|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Hahahah wiem, o czym mówisz. Kusi mnie, żeby zamówić komodę jeszcze, fotel i łóżeczko jeszcze przed Świętami, żeby w drugi dzień Świąt jak już będę leżeć i dojadac makowca Stary mi je poskręcał ;D
U mnie tymczasem wjechały dziś zasłony, pokoik stał się bardziej przytulny. Ogarnęłam też resztę prezentów, poszłam w paski, ale przynajmniej temat mam z głowy.
|
|
#4562 | |||||||||||
|
Raczkowanie
|
Aga fe nie zacytowało mi coś Twojego postu..
Też bywało ciężko momentami z inhalacjami. Czasem 2-3 dni spokojnie, a potem już za dużo dla Małej było. Różne kombinacje, to tv, telefon i bajki czy piosenki. Czasem z Tatą lepiej współpracowała, a czasem z Bratem. Teraz generalnie staram się robić max 2 razy na dzień, plus ma wziewy z tuby. I po takim czasie przywykla już do tego. U nas alergie nie wychodzą żadne, tzn miała i z krwi i nakłuć 2 razy i jest czysta, rok temu jedno co wyszło to uczulenie na chwasty, co wprawiło mnie w osłupienie 🤭, że akurat coś takiego. Wiem, że testy mogą do 4 czy 5 roku być zakłamane i nie wskazywać żadnych alergii. Przetoczyliśmy walkę z lekarzami, ileż można dawać tych antybiotyków, mamy już taki problem, że na Mała nie działają już żadne inne leki, syropki są zbędne. Bardzo irytujące i bardzo powszechne jest tłumaczenie wszystkich naszych problemów zdrowotnych zdaniem: dzieci z zespołem tak mają! I po co szukać przyczyny, jak można leczyć w ślepo lub poprostu nic nie działać w tym kierunku. Ale w końcu jak Mała miała 3 lata trafiliśmy do lekarki z prawdziwym powołaniem, sercem i podejsciem do pacjenta. I od tamtej pory, głównie do niej chodzimy jak Córka jest już w gorszym stanie. Jest to jedniczesnie pulmolog i alergolog. Choć ciężko tam o szybki termin, to zrobiła nam wpis w kartotece, że mają nas przyjmować na cito, w tym samym dniu lub następnym. Mamy postawionych kilka diagnoz.. Także polecam Ci znaleźć jakiegos lekarza może z polecenia, który jest specjalistą. Wiem niestety, że na NFZ ciężko i wielu ludzi chodzi prywatnie. Jestem też w grupie na fb dotyczącej astmy dziecięcej, warto tam dołączyć, możesz poczytać i porównać swoje problemy. To przybliży Ci na pewno wiele wskazówek i wtedy będziesz pewniejsza "swojej diagnozy" i obserwacji Synka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
że WSZYSTKO JEST DOBRZE to jest najlepsza wiadomość, jaką można usłyszeć i nie trzeba się skupiać na reszcie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
A druga sprawa, ja mam 80 procent ciuchów po siostrzeńcu Męża.. A Jego Mama pracowała w hm, także czasami jest nad wyrost tych ubranek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2020-12-15 o 23:20 |
|||||||||||
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz w aplikacji na telefonie odnaleźć ten kupon 2+2 i go aktywować. Dodać do Listy+ 4 artykuły, które wchodzą w promocję kuponu, dodać do Listy+ jakiś 5 artykuł (cokolwiek, ja dołożyłam batona za 1 zł), bo mimo że masz już 4 produkty dziecięce, to dopiero jak na Liście+ jest 5 produktów, to zaskoczą wszystkie rabaty. A później dwa razy prosiłam kasjerkę o pomoc, bo tam trzeba gdzieś przeklikać, że jesteś w drogerii i robisz zakupy, ja wszystko zeskanowałam w kasie samoobsługowej i rabat nie wskoczył, a za to w aplikacji pojawiło mi się "zapłać" i tam już była kwota po rabacie. Miałam do wyboru płatność kartą, blikiem albo przy kasie, kasjerka musiała anulować mój nabity paragon, z aplikacji wygenerował się jakiś