Mamuśki Marcóweczki 2021 :) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-12-22, 14:43   #4801
AnnLady
Zakorzenienie

Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Noszenie w chuście podobno najlepiej zacząć jak najszybciej (ok.3tyg.) bo dziecko się łatwiej dostosowuje, ale wiadomo dzieci są różne. Poza tym, to ratuje tyłek jak masz hajnida, co to ciągle na tobie wisi i ani do łazienki, ani ugotować.

Persefonia, dobrze że już jest lepiej. Ja nie wiem co z tymi facetami jest, że nawet mały katar, przeziębienie a oni umierają

Ja składniki na rybę kupiłam w weekend, dzisiaj chyba skroję kapustę na bigos. Odkąd jestem w ciąży to za mną chodzi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mojego tyłka nie uratowało, bo mała nie chciała być w chuście. Mam hajnida.
Poza tym chusta też nie zawsze jest super, bo np u nas była lekka asymetria i chusta nie była wskazana.
Mnie to zawsze stresowało, że źle zamotam dziecko i wyrzadze więcej szkody niż pożytku.
Ale z racji że chusta nie przeszła problem z głowy
Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość
Dwa razy większe praktycznie teraz mamy 25m więc na prawdę nie mogę się doczekać.
Tak, wlasnie ostatnio w spzitalu Pani dr powiedziala ze mam zrelaksowana macice, wczoraj polozna... ze nie jest napieta itd. fajne komplementy w tej ciazy. No cos, trzecy trymestr za pasem, juz mi nikt na pewno nie powie, ze wygladam kwitnąco. Dzisiaj sie smialam do TZta ze szkoda ze nie idzemy na zadna impreze przebierana bo moglabym bym Obelixem i to bez szcxzegolnego inwestowania w stroj xD
Na temat bejbi to w sumie tyle, ze serduszko bije ladnie.

Oj, Paaaani, proszę tu juz bez takich rodzajów smoczków, hahaha! Chociaż nie powiem, przyciągnęłyśmy się myślami trochę, bo wlasnie paradoksalnie nad tym rano myslalam - ze chcialaybym karmic i KP i butelka tez i jaki wtedy smoczek

No to rośnie mala fitnesiara Ale fajnie ze tak się wierci, chociaż ją dobrze czujesz
Btw. jak mi się podoba zdrobnienie Milutek

Aaa jeszcze dopiszę, nie pamietam czy przypadkiem tutaj ktoras nie pisała?? Albo gdzie indziej czytalam, ale ze przewijaki na lozko to dramat dla maminych pleców, wiec mysle ze dobrze wybraliscie )

Daj znać co tam dzisiaj mialas w szkole
Ale reszty nie ogarnęłam - ze jak, Mii włącza się czkawka, ale sąsiedzi slyszą Ciebie? Czy Ty też masz przez to czkawkę? Sorry serio nie ogarnęłam hahahah #ciazowykalafior

O Justyna widzę ze moja wiadomosc to jedno wielkie cytowanie Ciebie
Ja bym byla za, ale bym byla za fb, bo tak szczerze to ta informacja o klubie mi się nigdzie nie wyświetla na stronie na wizażu, a mamy już i to forum tutaj i fb i jeszcze ten klub - a ja ledwo czasem ogarniam żeby chociaż na jedno zajrzeć

Chustonoszenie - slyszałam o tym doslownie w saaaamych plusach jezeli chodzi o rozwoj dziecka i bliskosc, jezeli jest ofc wiązane poprawnie. Mysle ze to wazne zeby w doradce zainwestowac jak ktos się decyduje, bo widzialam np. ze podkurczone nóżki (czesto u wcześnaków) są na starcie przecwiwwskazaniem. I pewnie jest też kilka innych o ktorych nie ma się pojęcia, jak się nie jest specjalistą.

Jak facet ma 37* to już jest dramat, więc domyślam się Persefonia, że miałaś na głowie trójkę dzieci (dwójkę + męża) + siebie ofc. Dzielna kobieto! Dobrze, że pomalu wracacie do zdrowka.
Polecam enterol jezeli chodzi o biegunki

Tak mi dzisiaj siary pociekło, ze 1/4 koszulki mialam mokrej... W sumie sie calkiem ciesze, ale biust dalej nie ruszyl mi ani o pol cm - gdzie to się miesci - nie wiem
Zmieści zmieści, już się o to nie martw

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-22, 15:47   #4802
stookrotka1991
Zadomowienie

My wczoraj z TŻ zrobiliśmy zakupy na święta na szczęście tak się udało że razem pojechaliśmy bo sama to chyba bym już nie dała rady jak zobaczyłam jaką wyszła ilość wszystkiego i to też ciężkie zakupy.

Dzisiaj może zrobię rybę po grecku i też już powoli odrabiam dom, w tym roku zaprosiłam najbliższe osoby na wigilię do nas, dlatego zacznę przygotowania już dzisiaj aby nie brać sobie wszystkiego na ostatnią chwilę, TŻ obiecał że też coś ugotuje więc jakoś to będzie

Dzisiaj zamówiłam przewijak na łożeczko i resztę drobnych rzeczy zostało nam już tylko łóżeczko po świętach i będzie wszystko

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-22, 15:59   #4803
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość
Dwa razy większe praktycznie teraz mamy 25m więc na prawdę nie mogę się doczekać.
Tak, wlasnie ostatnio w spzitalu Pani dr powiedziala ze mam zrelaksowana macice, wczoraj polozna... ze nie jest napieta itd. fajne komplementy w tej ciazy. No cos, trzecy trymestr za pasem, juz mi nikt na pewno nie powie, ze wygladam kwitnąco. Dzisiaj sie smialam do TZta ze szkoda ze nie idzemy na zadna impreze przebierana bo moglabym bym Obelixem i to bez szcxzegolnego inwestowania w stroj xD
Na temat bejbi to w sumie tyle, ze serduszko bije ladnie.

Oj, Paaaani, proszę tu juz bez takich rodzajów smoczków, hahaha! Chociaż nie powiem, przyciągnęłyśmy się myślami trochę, bo wlasnie paradoksalnie nad tym rano myslalam - ze chcialaybym karmic i KP i butelka tez i jaki wtedy smoczek

No to rośnie mala fitnesiara Ale fajnie ze tak się wierci, chociaż ją dobrze czujesz
Btw. jak mi się podoba zdrobnienie Milutek

Aaa jeszcze dopiszę, nie pamietam czy przypadkiem tutaj ktoras nie pisała?? Albo gdzie indziej czytalam, ale ze przewijaki na lozko to dramat dla maminych pleców, wiec mysle ze dobrze wybraliscie )

Daj znać co tam dzisiaj mialas w szkole
Ale reszty nie ogarnęłam - ze jak, Mii włącza się czkawka, ale sąsiedzi slyszą Ciebie? Czy Ty też masz przez to czkawkę? Sorry serio nie ogarnęłam hahahah #ciazowykalafior

O Justyna widzę ze moja wiadomosc to jedno wielkie cytowanie Ciebie
Ja bym byla za, ale bym byla za fb, bo tak szczerze to ta informacja o klubie mi się nigdzie nie wyświetla na stronie na wizażu, a mamy już i to forum tutaj i fb i jeszcze ten klub - a ja ledwo czasem ogarniam żeby chociaż na jedno zajrzeć

Chustonoszenie - slyszałam o tym doslownie w saaaamych plusach jezeli chodzi o rozwoj dziecka i bliskosc, jezeli jest ofc wiązane poprawnie. Mysle ze to wazne zeby w doradce zainwestowac jak ktos się decyduje, bo widzialam np. ze podkurczone nóżki (czesto u wcześnaków) są na starcie przecwiwwskazaniem. I pewnie jest też kilka innych o ktorych nie ma się pojęcia, jak się nie jest specjalistą.

Jak facet ma 37* to już jest dramat, więc domyślam się Persefonia, że miałaś na głowie trójkę dzieci (dwójkę + męża) + siebie ofc. Dzielna kobieto! Dobrze, że pomalu wracacie do zdrowka.
Polecam enterol jezeli chodzi o biegunki

Tak mi dzisiaj siary pociekło, ze 1/4 koszulki mialam mokrej... W sumie sie calkiem ciesze, ale biust dalej nie ruszyl mi ani o pol cm - gdzie to się miesci - nie wiem
Uuu to już będzie gdzie upychać rzeczy Młodej
A niby dlaczego w III trymestrze nie możesz wyglądać kwitnąco?
KTG Ci robili?
Co do smoczów to do butelki chyba też dobierasz specjalny jak karmisz piersią, najbardziej przypominający kształtem sutek... Ale proszę żeby na ten temat wypowiedziały się nasze doświadczone mamuśki i zastanawiam się czy w takim przypadku najlepiej wybrać smoczek i butelkę z jednej firmy czy można mieszać.
Whimxx a Ty nie masz przypadkiem z przodu łożyska, że słabiej czujesz ruchy?
No tatuś już jej wróży karierę szczypiornistki Mia już jest Milutek, Mijusiek i u babci niezmiennie Marysia
Na szkołę rodzenia nie poszliśmy TŻ się masakrycznie czuje, pół nocy nie spał, kości go bolą niestety liczne kontuzje po karierze sportowca dają o sobie znać przy słabej pogodzie
A co do czkawki to ja tak chyba dziwnie napisałam w sensie Mia ma ostatnio czkawki i mi tak śmiesznie brzuch podskakuje równomiernie a ja to inna bajka od początku ciąży tak dość głośno czkam ale do III trymestru to było sporadycznie jedno czkniecie na kilka dni, ostatnio się nasiliło do kilku razy dziennie, pół biedy w domu ale jak tak mi się zdarzy czknać w sklepie masakra
Wow aż tyle Ci poleciało?! Mi to tak leciutko kilka razy poleciało, delikatna ledwo zauważalna plamka na koszulce ale i tak się cieszę

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Poza tym chusta też nie zawsze jest super, bo np u nas była lekka asymetria i chusta nie była wskazana.
Mnie to zawsze stresowało, że źle zamotam dziecko i wyrzadze więcej szkody niż pożytku.
Ale z racji że chusta nie przeszła problem z głowy Zmieści zmieści, już się o to nie martw

Musiałam googlować hajnida i przeczytałam tylko dwa punkty definicji, dalej się boje.
Jak Ty to ogarniasz?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
My wczoraj z TŻ zrobiliśmy zakupy na święta na szczęście tak się udało że razem pojechaliśmy bo sama to chyba bym już nie dała rady jak zobaczyłam jaką wyszła ilość wszystkiego i to też ciężkie zakupy.

Dzisiaj może zrobię rybę po grecku i też już powoli odrabiam dom, w tym roku zaprosiłam najbliższe osoby na wigilię do nas, dlatego zacznę przygotowania już dzisiaj aby nie brać sobie wszystkiego na ostatnią chwilę, TŻ obiecał że też coś ugotuje więc jakoś to będzie

Dzisiaj zamówiłam przewijak na łożeczko i resztę drobnych rzeczy zostało nam już tylko łóżeczko po świętach i będzie wszystko

Fajnie że TŻ Ci pomaga w przygotowaniach taki TŻ to skarb
Ale Ci zazdroszczę, że masz już prawie wszystko

Justysia2203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-22, 16:04   #4804
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justysia2203 Pokaż wiadomość
KTG Ci robili?
Co do smoczów to do butelki chyba też dobierasz specjalny jak karmisz piersią, najbardziej przypominający kształtem sutek... Ale proszę żeby na ten temat wypowiedziały się nasze doświadczone mamuśki i zastanawiam się czy w takim przypadku najlepiej wybrać smoczek i butelkę z jednej firmy czy można mieszać.
No tatuś już jej wróży karierę szczypiornistki Mia już jest Milutek, Mijusiek i u babci niezmiennie Marysia
Na szkołę rodzenia nie poszliśmy TŻ się masakrycznie czuje, pół nocy nie spał, kości go bolą niestety liczne kontuzje po karierze sportowca dają o sobie znać przy słabej pogodzie
A co do czkawki to ja tak chyba dziwnie napisałam w sensie Mia ma ostatnio czkawki i mi tak śmiesznie brzuch podskakuje równomiernie a ja to inna bajka od początku ciąży tak dość głośno czkam ale do III trymestru to było sporadycznie jedno czkniecie na kilka dni, ostatnio się nasiliło do kilku razy dziennie, pół biedy w domu ale jak tak mi się zdarzy czknać w sklepie masakra
Wow aż tyle Ci poleciało?! Mi to tak leciutko kilka razy poleciało, delikatna ledwo zauważalna plamka na koszulce ale i tak się cieszę

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Musiałam googlować hajnida i przeczytałam tylko dwa punkty definicji, dalej się boje.
Jak Ty to ogarniasz?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Czasem muszę też pomarudzić trochę mu wiadomo ale nie jest najgorzej Twój Ci nie pomaga w takich sprawach?

kocham ...
Stary 2020-12-22, 16:28   #4805
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Czasem muszę też pomarudzić trochę mu wiadomo ale nie jest najgorzej Twój Ci nie pomaga w takich sprawach?

Pomaga nawet ostatnio jojczy że za dużo robię

Dziewczyny w Polsce też można wypożyczać laktatory?

Stary 2020-12-22, 18:24   #4806
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:

No widzisz to chyba też masz spoko faceta
Nie wiem, wiem że w szpitalu dziewczyny wypożyczają na czas pobytu np. jeśli rozkrecają laktacje

kocham ...
Stary 2020-12-22, 18:26   #4807
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
KTG Ci robili?

Jak Ty to ogarniasz?

Chyba jakoś już przywykłam. Pierwszy rok to była masakra. Ciągły ryk, duuuzo noszenia, siedzenie obok jak śpi (teraz też siedzę i odpoczywam ). Naprawdę było ciężko. Mój TŻ mówił, że w życiu go nie namowie na drugie
Potem doszedł do wniosku, że trzeba za ciosem się przemeczyc i potem mieć spokój
Do wszystkiego idzie przywyknąć.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:

W szpitalu dają do korzystania jak się nie ma swojego. Ale czy gdzieś można pożyczyć do domu? To nie mam pojęcia

Stary 2020-12-22, 18:56   #4808
Persefonia
Rozeznanie

Doszłam , do wniosku że ja nie powinnam mieć dzieci ile to nerwow człowieka kosztuje . Właśnie googluje o nierównych źrenicach u dzieci .... Mam dosyć , googluje bo zauważyłam że syn ma .

Persefonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-22, 19:03   #4809
Kiwi_898
Raczkowanie

Cytat:

Dokładnie tak jak mówisz, to minie już bliżej niż dalej
A jak Młody się czuje? Ale pewnie była radocha wczoraj w domu

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

A dużo większe będziecie mieć teraz mieszkanie? Fajnie że udało Wam się teraz wynająć coś innego, później już będziesz miała luzik
My mamy wanienkę z przewijakiem na stelażu, mam wrażenie że jest to mega małe i szybko będzie trzeba wymieniać ogólnie mieliśmy kupować przewijak żeby móc położyć na łóżko bo lekko mnie przeraża przewijanie na takiej wysokości ale tłumaczę sobie że dziecko na początku mało się rusza a później dojdziemy do wprawy i będzie ok pewnie kręgosłup mi kiedyś za to podziękuję
Whimxx jakie komplementy to w sensie że brzuch Ci się nie napina? Jak w ogole wizyta u położnej? Coś powiedziała konkretnego na temat Malutkiej?
No problem na problemie... Ja to jeszcze ostatnio stałam się mistrzynią w ich wyszukiwaniu że smoczka zrobiłam sobie wewnętrzna dramę Wiedziałaś że nie możesz po prostu wziąć i kupić, że musisz dopasować do sposoby np karmienia jak piersią to inny, jak butelką to inny? A gdzie w tym wybór wzoru jak tyle ich jest

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Czekamy na zdjęcia pokoju
O której masz wizytę w środę? Będziemy się razem stresować ja mam jakoś o 17

Milutek chyba znów ma stresa przed wizytą u pana doktora bo włączył jej się tryb cardio i ostro trenuje mam wrażenie że zbija wagę bo tak szaleje
Z Młodym już ok, od wczoraj nadrabia zaległości w dokuczaniu mamie a ja ledwo dycham. Ale stęskniłam się za nim bardzo bardzo

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Hej , dzięki że o mnie pytacie. W niedzielę musiałam w szybszym tempie dojść do siebie bo zmiotło Tz . Wiecie już wolę mieć dzieci chore niż faceta masakra . Na szczęście odpuściły nam już wszystkim wymioty , ale kurde biegunka dalej się utrzymuje 🤷🏻♀️ kciuki za wasze wizyty , czytam was cały czas ale czasu brak by coś naskrobac

Dużo zdrowia i siły!

Kiwi_898 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-22, 19:13   #4810
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z racji że chusta nie przeszła problem z głowy Zmieści zmieści, już się o to nie martw

Wiadomo, że każde dziecko jest inne i nic nie sprawdza się w 100%

Persefonia na pewno trzeba być czujnym, ale najgorzej to czytać dr Googla, tam to tylko najgorsze diagnozy.

Ja mam dzisiaj byle jaki dzień. Cały przeleciał i w sumie oprócz tego, że umyłam lampy to prawie nic innego, a potem się stresowałam, że ręce podnosiłam (ale tylko trochę) i sobie tym tylko zaszkodziłam.

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-22, 19:39   #4811
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
No widzisz to chyba też masz spoko faceta
Nie wiem, wiem że w szpitalu dziewczyny wypożyczają na czas pobytu np. jeśli rozkrecają laktacje

Nie no na TŻ to ja nie narzekam
Pytam bo mi się wyświetliła jakaś strona gdzie można wypożyczać w danych województwach.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Chyba jakoś już przywykłam. Pierwszy rok to była masakra. Ciągły ryk, duuuzo noszenia, siedzenie obok jak śpi (teraz też siedzę i odpoczywam ). Naprawdę było ciężko. Mój TŻ mówił, że w życiu go nie namowie na drugie
Potem doszedł do wniosku, że trzeba za ciosem się przemeczyc i potem mieć spokój
Do wszystkiego idzie przywyknąć.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

W szpitalu dają do korzystania jak się nie ma swojego. Ale czy gdzieś można pożyczyć do domu? To nie mam pojęcia

Podziwiam Was oby drugi dzidziuś był spokojniutki

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:

Persefonia na pewno trzeba być czujnym, ale najgorzej to czytać dr Googla, tam to tylko najgorsze diagnozy.

Ja mam dzisiaj byle jaki dzień. Cały przeleciał i w sumie oprócz tego, że umyłam lampy to prawie nic innego, a potem się stresowałam, że ręce podnosiłam (ale tylko trochę) i sobie tym tylko zaszkodziłam.

Ja myślę że to musiałabyś przez dłuższy czas mieć ręce w górze no i niby to dotyczy głównie 8-9 miesiąca
Jak czytam o obecnym stanie służby zdrowia w PL to myślę że szybciej sama postawisz diagnozę niż dostaniesz się do lekarza ale z drugiej strony tak jak mówisz dr google to nie jest dobry doradca i trzeba dzielić przez 3 to co się czyta

Stary 2020-12-22, 21:08   #4812
vidia9
Zadomowienie

Dziewczyny, warto zajrzeć do Smyka teraz wczoraj przyszły mi te kombinezony, ale niestety ten rozmiar 62 jednak dużo za duży, Bazille miała rację byłam dziś stacjonarnie żeby zrobić zwrot, wybrałam inny kombinezon, granatowy z rękawiczkami , przeceniony że 100zl na 50zl i przy kasie się okazało że jest promocja na odzież wierzchnia, zapłaciłam 35zl

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, warto zajrzeć do Smyka teraz wczoraj przyszły mi te kombinezony, ale niestety ten rozmiar 62 jednak dużo za duży, Bazille miała rację byłam dziś stacjonarnie żeby zrobić zwrot, wybrałam inny kombinezon, granatowy z rękawiczkami , przeceniony że 100zl na 50zl i przy kasie się okazało że jest promocja na odzież wierzchnia, zapłaciłam 35zl

I w końcu wzięłam rozmiar 56, nie było 50, ale ten wydaje mi się już ok

vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-22, 21:14   #4813
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam się

U nas sprawdzało się tylko NIC
Serio.
Nic nie działało, co niby działało na większość dzieci
Cytat:
Nie no na TŻ to ja nie narzekam
Pytam bo mi się wyświetliła jakaś strona gdzie można wypożyczać w danych województwach.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Podziwiam Was oby drugi dzidziuś był spokojniutki

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Ja myślę że to musiałabyś przez dłuższy czas mieć ręce w górze no i niby to dotyczy głównie 8-9 miesiąca
Jak czytam o obecnym stanie służby zdrowia w PL to myślę że szybciej sama postawisz diagnozę niż dostaniesz się do lekarza ale z drugiej strony tak jak mówisz dr google to nie jest dobry doradca i trzeba dzielić przez 3 to co się czyta

Jeśli odzwierciedleniem charakteru jest to jakie dziecko jest w brzuchu to mam przesrane
Pierwsza była ruchliwa i skręcona, druga taka sama jest. Zero współpracy na USG nawet dziś to usłyszałam, że ruchliwa

A no i w końcu wiem ile waży, prawie 1800 g a jutro kończę równo 30 tygodni. Pierwsza na tym etapie ważyła 1500 g

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

U nas takie kolejki pod smykiem że szok
Mąż chciał odebrać wczoraj paczkę, to chyba z 15 osób czekało i zrezygnował.

Stary 2020-12-22, 22:42   #4814
pani_smith
Zakorzenienie

Wysmarowalam dlugi post i diabli go wzięli. Nie mam sily go odtworzyć.

Mam lekkie końcoworocznr urwanie wiadomo czego. Bunio rośnie, dzidzia kopie, wszyscy zdrowi, słowem "w normie"

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-22, 23:30   #4815
aga_fe
Raczkowanie

My dzis zrobiliśmy sobie wycieczkę do Ikea przy okazji wyprawy do stolicy. Powybieralismy troche mebli które chcemy kupić ale nie widzieliśmy wcześniej na żywo. Potem pewnie zamówimy do punktu odbioru ale to juz w przyszłym roku. Z zakupów to same praktyczne rzeczy jak np ok 50cm panda

Wzięliśmy jeszcze ta poduszkę na przewijak bo kiedyś go kupiliśmy na olx ale wkładu nie mieliśmy. I na wystawce leżała pielucha w rozmiarze 1. Ja zapomniałam jakie to jest małe! Syn teraz ma 5 i to jest kosmos jak szybko dzieci rosną.

Piszecie jeszcze o pieluchach ze wskaźnikiem sikania. Ja się dowiedziałam w szpitalu jak pielegniarka się pytała czy maly sikał a ja ze kupa była ale siku to nie mam pojęcia a wystarczy spojrzeć na ten pasek
Cytat:

Dokładnie tak jak mówisz, to minie już bliżej niż dalej
A jak Młody się czuje? Ale pewnie była radocha wczoraj w domu

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

A dużo większe będziecie mieć teraz mieszkanie? Fajnie że udało Wam się teraz wynająć coś innego, później już będziesz miała luzik
My mamy wanienkę z przewijakiem na stelażu, mam wrażenie że jest to mega małe i szybko będzie trzeba wymieniać ogólnie mieliśmy kupować przewijak żeby móc położyć na łóżko bo lekko mnie przeraża przewijanie na takiej wysokości ale tłumaczę sobie że dziecko na początku mało się rusza a później dojdziemy do wprawy i będzie ok pewnie kręgosłup mi kiedyś za to podziękuję
Whimxx jakie komplementy to w sensie że brzuch Ci się nie napina? Jak w ogole wizyta u położnej? Coś powiedziała konkretnego na temat Malutkiej?
No problem na problemie... Ja to jeszcze ostatnio stałam się mistrzynią w ich wyszukiwaniu że smoczka zrobiłam sobie wewnętrzna dramę Wiedziałaś że nie możesz po prostu wziąć i kupić, że musisz dopasować do sposoby np karmienia jak piersią to inny, jak butelką to inny? A gdzie w tym wybór wzoru jak tyle ich jest

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Czekamy na zdjęcia pokoju
O której masz wizytę w środę? Będziemy się razem stresować ja mam jakoś o 17

Milutek chyba znów ma stresa przed wizytą u pana doktora bo włączył jej się tryb cardio i ostro trenuje mam wrażenie że zbija wagę bo tak szaleje
Ja nawet nie wiedziałam że są różne w zależności od rodzaju karmienia... człowiek się cały czas uczy
Cytat:
A jak ogólne wrażenie?
Mnie ostatnio zastanowiło skąd te ceny chust chyba to tylko kwestia mody... Miałam nadzieję że tu będą tańsze bo niby chustonoszeniu wywodzi się z Francji, no ale niestety...
Ja akurat wczoraj trochę czytałam o chustach, w ogóle to TŻ znajoma prowadzi jakaś organizacje o chustonoszeniu więc liczę od niej na jakieś wskazówki ale jedno co mi powiedziała i mnie trochę zaskoczyło to że każde dziecko będzie lubiło noszenie w chuście o ile będzie dobrze zawiązane i ma to mnóstwo korzyści, podobno ratuje w trakcie kolek.

Teraz to i tak podobno staniały. Koleżanka siedzi juz dlugo w temacie i wcześniej te 'markowe' byly sporo droższe. Nie ukrywam ze tez nie wiem skąd te ceny. Inny splot itd ale to nadal tylko materiał

aga_fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 00:00   #4816
Roma1987
Rozeznanie

Już wiem na która mam jutro USG 30 tygodnia, musiałam zadzwonić :p

9.45, oby było wszystko dobrze

W Łodzi można wypożyczyć laktatory, dziś na szkole rodzenia akurat o tym mówiliśmy, nawet takie szpitalne medeli na rozkręcenie laktacji

ogólnie to dziś skończyliśmy zajęcia, oceniam 5/10, zle nie było, za 200 zł ok, ale jakbym zapłaciła normalna cenę 400 zł nie promocyjna to bym była zła

Najbardziej mi się podobały zajęcia praktyczne z przewijania lalki z musztarda w pieluszce

Persefonia nie czytaj!

AnnLady 1800 g wooooow!
Roma1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 06:58   #4817
Justysia2203
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ale mam od rana polewkę z TŻ TŻ wstał wcześniej żeby zrobić farsz na pierogi ja jeszcze zostałam w sypialni i pierwszy raz od choroby poczułam tak mocniej zapach (smażonej cebuli) więc idę się pochwalić, staje w drzwiach i mówię "Kochanie! Chyba zaczynam czuć zapach" i biednego tak przestraszyłam bo nieświadomie zrobiłam jakąś lekka pauzę przed słowem zapach i myślał że zaczynam rodzic jak uspokoił trochę skok ciśnienia mówi do mnie "znalazłem fajny konkurs na FB, nosidełko jest do wygrania" i za chwilę sam z siebie zaczął się śmiać że jeszcze rok temu to zdarzało mu się brać udział w jakimś rozdaniu ale to były głównie tatuaże, teraz a to nosidełko, a to pieluchy na rok za darmo jakie to życie jest przewrotne

Stary 2020-12-23, 07:15   #4818
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale Ci się super trafiło
Ja zaraz zaglądam na Smyka może uda się kupić on-line

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:

Ale Ci się super trafiło

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Cytat:
Zgadzam się

Serio.
Nic nie działało, co niby działało na większość dzieci Jeśli odzwierciedleniem charakteru jest to jakie dziecko jest w brzuchu to mam przesrane
Pierwsza była ruchliwa i skręcona, druga taka sama jest. Zero współpracy na USG nawet dziś to usłyszałam, że ruchliwa

A no i w końcu wiem ile waży, prawie 1800 g a jutro kończę równo 30 tygodni. Pierwsza na tym etapie ważyła 1500 g

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Nawet nie strasz, bo moja też dość ruchliwa się wydaje no nic w marcu zobaczymy, może nie będzie tak źle
Oooo to też już kawałek ciałka
Ja siedzę i się modlę żeby było dziś mniej niż 2kg

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość

Mam lekkie końcoworocznr urwanie wiadomo czego. Bunio rośnie, dzidzia kopie, wszyscy zdrowi, słowem "w normie"
Ja jak sporo napiszę to zawsze kopiuje bo czasem mi apka wariuje
To dobrze że u Was ok, uważajcie na siebie

Stary 2020-12-23, 07:18   #4819
Persefonia
Rozeznanie

Cytat:
Zgadzam się

Serio.
Nic nie działało, co niby działało na większość dzieci Jeśli odzwierciedleniem charakteru jest to jakie dziecko jest w brzuchu to mam przesrane

Mój syn w 30tc to ważył jakieś 1300g

Stary 2020-12-23, 08:17   #4820
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_fe Pokaż wiadomość
My dzis zrobiliśmy sobie wycieczkę do Ikea przy okazji wyprawy do stolicy. Powybieralismy troche mebli które chcemy kupić ale nie widzieliśmy wcześniej na żywo. Potem pewnie zamówimy do punktu odbioru ale to juz w przyszłym roku. Z zakupów to same praktyczne rzeczy jak np ok 50cm panda

Wzięliśmy jeszcze ta poduszkę na przewijak bo kiedyś go kupiliśmy na olx ale wkładu nie mieliśmy. I na wystawce leżała pielucha w rozmiarze 1. Ja zapomniałam jakie to jest małe! Syn teraz ma 5 i to jest kosmos jak szybko dzieci rosną.

Piszecie jeszcze o pieluchach ze wskaźnikiem sikania. Ja się dowiedziałam w szpitalu jak pielegniarka się pytała czy maly sikał a ja ze kupa była ale siku to nie mam pojęcia a wystarczy spojrzeć na ten pasekJa nawet nie wiedziałam że są różne w zależności od rodzaju karmienia... człowiek się cały czas uczy Teraz to i tak podobno staniały. Koleżanka siedzi juz dlugo w temacie i wcześniej te 'markowe' byly sporo droższe. Nie ukrywam ze tez nie wiem skąd te ceny. Inny splot itd ale to nadal tylko materiał

Czyli mebelki wybrane?
No ja bym zrozumiałam gdyby kosztowała taka chusta do 200zl, ale kurcze rzadko kiedy można znaleźć poniżej tej ceny szukałam na początku na olx bo podobno lepiej jak jest używana no ale jak tam zobaczyłam cenę 500zl za chustę to mnie lekko zmroziło...
Smoczki są jeszcze jakieś ortodontyczne takie płaskie ale ja się już bała w to wczytywać

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Roma1987 Pokaż wiadomość
Już wiem na która mam jutro USG 30 tygodnia, musiałam zadzwonić

W Łodzi można wypożyczyć laktatory, dziś na szkole rodzenia akurat o tym mówiliśmy, nawet takie szpitalne medeli na rozkręcenie laktacji

ogólnie to dziś skończyliśmy zajęcia, oceniam 5/10, zle nie było, za 200 zł ok, ale jakbym zapłaciła normalna cenę 400 zł nie promocyjna to bym była zła

Najbardziej mi się podobały zajęcia praktyczne z przewijania lalki z musztarda w pieluszce

Persefonia nie czytaj!

AnnLady 1800 g wooooow!
Powodzenia u lekarza

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Dziewczyny mam pytanie a propos kombinezonów. Bo tak je oglądam i są dość grube i zastanawiam się czy w takich temperaturach jak są w Bretanii kombinezon nie będzie za ciepły tu temperatura na przełomie lutego i marca w dzień to 10-16*.
No nie mam pojęcia co kupić małej na wyjście ze szpitala i pierwsze spacery tak żeby nie zmarzła no ale żeby też jej nie przegrzewać

Stary 2020-12-23, 08:27   #4821
Fufka
Zakorzenienie

Dzień doberek
Cytat:
Zgadzam się

Serio.

Jak czytam twoje przejścia, to jakbym o swoim bratanku czytała
Cytat:

I bardzo dobrze, niech tak zostanie
Cytat:

Persefonia nie czytaj!

AnnLady 1800 g wooooow!
Trzymam kciuki. A dlaczego to była płatny kurs? Nie było nic na NFZ?
Cytat:
Dzień dobry
Ale mam od rana polewkę z TŻ TŻ wstał wcześniej żeby zrobić farsz na pierogi ja jeszcze zostałam w sypialni i pierwszy raz od choroby poczułam tak mocniej zapach (smażonej cebuli) więc idę się pochwalić, staje w drzwiach i mówię "Kochanie! Chyba zaczynam czuć zapach" i biednego tak przestraszyłam bo nieświadomie zrobiłam jakąś lekka pauzę przed słowem zapach i myślał że zaczynam rodzic jak uspokoił trochę skok ciśnienia mówi do mnie "znalazłem fajny konkurs na FB, nosidełko jest do wygrania" i za chwilę sam z siebie zaczął się śmiać że jeszcze rok temu to zdarzało mu się brać udział w jakimś rozdaniu ale to były głównie tatuaże, teraz a to nosidełko, a to pieluchy na rok za darmo jakie to życie jest przewrotne

No ładnie, chcesz żeby chłop zawału dostał? 🤣 Wszyscy mówią, że priorytety się zmieniają
Cytat:
Czyli mebelki wybrane?
No ja bym zrozumiałam gdyby kosztowała taka chusta do 200zl, ale kurcze rzadko kiedy można znaleźć poniżej tej ceny szukałam na początku na olx bo podobno lepiej jak jest używana no ale jak tam zobaczyłam cenę 500zl za chustę to mnie lekko zmroziło...
Smoczki są jeszcze jakieś ortodontyczne takie płaskie ale ja się już bała w to wczytywać

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Powodzenia u lekarza

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Dziewczyny mam pytanie a propos kombinezonów. Bo tak je oglądam i są dość grube i zastanawiam się czy w takich temperaturach jak są w Bretanii kombinezon nie będzie za ciepły tu temperatura na przełomie lutego i marca w dzień to 10-16*.
No nie mam pojęcia co kupić małej na wyjście ze szpitala i pierwsze spacery tak żeby nie zmarzła no ale żeby też jej nie przegrzewać

500 zł? Wiem, że są drogie, ale jeszcze się nie interesowałam, tak samo skoczkami, od was wiem, że to nie takie hop siup. Jeżeli chodzi o ubieranie to możesz podpatrzeć do wózków, albo zapytać jakiś przypadkowych mam, chyba że znasz kogoś kto miał dziecko w tym czasie

Dziewczyny, powiedzenia na wizytach!

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 09:05   #4822
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:

Jak ja tego nie cierpię
Pocytuje, odpisze na x postów i mnie wywali
Cytat:

Persefonia nie czytaj!

AnnLady 1800 g wooooow!
Też często muszę dzwonić bo zapomnę dokładnie zapisać
Cytat:
Ale Ci się super trafiło

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Ale Ci się super trafiło

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Nawet nie strasz, bo moja też dość ruchliwa się wydaje no nic w marcu zobaczymy, może nie będzie tak źle
Oooo to też już kawałek ciałka
Ja siedzę i się modlę żeby było dziś mniej niż 2kg

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Ja jak sporo napiszę to zawsze kopiuje bo czasem mi apka wariuje
To dobrze że u Was ok, uważajcie na siebie

Trzymam kciuki w takim razie
Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Mój syn w 30tc to ważył jakieś 1300g

Nie dobijak mnie nawet.
Cytat:
Dzień doberekJak czytam twoje przejścia, to jakbym o swoim bratanku czytała I bardzo dobrze, niech tak zostanie Trzymam kciuki. A dlaczego to była płatny kurs? Nie było nic na NFZ?No ładnie, chcesz żeby chłop zawału dostał? Wszyscy mówią, że priorytety się zmieniają500 zł? Wiem, że są drogie, ale jeszcze się nie interesowałam, tak samo skoczkami, od was wiem, że to nie takie hop siup. Jeżeli chodzi o ubieranie to możesz podpatrzeć do wózków, albo zapytać jakiś przypadkowych mam, chyba że znasz kogoś kto miał dziecko w tym czasie

Z wątku staraczkowego przenioslysmy się na FB i jedyne pocieszenie dla mnie to takie, że takich dzieci jest dużo
Aczkolwiek to dobrze nie rokuje na przyszłość a dokładniej na marzec

Stary 2020-12-23, 09:45   #4823
vidia9
Zadomowienie

Wczoraj na tym chustonoszeniu prowadząca powiedziała że porządne chusty zaczynają s7e od 150zl, ale taka za 70zl w lidlu na początek też ok. Nie wiem, nie czuje się jeszcze przekonana.

Powiem Wam, że co ja wczoraj przeżyłam to masakra... wymyśliłam sobie schab ze śliwką, szykowalam go wczoraj późnym wieczorem i zjadłam kilka śliwek suszonych, w sumie pierwszy raz w tej ciąży. I po godzinie boleści, dreszcze, zlana potem byłam a w brzuchu rewolucja. Dwa razy mnie biegunkowo pogoniło do WC, wzięłam 1 tabletkę węgla aktywowanego i zasnęłam. Mały rzucał mi się w brzuchu a dziś tylko lekko daje o sobie znać. I panikuje, czy mu nie zaszkodziłam i czy nie powinnam teraz toksoplazmozy powtórzyć, dwa razy miałam negatyw no ale teraz to nie wiem i pytanie, co z kompotem z suszu, co z tym schabem jak to upiekę, chyba nic w te święta nie zjem... teraz po śniadaniu, kanapka z masłem i miodem, też mi średnio gdyby bobas fikal jak zawsze czulabym się spokojniejsza

vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 09:52   #4824
aga_fe
Raczkowanie

Cytat:

Persefonia nie czytaj!

AnnLady 1800 g wooooow!
O tak, też najlepiej wspominam ćwiczenia praktyczne ze szkoły rodzenia. Najlepiej te z 1wszej pomocy. I właśnie trzeba to sobie przypomnieć
Cytat:
Czyli mebelki wybrane?

Powodzenia u lekarza

Tak, powybierane
Mysle tylko jak to zrobić jak chce szafe pax w garderobie a brakuje mi ok 5cm
Możesz kupić coś lżejszego a dodatkowo przykryc kocem albo dwoma, ewentualnie ta pokrywka od wózka chyba lepiej na cebulkę bo taki typowo zimowy to za cieply będzie
Cytat:
Dzień doberekJak czytam twoje przejścia, to jakbym o swoim bratanku czytała I bardzo dobrze, niech tak zostanie Trzymam kciuki. A dlaczego to była płatny kurs? Nie było nic na NFZ?No ładnie, chcesz żeby chłop zawału dostał? 🤣 Wszyscy mówią, że priorytety się zmieniają500 zł? Wiem, że są drogie, ale jeszcze się nie interesowałam, tak samo skoczkami, od was wiem, że to nie takie hop siup. Jeżeli chodzi o ubieranie to możesz podpatrzeć do wózków, albo zapytać jakiś przypadkowych mam, chyba że znasz kogoś kto miał dziecko w tym czasie

Ja tez mialam szkołę na nfz ale żeby było bezpłatnie to trzeba było pisać oświadczenie ze kiedyś się będzie u nich rodzic.
Kolezanka w innym szpitalu wiem ze płaciła za kurs ale za to miala np darmowa sale do porodu rodzinnego za którą my z kolei płaciliśmy.

aga_fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 10:32   #4825
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień doberekJak czytam twoje przejścia, to jakbym o swoim bratanku czytała I bardzo dobrze, niech tak zostanie Trzymam kciuki. A dlaczego to była płatny kurs? Nie było nic na NFZ?No ładnie, chcesz żeby chłop zawału dostał? 🤣 Wszyscy mówią, że priorytety się zmieniają500 zł? Wiem, że są drogie, ale jeszcze się nie interesowałam, tak samo skoczkami, od was wiem, że to nie takie hop siup. Jeżeli chodzi o ubieranie to możesz podpatrzeć do wózków, albo zapytać jakiś przypadkowych mam, chyba że znasz kogoś kto miał dziecko w tym czasie

On to w ogóle zrobił się jakiś przewrażliwiony ja jojknę bo mnie mała tak kopnie a on już podskakuje, no ale z jednej strony go rozumiem bo też nie wie co się dzieje...
Tzn wiesz są oczywiście tańsze, bo i za 150zl widziałam na stronach z chustami. Ta znajoma TŻ też mówiła żeby pierwszej nie kupować jakiejś drogiej bo właśnie tak jak dziewczyny pisały mogą być przeciwskazania, na olx widziałam używki za 70-100zl. No ale zdarzają się też takie za 500zl ale to już chyba jakiś Chanel w świecie chust
Właśnie nie czuję się na tyle z francuskim żeby pytać obce kobiety ale mogę w sumie zapytać położna ze szkoły rodzenia i napiszę do 2-3 koleżanek z pracy żeby podpytać

Stary 2020-12-23, 10:45   #4826
Persefonia
Rozeznanie

Cytat:
Czyli mebelki wybrane?

Powodzenia u lekarza

Kombinezon polarowy jest. Super opcja

Stary 2020-12-23, 10:47   #4827
stookrotka1991
Zadomowienie

Ją wczoraj zrobiłam zamówienie w smyku kupiłam parę ciuszkow akurat trafiły się dobre ceny

Teraz piekę sernik i mam chwilę przerwy

kocham ...
Stary 2020-12-23, 10:59   #4828
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj na tym chustonoszeniu prowadząca powiedziała że porządne chusty zaczynają s7e od 150zl, ale taka za 70zl w lidlu na początek też ok. Nie wiem, nie czuje się jeszcze przekonana.

Powiem Wam, że co ja wczoraj przeżyłam to masakra... wymyśliłam sobie schab ze śliwką, szykowalam go wczoraj późnym wieczorem i zjadłam kilka śliwek suszonych, w sumie pierwszy raz w tej ciąży. I po godzinie boleści, dreszcze, zlana potem byłam a w brzuchu rewolucja. Dwa razy mnie biegunkowo pogoniło do WC, wzięłam 1 tabletkę węgla aktywowanego i zasnęłam. Mały rzucał mi się w brzuchu a dziś tylko lekko daje o sobie znać. I panikuje, czy mu nie zaszkodziłam i czy nie powinnam teraz toksoplazmozy powtórzyć, dwa razy miałam negatyw no ale teraz to nie wiem i pytanie, co z kompotem z suszu, co z tym schabem jak to upiekę, chyba nic w te święta nie zjem... teraz po śniadaniu, kanapka z masłem i miodem, też mi średnio gdyby bobas fikal jak zawsze czulabym się spokojniejsza

Pieczone i gotowane spokojnie możesz jeść.
Śliwki suszone też, ale może Ci zwyczajnie zaszkodziła. A może to tylko zbieg okoliczności
Nic innego nie jadłaś co mogło zaszkodzić?
Cytat:
On to w ogóle zrobił się jakiś przewrażliwiony ja jojknę bo mnie mała tak kopnie a on już podskakuje, no ale z jednej strony go rozumiem bo też nie wie co się dzieje...
Tzn wiesz są oczywiście tańsze, bo i za 150zl widziałam na stronach z chustami. Ta znajoma TŻ też mówiła żeby pierwszej nie kupować jakiejś drogiej bo właśnie tak jak dziewczyny pisały mogą być przeciwskazania, na olx widziałam używki za 70-100zl. No ale zdarzają się też takie za 500zl ale to już chyba jakiś Chanel w świecie chust
Właśnie nie czuję się na tyle z francuskim żeby pytać obce kobiety ale mogę w sumie zapytać położna ze szkoły rodzenia i napiszę do 2-3 koleżanek z pracy żeby podpytać

To jeszcze nie Chanel
Nam dziewczyna od chust mówiła że są takie i po 2 tys albo i więcej
Żebyś wiedziała minę mojego męża
A potem on do mnie z tekstem "ja myślałem, że te chusty to taka wersja nosidełka dla ubogich a tu taki szok"
No i generalnie na początku najlepiej kupić używaną. Bo ona jest już wyrobioną i łatwiej jest ją wiązać.

Stary 2020-12-23, 11:09   #4829
Roma1987
Rozeznanie

My już po wizycie, wszystko ok, mały wazy około 1630g, jest na 60-65 centylu wiec jestem uspokojona, jest ułożony główka do dołu, mam wrażenie ze wczoraj się przekręcał bo aż cały brzuch mi chodził i od tamtej pory czuje jakies pukania właśnie tam przy głowie jego

Na badaniu miał poranna sesje jogi, stopka za głowa...

Genetyk powiedział ze ma bardzo okazałe przyrodzenie, mysle ze z całego badania TZ zapamiętał właśnie to jedno zdanie
Roma1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 11:15   #4830
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
My już po wizycie, wszystko ok, mały wazy około 1630g, jest na 60-65 centylu wiec jestem uspokojona, jest ułożony główka do dołu, mam wrażenie ze wczoraj się przekręcał bo aż cały brzuch mi chodził i od tamtej pory czuje jakies pukania właśnie tam przy głowie jego

Na badaniu miał poranna sesje jogi, stopka za głowa...

Genetyk powiedział ze ma bardzo okazałe przyrodzenie, mysle ze z całego badania TZ zapamiętał właśnie to jedno zdanie
Hahaha bomba ciekawe po kim to odziedziczył
Mój też już główką do dołu miejmy nadzieję że już tak zostanie

kocham ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości