|
|
#4381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Dzień dobry, dzisiaj weszłam w apkę, żeby dodać wagę i moim oczom ukazało się, że do porodu zostało 99 dni
Cytat:
Problem z popuszczaniem miałam zawsze i nigdy sobie nie umiałam z tym poradzić. A w ciąży jakoś łatwiej mi czuć mięśnie Kegla, ćwiczyć je i kontrolować, dlatego jak nie uda mi się zadziałać na czas się dodatkowo denerwuję. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widok jak u 90 latki ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
Ja bardziej przeżywałam zmiany ciała w pierwszej ciąży i potrafiłam nad tym popłakać. Teraz się na tym nie skupiam tak i priorytety się zmieniły. Na pewno dam sobie po porodzie więcej czasu na wrócenie do formy. Po cc ponad pół roku nie miałam pełnego czucia w okolicach cięcia i też to sprawiało mi dyskomfort jak nie mogłam w pełni napiac mięśni i poćwiczyc. Tak po roku już czułam się jak w dawnym ciele mimo kilku rozstępów i gorszego brzucha.
|
|
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się dziś czujecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4386 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przynajmniej teraz w ciąży. Chodzę w butach na wyższym obcasie ale takim szerokim wiec i wygodnie i lepiej niż na płaskim do tego jakiś lekki makijaż a dresy tylko po domu:P po pierwszym porodzie czułam się fatalnie. Głównie przez bliznę ktora jest paskudna i krzywa i nieraz przez nią ryczałam... na szczęście po pol roku u fizjo zaczęła jako tako wygladać Cytat:
te 99% uważam za wysoko przesadzone. Cytat:
Sposób na fajne piersi po ciąży i kp to kolejne dziecko ale to rozwiązanie na krotko ![]() A rozstępy to głównie genetyka a potem nawilżanie. Teraz używam samego oleju kokosowego i na razie jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4387 |
|
Raczkowanie
|
A mi mąż skręcil komodę, od jutra zaczynam przeglądać rzeczy po synku
w końcu zacznę odhaczać listę wyprawkową ![]() Jeżeli chodzi o meble na zabawki to super sprawdzają się systemy kalax i trofast z Ikei. Serdecznie polecam ![]() Z popuszczaniem przybijam Wam piątkę niestety to nieodłączny element ciąży. Sam brzuszek i powiększone ciało jakoś nie sprawia że czuję się mniej kobieca. Najgorzej na psychikę siadają mi te poboczne dolegliwosci, to popuszczanie i zmienianie bielizny kilka razy dziennie, czy hemki z którymi walczyłam po poprzednim porodzie. Długo gojące się cięcie krocza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
My mamy jeszcze kilka spraw do ogarnięcia w pokoiku ale już mamy większość więc nie jest źle zostały ostatnie przygotowania
muszę kupić jeszcze fotel, dokończyć ściany w sensie naklejki nakleić no i zostaje kupno łóżeczka przewijaka i w sumie jakieś pierdoły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja ostatnio tak z doskoku tu jestem, podczytuje ale nie odniose się bo już nie pamiętam ![]() Życzę samych udanych wizyt ![]() U mnie różnie, byłam już dwa razy w szpitalu, siedzi mi to w głowie strasznie i martwi co i jak to dalej będzie. Jutro mam wizyty u lekarzy (gin i kardiolog). Ogarnęłam już większość prezentów żeby potem nie zostać na lodzie z niczym. Duża część już nawet przyszła, kilka dojdzie na dniach. Ale jakoś nie chce mi się myśleć o tych świętach. Znając moje szczęście ostatnio pewnie wyląduje w szpitalu i tyle będzie. Smece Wam ale przytłacza mnie to ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A zdradzisz co się dzieje? Co jest powodem wizyt w szpitalu? I co Cię tak niepokoi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na FB jeszcze nie jestem, może bym dołączyła? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę zdrówka.Dziewczyny mam takiego life hacka, niektóre chusteczki nawilżone np. Water wipes można używać wielokrotnie. Po użyciu wystarczy je wrzucić do siatkowanego woreczka i do pralki i nic im się nie dzieje. Można używać dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
AnnLady zdrówka Ci życzymy, co się dzieje?
