Mamuśki Marcóweczki 2021 :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-12-16, 22:10   #4621
Kiwi_898
Raczkowanie

Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)

Hej dziewczyny, dawno się nie odzywałam, podczytuję Was ale nie ma szans żebym odniosła się do Waszych wypowiedzi. Starszak nam się pochorował, w poniedziałek trafił do szpitala. Mój mąż z nim jest, a przez ten cały covid nie mogę ich odwiedzić ani nic.... dziś już jest lepiej, ale stres w dalszym ciągu jest.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwi_898 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 22:22   #4622
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bazille Pokaż wiadomość
Zerknijcie, ale wszystkie nicki sprawdzałam dwukrotnie, ale może jest jakiś błąd w nazwie. Załącznik 7736160

3 osoby już dołączyły, dlatego nie ma już na tej liście.
Dolacze jak tylko będę mieć dostęp do laptopa, też zwykle loguję się z telefonu

vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 22:23   #4623
pani_smith
Zakorzenienie

Ojej, dużo zdrowia dla Starszaka. Mam nadzieję że sytuacja się szybko unormuje i chłopaki wrócą do domu

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

@Bazille - znalazłam )

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 22:42   #4624
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiwi_898 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dawno się nie odzywałam, podczytuję Was ale nie ma szans żebym odniosła się do Waszych wypowiedzi. Starszak nam się pochorował, w poniedziałek trafił do szpitala. Mój mąż z nim jest, a przez ten cały covid nie mogę ich odwiedzić ani nic.... dziś już jest lepiej, ale stres w dalszym ciągu jest.

Jojjjj dużo zdrówka dla synka, oby szybko wrócił do domku

Justysia2203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 23:04   #4625
aga_fe
Raczkowanie

Hej. Melduję się po wizycie - 1230 g, wszystko w porządku termin nadal ok 04.03
Cytat:
Aga fe nie zacytowało mi coś Twojego postu..
Też bywało ciężko momentami z inhalacjami. Czasem 2-3 dni spokojnie, a potem już za dużo dla Małej było. Różne kombinacje, to tv, telefon i bajki czy piosenki. Czasem z Tatą lepiej współpracowała, a czasem z Bratem. Teraz generalnie staram się robić max 2 razy na dzień, plus ma wziewy z tuby. I po takim czasie przywykla już do tego.
U nas alergie nie wychodzą żadne, tzn miała i z krwi i nakłuć 2 razy i jest czysta, rok temu jedno co wyszło to uczulenie na chwasty, co wprawiło mnie w osłupienie 🤭, że akurat coś takiego.
Wiem, że testy mogą do 4 czy 5 roku być zakłamane i nie wskazywać żadnych alergii.
Przetoczyliśmy walkę z lekarzami, ileż można dawać tych antybiotyków, mamy już taki problem, że na Mała nie działają już żadne inne leki, syropki są zbędne. Bardzo irytujące i bardzo powszechne jest tłumaczenie wszystkich naszych problemów zdrowotnych zdaniem: dzieci z zespołem tak mają! I po co szukać przyczyny, jak można leczyć w ślepo lub poprostu nic nie działać w tym kierunku.
Ale w końcu jak Mała miała 3 lata trafiliśmy do lekarki z prawdziwym powołaniem, sercem i podejsciem do pacjenta. I od tamtej pory, głównie do niej chodzimy jak Córka jest już w gorszym stanie. Jest to jedniczesnie pulmolog i alergolog. Choć ciężko tam o szybki termin, to zrobiła nam wpis w kartotece, że mają nas przyjmować na cito, w tym samym dniu lub następnym. Mamy postawionych kilka diagnoz..
Także polecam Ci znaleźć jakiegos lekarza może z polecenia, który jest specjalistą. Wiem niestety, że na NFZ ciężko i wielu ludzi chodzi prywatnie. Jestem też w grupie na fb dotyczącej astmy dziecięcej, warto tam dołączyć, możesz poczytać i porównać swoje problemy. To przybliży Ci na pewno wiele wskazówek i wtedy będziesz pewniejsza "swojej diagnozy" i obserwacji Synka.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Niesamowite ilości. A badasz aktualnie poziom tej witaminy?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Miałam taki podwójny z holenderskiej firmy, zapomniałam jak się nazywał. Ale był mega, prowadziło się go lekko, bul sterowny, miał koła amortyzowane. Kupiliśmy używany, ale ogólnie nowe patrząc na ceny innych to miał dobrą i przystępną cenę. Byłam mega zadowolona, posłużył nam trochę. Z przodu starszy siedział, a z tyłu robiło sie pozycje leżącą i mała była.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

