|
|
#4711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Cytat:
Ojjj biedna to chyba też hormony działają że pojawiała się nieproszone H? O tych rurkach Windi mówiły mamy lamy i też polecały na kryzysowe sytuację jak już nic nie działa. Więc jak jeszcze nasza doświadczona mamuśka poleca to ja to kupuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mówię mojej rodzicielce że okna będę mylą a ta z krzykiem że w żadnym wypadku! No i okazało się że ona tak pomyła okna w domu i mnie ledwo uratowali bo pępowina mnie dusiła ![]() Z tego co czytałam to przesąd, ale bratowa mi znów mówiła że nawet nie kwestia pępowiny tylko w 8-9 miesiącu w ogóle nie zaleca się kobietom w ciąży unoszenia rąk wysoko do góry bo może to spowodować odklejenie się łożyska.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2020-12-18 o 13:29 |
|
|
|
|
#4714 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w poprzedniej ciazy tak mialam i lekarze mowia ze teraz dzieci mają sporo dodatkowych witamin, mamy się zdrowo odżywiają i ogólnie dbają o siebie i dzieciom się nie spieszy. Ale to tylko teoria ![]() Cytat:
ma mieć wszystko gotowe odpowiednio wcześniej. Ogolnie widzę że faceci którzy na co dzień są mega rozgarnięci i potrafią zadbać o wszystko tak przy dziecięcych wyprawkach czują się przytłoczeni i nie wiedzą co do czegoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Mój też się obawia się, że nie zdążymy po wczorajszej wizycie po świętach kupujemy wszystko, ja dziś zakupiłam proszki i w styczniu będę pytać i prasować ![]() Nie mam takich doświadczeń jak Wy, bo to nasze pierwsze dziecko, ale moja mama powtarza że kiedy urodziła moją siostrę, ja miałam 2 latka i po powrocie mamy ze szpitala nie poznałam jej. Ale to było 26 lat temu, teraz jest Skype, wideokonferencje, telefony, zdjęcia wierzę że Wasze dzieciaczki dzięki temu będą tylko tęsknić i przywitają Was z radością ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4716 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie za dużo się nie zmieniło po ostatniej
by byłam we wtorek, jedynie to ze mały waży 1500 gram i wszystko ok ![]() Mamy do kupienia łóżeczko a co najdziwniejsze materac już kupiliśmy i wczoraj przyszedł został nam też przewijak planujemy taki na łóżeczko kupić, powoli kończymy pokoik jak już będzie ready to wstawię fotkę na fb trochę pierdół jeszcze zostało typu właśnie podkłady do przewijania i podkłady po porodzie to kupię jedne, myślę aby jeszcze z takich aptecznych kupić nakładki na sedes do szpitala zawsze to chyba wygodniejsze jest? Może któraś ma doświadczenie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale szczerze nie wiem, czy nawet jak będę mieć te nakładki to o nich pomyślę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet jak mnie po porodzie ,,czyściło,, to na Małysza i czułam się jak krowa która stoi i z niej leci ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4720 |
|
Rozeznanie
|
Hahahaha wyobraziłam sobie ta krowę :p
Persefonia 4 tygodnie krótsze kości udowe to ja już bym panikowała pewnie, Ty się stresowalas? Czy lekarz mówił ze wszystko ok ?synek jest z niższych dzieci? Wiadomo ze może się to jeszcze wszystko zmienić jak podrośnie ![]() Okna i firanki nie przesad dziewczyny, chodzi o podnoszenie rak do góry przez dłuższy czas, niebezpiecznie dla łożyska, może się odkleić i takie tam, a tego nie chcemy! I tak za oknem smog, za tydzień będzie to samo, ja nie myje Justysia wizyta była, lekarz nie zauważył żadnych nieprawidłowości, na pewno wszystko jest ok
|
|
|
|
#4721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4722 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Chociaż przy Bretońskiej pogodzie nie wiem czy jest sens przed wiosną ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak toaletach publicznych nigdy nie siadam. W żadnej sytuacji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2020-12-18 o 21:03 |
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie nie wspominam dobrze pierwszych wizyt w toalecie . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4725 |
|
Rozeznanie
|
A no widzisz, dobrze ze mowisz, bo mnie cc dotyczy
Ogólnie to się boje zaparć po cc i ogólnie pojscia do kibelka na numer 2 po cesarce :p |
|
|
|
#4726 |
|
pani.dietetyk
|
Na Małysza w ogóle nie powinno się sikać, jest to niezdrowe, sprzyja problemom z mięśniami dna miednicy i obniżaniu narządów rodnych - to info od mojej fizjoterapeutki; a jak śledzę fizjoterapeutki uroginekologiczne to baaardzo często w swoich SM ten temat poruszają.
Jak już w temacie, to pozycja przy "dwójce" też jest BARDZO ważna i powinnyśmy mieć nogi lekko wyżej - fajnie, że coraz bardziej popularne stają się podnóżki specjalne do wc:P Pomaga to w prawidłowym wypróżnieniu. Polecam spróbować tak czy owak, a już szczególnie jak cierpicie na problemy jelitowe - prawidłowa pozycja podczas defekacji to moj pierwszy punkt na konsulatach z ludzmi z problemami jelitowymi i zdziwilybyscie sie, jak duzo daje. W Azji mają to najlepiej rozwiązane - na kucaka - najzdrowiej :PP Btw. z cykly "fun story" pierwsza noc jak zaczęlismy mieszkać z TZ-tem razem to zapomnialam o moim "podnożku" z toalety, ktorym byla sterta książek. Oj, dlugo musialam się tlumaczyc po co mi tam te wszystkie ksiazki są xDDD (wtedy to wiecie, temat dwojki to jeszcze byl wstyd, dziewczynki przeciez nie robią )
Dietetyk kliniczny Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2020-12-18 o 18:21 |
|
|
|
#4727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale nie było tak źle. Grunt się w miarę możliwości szybko spionizowac i przezwyciężyć strach w prostowaniu od początku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4728 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
ale mam wrażenie że udo ma krótkie a łydkę za to długa .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam, że Bretonia jest piękna i warto ją odwiedzić ![]() A tak przy okazji, planujecie już wyjazdy/wakacje z dziećmi? Cytat:
||
|
|
|
#4730 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po mocno pikantnym jedzonku to ja myślę że takie uśmiechanie się jest raczej niemożliwe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
ja mieszkam jeszcze przy samym oceanie więc te tereny są naprawdę bajeczne aż czasem żałuję że nie umiem tego oddać zdjęciami... I muszę przyznać że tu ludzie są naprawdę przyjaźnie nastawieni, zabrzmi to strasznie ale my się cieszymy że tu jednak jest przewaga rodowitych Francuzów, nie ma tu aż tak dużej mieszanki kulturowej. Aaaaa i w Bretanii cudne są te małe nadmorskie miasteczka, no bajka po prostu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
To zdjęcie jest zrobione jakieś 10-15km od naszego mieszkania
received_1038738306544262~2_resize_55.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
OO wow, ale bajkowo!
