe jajko. Staram się po prostu coś zmienić jak tylko widzę początek grymaszenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja nie mogę mu podawać takich rzeczy, bo skończyłoby się to sraczką. Bałam się hejtu pisząc ten post, bo mój pies je suchą karmę (bezzbożową), a wiem, że to mięsożerca. Ale on był tak nauczony od małego i po prostu każde podanie puszki mięsnej (dobrej jakości 70-90% mięsa) kończyło się sraczką na chacie (w nocy i jak byłam w pracy) ![]() Za karmę daje prawie 200 zł, więc nie widzi mi się teraz kupować nowego, dużego wora z innym smakiem ![]() Jak mu będę dawać paszteciki/kurczaczki, to już w ogóle mi się zbuntuje i będzie robić strajk głodowy, bo Pańcia da coś lepszego-ludzkiego. Jak wrócę z pracy, to sprawdzę czy zjadł, to co mu zostawiłam. Aha, wodę pije normalnie. Nie odwadnia się. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88341566]Jakbym miała duży dom, to na pewno rozważyłabym nanię.
Ale przy mieszkanku 50 metrów i wcześniaku miałam tylko monitor oddechu i też sobie chwalę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] W mieszkaniu też się przyda, chyba że ktoś siedzi i czuwa nad śpiącym dzieckiem, to nie. Jeśli zamykasz dziecko w pokoju i wychodzisz to się przyda - u nas tak jak mówię, mała zaczęła wymiotować w łóżeczku i mogło się to źle skończyć, przez zamknięte drzwi nie było słychać.
![]() |
![]() |
#4490 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Muszę sobie kupić nową suszarkę do włosów.
Nie interesują mnie szmery bajery, żadne jonizacje itp. Potrzebuje tylko do szybkiego wysuszenia włosów. I czy ja dobrze rozumuje, że im większa moc suszarki, tym lepszy nawiew? Obecnie mam taką 1600 watt, a ta, która wpadła mi w oko, to ma 2200 watt. Czy ona będzie miała mocniejszy nawiew, czy to tak nie działa? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4491 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak wymiotuje, to też najczęściej przy tym płacze. Ale każdemu według potrzeb. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- A i nie siedziałam nad śpiącym dzieckiem. Ale jakoś się udało przeżyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88342115]No rozumiem, tym niemniej u mnie by się nie przydało. Ja przez zamknięte drzwi słyszę, jak moje dziecko ziewa i przekręca się z boku na bok, siedzę w pokoju naprzeciwko niego.
Jak wymiotuje, to też najczęściej przy tym płacze. Ale każdemu według potrzeb. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- A i nie siedziałam nad śpiącym dzieckiem. Ale jakoś się udało przeżyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mając łóżeczko metr obok nie słyszałam jak dziecko płakało w nocy, mąż wstawał i mi je poddawał. ![]() Przy niani był ten komfort wieczorem, że spokojnie oglądaliśmy filmy, seriale, słuchaliśmy muzyki, można było poćwiczyć etc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4494 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4498 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4499 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale do aplikacji Inteligo się nie umywa. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88342296]BNP Paribas pozwala wszystko zrobić przez aplikację/stronę internetową, konto jest darmowe, a wypłaty darmowe nie we wszystkich bankomatach, ale w Planet Cash tak, a ich jest sporo, nie jeden na dzielnicę jak PKO BP.
Ale do aplikacji Inteligo się nie umywa. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Tak sobie myślę, że chyba jednak wrócę do inteligo. Właśnie ze względu na wygodę i dostęp do wszystkiego. A najbardziej chyba lubiłam to, że IKO mogłam płacić zbliżeniowo bez PINu dowolną kwotą, nawet 500 zł. Pamiętam moje zdziwienie, kiedy płaciłam już google pay (CA nie daje innej możliwości) i przy kwocie 60 zł musiałam wpisać PIN ![]() Szkoda, że w Inteligo konto oszczędnościowe jest w ogóle nieoprocentowane, ale teraz chyba nawet żaden bank nie oferuje takiego konta, żeby oprocentowanie było nawet 1%. Jedynie jakieś promocje dla nowych środków, na krótki okres i przy ograniczonej kwocie. A muszę mieć jakieś takie konto, żeby odkładać sobie co miesiąc część pensji. A z bankomatów w sumie niemal nie korzystam i wcześniej nie miałam większych problemów z dostępem bankomatów pko w jakimś mieście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.