kod, po jego zeskanowaniu na kasie same wskoczyły wszystkie produkty i mogłam płacić z rabatem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas od jutra drugi lockdown, zamykają wszystko oprócz spożywki, aptek i drogerii kosmetycznych. Z terminem do 10 stycznia. Bylismy wczoraj na standardowych zakupach spożywczych, to co się działo wokół, było wielkim szokiem. Ludzie ruszyli na szybkie zakupy przed świąteczne do sklepów, które będą zamknięte, parkingi załadowane, ulice w korkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko jak widać z opisu, to uruchomienie tego jest nie lada wyzwaniem. Najlepiej też wybrać dużego roska, bo może być tak, że nie będą mieli produktów, które ciebie interesują.Dobra szykuję się do lekarza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty, z tego co kojarzę dziś mamy kilka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak przyjdzie mi zaprowadzać dzieci bez wózka bo będę prowadzić gondole to będzie hardcor ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już jestem po i wszystko wydaje się być ok. Buba ułożona główka w dół, ale to oczywiście jeszcze może się zmienić, waży ok.1040 g, termin porodu na razie planowy 18.03 a szacowana waga urodzeniowa 3400. Pani doktor stwierdziła, że ma dość długie kości udowe. Byłoby super, jakby odziedziczyła nogi po ojcu, bo ma super sexi 🤣
A i mimo spadającego żelaza jeszcze nie dostałam recepty. Dopiero po następnych badaniach, nie wiem co o tym myśleć. Niby ma mi dieta pomóc, ale jak ja prawie w ogóle nie jem mięsa, to nie wiem co mam robić. Chyba tylko pestki dyni kilogramami jeść. W moim suplemencie jest żelazo 27mg, tabletki popijam wodą z cytryną :/ przy następnych badaniach zrobię też ferrytynę. Mam za to zalecenie asparaginu? Czekam na dobre wieści od was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2020-12-16 o 10:24 |
|
|
|
#4570 |
|
Przyczajenie
|
Hej, mi ostatnio brakowało czasu, żeby się odezwać, ale czytam na bieżąco
mój problem z krótką szyjką rozwiązał się w zaskakujący sposób - moja szyjka się wydłuża, miałam wizyty co tydzień i na pierwszej 26mm, potem 28, ostatnio 30 z małym wszystko dobrze chociaż wisi nogami do dołu, mam nadzieję, że się obróci!Od początku grudnia jestem na L4 więc obszyłam już całą furę pieluszek tetrowych, teraz przechodzę do rożka a potem kokon ![]() Zabrałam się też dzisiaj od rana za kompletowanie wyprawki aptecznej, mogłybyście zerknąć czy to wygląda ok? coś dobrać, czegoś więcej, czegoś za mało? W domu mam octenisept, pieluszki kupię w rossmanie. Poza ręczniczkiem, wanienką i pieluchą tetrową nie mam ani jednej rzeczy do higienicznej obsługi niemowlaka, więc wszystkie informacje o brakach mile widziane ![]() Czy ten katarek simple jest ok, czy lepiej wziać jakiś inny? Edytowane przez misia8 Czas edycji: 2020-12-16 o 10:58 |
|
|
|
#4571 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4574 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() @Persefonia a jakie podkłady lepiej wziąć? Canpol? Vigantol chwilowo niedostępny, podpytam koleżankę farmaceutkę o juvit ![]() Czy bepanthen i linomag to takie zamienniki? służą do smarowania pupy po zmianie pieluszki? czy tego używa się w innych sytuacjach? Edytowane przez misia8 Czas edycji: 2020-12-16 o 11:21 |
||
|
|
|
#4575 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Gdzieś czytałam że powinno się prać rzeczy dziecięce w 60* + dodatkowe płukanie. Prawda to? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
u nas zaczęli łagodzić lockdown, pootwierali już sklepy, wczoraj wycofali "przepustki" za to wprowadzili godziny policyjne i chyba jest zagrożenie atakiem terrorystycznym bo wczoraj po centrum chodzili żołnierze z karabinami 🤦🏻☠♀️ taka zabawa we Francji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4576 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4577 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nam wczoraj położna na szkole rodzenia mówiła że dobrze jak się ułoży główką do dołu w tym czasie bo zazwyczaj tak już zostanie, oczywiście to nie reguła ale jakieś pocieszenie zawsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() Ja też jakoś tak zaczęłam L4 ale ciężko mi się zmobilizować do robienia czegokolwiek ![]() Pozwól że trochę odgapię Twoja listę ja nie mam pojęcia co kupować w Polsce a co we Francji :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
No ja chcę tylko ten pierwszy raz wyprasować, bo pamiętam że wcześniej pisaliście że chociaż ten pierwszy raz trzeba a później już będę tylko do suszarki bębnowej wrzucać o ile mała nie będzie miała podrażnień Nienawidzę prasować i aż mam ciarki na myśl że będę musiała wszystkie ciuszki przelecieć żelazkiem 🤦🏻☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szyłaś pieluchy? I czy masz wykrój na kokon czy będziesz robić na oko? Ja też mogłabym już go zrobić, ale raczej chcę taki duży a nie chce mi się go długo przechowywać ale wiem, że potem będzie tylko trudniej.Cytat:
ale trochę się głupio poczułam, jak.mi lekarka powiedziała, że stękam. Ale serio czuję się jak babcia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyznaczyłam sobie w niedzielę że będę robić dziennie przynajmniej 5tys kroków bo ostatnio nic się nie ruszałam i 3 dni szły mi super a dziś na spacerku to taka buła byłam... Po tysiącu już jojczałam, na dodatek brzuch mi się twardy zrobił i nie wiem czy nie miałam 2-3 skurczy... no więc kupiliśmy choinkę i ewakuacja do domu...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4580 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja płucze jeszcze ciuszki w białym Lenorze, jest typowy pod dzieci. Ogólnie to pierwsze miesiące dziecięce rzeczy zwykle prałam osobno i też w białym płynnym Persilu (też proszek pod dzieci ), a potem normalnie z naszymi ciuchami. Wszystko właśnie zależy jakie reakcje skórne będą u dzidzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam teraz do zbadania właśnie. Pewnie jeszcze w grudniu będę po świętach robić. Ona twierdzi, że niedobór witaminy d (między innymi oczywiście) może powodować te moje problemy zdrowotne. Zobaczymy co wyjdzie, nigdy nie badałam tego. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Misia8 napisałam do Ciebie prywatną wiadomość. |
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pupę nic nie stosowałam , jak coś się lekko pojawiało to od razu łyżka mąki i na drugi dzień świeża dupka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4585 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mężczyzn, kobiet, podkłady, no chyba z 7 ich jest, może mi wskoczy później Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
ja mam jutro wieczorem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
ciekawe co u mnie z tym żelazem będzie jutroWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4586 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez ruszyłam z praniem, dziś prasuje te pierwsze rzeczy, ile planujecie spiworkow do spanka na początek? 2,3?
Wczoraj na szkole rodzenia było dużo lepiej, mieliśmy omówienie cesarskiego i podnoszenie malucha, przekazywanie go sobie, wypożyczyliśmy ze szkoły sztucznego bobasa do domu bo ja z TZ nie mogłam się dogadać, utrudniał mi proces nauki :p był jak nadgorliwa babcia „zle robisz, ręka pod paszke, teraz przełóż” a jak przyszła jego kolej to tez wszystko zrobił zle Jak my się przy lalce kłócimy to co będziemy wyprawiać przy prawdziwym, ktoś wie jakie są statystyki rozwodów po urodzeniu dziecka ? :p co do szkoły zostały jeszcze tylko dwa spotkania a ja czuje ze brakuje mi info, mam nadzieje ze na następnych zajęciach będzie o wysypkach i innych rzeczach, co jest normalne a co nie bo TZ będzie mnie z każda pierdoła z malym wysłał do przychodni... albo ja, może mi się udzieli panikarstwo ![]() Jak tam Wasze wagi? Kto idzie na rekord poza mną? Robię co dzień 4 km ale to nie pomaga, mam już 115 cm w brzuchu |
|
|
|
#4587 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no trudno, zobaczymy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
może cos polecicieMam 8,5 kg na plusie od początku ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
niestety online Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż musiałam TŻ to przeczytać, wybacz aż się popłakałam ze śmiechu trzymam kciuki za Wasze małżeństwo ![]() A tak na poważnie to myślę że trochę wyluzuje, może jakaś książkę mu daj do przeczytania albo jakiś podcast o takich maluszkach go wystopuje? Co do śpiworów, ja mam kupiony jeden i tak myślę że kupię drugi i tak samo zrobię z otulaczami, rożek będę miała jeden. A z wagą to ja mam -0.4kg od wagi początkowej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chcę ciebie martwić, ale całkiem sporo to jest duży test dla związku. Na jednym z webinarów prowadząca mówiła, że w parze znamy się jako single, ale jak przyjdzie dziecko na świat, to nasze zachowanie się zmieni, bo podświadomie zaczniemy trochę zachowywać się jak nasi rodzice.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

tsh miesiąc temu miałam 1,3 coś takiego a teraz podskoczylo do 6,33 już mi dała dawkę leku 200mg
. Hemoglobiny z 12,1 w miesiąc spadła do 10,6 

wszystko ok mały waży 1380 gram
ostatnio jak byłam na USG był kilka dni do przodu a teraz jest dzień do tyłu także widzicie jak może się wszytsko zmienić
Chociaż z drugiej strony, może nie byłoby to złe, gdybyś poszła rodzić i wyszła na gotowe, hahahah 

. Fakt, że moja ma 8kg ładowności, ale nie wydaje mi się, żeby tych rzeczy było tyle, by ja zapełnić w połowie... Wiem, że pewnie wyjdzie jedna pralka tetry. Dzisiaj domówiłam środki piorące, no bo jak będą, to w końcu wszystko wypiorę.i będzie można schować do komody, której jeszcze nie ma 
A później dwa razy prosiłam kasjerkę o pomoc, bo tam trzeba gdzieś przeklikać, że jesteś w drogerii i robisz zakupy, ja wszystko zeskanowałam w kasie samoobsługowej i rabat nie wskoczył, a za to w aplikacji pojawiło mi się "zapłać" i tam już była kwota po rabacie. Miałam do wyboru płatność kartą, blikiem albo przy kasie, kasjerka musiała anulować mój nabity paragon, z aplikacji wygenerował się jakiś kod, po jego zeskanowaniu na kasie same wskoczyły wszystkie produkty i mogłam płacić z rabatem.

u nas zaczęli łagodzić lockdown, pootwierali już sklepy, wczoraj wycofali "przepustki" za to wprowadzili godziny policyjne i chyba jest zagrożenie atakiem terrorystycznym bo wczoraj po centrum chodzili żołnierze z karabinami 🤦🏻☠♀️
taka zabawa we Francji 
♀️
ale trochę się głupio poczułam, jak.mi lekarka powiedziała, że stękam. Ale serio czuję się jak babcia 
, że akurat coś takiego.
dla mężczyzn, kobiet, podkłady, no chyba z 7 ich jest, może mi wskoczy później
ja mam jutro wieczorem
był jak nadgorliwa babcia „zle robisz, ręka pod paszke, teraz przełóż” a jak przyszła jego kolej to tez wszystko zrobił zle 
niestety online
aż musiałam TŻ to przeczytać, wybacz