U mnie jest równiutkie 1.5 roku i uważam, że to jest całkiem fajna różnica. Choć i czasem myślę, że taki max to 3 lata jest dobry.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Te skoki tsh w ciąży są niemożliwe. Niby można się cieszyć, że spadło a tu hop i niesamowity wystrzał w górę. Dobrze, że wyniki cukru są ok.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Super! Powiem Ci, że waga też mnie pociesza, ciut mniej niż u mnie i Justyny, ale tzn ze aż tak bardzo nie odbiegamy.. Dziś tak sobie analizowałam w głowie, że skoro mój Synus ma większą główkę (to po Tacie i starszym Braciszku) i długie nóżki, to statystyka musiała jakoś wymierzyć też wagę, dodać statystyczny ciężar kości itp i jakoś zdecydowanie mniej o tym myślę, że to z powodu cukrzycy. Tej myśli się trzymam.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Z tego co nieraz widziałam na necie, to jest dokładnie tak jak piszesz pomiędzy 28,a 32 tyg robi się trzecie badanie. I tak też jest u mnie nawet napisane w ksiazeczce ciąży i tak też zaleca ginekolog.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Może niezrozumiale napisałam. Teraz jak się mierzyłam w 29 tyg, to miałam tyle cm, co w 39 tyg kończąc pierwszą ciążę. Także bierze mnie zleksza przerażenie, co to będzie jeszcze przez kolejne tygodnie. Dziś ogólnie szczypie mnie i ciągnie skóra, głównie w okolicy pępka, także naciąga się

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Czyli najważniejsze wiesz że WSZYSTKO JEST DOBRZE to jest najlepsza wiadomość, jaką można usłyszeć i nie trzeba się skupiać na reszcie.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

No właśnie, bo z tymi rozmiarowkami to też jest zabawa. Czasem coś co wydawało się nam na początku praktyczne, samo od siebie jest mniej używane na poczet innego. Przy każdym dziecku, co innego może być przydatniejsze lub mniej. Ja nieznosze tych "dziur" pomiędzy rozmiarami przejściowymi. Np 86 na styk lub za małe, a 92 zdecydowanie za duże. Nie wiem, jakiś pech czy co, ale z Synem tak miewam do tej pory.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Brawo za decyzję. Oby była trafna i żeby Mama była zadowolona

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Sama się jakoś dziś zastanawialam, że trochę tego jest. Ale ja celowo ładowałam 3/4 bębna, żeby lepiej mieszało przy praniu. Mam 7kg.
A druga sprawa, ja mam 80 procent ciuchów po siostrzeńcu Męża.. A Jego Mama pracowała w hm, także czasami jest nad wyrost tych ubranek.

Dzięki za odpowiedź rozejrze się czy znajdę w mieście kogoś godnego polecenia
Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Ja dołożyłam 8 zł i wzięłam katarek z dwoma końcówkami ale ten też jest spoko . Odradzam podkłady z belly, one wogole nie mają kleju . Wkładasz idziesz i Ci leci na prawo i lewo do tego według mnie mają straszna siateczkę i bardzo mi podrażniły pochwę . Co do witaminy D3 jak bez recepty to zmień na Vigantol a jak masz jak załatwić to polecam juvit D3

Mam podobne doświadczenia z bellą, wyjątkowo mnie drażniły. Mąż mi dokupił w rosku jak skończyły mi się te z canpola. Dla mnie również niebo a ziemia. A któraś was miała te z akuku?
Cytat:
Ja uzywam sudocrem, jak u nas byl niezawodny.Widomo,ze jak wszedzie to jest jednak chemia,ale bardziej mi to podchodzi niz inne sposoby. Czasem uzywalam poprostu maki ziemniaczanej,ale jednak bardzeij sklonna jestem ku masci. Uzywam tylko wtedy,gdy cos sie dzieje,nigdy zapobiegawczo. Wiem,po niektorych kolezankach,ze zawsze przy zmianie pieluszki to stosuja...

Wiesz,te rzeczy,ktore faktycznie nadaja sie na 60 stopni,mozna puscic,ale kolorowe to jednak nie bardzo szkoda. Jesli zamierzasz prasowac,choc ten pierwszy raz,to pralabym max na 40 stopni. Ja mam taka dziwna pralke,kuoujac ja nie zwrocilam uwagi,ze ma najnizsza temperature 20 stopni,a potem 40.Wiec prawie wiekszosc piore w 40 stopniach. Teraz puszczalam rzeczy dl Maluszka w dluzszym programie i oczywiscie w dzieciecym proszku i plynie do plukania. Wszytsko prasuje ten pierwszy raz,bo jednak pare lat przelezalo to w kartonach. Na szczescie mam suszarke i mam nadzieje,ze dla Maluszka to wystarczy
Ja używam linoderm z pantenolem albo linomag zielony. Ale nie przy każdej zmianie. Kremy z cynkiem jakoś mnie na co dzień nie przekonują ale też warto mieć na stanie.. Na odparzenia najbardziej u nas działała kapiel, wietrzenie i częstsze zmiany pieluch.
Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
ja też nic nie mam, a dziś się loguję dla odmiany na komputerze.

