|
|
#4321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Dzień dobry
![]() Udanego nowego tygodnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4322 |
|
Zadomowienie
|
Jak tu spokojnie
zgłaszam się po weekendzie, ciężkim bo mieliśmy imprezę, odwiedziny moich rodziców i siostry a że mieszkamy wraz z teściami to było nas sporo, trening przed świętami w kuchni całe szczęście TZ ogarnął sprzątanie i jeszcze sobotę złożył meble także komoda już jest, teraz tylko remont i szukamy łóżeczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z moimi rodzicami dzieli mnie odległość 50km, więc widujemy się często, za to oni nas odwiedzają rzadko cieszy mnie, że mają dobry kontakt z moimi teściami Wskoczylam w tą kiecke zebrę , którą Wam kiedyś pokazywałam, moja mama nie wierzyła że się zamieszczę, ale jest ok, myślę że do końca dam w niej radę, tak się rozciąga Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jednak jest ważne żeby rodzice/dziadkowie się lubili a nie konkurowali ze sobą. Oooo ja muszę swoją szafę przejrzeć bo mi się coś troszkę bluzki kurczą i chyba będę musiała jednak coś dokupić żeby gdzieś wyjść. Wczoraj zamówiłam w końcu płaszcz, ciekawa jestem co to mi przyjdzie i mam nadzieję że rozmiar będzie pasował bo nie chce mi się bawić w odsyłanie i szukanie czegoś nowego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko dlatego że lubię rzeczy dopasowane i mało ubrań mam oversize, przy ciąży to błąd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ciąży dopasowane to akurat ślicznie wyglądają no chyba że się nie rozciągają albo są za krótkie jak w moim przypadku Ostatnio jak szłam do położnej to założyłam bluzkę wydawało mi się że jest ok, no ale jak doszłam do samochodu to już była na wysokości pępka i było widać pas od spodni 🤦🏻☠♀️ po praniu zaległa z innymi rzeczami z dopiskiem "po porodzie" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ano tak to bywa, i torba po porodzie im bliżej tym większa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4329 |
|
pani.dietetyk
|
Hejo!
O, widać, że poniedziałek, bo od razu większy ruch tutaj. Roma, jak się udały urodziny? Vidia - fajnie, że weekend udany, mimo że taki intensywny Super, że Twoi rodzice i teściowie mają dobry kontakt. Tę sukienkę w zebrę bardzo dobrze pamiętam z fb, na pewno wyglądałaś super!!Justysia - kciuki, żeby płaszcz był dobry! To odsyłanie to najgorsze co może być Tak się nie chce...A i nie wiesz, czy inny rozmiar też będzie dobry. Chociaż w naszych przypadkach aktualnie lepiej za duży niż za mały ![]() Mi właśnie wysłał zdj mój kolega, który odbiera mi przesyłki, że doszło moje Chicco, córka będzie miała gdzie spać Szkoda, że zawartość☠zobaczę dopiero w styczniu.U mnie trochę średnio - idę do lekarza dzisiaj. Wczoraj strasznie mnie bolał jajnik (jego okolice, nie wiem), nie tak "kuł" jak to znam - tylko bolał w ch*. Potem jajnik całkiem przeszedł, ale w jego miejsce pojawił się mocno napięty brzuch i niestety dzisiaj dalej jest mocno napięty i odczuwam spory dyskomfort :/ Zobaczymy, co mi lekarz powie. Bo muszę iść najpierw do mojego lekarza, który jest tzw "od wszystkiego" - więc od niego zależy, czy mnie skieruje gdzieś dalej, czy nie :/
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4332 | |
|
pani.dietetyk
|
Dzieki! A to na pewno bedzie ok, w sensie nie nastawiam się i nie czuje, zeby mialo byc to cos zlego, ale i tak boje sie olania w stylu "tak czasem jest" i tyle :/ To wkurza najbardziej, ze pewnie nawet nikt nic nie sprawdzi:/
Cytat:
|
|
#4333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja hmmm ciężko powiedzieć wkurza mnie trochę fakt że covid nie ma jakiegoś schematu i nie wiem czy już mija czy mam się spodziewać jeszcze jakiegoś załamania... TŻ siedzi z nami bo też ma pozytywny wynik ale na szczęście nic mu nie jest, przynajmniej czuje się bezpieczniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, cc tylko i wyłącznie ze względu na wskazania medyczne. Dziś już w końcu idę do mojego lekarza ( jest po covid, wcześniej ja byłam na kwarantannie,więc wizyty przepadły) i mam nadzieję,że będzie wszystko OK. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Też mam dziś okropny dyskomfort w dolnej części brzucha. Musiałam wsiąść w samochód, to myślałam,że zwariuję, tak mi się ciężko siedziało. Ale na szczęście mam dziś swojego gin. Tyle,że pewnie powie to co zawsze "normalne" heh. A jak nie to no-spa i co zrobić... |
||
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większość moich dotychczasowych bluzek robi się ciasna w biuście i przykrótka. pas od spodni na szczęscie mam w kolorze spodni, ale i tak mnie wkurza jak wyczuwam, że koszulka jest zwinięta pod cyckami.
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie w weekend kliknęłam 2 sukienki, takie bardziej wizytowe, idą święta, mogę ładnie wyglądać
, zobaczymy co przyjdzie. W sumie nie przeszkadza mi to, że po domu chodzę w dresie, który zawsze był za duży a teraz jest ok , do tego wygodna koszulka i koniec. Tylko jak wychodzę z domu to staram się ładniej ubrać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4337 | |
|
Raczkowanie
|
Również witam się po weekendzie. Pojechaliśmy do znajomych na 2 dni. Jednocześnie odpoczęliśmy i wróciliśmy zmeczeni
te 2 noce jakoś tak średnio spałam i chodzę dzisiaj jakas niepozbierana. Bazille jeśli chodzi o Twoje dopasowanie mebli to wyszło całkiem nieźle przypomniało mi się jak mierzyliśmy sypialnię pod łóżeczko 120x60 a jak przyszlo to się okazało że to wymiar materaca a na zewnątrz jest więcej i *upa.... ![]() Macie jakieś pomysły na organizację zabawek dla starszaka ale bez dodatkowych mebli? Zaraz mnie trafi z tym burdelem a za 3 miesiace chcemy się przeprowadzać... mi przychodza do głowy tylko dodatkowe pudełka... Cytat:
ogólnie wolę dżinsy plus koszulkę i marynarkę lub sweter.Niestety zasób ubrań coraz uboższy bo albo za małe albo za krótkie. Ale na 3 miesiące to już nie będę nic więcej kupować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupuje teraz na przyszłość hah czyli po porodzie na wiosnę mam nadzieję że wejdę w cokolwiek a jak nie to będę miała motywacje aby schudnąć 🙂
Dziewczyny jakie macie plany na święta? Izolujecie się czy jedziecie i spotykacie się z rodziną? Ja mam teraz zagwozdkę i się zastanawiam nad tym tematem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4339 |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ dodzwonił się w końcu do położnej żeby powiadomić o covidku i odwołać jutrzejszą wizytę i do 3dni ma wyznaczyć nowy termin + w sobotę mam wizytę u lekarza bo koniecznie chce mnie zobaczyć po ostatnich badaniach ciśnienia :/ muszę spiąć doopkę i mierzyć 3 razy dziennie żeby mu pokazać że jednak wszystko jest ok.
Co do wizyt świątecznych to raczej planujemy sami je spędzić, chyba że znajomi będą chcieli przyjechać ale to raptem 2 osoby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie,gdybym mogła,zostałabym z mężem,a z racji tego,że teraz mieszkamy z innymi domownikami-święta będą duże. Tu nas jest 6 plus 5 osób z zewnątrz(które póki co mogą być), choć szczerze wolałabym z mężem. Ogólnie ostatnio nie za fajnie się czuję,często muszę się położyć,jak mnie łapią skurcze (Chyba?), no a w gościach nie ma jak... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4342 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuje za wszystkie życzenia!
Weekend był intensywny, może nawet zbyt :p była mama ze szwagierka i jakos tak nie miałam nawet kiedy na dupce usiąść Solony karmel, super ze po badaniu dokładnym z główka wszystko w normie Bazille, normalnie Tetris z tym łóżeczkiem, ale daliście radę ![]() Persefonia moj TZ przeżywa ze z baza łatwiej zapiać łupinę, a tu macie 3 bez bazy, jak proboje sobie wyobrazić zapinanie 3 dzieci przed jazda tooooo szacun! Z tym covidem dziewczyny współczuje, ale z drugiej strony teraz przechorujecie i bliżej porodu będziecie miały przeciwciała, taki widzę plus ale i tak współczuje Pani_Smith jedziesz z basicami, tzw bobo essentials potem ładne ☠☠☠☠☠☠☠ki dokupiszJa dziś odebrałam baby bjorna bliss mesh, ten siatkowy przewiewny, na BF w Empiku za 560 zł go kupiłam, mysle żeby odsprzedać jak już nie będzie potrzebny, miałam brać używany ale laski na vinted ponad 400zl chcą i ani grosza mniej to już wzięłam nowy :p Przyjechał tez kurier z dostawka, wzięłam chicco next to me dream granatowa, 640 zł dałam, tez nówkę wzięłam i później sprzedam, to wazy 10kg! Nie wiem czemu myślałam ze dostawka jest lekka Możemy zacząć wrzucać na fb wyprawkę może podzielimy na kategorie na przykład : wyprawka pokoik (jakieś lampki fajne wynalezione, kocyki, czy inne ☠☠☠☠☠☠☠y) Jeszcze mi przychodzi do głowy wyprawka apteka (tu można listy tez wrzucić) |
|
|
|
#4343 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No i to doskonały pretekst jak chcecie wcześniej wyjść i spędzić wieczór już tylko z mężem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4345 |
|
Zadomowienie
|
@drzewosandalowe ja jestem po cc i nie wspominam tego źle chociaż też te hormony tak działają, że mimo upływu 2 lat już duzo nie pamiętam
. Cc mialam 8 dni przed terminem i tylko tylko,dlatego, że na wizycie przed okazało się, że już było rozwarcie i pisały się skurcze, tak to miałam mieć tydzień później, więc praktycznie w terminie porodu. Mam nadzieję, że tym razem też będzie już w trakcie jakieś akcji, a nie na zimno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
Hej
i ja się melduję po weekendzie. Bazille widzę że kombinacje alpejskie w sypialni jak i u nas. Ja nie wiem gdzie się zmieści łòżeczko. Uparlam się na malm i teraz jak już stoi złożona stwierdzam że to niewypał. Kaewso mocno przytulam...duzo sił dla Was. Solony karmel dobrze, że z malutką wszystko ok ![]() Roma1987 spóźnione 100lat i samego dobra i zdrowia ![]() Persefonia brawo Ty u nas ekspertem od fotelików jest tz, bo dla mnie za ciężko. Teraz przy 4 dziecku doczekałam się bazy. Dużo jeżdżę i muszę być szybka w działaniu i liczę że baza mi w tym pomoże.Whimxx współczuję i oby ból szybko przeszedł. Justysia2203 u nas wiek mlodziezy to 10,6,4, więc między najstarszym a najmłodszym będzie 11 lat. Zdrówka dla Ciebie i tz. Szybko wracajcie do zdrowia. Drzewosandalowe witaj ![]() Pani smith też momentami muszę się powstrzymywać z zakupami, choc tz jest moim najlepszym glosem rozsadku. Nie mam łòżeczka a oglądałam już matę, kokon i szumisia ![]() Co do świąt to chciałam je spedzić jak co roku w gronie rodzinnym, ale nie wiem czy sie uda. Rodzina nam się skonfliktowala. Ciuchów ciazowych nie kupuje, zakupiłam 2 pary jeansow i 2 pary leginsow i kurtke w sh i mam nadzieję ze oblece do porodu. Na Mikołajki kupiłam sobie dwa staniki w Lidlu do karmienia. Biust to ja mam tylko w ciazy, a potem i tak szybko wracam do normalnych biustonoszy, nie lubię tych specjalnych, pomimo że bardzo długo karmiłam, aż wstyd się przyznać.. ![]() U mnie weekend ciężki, dorobilam się zapalenia pęcherza. Myślałam, że z bólu urodze. Urofuragina uratowała mi zycie i wychodzę na prosto. Miłego wieczoru ![]() Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja koleżanka, która szyje ubranka dla dzieci nadała mi paczkę niespodzianke. przebieram nóżkami, żeby zahaczyć o paczkomat ;D Cytat:
z ciuchami dla mnie mam podobnie - mam taki sam zestaw plus dwa tshirty, żeby były ciut dłuższe niż mój przedciążowy standard i liczę, że to wystarczy. kurtka wciąż czeka w kartonie ;D
|
|
|
#4348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w oversize tez czuje się średnio, wolę coś co podkreśla brzuszek, ku rozpaczy mojej mamy |
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a my od nich ok. 8 km, więc i tak widzimy się regularnie.Co do ubran ja głównie legginsy ciążowe zakładam i zwykle dłuższe bluzki /swetry. W domu luźniejsze T-shirty chociaż. Na wyjścia mam jedne spodnie i rajstopy ciążowe,a do tego sukienki oversize, które teraz już raczej przylegają na brzuszku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Muszę się "pochwalić":
Jestem dumna z mojego TŻ. Wczoraj opowiadał mi o pozycjach wertykalnych i porodzie domowym. Dzisiaj zaczął, że muszę przygotować plan porodu i, że może powinnam rodzić prywatnie. Zmienił zdanie, jak mu powiedziałam jaki jest tego koszt (ok. 11 000 zł). 🤣🤫 Cytat:
Martwię się trochę tym, że przez tyle czasu udało się uniknąć zachorowania, a przytrafi nam się jak będzie bliżej porodu, ale też lepiej zachować prędzej jak później. I nici będą z rodzinnego, zabiorą mi dziecko itd. Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

zgłaszam się po weekendzie, ciężkim bo mieliśmy imprezę, odwiedziny moich rodziców i siostry a że mieszkamy wraz z teściami to było nas sporo, trening przed świętami w kuchni
całe szczęście TZ ogarnął sprzątanie i jeszcze sobotę złożył meble
także komoda już jest, teraz tylko remont i szukamy łóżeczka 

wszystko dlatego że lubię rzeczy dopasowane i mało ubrań mam oversize, przy ciąży to błąd
w ciąży dopasowane to akurat ślicznie wyglądają
no chyba że się nie rozciągają albo są za krótkie jak w moim przypadku

♀️
ano tak to bywa, i torba po porodzie im bliżej tym większa
Tak się nie chce...A i nie wiesz, czy inny rozmiar też będzie dobry. Chociaż w naszych przypadkach aktualnie lepiej za duży niż za mały 
te 2 noce jakoś tak średnio spałam i chodzę dzisiaj jakas niepozbierana. 
ogólnie,gdybym mogła,zostałabym z mężem,a z racji tego,że teraz mieszkamy z innymi domownikami-święta będą duże. Tu nas jest 6 plus 5 osób z zewnątrz(które póki co mogą być), choć szczerze wolałabym z mężem.