No mi się dwa razy zdarzyło zmieniać majtasy po kichaniu, a co do kobiecości, mam ogromny brzuch, przekręcenie się z boku na bok w nocy to jest wyczyn, nie podobam się sobie w tej formie, do tego dochodzą zastrzyki co dzień w brzuch, po których mam bolące i swędzące guzy no i u nas brak seksu cała ciąże, co tu ukrywać :p najpierw z powodu łożyska które przodowalo, potem jak się podniosło to za bardzo nas to stresowało, a teraz to ja jestem ogromna i TZ boi się nas uszkodzić, dobrze ze są metody alternatywne, jakoś sobie radzimy... :p Co do poświęcenia, ja uważam ze są pewne granice, ja ich nie chce przekraczać, nie zamierzam zrezygnować ze swoich pasji po pojawieniu się dziecka ani z dbania o siebie, nie uważam ze zaniedbanie siebie jest orderem dobrej mamy, potem się to dziecko za bardzo obarcza przynależnością do nas, oczekuje ze ono się odwdzięczy za to poświęcenie (byłam tym dzieckiem) a ono chce tez poznawać świat, iść swoją droga i potem nie zostanie nam już nic. Chce zostać sobą, poza byciem mama, zobaczymy co mi z tego założenia wyjdzie
|
|
|
|
#4395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Mam bardzo podobne podejście jak Roma - nie zamierzam rezygnować z siebie ani w ciąży, ani po, choc zdaje sobie sprawę, że paznokcie, spotkania z kolezankami czy masaż będą trudniejsze do ogarniecia. Ale mam zamiar od początku zapewnic sibie takie wsparcie bliskich, żebym nie czuła się jak w klatce. Wiem, że to się dopiero okaże czy dzidziuś zaakceptuje butelkę i towarzystwo babci, bratowej lub niani, ale wierzę, że to w dużej mierze kwestia mojego pozytywnego nastawienia. Mimo jakis tam kryzysów i pomniejszych zwatpień co do mojej atrakcyjności, dbam o to, żeby czuć się kobieco - wychodząc z domu ubieram się ładnie (a nawet moj domowy dresik to estetyczny, wygodny ciuch a nie stare, dziurawe gacie po tacie), dalej biegam na obcasach, chadzam do kosmetyczki, a dziś np kupiłam - na fali potrzeby zrobienia sobie małej przyjemności - nowe oprawki (kocham, traktuje je jak biżuterie) . Efekt odświeżenia wizerunku, na który miałam ochotę, został osiągnięty (a ciuchem aktualnie trochę o to trudniej) i od razu mam +10 pkt ów do samopoczucia.
Myślę, że moje podejście wynika też z tego, że poza stresówą w okolicy prenatalnych, bardzo dobrze znoszę ciążę - nie mialam mdłości, nie puchnę, nie przytyłam dużo, nie jestem nadmiernie zmęczona, nie cierpię na bezsenność czy nie mam zawrotów głowy, bóli pleców ani nie męczy mnie zgaga (tfu tfu... i puk puk w niemalowane). Czasem się pewnie pojedyncze gorsze dni trafią, ale to takie epizody, które nie psują ogólnego wrażenia i mojego samopoczucia. Jestem pewna, że w innym przypadku z tym humorem byłoby nieco inaczej. @AnnLady trzymam kciuki za wizytę
|
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziś dzień darmowej wysyłki, na stronie promocji jest lista sklepów które biorą udział
może skorzystacie, ja jeszcze nie wiem czy dzieciowo, na razie zrobiłam zamówienie w papierniczym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4398 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy śledzicie sąsiednie miesiące, ale pierwsza lutówka już urodziła także ten, wszystko jest możliwe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4401 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zas ostatnio mialam odwrotna sytuacje,stalam w kolejce jako druga,mialam doslownie 4 rzeczy,a przede mna starsza Pani,ktora juz wypakowala swoje rzeczy,po chwili odwrocila sie i zaczela mnie przepraszac, ze nie zauwazyla mnie,a z checia oddalaby mi pierwszenstwo. Zrobilo mi sie bardzo milo i podziekowalam,powiedziala m,ze nic sie nie stalo. Tylko wlasnie to byla Pani,a nie pucowaty buc. Cytat:
Jesli chodzi o kobiecosc,to ja generalnie mam takie podejscie,ze jesli nie mam na cos wplywu,to staram sie to przyjmowac takim jak jest mi dane. Po ciazy spadly mi piersi i takie mniej jedrne sie staly. Co powiedzmy bylo moim atutem,przy mojej budowie ciala czesto wpadaly w ''oko'' i czesto slyszalam komentarze ,rozstepow mam mase,jak Ktoras bedzie sie chciala pocieszyc,ze ma ''tylko '' pare,to moge wrzucic na fb moja kolekcje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w drugiej ciazy mialam mikro udar,ale wyszlam z tego calo. Potem po ciazy mialam pare podobnych incydentow i teraz jest ciagle w glowie ta ciemna mysl,ze moze znow mnie zlapie. Staram sie o tym nie myslec za wiele,zeby nie przyciagac do siebie... Cytat:
Nie wiem czemu,ale ja mam jakies obawy,ze urodze wczesniej. Nic sie nie dzieje,ale jakos miewam taka mysl od czasu do czasu. Persefonia,jak tam przeprowadzka cos juz organizujecie,czy wszystko w styczniu? Kurcze,alez ta korona sie rozkreca,mialam nadzieje,ze do naszych porodow bedzie juz zapomnieniem,taka mysl mialam jeszcze w lipcu. Rozmawialam z polozna i w niektorych szpitalach mozna u nas rodzic z partnerem,a w niektorych roznie. I co mnie smieszy,to te porody w maskach,ufffffff kobieta skupia sie na oddechu,a tu jeszcze maska pytam jej ,a co jak pacjentka nie wspolpracuje,a ona,ze ona pozwala sciagac,ale maja inne babki na oddziale,ktore kategorycznie zabraniaja i co wtedy? Co porod przerwa na szczescie szpital,ktory wybralismy jak dotad pozwala na wspolne porody. Chyba wiedza,ze to jest obustronna pomoc,bo kobieta rodzaca wtedy jest '' lagodniejsza''.P.S. Sorki,jak pisze z komputera,to nie mam polskich znakow. |
|||||||
|
|
|
#4402 | ||||||||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też mam te włosy na brzuchu :/ Także rozumiem :/ Cytat:
Fufka, gratuluję, że potrafisz powiedzieć, że lubisz swoje ciało To jest taka rzadkość, że szok. Nie wiem, czy w ciągu mojej 5-letniej "kariery" dietetyka usłyszałam na starcie od jakiekolwiek kobiety, że lubi i akceptuje swoje ciało. Sama też do takich nie należę. Także na prawdę szacunek!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę, że fajnie, że czynnie używacie alternatyw, dla związku to na pewno super. Ja nie wiem, odkąd zaszłam w ciążę to moje libido jakby ktoś po prostu przełączył z "on" na "off" nie mam w ogóóóleeeeee ochoty na seks, Szkoda mi TŻ-ta :/ Cytat:
Zazdroszczę tylko bliskich wokół do pomocy Pamiętam, pisałaś już jakiś czas temu o tych oprawkach - pochwal się, ile masz par? Z tym samopoczuciem w ciąży, nie mogłabym zgodzić się bardziej!!!! Moja lektorka języka jest w pierwszym trymestrze właśnie i nie wiedziałam, że można aż tak źle znosić ciąże :P Cytat:
Mi kurde ten kryzys kobiecości chyba nie występuje z uwagi na zmiany w ciele fizyczne - bardziej ten brak libido. I chyba to, że jestem zazdrosna o TŻ-ta i nawet jak to piszę, brzmi to strasznie i czuję się wręcz okropnie, bo to najbardziej wspierająca mnie osoba na świecie. Dla niego ten rok to rok awansów w pracy, rozwoju zawodowego mocno, poznawanie nowych ludzi - a u mnie ten rok jest strasznym zastojem zawodowym, pogubiłam się chwilowo czego chcę (zawodowo) i przez to znalazłam się tak..."pomiędzy czymś a niczym".
