|
|
#4801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Cytat:
Poza tym chusta też nie zawsze jest super, bo np u nas była lekka asymetria i chusta nie była wskazana. Mnie to zawsze stresowało, że źle zamotam dziecko i wyrzadze więcej szkody niż pożytku. Ale z racji że chusta nie przeszła problem z głowy ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4802 |
|
Zadomowienie
|
My wczoraj z TŻ zrobiliśmy zakupy na święta na szczęście tak się udało że razem pojechaliśmy bo sama to chyba bym już nie dała rady jak zobaczyłam jaką wyszła ilość wszystkiego i to też ciężkie zakupy.
Dzisiaj może zrobię rybę po grecku i też już powoli odrabiam dom, w tym roku zaprosiłam najbliższe osoby na wigilię do nas, dlatego zacznę przygotowania już dzisiaj aby nie brać sobie wszystkiego na ostatnią chwilę, TŻ obiecał że też coś ugotuje więc jakoś to będzie ![]() Dzisiaj zamówiłam przewijak na łożeczko i resztę drobnych rzeczy zostało nam już tylko łóżeczko po świętach i będzie wszystko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4803 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A niby dlaczego w III trymestrze nie możesz wyglądać kwitnąco? KTG Ci robili? Co do smoczów to do butelki chyba też dobierasz specjalny jak karmisz piersią, najbardziej przypominający kształtem sutek... Ale proszę żeby na ten temat wypowiedziały się nasze doświadczone mamuśki i zastanawiam się czy w takim przypadku najlepiej wybrać smoczek i butelkę z jednej firmy czy można mieszać. Whimxx a Ty nie masz przypadkiem z przodu łożyska, że słabiej czujesz ruchy? No tatuś już jej wróży karierę szczypiornistki Mia już jest Milutek, Mijusiek i u babci niezmiennie Marysia ![]() Na szkołę rodzenia nie poszliśmy TŻ się masakrycznie czuje, pół nocy nie spał, kości go bolą niestety liczne kontuzje po karierze sportowca dają o sobie znać przy słabej pogodzie ![]() A co do czkawki to ja tak chyba dziwnie napisałam w sensie Mia ma ostatnio czkawki i mi tak śmiesznie brzuch podskakuje równomiernie a ja to inna bajka od początku ciąży tak dość głośno czkam ale do III trymestru to było sporadycznie jedno czkniecie na kilka dni, ostatnio się nasiliło do kilku razy dziennie![]() , pół biedy w domu ale jak tak mi się zdarzy czknać w sklepie masakra ![]() ![]() ![]() ![]() Wow aż tyle Ci poleciało?! Mi to tak leciutko kilka razy poleciało, delikatna ledwo zauważalna plamka na koszulce ale i tak się cieszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
i przeczytałam tylko dwa punkty definicji, dalej się boje. Jak Ty to ogarniasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
taki TŻ to skarb ![]() Ale Ci zazdroszczę, że masz już prawie wszystko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Twój Ci nie pomaga w takich sprawach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet ostatnio jojczy że za dużo robię ![]() Dziewczyny w Polsce też można wypożyczać laktatory? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, wiem że w szpitalu dziewczyny wypożyczają na czas pobytu np. jeśli rozkrecają laktacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Naprawdę było ciężko. Mój TŻ mówił, że w życiu go nie namowie na drugie ![]() ![]() Potem doszedł do wniosku, że trzeba za ciosem się przemeczyc i potem mieć spokój ![]() Do wszystkiego idzie przywyknąć. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4808 |
|
Rozeznanie
|
Doszłam , do wniosku że ja nie powinnam mieć dzieci
ile to nerwow człowieka kosztuje . Właśnie googluje o nierównych źrenicach u dzieci .... Mam dosyć , googluje bo zauważyłam że syn ma . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4809 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja ledwo dycham. Ale stęskniłam się za nim bardzo bardzo ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Persefonia na pewno trzeba być czujnym, ale najgorzej to czytać dr Googla, tam to tylko najgorsze diagnozy. Ja mam dzisiaj byle jaki dzień. Cały przeleciał i w sumie oprócz tego, że umyłam lampy to prawie nic innego, a potem się stresowałam, że ręce podnosiłam (ale tylko trochę) i sobie tym tylko zaszkodziłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4811 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytam bo mi się wyświetliła jakaś strona gdzie można wypożyczać w danych województwach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() oby drugi dzidziuś był spokojniutki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Jak czytam o obecnym stanie służby zdrowia w PL to myślę że szybciej sama postawisz diagnozę niż dostaniesz się do lekarza ale z drugiej strony tak jak mówisz dr google to nie jest dobry doradca i trzeba dzielić przez 3 to co się czyta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4812 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, warto zajrzeć do Smyka teraz
