|
|
#4621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Hej dziewczyny, dawno się nie odzywałam, podczytuję Was ale nie ma szans żebym odniosła się do Waszych wypowiedzi. Starszak nam się pochorował, w poniedziałek trafił do szpitala. Mój mąż z nim jest, a przez ten cały covid nie mogę ich odwiedzić ani nic....
dziś już jest lepiej, ale stres w dalszym ciągu jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, dużo zdrowia dla Starszaka. Mam nadzieję że sytuacja się szybko unormuje i chłopaki wrócą do domu
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- @Bazille - znalazłam )
|
|
#4624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dużo zdrówka dla synka, oby szybko wrócił do domku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4625 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Hej. Melduję się po wizycie - 1230 g, wszystko w porządku
termin nadal ok 04.03Cytat:
rozejrze się czy znajdę w mieście kogoś godnego polecenia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Juz zaczynam mieć dość chodzenia w kółko w tym samym.... Cytat:
Ja jestem początkującym kierowcą z prawem jazdy od 16 lat w tym roku jeżdżę zdecydowanie więcej, ale parkowanie to nadal mission impossible. Jestem z siebie dumna bo przez 2 dni mąż byl w delegacji i zostawił mi auto i zastał je w całości po powrocie. Tylko moj tata musiał parkowac na podwórku bo ja odmówiłam wjeżdżania w ta waska bramę 🤣Cytat:
![]() Cytat:
|||||||
|
|
|
#4626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
my już od godziny nie śpimy, Mia uznała że matce wystarczy 6h snu i zrobiłam sobie imprezkę 🤦🏻☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
akurat taki lekki na święta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Co do zaproszenia to ja też nie mam żadnego nic mi się nie wyświetla nigdzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
Ja przytyłam 8 kg - przed chwilą weszłam na wagę z ciekawości ☺ nie jest źle zobaczymy jak później
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez jest 8 na plusie. Nie wygladam na jakąś dużą, ale przez tą kieckę wczorajszą mam straszny kryzys samopoczucia. Raczej nie ulegam takim emocjom i wiem, że to hormony, ale od razu zrobilo mi sie tak jakoś nieatrakcyjnie i przykro.
Oliwy do ognia dolały moje przyjaciółki. Temat na dłuższe wywody, ale doskwiera mi brak kontaktu. Covid nie ułatwia sprawy (jedna akurat wyladowala na izolacji, wiec nawet spacer nie wchodzi w grę), ale przecież telefony wciąż istnieją, a odpowiedź na esa to moment. @Justysia2203 - 5:30 to oststnio ulubiona pora pobudki młodego. Nie wiem co to dziecko tam wyprawia, ale jak dotąd kopał w 1 miejscu, to dziś najwidoczniej kopie i wali piesciami, żeby się wydostać obojętnie którędy, bo ciosy czuję dosłownie wszędzie 😂 raz górą, raz dołem, z prawej, lewej i posrodku
|
|
#4631 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanawiam się nad jakąś fajniejsza już przy dwójce. Wózkowa zostawie ta sama, ale chciałabym cos większego. Podoba mi się mommy bag, ale ten napis jest za bardzo rzucający się w oczy, jak macie jakieś na oku coś w tym stylu to piszcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Udało mi się dołączyć do klubu, ale przez logowanie na kompie. Musiałam wejść w kluby prywatne i tam odnalazłam nasz marcowy 2021 i mogłam dołączyć , ale na aplikacji dalej nie widze tego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
pomyśl że to jeszcze tylko 3 miesiace, później chwila połogu i wszystko powoli zacznie wracać do normy Wiesz co covidu ja wiem po sobie że średnio miałam wtedy ochotę na kontakty z innymi, tzn zależy jak ona przechodzi chorobę ale ja przez kilka dni byłam mega osłabiona i serio nie miałam ochoty na rozmowy... Po za tym masz jeszcze nas ![]() ![]() ![]() Czyżby Młody ustalał już sobie rytm dnia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie kojarzę akurat tam aby ktorejś dzidziuś bardzo dużo przybrał na masie wszystkie chyba w miarę w normie póki co ja teraz byłam na połówkowych i lekarka mówiła że teraz już takie bardziej cechy indywidualne można zaobserwować wiadomo kwestia przybrania na masie też wiąże się z innymi problemami np. cukrzycą czasami - kwestia właśnie jak tam u Ciebie, miejmy nadzieję że będzie ok może teraz więcej przybrała a później trochę przystopuje? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Kiwi, dużo zdrówka dla synka i życzę wam, żeby chłopaki jak najszybciej wrócili do domu.
Pani Smith, nie łam się, każdy może mieć gorszy dzień zamów sobie inną sukienkę jeszcze zdąży dojść przed świętami. Ja zamówiłam sobie z epoki i w 2 dni była u mnie. Jest ładna, ale fakt wyglądam potężnie, mimo że u mnie też ok. 8-9kg na + od początku. U mnie też nie pomaga, wszystkim mówi, że jestem gruba 🤪 tak pół żartem pół serio, no ale cóż. A ja ciągle głodna jestem ![]() Ja mam problem z zaśnięciem, ale teraz spokojnie śpię do 8. Przypadkowo wpadłam na pomysł co kupić TŻ na prezent, więc jeszcze muszę się wybrać do galerii. Ale to chyba nie dzisiaj. Chciałabym też kupić sobie nowe buty i kurczak nie wiem czy brać te co pasują, czy rozmiar większy, bo niby teraz stopy będą się rozpłaszczać. Będę mieć kacze płetwy zamiast stóp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż już się trochę przymierzam do diety cukrzycowej i na wszelki wypadek jem produkty raczej z niskim IG i oczywiście jak mózg zakodował że nie mogę pewnych rzeczy jeść to już ma zachcianki i włącza mi się ślinotok na widok płatków kukurydzianych TŻ ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pocieszę Cie ze na Wielkanoc bedzie lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4640 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, to teraz cofnijcie się parę tygodni do tyłu, jak wyczekiwalysmy tych naszych brzuszków
![]() Jeszcze chwilka i dostaniemy w nasze ramiona rekompensatę na całe życie. A brzuszki w swoim czasie się ogarnie. Wysłałam do Każdej z Was pw(Która nie jest jeszcze w klubie) , gdyby Ktoraś nie dostała, to dajcie znać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2020-12-17 o 09:37 |
|
|
|
#4641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4643 |
|
Rozeznanie
|
Mam do przedszkola 4 km w dwie strony. Przed domem po zaprowadzeniu córki skapnelam się że nie oddala mi kluczy . I od nowa 4km . Tak zmarzłam z synem że szok
dzienny limit osiągnięty . Usypiam młodego i idę z nim na drzemkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4644 |
|
Rozeznanie
|
Bazille jak uruchomię laptopa to zerknę na zaproszenie
My wczoraj do 1 w nocy działaliśmy, przenosiliśmy meble,ja głownie nadzorowałam jutro malowanie u małego, w domu jest chaos kompletny, Borys na razie rano budzi się wtedy jak ja się obudzę i zacznę gadać do TZ, wtedy jest takie małe puk puk a potem chyba się przeciąga bo cały brzuch chodzi, potem znowu idzie spać chyba, rano widzę ze leniuchuje, wieczorem za to jest gruby trening, crossfit czy coś, muszę przyznać ze to lubię bo wiem ze jest Co do sylwetki to ja dopóki nie zobaczę się w lustrze to jest ok, potem jest chwila konsternacji „kto to jest?!” Do tego stopnia nie czuje się boginią ciazowa ze ciuchów mało kupiłam ciążowych a kocham ciuchy, za to ostatnio kupiłam sobie pare rzeczy „na po” łącznie ze sportowymi jak już będę mogła się ruszać Kiwi kciuki żeby synek szybko wyszedł ze szpitala, fajnie ze tata chociaż może z nim być Spodziewam się w tym tygodniu inwazji kurierów i paczek w paczkomacie, oby wszystko przyszło przed świetami |
|
|
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, ostatnio rzadko się odzywałam, bo chciałam po domykać wszystko w pracy i od wczoraj oficjalnie jestem na L4
Byłam ostatnio na USG (normalnym, nie prenatalnym) i wielkość mojego synka poszybowała w górę... Ważył w 29 tygodniu aż 1950 g. Trochę się zestresowałam, ale doszłam do wniosku, że nie do końca wierzę jednak tej lekarce i dlatego umówiłam się dodatkowo na III prenatalne na 29.12. Zacznę się stresować, jeśli to badanie potwierdzi, że jest z niego taka kluska... Mamy ostatnio ogromnego pecha... Najpierw rozwaliłam piłkę do ćwiczeń dla kobiet w ciąży, kilka dni później nawilżacz powietrza odmówił posłuszeństwa, telefon TŻ przestał działać na głośnomówiącym, odkurzacz czasami się nie włącza (akurat przed Świętami ), a wczoraj jeszcze samochód sypnął błędami... Nie wierzę w pecha, ale to już chyba jakieś fatum. Większość rzeczy jest na gwarancji, więc obecnie szaleję z pakowaniem i odsyłaniem sprzętów. Samochód siedzi już u mechanika, bo usterka dotyczy ABS, więc jazda w zimie bez niego będzie bardzo stresująca... A z pozytywnych spraw: zamówiłam komodę dla małego (raczej dla kluseczki ) i dodatkowo regał na książki Mam już też wstępnie wybrany fotel dla mnie do karmienia, ale jest strasznie drogi i liczę na promocję zaraz po Świętach zabieram się ostro za uzupełnienie wyprawki, bo mnóstwo rzeczy mi jeszcze brakuje ![]() A jeśli chodzi o moją wagę, to obecnie jestem na +8 kg
|
|
|
|
#4646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miejmy nadzieję że nasze "maluszki" wystopują trochę z tym przybieraniem i się jakoś ogarną O matko to macie przygód co nie miara... Oby udało Wam się to szybko ogarnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4647 |
|
Rozeznanie
|
Jej dziewczyny wieki się nie odzywałam. Czułam się na prawdę dobrze więc płynęłam w ogarniania wszystkiego a przede wszystkim dużo gotowałam żeby opróżnić zamrażarkę przed świętami
całymi dniami coś ale się dorobiłam teraz bólu pleców i mocno zwalniam. Wczoraj miałam dzień wizyt i mały mocno zwolnił i waży ok 1100g i już tak nie wyprzedza jak wcześniej. Zajechalam też do przychodni w której jestem zapisana do lekarza rodzinnego zapytać co z położna i okazało się że trafiłam na szkolenia dla ciężarnych w ramach NFZ. Co tydzień są spotkania podobne jak w szkole rodzenia. Wczoraj akurat była wyprawka do szpitala, co trzeba, jak wygląda przyjęcie, ile się leży itd. za tydzień będzie o porodzie. Cieszę się że na to trafiłam. No i okazało się że możliwe że przed porodem będę musiała szukać nowej położnej bo obecna nie dojezdza do okolicznych miejscowości ale jak będzie w stanie to mnie weźmie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4648 |
|
Raczkowanie
|
Persefonia, toś wykonała tygodniowy limit, współczuję domyślam się chwili irytacji pod domem.
Erwina trochę się uzbierało tego mój Brat miał podobnie i to właśnie zwykle okolicach grudnia, jak w portfelu robią się prześwity.Wow, waga... I tak jak pisze Justysia, im więcej nas z taką wagą, to jakoś na duszy troszkę lżej. Może nie brzmi to za dobrze, ale wtedy wydaje się to bardziej normalne i spotykane, ja teraz w pon miałam 29+0 i Mały miał 1500. Zawsze trzeba też pomyśleć o tym, że to tylko sprzęt i umiejętności lekarza, które mogą być omylne ![]() Uffff, skończyłam prasowanie. Zostały mi tylko do wyprania prześcieradełka, ręczniki, parę pieluch, kocykii boki do łóżeczka. To już chyba ogarnę w styczniu. W załączniku moja kolekcja, zaraz ląduje w komodzie. I tak mam przy okazji małe podpowiedzi. Nie polecam ubranek, które mają zapięcia na pleckach, dzidzia na tym leży i jest to poprostu uwierające. Nie wiem kto wogole wpada na wyprodukowanie czegoś takiego. Ja mam właśnie w spadku taki sweterek, ale już go odłożyłam. Widziałam też nieraz w Lidlu, że mają piękne np śpioszki, ale były właśnie zapinane na plecach lub wzdłuż pupy. 8 lat temu prześcieradełka na przewijaki były nowością.. A ja, że miałam sporo pieluch w spadku, to wymyśliłam sobie coś takiego... Doszyłam ręcznie tylko gumkę po obu stronach i idealnie pasowało. ala przeĹcieradeĹko na przewijak.jpgubranka 56-62.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2020-12-17 o 11:14 |
|
|
|
#4649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wagi u mnie już +10kg plus start z wyższa niż w. pierwszej ciazy. Zabiore się za siebie po porodzie mąż oczywiście jak i w pierwszej ciąży przybiera ze mną , ale nie aż tyle. Za to po porodzie dużo szybciej schudł niż ja , wręcz ważył mniej niż przed" ciaza " Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
Bazille i Justysia - cieszę się, że moja kluseczka Was troszkę uspokoiła
dam znać co i jak po kolejnych badaniach Justysia koniecznie daj znać jak po jutrzejszej wizycie Mam nadzieję, że wyczerpałam już pecha, bo w sumie kończą mi się sprzęty, które mogłyby mi się zepsuć przynajmniej te na gwarancji
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

dziś już jest lepiej, ale stres w dalszym ciągu jest. 

)
dużo zdrówka dla synka, oby szybko wrócił do domku 

rozejrze się czy znajdę w mieście kogoś godnego polecenia 
w tym roku jeżdżę zdecydowanie więcej, ale parkowanie to nadal mission impossible. Jestem z siebie dumna bo przez 2 dni mąż byl w delegacji i zostawił mi auto i zastał je w całości po powrocie. Tylko moj tata musiał parkowac na podwórku bo ja odmówiłam wjeżdżania w ta waska bramę 🤣

Mia wszystko bierze dla siebie, Borys za to mi oddaje, on przybrał w normie, jest teraz w połowie siatki, za to ja przekroczyłam normy

♀️

), a wczoraj jeszcze samochód sypnął błędami... Nie wierzę w pecha, ale to już chyba jakieś fatum. Większość rzeczy jest na gwarancji, więc obecnie szaleję z pakowaniem i odsyłaniem sprzętów. Samochód siedzi już u mechanika, bo usterka dotyczy ABS, więc jazda w zimie bez niego będzie bardzo stresująca...
mój Brat miał podobnie i to właśnie zwykle okolicach grudnia, jak w portfelu robią się prześwity.