|
|
#4403 | |||||
|
Raczkowanie
|
Pozdrawiam z glukozy. Oczywiście robie ja na ostatni moment bo nigdy nie ma czasu
juz zapomniałam jak fajnie mieć czas na zwykle czytanie książki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chyba czas się mocniej zabrać za pakowanie torby do szpitala...Cytat:
Cytat:
|||||
|
|
|
#4404 |
|
Zadomowienie
|
Też mam zamiar być dalej zadbaną i realizującą się kobieta będąc mamą
![]() Wiecie czy jest powód dlaczego ta Lutowka już urodziła? Przewertowalam ten wątek ale nie widzę odpowiedzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Już napisałam do @Persefonia ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4406 |
|
Rozeznanie
|
Pamiętam jak dowiedziałam się że będę miała córkę to mówiłam że na pewno nie będę ubierać jej całej na różowo. Tym czasem jesteśmy na dworze i chyba poszło coś nie tak
IMG_20201210_095858.jpgWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz mam taką fazę, że nie mogę się doczekać, aż buba wyjdzie a ja będę mogła wrócić na siłownię, na której już nie byłam ponad 3 lata. nie stawiający nierealnych Cytat:
a tak na poważnie, to nagle zaczęła mieć ból brzucha i potem się okazało, że to były skurcze i rozwarcie na 4cm. Pojechała do szpitala, próbowali je wyciszyć, ale w pewnym momencie doszło do 7cm i urodziła.Mój TŻ był wcześniakiem, ale że względu na stan mamy i zaczęłam się zastanawiać czy i ja urodzę wcześniej, ale ja bym chciała by buba była z marca :/ prezent urodzinowy dla babci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odczuwam stres, chyba zamówię dziś wyprawkę apteczną dla siebie i małego ![]() W ogóle to nie ogarniam jednego, widziałam jaką wagę miał synek tej Lutówki, ok 2700, urodził się 1,5 miesiąca przed czasem więc będzie uznawany za wcześniaka. Synek moich znajomych urodził się w terminie z identyczną wagą. Więc jak to jest, bardziej liczy się czas spędzony w brzuszku czy waga dziecka pod kątem rozwoju?
|
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Niestety nie mamy wpływu jak to będzie grunt, że medycyna poszła do przodu i wczesniak mają dobra opiekę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

niestety po urok mija i jestem jednym wielkim kompleksem. W drugiej ciąży przytyłam 35 kg fakt wróciłam do swojej figury no ale brzuch to katastrofa i nie mam na myśli rozstępów bo ona mi jakoś tak nie wadza ale obwisla i pomarszczona skóra, no dla mnie to jest tragedia. Myślę że kiedyś wydam te 15 tys na plastyk brzucha bo na prawdę żyć z tym nie potrafię. Tż się teraz śmieje że mi za darmo skórę naciągną, bo znowu brzuszek wypukły to wszystko fajnie na swoim miejscu 

, ale ze u nas to już norma
i od wczoraj Mała jest już obstawiona lekami. Może uda mi się Ją wyciągnąć. Na szczęście w czwartek mamy planowy termin na kontrolę u pulmonolog, także pasuje jak ulał na tą chorobę.
🤭
🤪🥴
Majkela masz podobnie ze swoim 10 latkiem? Mój za parę dni skończy 8 lat. 
jak się dziś czujecie?
te 99% uważam za wysoko przesadzone.
ale to rozwiązanie na krotko 

muszę kupić jeszcze fotel, dokończyć ściany w sensie naklejki nakleić no i zostaje kupno łóżeczka 

pytam jej ,a co jak pacjentka nie wspolpracuje,a ona,ze ona pozwala sciagac,ale maja inne babki na oddziale,ktore kategorycznie zabraniaja i co wtedy? Co porod przerwa
chyba czas się mocniej zabrać za pakowanie torby do szpitala...