|
|
#2491 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar V
Gdybym znała sposób to i Tobie i sobie bym przyniosła a tak...ech...wszystko jest do
na pewno nie dopuszczę się do stanu jak w tamtym roku, że codziennie płakałam i nie mogłam na siebie patrzeć...pójdę do psychologa..może już powinnam. |
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Oby, oby. Widziałam fotkę Lutensów, cudne. Ja rozkoszuję się nadal próbką Five O'Clock
Ja jestem. Zuziu głowa do góry, śliczna z Ciebie młoda kobieta a jeszcze śliczniej wyglądasz z uśmiechem na twarzy i powodów do uśmiechu Ci życzę.
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam sobie szklaneczke brandy... może pomoże...
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyżej Zuzia stwierdziła, że to pic na wodę
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Madziku mi swojego czasu pomagał Valerin na noc... brałam go w dzień był mocniejszy i mi pomagał...
|
|
|
|
#2497 |
|
BAN stały
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2499 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba przekonam się na własnej skórze, tak chyba najlepiej A słyszałam, że jest jeszcze Deprim Forte chyba?Ivanno - Valerin to chyba uspokajacz? Ja z uspokajaczy lubię Kalms - jedyny, który nie "przymula".
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Ja brałam go na dobre myśli...
|
|
|
|
#2502 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2503 | |||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Faktycznie jest taki antybiotyk dla drobiu, który podobnie pachnie ![]() Cytat:
Egocentryk Jest ok 30 zł za pięć sztuk Cytat:
![]() Coś już wiadomo? Potrójna Co najmniej Cytat:
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||||
|
|
|
#2504 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a może zamiast deprimów, psychologów pomogłoby lepiej inne nastawienie do siebie i świata?
Docenienie tego co macie? Jesteście, młode, piękne, wiele jeszcze przed Wami. A czytając Was odnoszę czasami wrażenie, że jesteście schorowanymi staruszkami pozbawionymi sił witalnych ![]() Ivanno znalazłaś pracę - to bardzo dużo, głowa do góry, zobaczysz, że zaczniesz się w niej realizować. A jak będziesz zadowolona w pracy to i życie prywatne zacznie lepiej funkcjonować Przynajmniej bardzo Ci tego życzę Madziczko - nie dręcz się czarnymi myślami tylko działaj! Postaraj się całą swoją energię włożyć w to na czym Ci teraz najbardziej zależy - z tego co piszesz wnioskuję, że zależy Ci na znalezieniu pracy. Dasz radę !! Tylko się nie dołuj i nie podłamuj. Zrób sobie plan działania, jak trzeba zapisz sobie na kartce i trzymaj się tego planu. Wyznacz sobie cel i na niego się nakieruj. Jest takie fajne powiedzenie: Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz - znajdziesz powód. Przepraszam, mam nadzieję, że nie zostanę źle zrozumiana. Uważam jednak, że czasami zamiast użalać się nad sobą i dobijać trzeba się zmotywować do działania! Doceńcie to, co macie. Wiele osób oddałoby wszystko, by tylko być zdrowym, nie mówiąc już o posiadaniu pracy czy rodziny.
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co Gryczany obchodzi 6stego Jeszcze nic. Oprocz tego, ze Wega czuje sie swietnie, pije i sika, tak jak kiedys ![]() Zrobie tamte badania, o ktorych pisalysmy w nastepny poniedzialek, czyli wtedy kiedy ma miec i tak pobierana krew. Nie chce jej tyle razy kluc
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dobrze piszesz...ale to nie takie proste...zmienić nastawienie. Ja się cieszę z tego co mam...ale czegoś mi brak...że tak powiem w psychice, kolejna flaszka perfum mnie nie ucieszy, kolejny ciuch tez nie. Wiem jaka jestem i to doceniam, a to że mam doła to cos zupełnie innego, brak sensu w życiu...to straszne co piszę...ale tak jest! Wiem ile osób dało by aby miec to co ja i wyglądać tak jak ja...tu nie chodzi o posiadanie rzeczy materialnych...a o brak czegos co by dawało szczęście, małej prostej rzeczy dzieki której rano by sie człowiek budził i wiedział po co żyje dla kogo! Ja to mam wrażenie że nawet staruszki są pełniejsze optymizmu ode mnie ![]() Pobiegałabym albo poszła na siłownie...ale cholercia nie mogę ze wzgledu na brzuch
|
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Irko - staram się o tym pamiętać - o tym, o czym napisałaś w ostatnim zdaniu . To, że szukam pracy to powód, dla którego jeszcze się w pionie trzymam i staram się pilnować. Może problem jest w tym, że nie za bardzo wiem, czego ja chcę - choć potrafię doprecyzować, czego nie chcę. Zdaję sobie sprawę, że czasem zawalam albo wyolbrzymiam sprawy, przez to moje negatywne nastawienie z góry. Wszyscy wkoło mi powtarzają, że będzie dobrze, że muszę zmienić nastawienie - problem w tym, że ja nie wiem jak je zmienić - tego się tak nie da, na pstryknięcie palcami. Uwierz, że czasami jestem zła na ten swój pesymizm, bo zdaję sobie sprawę, że to ja sama i nikt inny, robię sobie sama ciężko w życiu. Nie potrafię tego przerwać, nie znam recepty, sposobu. Ale to, że szukam pracy, rzeczywiście pomaga mi nie pogrążyć się w smutkach tak na maksa
|
|
|
|
#2509 |
|
Przyczajenie
|
Tak w klimatach depresyjnych.
wczoraj moje bejbe wyczekiwane pojawilo sie na baletach. I chyba wolalabym, zeby mnie nie poznal, nie przyszedl. Ale poznal z miejsca. I jest swietny. Gadalismy i bawilismy sie razem grzecznie taplajac w morzu alko. To sie zawsze 'zle' konczy. Tu chyba kazdy wie jak. Chemia, facet, kobieta. Ja jako dumb bitch bez hamulcow jednak postanowilam, ze bede szczera i otwarta i wyznam mu, ze jestem wlasciwie wciaz z kims zwiazana. Tutaj takie wyznania raczej na nikim wrazenia nie robia, na nim jednym zrobily. Tzn - o tyle o ile. Wykazal sie silna wola, walnal mi pogadanek jak chce ale w takim swietle nie moze. Ja sie czulam jak skonczony debil. Pozniej co sie mijalismy w tym nagle jak sie okazalo malym klubie to tylko musial mnie dotknac. To nic. Wodospady lez jednak polecialy mi tylko kiedy podszedl do mnie kolejny raz zapytac czym ok. Objal mnie, ja jego. On mruknal, ze bardzo mu sie podobam. Postalismy patrzac sobie w oczy i on nagle znow zwalczyl pokuse i powiedzial mi, ze lepiej bedzie jak juz pojdzie. Rycze do tej pory. w sumie rycze o niego, rycze przez niego, swoje slabosci, glupote, dlatego, ze jako ze zrobilam cos takiego to znaczy, ze nie kocham. rycze bo sie rozstalam z facetem, rycze znow o tamtego, rycze bom rozdarta, rycze bo nie mam sil. |
|
|
|
#2510 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
Irkax, to nie jest takie proste, kiedy się siedzi w takim kotle i czuje się ugotowanym
Na to, żeby się za siebie wziąć, potrzeba energii. No dobra, nie chcę się wymądrzać, zabieram swoje własne deprechowate nastroje i idę sobie. Jeśli mi się nie poprawi, to nigdzie się nie ruszę w najbliższy weekend, ani na koncert Clannad, ani w ogóle nigdzie ![]() Chwilowe Żale - a może jeszcze nic nie stracone? W każdym razie to, co piszesz, moim zdaniem całkiem dobrze o tym facecie świadczy... |
|
|
|
#2512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla każdego sens życia znaczy coś innego. Ale pewne jest, że na ten "sens" składa się wiele czynników. Najgorzej to sobie wmówić, że tego sensu nie ma i wtedy dół murowany. Lepiej się czymś zająć. Znaleźć jakąś pasję, która będzie pochłaniać czas i w pewien sposób pomagać nadawać sens życiu. To samo nie przychodzi - wiadomo, trzeba nad tym popracować. Poza tym trzeba mieć świadomość, że na wszystko w życiu przychodzi czas. Nic na siłę. Cytat:
Choćbyś miała myśleć i tydzień tylko nad tym, to naprawdę warto Jak już będziesz wiedzieć czego chcesz - to łatwiej Ci będzie określić czego Ci jeszcze brakuje do osiągnięcia celu. Antydeprechy tutaj nie pomogą One za Ciebie nie zdecydują, co chcesz w życiu robić. One tylko odsuną ten problem na chwilę. Trzymam kciuki! ![]() Cytat:
Ja próbuję dziewczynom dać przysłowiowego "kopa" do działania. Bo to czasami lepiej pomaga niż wzajemne użalanie się.
|
|
#2513 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Irko jesli ja juz sobie znajdę coś, czym mogłabym się zająć, to ma tygodniu mam tego dość! Nie chce mi sie robic kolczyków, zdjęc które uwielbiałam robić i chciałam zbierać na aparat Nikona ale teraz mam to gdzieś, nie chce mi się. Mma okazje pojsc dzisiaj na impreze dożynkową..ale czy pójdę..nie wiem..nie chce mi się. Rano idę do pracy, wracam potem do domu, robie to co robię i tyle. I tak codziennie...kurna młoda jeszcze jestem a nie mam ochoty na nic. Szlag mnie trafia! Koniec żalów na forum..koniec!!!! |
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Irko wiem o czym mówisz... ale to tak trudno... zwłaszcza jak jest się chorym od małego, wie się że ma się 70% zagrożenie zachorowania na raka (rodzina rakowców), przez tarczyce się raz tyje raz chudnie... człowiek może się podłamać.
![]() Przepraszam... musiałam wygadać się choć tutaj... |
|
|
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc niech Ci się zechce! Dla własnego zdrowia psychicznego i dobrego samopoczucia.Jeśli nic Ci się nie chce teraz, to co będzie za 20 lat? Cytat:
Tylko widzisz, wszystko zależy od nastawienia. Bo można na to popatrzeć z innej strony. Musisz mieć nadzieję, że nie zachorujesz! I żyć jak normalny człowiek. To, że u Ciebie w rodzinie były zachorowania na raka (bardzo mi przykro ) nie oznacza, że i Ty na pewno zachorujesz. Nie możesz myśleć w ten sposób. Siła autosugestii jest ogromna. Trzeba się cieszyć każdą chwilą w życiu i doceniać je
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko u nas w rodzinie umierają tylko na raka...
Nie na nie na nic innego - zawsze rak. to jest najgorsze.... Staram się być pozytywna, w towarzystwie jest ok... ale jak jestem sama dopada mnie taki dół że czasem jest trudno....Dziękuje Ireczko za podniesienie na duchu... postaram się myśleć pozytywnie. |
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele jeszcze przed nami i szkoda czasu na smutki i doły. A jak już się takie przydarzają, trzeba jak najszybciej wygonić i nie pozwalać się zadomowić w naszej głowie.
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Irko
![]() Pachne dolce vitą sobie a na nadgarstkach gris clair i 5 o clock... Czuje przesyt perfumowy... Chce ktoś Piżmo z Tesori d'Oriente... oddam za dosłownie uśmiech jakoś już znieść nie mogę :/ |
|
|
|
#2519 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny ja uciekam...miłego wieczoru
|
|
|
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

A słyszałam, że jest jeszcze Deprim Forte chyba?

przypomina mi specyfik dla kurcząt, który babcia rozpuszczała w wodzie
(skojarzenie z dzieciństwa najwidoczniej). To zapewne witaminy z grupy B 
(pytam w imieniu Truskawy i swoim
).
Egocentryk