Przeżyłam własnie zawód - zamówiłam piękną kieckę na świeta i niestety muszę oddać, bo się nie dopinam. tęsknię za talią... ;(
Mam to samo. Chcę z powrotem moja talię!
Juz zaczynam mieć dość chodzenia w kółko w tym samym....
Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Wiesz to wszystko zależy jaki będziesz miała połóg . Pierwszy poród i ciekło ze mnie jak ze świni . Poszły mi 4 paczki canpola za nim przeszłam na duże podpaski . Drugi poród to nawet 1,5 opakowania nie zużyłam . Co do zmiany pampersa. Odklejalam ,wycieralam chusteczka przy kupię jak był tylko mocz to nic i zakładałam świeży . Moje nie miały problemu z odpazaniem.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Przez parkowanie nie podchodzę do egzaminu na prawo jazdy

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Co do wagi to ja mam gdzieś 7kg na plusie od początku więc nie ma tragedii . W drugiej to już było chyba z 20

Też planuje tak max 3 opakowania

Ja jestem początkującym kierowcą z prawem jazdy od 16 lat w tym roku jeżdżę zdecydowanie więcej, ale parkowanie to nadal mission impossible. Jestem z siebie dumna bo przez 2 dni mąż byl w delegacji i zostawił mi auto i zastał je w całości po powrocie. Tylko moj tata musiał parkowac na podwórku bo ja odmówiłam wjeżdżania w ta waska bramę 🤣
Cytat:
Zerknijcie, ale wszystkie nicki sprawdzałam dwukrotnie, ale może jest jakiś błąd w nazwie. Załącznik 7736160

3 osoby już dołączyły, dlatego nie ma już na tej liście.
Ja nie ogarniam nawet gdzie szukać tego zaproszenia
Cytat:

Dużo zdrowia dla synka

aga_fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 06:28   #4626
Justysia2203
Wtajemniczenie

Dzień dobry my już od godziny nie śpimy, Mia uznała że matce wystarczy 6h snu i zrobiłam sobie imprezkę 🤦🏻☠♀️

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_fe Pokaż wiadomość
Hej. Melduję się po wizycie - 1230 g, wszystko w porządku termin nadal ok 04.03Dzięki za odpowiedź rozejrze się czy znajdę w mieście kogoś godnego polecenia Mam podobne doświadczenia z bellą, wyjątkowo mnie drażniły. Mąż mi dokupił w rosku jak skończyły mi się te z canpola. Dla mnie również niebo a ziemia. A któraś was miała te z akuku? Ja używam linoderm z pantenolem albo linomag zielony. Ale nie przy każdej zmianie. Kremy z cynkiem jakoś mnie na co dzień nie przekonują ale też warto mieć na stanie.. Na odparzenia najbardziej u nas działała kapiel, wietrzenie i częstsze zmiany pieluch. Mam to samo. Chcę z powrotem moja talię!
Juz zaczynam mieć dość chodzenia w kółko w tym samym.... Też planuje tak max 3 opakowania

Ja jestem początkującym kierowcą z prawem jazdy od 16 lat w tym roku jeżdżę zdecydowanie więcej, ale parkowanie to nadal mission impossible. Jestem z siebie dumna bo przez 2 dni mąż byl w delegacji i zostawił mi auto i zastał je w całości po powrocie. Tylko moj tata musiał parkowac na podwórku bo ja odmówiłam wjeżdżania w ta waska bramę 🤣Ja nie ogarniam nawet gdzie szukać tego zaproszenia Dużo zdrowia dla synka

Gratuluję udanej wizyty

Stary 2020-12-17, 06:39   #4627
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roma1987 Pokaż wiadomość
Bazille piateczka, ja tez już 13 kg...czyli mowisz ze do 20 kg dobijemy...aaaaa

Misia8 dzięki za polecenie oleju do blatów, ja miałam jakiś kijowy, strasznie mi wyświecil blat jak lakierem pomalowany wyglada

Justysia weeeeez idź z tym -0,3 kg Mia wszystko bierze dla siebie, Borys za to mi oddaje, on przybrał w normie, jest teraz w połowie siatki, za to ja przekroczyłam normy

Prasuje ciuszki, oglądam do tego już 5 odcinek serialu norweskiego Facet na święta, bardzo mi się podoba
Też jestem w trakcie całkiem spoko serial akurat taki lekki na święta

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 06:43   #4628
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:

Współczuje ale trzy mam kciuki aby było ok i do świąt jakoś się ułożyło wszystko

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Justysia2203 Pokaż wiadomość
Dzień dobry my już od godziny nie śpimy, Mia uznała że matce wystarczy 6h snu i zrobiłam sobie imprezkę 🤦🏻♀️

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Gratuluję udanej wizyty

Ja też już nie śpię więc piona

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Co do zaproszenia to ja też nie mam żadnego nic mi się nie wyświetla nigdzie

kocham ...
Stary 2020-12-17, 06:44   #4629
stookrotka1991
Zadomowienie

Ja przytyłam 8 kg - przed chwilą weszłam na wagę z ciekawości ☺ nie jest źle zobaczymy jak później

kocham ...
Stary 2020-12-17, 07:07   #4630
pani_smith
Zakorzenienie

U mnie tez jest 8 na plusie. Nie wygladam na jakąś dużą, ale przez tą kieckę wczorajszą mam straszny kryzys samopoczucia. Raczej nie ulegam takim emocjom i wiem, że to hormony, ale od razu zrobilo mi sie tak jakoś nieatrakcyjnie i przykro.

Oliwy do ognia dolały moje przyjaciółki. Temat na dłuższe wywody, ale doskwiera mi brak kontaktu. Covid nie ułatwia sprawy (jedna akurat wyladowala na izolacji, wiec nawet spacer nie wchodzi w grę), ale przecież telefony wciąż istnieją, a odpowiedź na esa to moment.

@Justysia2203 - 5:30 to oststnio ulubiona pora pobudki młodego. Nie wiem co to dziecko tam wyprawia, ale jak dotąd kopał w 1 miejscu, to dziś najwidoczniej kopie i wali piesciami, żeby się wydostać obojętnie którędy, bo ciosy czuję dosłownie wszędzie 😂 raz górą, raz dołem, z prawej, lewej i posrodku

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 07:42   #4631
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misi8a Pokaż wiadomość
U mnie póki co +4kg, ale ja mam termin na początek kwietnia

Mam jeszcze do was pytanie apropo toreb do wózka, u mnie nie było w zestawie. Polecacie mieć mała/duża? Jakiejś konkretnej firmy są spoko? Dużo trzeba mieć ze sobą bambetli na spacerze z maluchem?
Ja używałam do lekarzy tej z zestawu i na krótkie wypady. Na spacery zwykle miałam na dole chusteczki, pampersa,wodę, kocyk, a na portfel, telefon, klucze miałam mała torebka przez ramię, żeby nie zajmowała rak. Do rodzicow, czy na trochę dłuższe wypady dalej jeżdżę z torba sportowa 4F zastanawiam się nad jakąś fajniejsza już przy dwójce. Wózkowa zostawie ta sama, ale chciałabym cos większego. Podoba mi się mommy bag, ale ten napis jest za bardzo rzucający się w oczy, jak macie jakieś na oku coś w tym stylu to piszcie

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:

Zdrówka dla synka, w dobie pandemii to właśnie mnie przeraża najbardziej brak możliwości odwiedzin, gdy ma się dziecko w szpitalu. Mam nadzieję, że na dniach już będziecie kurować się w domku.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Udało mi się dołączyć do klubu, ale przez logowanie na kompie. Musiałam wejść w kluby prywatne i tam odnalazłam nasz marcowy 2021 i mogłam dołączyć , ale na aplikacji dalej nie widze tego

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 07:55   #4632
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Ja przytyłam 8 kg - przed chwilą weszłam na wagę z ciekawości ☺ nie jest źle zobaczymy jak później

Oooo Stokrotka Ty jesteś na lutówkach? Bo mi tam kiedyś migneło że któraś z dziewczyn miała podobny "problem" jak ja że jej dzidziuś mocno przybrał? Czy coś mieszam?

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
U mnie tez jest 8 na plusie. Nie wygladam na jakąś dużą, ale przez tą kieckę wczorajszą mam straszny kryzys samopoczucia. Raczej nie ulegam takim emocjom i wiem, że to hormony, ale od razu zrobilo mi sie tak jakoś nieatrakcyjnie i przykro.

Oliwy do ognia dolały moje przyjaciółki. Temat na dłuższe wywody, ale doskwiera mi brak kontaktu. Covid nie ułatwia sprawy (jedna akurat wyladowala na izolacji, wiec nawet spacer nie wchodzi w grę), ale przecież telefony wciąż istnieją, a odpowiedź na esa to moment.

@Justysia2203 - 5:30 to oststnio ulubiona pora pobudki młodego. Nie wiem co to dziecko tam wyprawia, ale jak dotąd kopał w 1 miejscu, to dziś najwidoczniej kopie i wali piesciami, żeby się wydostać obojętnie którędy, bo ciosy czuję dosłownie wszędzie raz górą, raz dołem, z prawej, lewej i posrodku
Kilogramy po ciąży podobno bardzo szybko uciekają pomyśl że to jeszcze tylko 3 miesiace, później chwila połogu i wszystko powoli zacznie wracać do normy
Wiesz co covidu ja wiem po sobie że średnio miałam wtedy ochotę na kontakty z innymi, tzn zależy jak ona przechodzi chorobę ale ja przez kilka dni byłam mega osłabiona i serio nie miałam ochoty na rozmowy... Po za tym masz jeszcze nas
Czyżby Młody ustalał już sobie rytm dnia

Stary 2020-12-17, 08:09   #4633
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justysia2203 Pokaż wiadomość
Oooo Stokrotka Ty jesteś na lutówkach? Bo mi tam kiedyś migneło że któraś z dziewczyn miała podobny "problem" jak ja że jej dzidziuś mocno przybrał? Czy coś mieszam?