Cytat:
Namówiłam Starego, żebyśmy jutro pojechali zamówić fotel i komodę - potrzebuję miejsce do przechowywania. Po małej wojence uzmysłowiłam mu, że wszystkie etapy naszego remontu muszą sie zakończyć w styczniu. Nie ma opcji, żeby mi w lutym coś tu jeszcze montował, chyba że planuje wieszać moje zasłony
|
|
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jeszcze nie wie po co ale już zapowiedział, że po świętach przenosimy TŻ biurko do tymczasowego biura. Ja chcę i muszę mieć miejsce na dziecięce rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4737 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|||||
|
|
|
#4738 |
|
Rozeznanie
|
Bretania pieeeeeekna, zazdroszczę
Muszę zainwestować w podnózek z Ikea, przyda się przy bobo prędzej czy później, ale z tym uśmiechaniem podczas dwójki to nie słyszałam, ale wyobrażam sobie to Skończyłam oglądać drugi sezon faceta na święta, dawno nic na netfliksie tak mnie nie zachwyciło
|
|
|
|
#4739 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
No nie ukrywam że cieszę się z faktu mieszkania w Bretanii, będzie gdzie jeździć z małą na spacery a jak się uda przeprowadzić gdzieś do małego miasteczka to już w ogóle będę szalała z radości tylko pogoda tutaj pozostawia niestety wiele do życzenia no ale, nie można mieć wszystkiego, cieszę się tym co jest![]() Dziewczyny ile paczek pampków i chusteczek kupujecie? Ja się nastawiłam na dwa opakowania 1 i dwa opakowania 2, chusteczek myślałam żeby kupić 2-3 paczki z różnych firm żeby zobaczyć które będą najbardziej nam i Mii odpowiadały ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jednej strony przytłaczający częsty deszcz, ale jest tak zielono...W czwartek na szkole położna mówiła, że jeżeli planowana waga urodzeniowa jest ok. 3400 to najlepiej kupić 1 i żeby nie robić dużych zapasów, bo nie wiadomo czy dziecku przypasują. Ja chcę kupić paczkę muumi i Naty, lub Bamboo. Tam generalnie nie ma co uczulić, tylko te dwie pierwsze są dostępne przez neta, więc 2 dni trzeba poczekać. Chcę też kupić paczkę paczek Waters wipes i rossmanowych 99,9 (wodnych) ale generalnie nastawiam się na używanie ww. sporadyczne i spróbuję prania. Tak poza tym to płatki bawełniane, gaziki i domowej roboty ściereczki, które będzie można prać. Nastawiam się na pranie codziennie lub co drugi dzień, zobaczymy. W ogóle pranie mnie stresuje. Nie wiem co z czym (czy ryzykować jasne z ciemnym, ale proszek mam do białego). Ciemnych mam mało, więc czy mogę dorzucić do naszego prania, ale dla nas ja używam kapsułek i zmiekczacza. Czy 2 prania wystarczą, w sensie czy wystarczy że wszystko wypiorę 2 razy i mogę schować (do nieistniejącej komody), czy jeszcze prasować? A jak tak to kiedy, bo przecież termin na 18.03. Hahaha to brzmi jak szaleństwo, ale serio mnie to stresuje od dobrego miesiąca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

Ja mówię mojej rodzicielce że okna będę mylą a ta z krzykiem że w żadnym wypadku! No i okazało się że ona tak pomyła okna w domu i mnie ledwo uratowali bo pępowina mnie dusiła
w poprzedniej ciazy tak mialam i lekarze mowia ze teraz dzieci mają sporo dodatkowych witamin, mamy się zdrowo odżywiają i ogólnie dbają o siebie i dzieciom się nie spieszy. Ale to tylko teoria 

u mnie taki sam prezent gwiazdkowy, w sensie dostałam kurtkę, a że jest już zimno, to w niej chodzę.

trochę pierdół jeszcze zostało typu właśnie podkłady do przewijania i podkłady po porodzie to kupię jedne, myślę aby jeszcze z takich aptecznych kupić nakładki na sedes do szpitala zawsze to chyba wygodniejsze jest? Może któraś ma doświadczenie?
, ale szczerze nie wiem, czy nawet jak będę mieć te nakładki to o nich pomyślę.

♀️ Zrobili mi badanie moczu, przez 45min miałam KTG + co 3min mierzenie ciśnienia, później lekarz zrobił szybkie badanie USG sprawdził szyjkę i chyba przepływy. Powiedział że wszystko jest ok i na środę mamy kolejną wizytę w gabinecie...
z jednej strony przytłaczający częsty deszcz, ale jest tak zielono...