wczoraj przyszły mi te kombinezony, ale niestety ten rozmiar 62 jednak dużo za duży, Bazille miała rację byłam dziś stacjonarnie żeby zrobić zwrot, wybrałam inny kombinezon, granatowy z rękawiczkami , przeceniony że 100zl na 50zl i przy kasie się okazało że jest promocja na odzież wierzchnia, zapłaciłam 35zl ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas sprawdzało się tylko NIC ![]() Serio. Nic nie działało, co niby działało na większość dzieci ![]() Cytat:
Pierwsza była ruchliwa i skręcona, druga taka sama jest. Zero współpracy na USG nawet dziś to usłyszałam, że ruchliwa ![]() A no i w końcu wiem ile waży, prawie 1800 g a jutro kończę równo 30 tygodni. Pierwsza na tym etapie ważyła 1500 g Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() Mąż chciał odebrać wczoraj paczkę, to chyba z 15 osób czekało i zrezygnował. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Wysmarowalam dlugi post i diabli go wzięli. Nie mam sily go odtworzyć.
Mam lekkie końcoworocznr urwanie wiadomo czego. Bunio rośnie, dzidzia kopie, wszyscy zdrowi, słowem "w normie"
|
|
#4815 | ||
|
Raczkowanie
|
My dzis zrobiliśmy sobie wycieczkę do Ikea przy okazji wyprawy do stolicy. Powybieralismy troche mebli które chcemy kupić ale nie widzieliśmy wcześniej na żywo. Potem pewnie zamówimy do punktu odbioru ale to juz w przyszłym roku. Z zakupów to same praktyczne rzeczy jak np ok 50cm panda
![]() Wzięliśmy jeszcze ta poduszkę na przewijak bo kiedyś go kupiliśmy na olx ale wkładu nie mieliśmy. I na wystawce leżała pielucha w rozmiarze 1. Ja zapomniałam jakie to jest małe! Syn teraz ma 5 i to jest kosmos jak szybko dzieci rosną. Piszecie jeszcze o pieluchach ze wskaźnikiem sikania. Ja się dowiedziałam w szpitalu jak pielegniarka się pytała czy maly sikał a ja ze kupa była ale siku to nie mam pojęcia a wystarczy spojrzeć na ten pasekCytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4816 |
|
Rozeznanie
|
Już wiem na która mam jutro USG 30 tygodnia, musiałam zadzwonić :p
9.45, oby było wszystko dobrze W Łodzi można wypożyczyć laktatory, dziś na szkole rodzenia akurat o tym mówiliśmy, nawet takie szpitalne medeli na rozkręcenie laktacji ogólnie to dziś skończyliśmy zajęcia, oceniam 5/10, zle nie było, za 200 zł ok, ale jakbym zapłaciła normalna cenę 400 zł nie promocyjna to bym była zła Najbardziej mi się podobały zajęcia praktyczne z przewijania lalki z musztarda w pieluszce Persefonia nie czytaj! AnnLady 1800 g wooooow!
|
|
|
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ale mam od rana polewkę z TŻ TŻ wstał wcześniej żeby zrobić farsz na pierogi ja jeszcze zostałam w sypialni i pierwszy raz od choroby poczułam tak mocniej zapach (smażonej cebuli) więc idę się pochwalić, staje w drzwiach i mówię "Kochanie! Chyba zaczynam czuć zapach" i biednego tak przestraszyłam bo nieświadomie zrobiłam jakąś lekka pauzę przed słowem zapach i myślał że zaczynam rodzic ![]() ![]() jak uspokoił trochę skok ciśnienia mówi do mnie "znalazłem fajny konkurs na FB, nosidełko jest do wygrania" i za chwilę sam z siebie zaczął się śmiać że jeszcze rok temu to zdarzało mu się brać udział w jakimś rozdaniu ale to były głównie tatuaże, teraz a to nosidełko, a to pieluchy na rok za darmo ![]() ![]() jakie to życie jest przewrotne ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4818 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zaraz zaglądam na Smyka może uda się kupić on-line Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
![]() Ja zaraz zaglądam na Smyka może uda się kupić on-line Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
no nic w marcu zobaczymy, może nie będzie tak źle ![]() Oooo to też już kawałek ciałka ![]() Ja siedzę i się modlę żeby było dziś mniej niż 2kg ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
![]() To dobrze że u Was ok, uważajcie na siebie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ja bym zrozumiałam gdyby kosztowała taka chusta do 200zl, ale kurcze rzadko kiedy można znaleźć poniżej tej ceny szukałam na początku na olx bo podobno lepiej jak jest używana no ale jak tam zobaczyłam cenę 500zl za chustę to mnie lekko zmroziło...Smoczki są jeszcze jakieś ortodontyczne takie płaskie ale ja się już bała w to wczytywać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Dziewczyny mam pytanie a propos kombinezonów. Bo tak je oglądam i są dość grube i zastanawiam się czy w takich temperaturach jak są w Bretanii kombinezon nie będzie za ciepły tu temperatura na przełomie lutego i marca w dzień to 10-16*. No nie mam pojęcia co kupić małej na wyjście ze szpitala i pierwsze spacery tak żeby nie zmarzła no ale żeby też jej nie przegrzewać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4821 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, powiedzenia na wizytach! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4822 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pocytuje, odpisze na x postów i mnie wywali ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aczkolwiek to dobrze nie rokuje na przyszłość a dokładniej na marzec ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj na tym chustonoszeniu prowadząca powiedziała że porządne chusty zaczynają s7e od 150zl, ale taka za 70zl w lidlu na początek też ok. Nie wiem, nie czuje się jeszcze przekonana.
Powiem Wam, że co ja wczoraj przeżyłam to masakra... wymyśliłam sobie schab ze śliwką, szykowalam go wczoraj późnym wieczorem i zjadłam kilka śliwek suszonych, w sumie pierwszy raz w tej ciąży. I po godzinie boleści, dreszcze, zlana potem byłam a w brzuchu rewolucja. Dwa razy mnie biegunkowo pogoniło do WC, wzięłam 1 tabletkę węgla aktywowanego i zasnęłam. Mały rzucał mi się w brzuchu a dziś tylko lekko daje o sobie znać. I panikuje, czy mu nie zaszkodziłam i czy nie powinnam teraz toksoplazmozy powtórzyć, dwa razy miałam negatyw no ale teraz to nie wiem i pytanie, co z kompotem z suszu, co z tym schabem jak to upiekę, chyba nic w te święta nie zjem... teraz po śniadaniu, kanapka z masłem i miodem, też mi średnio gdyby bobas fikal jak zawsze czulabym się spokojniejsza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4824 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mysle tylko jak to zrobić jak chce szafe pax w garderobie a brakuje mi ok 5cm ![]() Możesz kupić coś lżejszego a dodatkowo przykryc kocem albo dwoma, ewentualnie ta pokrywka od wózka chyba lepiej na cebulkę bo taki typowo zimowy to za cieply będzie Cytat:
Kolezanka w innym szpitalu wiem ze płaciła za kurs ale za to miala np darmowa sale do porodu rodzinnego za którą my z kolei płaciliśmy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jojknę bo mnie mała tak kopnie a on już podskakuje, no ale z jednej strony go rozumiem bo też nie wie co się dzieje... Tzn wiesz są oczywiście tańsze, bo i za 150zl widziałam na stronach z chustami. Ta znajoma TŻ też mówiła żeby pierwszej nie kupować jakiejś drogiej bo właśnie tak jak dziewczyny pisały mogą być przeciwskazania, na olx widziałam używki za 70-100zl. No ale zdarzają się też takie za 500zl ale to już chyba jakiś Chanel w świecie chust ![]() Właśnie nie czuję się na tyle z francuskim żeby pytać obce kobiety ale mogę w sumie zapytać położna ze szkoły rodzenia i napiszę do 2-3 koleżanek z pracy żeby podpytać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
Ją wczoraj zrobiłam zamówienie w smyku
kupiłam parę ciuszkow akurat trafiły się dobre ceny ![]() Teraz piekę sernik i mam chwilę przerwy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliwki suszone też, ale może Ci zwyczajnie zaszkodziła. A może to tylko zbieg okoliczności ![]() Nic innego nie jadłaś co mogło zaszkodzić? Cytat:
![]() Nam dziewczyna od chust mówiła że są takie i po 2 tys albo i więcej ![]() ![]() Żebyś wiedziała minę mojego męża ![]() ![]() ![]() ![]() A potem on do mnie z tekstem "ja myślałem, że te chusty to taka wersja nosidełka dla ubogich a tu taki szok" ![]() No i generalnie na początku najlepiej kupić używaną. Bo ona jest już wyrobioną i łatwiej jest ją wiązać. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4829 |
|
Rozeznanie
|
My już po wizycie, wszystko ok, mały wazy około 1630g, jest na 60-65 centylu wiec jestem uspokojona, jest ułożony główka do dołu, mam wrażenie ze wczoraj się przekręcał bo aż cały brzuch mi chodził i od tamtej pory czuje jakies pukania właśnie tam przy głowie jego
Na badaniu miał poranna sesje jogi, stopka za głowa... Genetyk powiedział ze ma bardzo okazałe przyrodzenie, mysle ze z całego badania TZ zapamiętał właśnie to jedno zdanie
|
|
|
|
#4830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój też już główką do dołu miejmy nadzieję że już tak zostanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

teraz mamy 25m

i zastanawiam się czy w takim przypadku najlepiej wybrać smoczek i butelkę z jednej firmy czy można mieszać.
TŻ się masakrycznie czuje, pół nocy nie spał, kości go bolą niestety liczne kontuzje po karierze sportowca dają o sobie znać przy słabej pogodzie 
Twój Ci nie pomaga w takich sprawach?

️

️
♀️ kciuki za wasze wizyty , czytam was cały czas ale czasu brak by coś naskrobac 

nawet dziś to usłyszałam, że ruchliwa

chyba to tylko kwestia mody... Miałam nadzieję że tu będą tańsze bo niby chustonoszeniu wywodzi się z Francji, no ale niestety...
tu temperatura na przełomie lutego i marca w dzień to 10-16*. 

Wszyscy mówią, że priorytety się zmieniają500 zł? Wiem, że są drogie, ale jeszcze się nie interesowałam, tak samo skoczkami, od was wiem, że to nie takie hop siup. Jeżeli chodzi o ubieranie to możesz podpatrzeć do wózków, albo zapytać jakiś przypadkowych mam, chyba że znasz kogoś kto miał dziecko w tym czasie
i pytanie, co z kompotem z suszu, co z tym schabem jak to upiekę, chyba nic w te święta nie zjem... teraz po śniadaniu, kanapka z masłem i miodem, też mi średnio
gdyby bobas fikal jak zawsze czulabym się spokojniejsza
i mam chwilę przerwy