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Kilogramy po ciąży podobno bardzo szybko uciekają pomyśl że to jeszcze tylko 3 miesiace, później chwila połogu i wszystko powoli zacznie wracać do normy
Wiesz co covidu ja wiem po sobie że średnio miałam wtedy ochotę na kontakty z innymi, tzn zależy jak ona przechodzi chorobę ale ja przez kilka dni byłam mega osłabiona i serio nie miałam ochoty na rozmowy... Po za tym masz jeszcze nas
Czyżby Młody ustalał już sobie rytm dnia

Tak jestem bardzo lutówkach też ale nie kojarzę akurat tam aby ktorejś dzidziuś bardzo dużo przybrał na masie wszystkie chyba w miarę w normie póki co ja teraz byłam na połówkowych i lekarka mówiła że teraz już takie bardziej cechy indywidualne można zaobserwować wiadomo kwestia przybrania na masie też wiąże się z innymi problemami np. cukrzycą czasami - kwestia właśnie jak tam u Ciebie, miejmy nadzieję że będzie ok może teraz więcej przybrała a później trochę przystopuje?

kocham ...
Stary 2020-12-17, 08:25   #4634
Bazille
Raczkowanie

Cytat:

Dużo zdrówka i sil dla Was, oby Synek szybko z tego wyszedł.

Bazille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 08:25   #4635
Fufka
Zakorzenienie

Kiwi, dużo zdrówka dla synka i życzę wam, żeby chłopaki jak najszybciej wrócili do domu.

Pani Smith, nie łam się, każdy może mieć gorszy dzień zamów sobie inną sukienkę jeszcze zdąży dojść przed świętami. Ja zamówiłam sobie z epoki i w 2 dni była u mnie. Jest ładna, ale fakt wyglądam potężnie, mimo że u mnie też ok. 8-9kg na + od początku. U mnie też nie pomaga, wszystkim mówi, że jestem gruba 🤪 tak pół żartem pół serio, no ale cóż. A ja ciągle głodna jestem

Ja mam problem z zaśnięciem, ale teraz spokojnie śpię do 8.

Przypadkowo wpadłam na pomysł co kupić TŻ na prezent, więc jeszcze muszę się wybrać do galerii. Ale to chyba nie dzisiaj. Chciałabym też kupić sobie nowe buty i kurczak nie wiem czy brać te co pasują, czy rozmiar większy, bo niby teraz stopy będą się rozpłaszczać. Będę mieć kacze płetwy zamiast stóp

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 08:32   #4636
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Tak jestem bardzo lutówkach też ale nie kojarzę akurat tam aby ktorejś dzidziuś bardzo dużo przybrał na masie wszystkie chyba w miarę w normie póki co ja teraz byłam na połówkowych i lekarka mówiła że teraz już takie bardziej cechy indywidualne można zaobserwować wiadomo kwestia przybrania na masie też wiąże się z innymi problemami np. cukrzycą czasami - kwestia właśnie jak tam u Ciebie, miejmy nadzieję że będzie ok może teraz więcej przybrała a później trochę przystopuje?

Jutro rano mam wizytę to zobaczymy czy zwolniła czy dalej tak koksi... Lipa trochę bo wyników dalej nie mam i w sumie nic nie wiem.
Chociaż już się trochę przymierzam do diety cukrzycowej i na wszelki wypadek jem produkty raczej z niskim IG i oczywiście jak mózg zakodował że nie mogę pewnych rzeczy jeść to już ma zachcianki i włącza mi się ślinotok na widok płatków kukurydzianych TŻ

Stary 2020-12-17, 08:32   #4637
Bazille
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Kiwi, dużo zdrówka dla synka i życzę wam, żeby chłopaki jak najszybciej wrócili do domu.

Pani Smith, nie łam się, każdy może mieć gorszy dzień zamów sobie inną sukienkę jeszcze zdąży dojść przed świętami. Ja zamówiłam sobie z epoki i w 2 dni była u mnie. Jest ładna, ale fakt wyglądam potężnie, mimo że u mnie też ok. 8-9kg na + od początku. U mnie też nie pomaga, wszystkim mówi, że jestem gruba 🤪 tak pół żartem pół serio, no ale cóż. A ja ciągle głodna jestem

Ja mam problem z zaśnięciem, ale teraz spokojnie śpię do 8.

Przypadkowo wpadłam na pomysł co kupić TŻ na prezent, więc jeszcze muszę się wybrać do galerii. Ale to chyba nie dzisiaj. Chciałabym też kupić sobie nowe buty i kurczak nie wiem czy brać te co pasują, czy rozmiar większy, bo niby teraz stopy będą się rozpłaszczać. Będę mieć kacze płetwy zamiast stóp

Chyba wstrzymałabym się z kupowaniem butów, szkoda, żeby po porodzie były nie przydatne. Ja wczoraj miałam pisać, że kurcze stopa mi "na puchła ciążowo" i buty robią się ciasne. Mam jeszcze inne kozaki szersze, więc muszę się na nie przerzucić. Mi po ciążach stopa wracała do normy.

Stary 2020-12-17, 08:40   #4638
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Chyba wstrzymałabym się z kupowaniem butów, szkoda, żeby po porodzie były nie przydatne. Ja wczoraj miałam pisać, że kurcze stopa mi "na puchła ciążowo" i buty robią się ciasne. Mam jeszcze inne kozaki szersze, więc muszę się na nie przerzucić. Mi po ciążach stopa wracała do normy.

Mi rozmiar się nie zmienił jedynie stopa puchła, co przy mojej już szerokiej stopie z wysokim podbiciem jest problematyczne. Teraz kupiłam jesienią botki wiązane z lasockiego i mogę regulowac dzięki temu szerokość i pewnie w nich przechodzę do konca

Stary 2020-12-17, 08:49   #4639
aga_fe
Raczkowanie

Cytat:

@Justysia2203 - 5:30 to oststnio ulubiona pora pobudki młodego. Nie wiem co to dziecko tam wyprawia, ale jak dotąd kopał w 1 miejscu, to dziś najwidoczniej kopie i wali piesciami, żeby się wydostać obojętnie którędy, bo ciosy czuję dosłownie wszędzie raz górą, raz dołem, z prawej, lewej i posrodku
Wiem co przeżywasz. W poprzedniej ciazy szukałam sukienki na wesele w mniej więcej podobnym etapie. Albo jak w worku albo się człowiek nie mieści pocieszę Cie ze na Wielkanoc bedzie lepiej

aga_fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 08:56   #4640
Bazille
Raczkowanie

Dziewczyny, to teraz cofnijcie się parę tygodni do tyłu, jak wyczekiwalysmy tych naszych brzuszków
Jeszcze chwilka i dostaniemy w nasze ramiona rekompensatę na całe życie. A brzuszki w swoim czasie się ogarnie.

Wysłałam do Każdej z Was pw(Która nie jest jeszcze w klubie) , gdyby Ktoraś nie dostała, to dajcie znać.

Edytowane przez Bazille
Czas edycji: 2020-12-17 o 09:37
Stary 2020-12-17, 09:01   #4641
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Mi rozmiar się nie zmienił jedynie stopa puchła, co przy mojej już szerokiej stopie z wysokim podbiciem jest problematyczne. Teraz kupiłam jesienią botki wiązane z lasockiego i mogę regulowac dzięki temu szerokość i pewnie w nich przechodzę do konca

Ja też takie kupiłam, moze nawet te same na razie jest i ok , liczę że do marca dam radę w nich chodzić

vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 09:07   #4642
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość

Przybijam piąteczkę co do szerokiej stopy i wysokiego podbicia :/ ja w sumie cały czas chodzę w sportowych butach to nawet nie wiem czy mi się stopy zmieniają, na szczęście póki co nie puchną...

Stary 2020-12-17, 10:07   #4643
Persefonia
Rozeznanie

Mam do przedszkola 4 km w dwie strony. Przed domem po zaprowadzeniu córki skapnelam się że nie oddala mi kluczy . I od nowa 4km . Tak zmarzłam z synem że szok dzienny limit osiągnięty . Usypiam młodego i idę z nim na drzemkę

Persefonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 10:09   #4644
Roma1987
Rozeznanie

Bazille jak uruchomię laptopa to zerknę na zaproszenie

My wczoraj do 1 w nocy działaliśmy, przenosiliśmy meble,ja głownie nadzorowałam jutro malowanie u małego, w domu jest chaos kompletny, Borys na razie rano budzi się wtedy jak ja się obudzę i zacznę gadać do TZ, wtedy jest takie małe puk puk a potem chyba się przeciąga bo cały brzuch chodzi, potem znowu idzie spać chyba, rano widzę ze leniuchuje, wieczorem za to jest gruby trening, crossfit czy coś, muszę przyznać ze to lubię bo wiem ze jest

Co do sylwetki to ja dopóki nie zobaczę się w lustrze to jest ok, potem jest chwila konsternacji „kto to jest?!”

Do tego stopnia nie czuje się boginią ciazowa ze ciuchów mało kupiłam ciążowych a kocham ciuchy, za to ostatnio kupiłam sobie pare rzeczy „na po” łącznie ze sportowymi jak już będę mogła się ruszać

Kiwi kciuki żeby synek szybko wyszedł ze szpitala, fajnie ze tata chociaż może z nim być

Spodziewam się w tym tygodniu inwazji kurierów i paczek w paczkomacie, oby wszystko przyszło przed świetami
Roma1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 10:31   #4645
Erwina1234
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, ostatnio rzadko się odzywałam, bo chciałam po domykać wszystko w pracy i od wczoraj oficjalnie jestem na L4 mam nadzieję, że wszystko się ustabilizuje, bo mamy strasznie zwariowany grudzień.

Byłam ostatnio na USG (normalnym, nie prenatalnym) i wielkość mojego synka poszybowała w górę... Ważył w 29 tygodniu aż 1950 g. Trochę się zestresowałam, ale doszłam do wniosku, że nie do końca wierzę jednak tej lekarce i dlatego umówiłam się dodatkowo na III prenatalne na 29.12. Zacznę się stresować, jeśli to badanie potwierdzi, że jest z niego taka kluska...

Mamy ostatnio ogromnego pecha... Najpierw rozwaliłam piłkę do ćwiczeń dla kobiet w ciąży, kilka dni później nawilżacz powietrza odmówił posłuszeństwa, telefon TŻ przestał działać na głośnomówiącym, odkurzacz czasami się nie włącza (akurat przed Świętami ), a wczoraj jeszcze samochód sypnął błędami... Nie wierzę w pecha, ale to już chyba jakieś fatum. Większość rzeczy jest na gwarancji, więc obecnie szaleję z pakowaniem i odsyłaniem sprzętów. Samochód siedzi już u mechanika, bo usterka dotyczy ABS, więc jazda w zimie bez niego będzie bardzo stresująca...

A z pozytywnych spraw: zamówiłam komodę dla małego (raczej dla kluseczki ) i dodatkowo regał na książki Mam już też wstępnie wybrany fotel dla mnie do karmienia, ale jest strasznie drogi i liczę na promocję zaraz po Świętach zabieram się ostro za uzupełnienie wyprawki, bo mnóstwo rzeczy mi jeszcze brakuje

A jeśli chodzi o moją wagę, to obecnie jestem na +8 kg
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 10:47   #4646
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ostatnio rzadko się odzywałam, bo chciałam po domykać wszystko w pracy i od wczoraj oficjalnie jestem na L4 mam nadzieję, że wszystko się ustabilizuje, bo mamy strasznie zwariowany grudzień.

Byłam ostatnio na USG (normalnym, nie prenatalnym) i wielkość mojego synka poszybowała w górę... Ważył w 29 tygodniu aż 1950 g. Trochę się zestresowałam, ale doszłam do wniosku, że nie do końca wierzę jednak tej lekarce i dlatego umówiłam się dodatkowo na III prenatalne na 29.12. Zacznę się stresować, jeśli to badanie potwierdzi, że jest z niego taka kluska...

Mamy ostatnio ogromnego pecha... Najpierw rozwaliłam piłkę do ćwiczeń dla kobiet w ciąży, kilka dni później nawilżacz powietrza odmówił posłuszeństwa, telefon TŻ przestał działać na głośnomówiącym, odkurzacz czasami się nie włącza (akurat przed Świętami ), a wczoraj jeszcze samochód sypnął błędami... Nie wierzę w pecha, ale to już chyba jakieś fatum. Większość rzeczy jest na gwarancji, więc obecnie szaleję z pakowaniem i odsyłaniem sprzętów. Samochód siedzi już u mechanika, bo usterka dotyczy ABS, więc jazda w zimie bez niego będzie bardzo stresująca...

A z pozytywnych spraw: zamówiłam komodę dla małego (raczej dla kluseczki ) i dodatkowo regał na książki Mam już też wstępnie wybrany fotel dla mnie do karmienia, ale jest strasznie drogi i liczę na promocję zaraz po Świętach zabieram się ostro za uzupełnienie wyprawki, bo mnóstwo rzeczy mi jeszcze brakuje

A jeśli chodzi o moją wagę, to obecnie jestem na +8 kg
Erwina to ja witam w klubie koksików, moja w sobotę 28tydz ważyła 1540g, jutro mam wizytę kontrolną i trochę drżę, nie ukrywam że lekko się pocieszam że Twój bombek też poszybował jakoś mi raźniej 🤦🏻☠♀️ miejmy nadzieję że nasze "maluszki" wystopują trochę z tym przybieraniem i się jakoś ogarną
O matko to macie przygód co nie miara... Oby udało Wam się to szybko ogarnąć

Stary 2020-12-17, 11:01   #4647
PaniAuto
Rozeznanie

Jej dziewczyny wieki się nie odzywałam. Czułam się na prawdę dobrze więc płynęłam w ogarniania wszystkiego a przede wszystkim dużo gotowałam żeby opróżnić zamrażarkę przed świętami całymi dniami coś ale się dorobiłam teraz bólu pleców i mocno zwalniam. Wczoraj miałam dzień wizyt i mały mocno zwolnił i waży ok 1100g i już tak nie wyprzedza jak wcześniej.
Zajechalam też do przychodni w której jestem zapisana do lekarza rodzinnego zapytać co z położna i okazało się że trafiłam na szkolenia dla ciężarnych w ramach NFZ. Co tydzień są spotkania podobne jak w szkole rodzenia. Wczoraj akurat była wyprawka do szpitala, co trzeba, jak wygląda przyjęcie, ile się leży itd. za tydzień będzie o porodzie. Cieszę się że na to trafiłam. No i okazało się że możliwe że przed porodem będę musiała szukać nowej położnej bo obecna nie dojezdza do okolicznych miejscowości ale jak będzie w stanie to mnie weźmie.

PaniAuto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-17, 11:12   #4648
Bazille
Raczkowanie

Persefonia, toś wykonała tygodniowy limit, współczuję domyślam się chwili irytacji pod domem.

Erwina trochę się uzbierało tego mój Brat miał podobnie i to właśnie zwykle okolicach grudnia, jak w portfelu robią się prześwity.
Wow, waga... I tak jak pisze Justysia, im więcej nas z taką wagą, to jakoś na duszy troszkę lżej. Może nie brzmi to za dobrze, ale wtedy wydaje się to bardziej normalne i spotykane, ja teraz w pon miałam 29+0 i Mały miał 1500. Zawsze trzeba też pomyśleć o tym, że to tylko sprzęt i umiejętności lekarza, które mogą być omylne

Uffff, skończyłam prasowanie. Zostały mi tylko do wyprania prześcieradełka, ręczniki, parę pieluch, kocykii boki do łóżeczka. To już chyba ogarnę w styczniu.
W załączniku moja kolekcja, zaraz ląduje w komodzie.

I tak mam przy okazji małe podpowiedzi. Nie polecam ubranek, które mają zapięcia na pleckach, dzidzia na tym leży i jest to poprostu uwierające. Nie wiem kto wogole wpada na wyprodukowanie czegoś takiego. Ja mam właśnie w spadku taki sweterek, ale już go odłożyłam. Widziałam też nieraz w Lidlu, że mają piękne np śpioszki, ale były właśnie zapinane na plecach lub wzdłuż pupy.
8 lat temu prześcieradełka na przewijaki były nowością.. A ja, że miałam sporo pieluch w spadku, to wymyśliłam sobie coś takiego... Doszyłam ręcznie tylko gumkę po obu stronach i idealnie pasowało. ala prześcieradełko na przewijak.jpgubranka 56-62.jpg

Edytowane przez Bazille
Czas edycji: 2020-12-17 o 11:14
Stary 2020-12-17, 11:22   #4649
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Persefonia, toś wykonała tygodniowy limit, współczuję domyślam się chwili irytacji pod domem.

Erwina trochę się uzbierało tego mój Brat miał podobnie i to właśnie zwykle okolicach grudnia, jak w portfelu robią się prześwity.
Wow, waga... I tak jak pisze Justysia, im więcej nas z taką wagą, to jakoś na duszy troszkę lżej. Może nie brzmi to za dobrze, ale wtedy wydaje się to bardziej normalne i spotykane, ja teraz w pon miałam 29+0 i Mały miał 1500. Zawsze trzeba też pomyśleć o tym, że to tylko sprzęt i umiejętności lekarza, które mogą być omylne

Uffff, skończyłam prasowanie. Zostały mi tylko do wyprania prześcieradełka, ręczniki, parę pieluch, kocykii boki do łóżeczka. To już chyba ogarnę w styczniu.
W załączniku moja kolekcja, zaraz ląduje w komodzie.

I tak mam przy okazji małe podpowiedzi. Nie polecam ubranek, które mają zapięcia na pleckach, dzidzia na tym leży i jest to poprostu uwierające. Nie wiem kto wogole wpada na wyprodukowanie czegoś takiego. Ja mam właśnie w spadku taki sweterek, ale już go odłożyłam. Widziałam też nieraz w Lidlu, że mają piękne np śpioszki, ale były właśnie zapinane na plecach lub wzdłuż pupy.
8 lat temu prześcieradełka na przewijaki były nowością.. A ja, że miałam sporo pieluch w spadku, to wymyśliłam sobie coś takiego... Doszyłam ręcznie tylko gumkę po obu stronach i idealnie pasowało. Załącznik 7736186Załącznik 7736187

Fajny patent na prześcieradło do przewijaka. Ja zamiast prześcieradła, czy to na przewijak, czy gondole używałam dużych pieluch flanelowych. Do gondoli niby miałam na wymiar kupione 2 szt, ale i tak materac się zwijał.

Co do wagi u mnie już +10kg plus start z wyższa niż w. pierwszej ciazy. Zabiore się za siebie po porodzie mąż oczywiście jak i w pierwszej ciąży przybiera ze mną , ale nie aż tyle. Za to po porodzie dużo szybciej schudł niż ja , wręcz ważył mniej niż przed" ciaza "

Stary 2020-12-17, 11:26   #4650
Erwina1234
Zadomowienie

Bazille i Justysia - cieszę się, że moja kluseczka Was troszkę uspokoiła dam znać co i jak po kolejnych badaniach Justysia koniecznie daj znać jak po jutrzejszej wizycie

Mam nadzieję, że wyczerpałam już pecha, bo w sumie kończą mi się sprzęty, które mogłyby mi się zepsuć przynajmniej te na gwarancji
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości