![]() |
#4921 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Cytat:
To jest trochę dziwne i nie fer, że jedne kobiety przechodzą ciążę "bezobjawowo", a inne mają co chwilę coś. Nie miałam ciężkich dolegliwości, ale mając już 3 porównania, to jednak ta pierwsza miała ich najwięcej. Wtedy chyba poprostu organizm dostaje najwiekszego szoku i ciągle walczy. Z najcięższych rzeczy w pierwszej ciąży to bóle pleców, momentami rwa kulszowa i bardzo bolesny zespół cieśni nadgarstka. W drugiej ciąży powtórka z cieśnią nadgarstka i micro udar, tfu tfu teraz od paru tygodni znów zespół tej cieśni, ale znośny, choć nasil mi się w ostatnim tygodniu. A tak, to też podobnie jak u większości z nas ![]() I dziś chodzę i się pocieszam, że jeszcze chwila. Powodzenia, oby większość odpuściła u Ciebie i żeby wróciła radość z ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Miałam ren sam problem z metkami, większość ciuszków mam od szwagierki, która była i nadal jest maniaczką obcinania wszystkich metek. Cieszę się zawsze jak metki są drukowane na materiale,bo przynajmniej rozmiar pozostaje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Haha, ta dam! Po 5 latach, poraz pierwszy zapukali do nas sąsiedzi z piętra niżej. ![]() ![]() W ostatnich kilku dniach poluzowalismy trochę dziecięce zabawy, wybryki, bieganie, skakanie.. A w ostatnich 2 dniach to już w ogóle, za ich imprezowanie z muzą na full jak nie do 3 rano, to do 1 w nocy. I dziś mieli znów imprezkę i pewnie skacowani o godzinie 12.00 ledwo co oczy otworzyli, a nasze Dzieci biegały sobie w kółko. Byłam w szoku, jak bardzo był kulturalny mój Mąż, bo jakoś w nocy było totalne przeciwieństwo ![]() Wysluchal i powiedział, że się postaramy.. I pan odszedł z miną zwycięzcy. Myślę, że oni i tak wiedzą, że te nieprzespane noce zostaną im odpłacone z nawiązką już wkrótce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2020-12-27 o 15:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
Te fizyczne dolegliwości mnie cała ciążę omijają. Teraz pojawia się poczucie "rozmiaru" i ciężkości, ale wciąż mam sporo energii. Natomiast ciężko mi sie znosi te psychiczne dołki czy obniżony nastrój, płaczliwość. To nie mój styl radzenia sobie z różnymi sytuacjami i z pewnością nie będzie ulubionym
#4923 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
Ja segreguję ubranka na mniejsze i większe, bo te rozmiary są umowne s dwa różnią się między firmami.
Drzewo każda z nas ma gorsze o lepsze dni, to nic złego sobie ponarzekać. Mnie ostatnio boli spojenie łonowe i nie wiem czy więcej czy mniej ruchu sprawia, że jest lepiej/gorzej. Czasem mam zgagę kilka dni z rzędu, a potem przechodzi, są też bezsenne noce. Ten podział dolegliwości na pewno nie jest sprawiedliwy i jedne z nas mają łatwiej inne trudniej, ale to wszystko niedługo minie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zadomowienie
|
Chyba się najbardziej wściekam bo mąż tego nie rozumie. Mogę płakać z bólu,a on swoje gadki motywacyjne "dasz radę/przesadzasz, bla bla".
No i ta niemoc,kiedy nie jestem w stanie robić wielu rzeczy... Podziwiam te z was,które mają kolejne dziecko. Szczerze podziwiam,bo ja się nie zdecyduję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
O taaaaak! Po calym dniu zabaw z bratankiem mam 2 dni dochodzenia do siebie. Kochani są, ale do nich trzeba chyba łyknać RedBulla
#4927 |
Zadomowienie
|
@drzewosandalowe co do fizycznych dolegliwości to w tej ciąży i zdarzały się wymioty, a potem szybkie ogarnięcie, żeby zająć się małym, bóle głowy migrenowe, spięcie na dole pleców, skurcze łydki, częstomocz cały czas mi towarzyszy i to potrafię dojść do łóżka z łazienki i już czuje, że mogę wracać sikać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dostaną jeszcze za swoje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zadomowienie
|
Jak sobie narzekamy to u mnie ostatnio zaparcia i zatkany nos, wręcz coś mi się w jednej dziurce zrobiło i boli, będę obserwować
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale ja dziś pospałam... aż miło, ciekawe czy dla równowagi jutro będzie bezsennie. Dziewczyny macie wybrane już karuzele do łóżeczek i maty edukacyjne/kontrastowe? Kupujecie to w ogóle? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja matę kontrastową sama uszyłam, nad karuzelą o innymi gadżetami w ogóle nie myślałam, jedynie, żeby tez zrobić baby gym. Teściowa chce podarować (na później) leżaczek z muzyką, wibracjami i karuzelą i choć tę propozycję prezentu przyjęłam, to nie wiem czy to jest takie super i czy tego chcę, a w dodatku będę musiała tego poszukać i kupić, a ona zwróci hajs. Słyszałyście o czymś fajnym? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sobie upatrzyłam matę z KinderKraft smart Play bo tam kolory nie są takie intensywne ale zastanawiam się jeszcze czy nie popatrzeć za jakąś bialo-czarno-czerwona ale znów wiem że mnie takie kolory mogą drażnić ![]() Większy problem mam z karuzelą bo nie wiem jaką kupić i czy w ogóle kupować ![]() ![]() A te leżaczki od którego są miesiąca? Bo ja mam ale gdzieś czytałam że to po 3 miesiącu się używa? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2020-12-28 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Zadomowienie
|
Ja kupiłam matę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że zrobienie karuzeli to fajny pomysł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Explore i more ![]() ![]()
kocham ... ![]() Edytowane przez stookrotka1991 Czas edycji: 2020-12-28 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
pani.dietetyk
|
Fufka - daj znać, jak tam wizyta u fizjo
![]() Justysia - mam matę i karuzelę, ale chyba tylko dlatego, że kupowałam babybjörna i jakaś dziewczyna sprzedawała w zestawie praktycznie za bezcen, więc wzięłam. Tak to chyba bym o tym nie pomyślała nawet póki co xD Dobrze, że P. nie ma objawów, szkoda, że kolejny czas w izolacji - ale zawsze to chociaż razem! ![]() ![]() Oby mała się odwróciła i nie dawała czadu w jajnik ![]()
#4939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() Ja nie idę na test ![]() ![]() Dziewczyny kolejne pytanko mam. Termometr 🤯 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj tak, brakuje mi świętego spokoju i czasu na odespanie/odpoczynek, tak jak to było w pierwszej ciąży ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zadomowienie
|
Ja wzięłam Xiaomi ihealth ma dobre opinie i niby dokładny i fakt sprawdza się także polecam to jest elektroniczny przykładam do czoła
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4943 | |
Rozeznanie
|
Proszę dzisiaj trzymać za nas kciuki bo jade na prenatalne
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | |
Rozeznanie
|
Ja kupiłam termometr bezdotykowy z polecenia PanaTabletki. Ma na swojej stronie porównanie i opisy.
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do termometrów się zgadzam. Ten zwykły najlepszy, tylko niestety jego wadą jest taka że dość długo trwa mierzenie i dziecko (przynajmniej moje) się denerwuje. Ja kupiłam jakiś polecany niby microlife, ale o kant upa go potłuc ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki za wszystkie info
![]() ![]() ![]() Więc chyba zrobię w ostateczności tak że będę mierzyć zwykłym, a gdzieś w późniejszym czasie jak wydatków będzie mniej (ha ha ha ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Święta święta i po świętach...szczesliwi, najedzeni, wypoczeci. Choć w Wigile myślałam że urodze, jednak przesadziłam z porzadkami i gotowaniem. Teraz dojadamy, to człowiek chociaż przy garach nie musi stać. Justysia współczuję izolacji. Nie wiedziałam, że to g.... Tak długo się utrzymuje. Oby następny wynik był ujemny. Whimixx współczuję przeżyć w sklepie. Dobrze, że nic Wam nie jest. Ja przed świętami miałam akcję w smyku. Stoję grzecznie w kolejce w odpowiedniej odleglosci, a tu mi sie facet przede mnie pakuje. Nawet się obejrzał za mną, ale nic dalej stoi, potem podeszła jego żona. Normalnie to bym zwróciła uwagę, ale wdech wydech są święta. Szkoda nerwów. Za chwilę otworzyła sie druga kasa i Pani krzyczy: zapraszam. No to gościu się wyrywa, a kasjerka kończy zdanie: Panią w ciazy. Hehe i byłam przed wszystkimi ![]() ![]() Persefonia kciuki na wizytach, dlatego doceniam pakiety medyczne. Raz w miesiącu płacę za całą rodzinę I mogę biegać ile chce. W tej ciazy płaciłam tylko za test Pappa którego nie miałam w pakiecie. Ubrania, tak jak już kiedyś pisałam, dwie pary h&m joggery i dwie pary leginsow. Wszystko w sh. Więc nie poszło miliony monet. Upolowalam nawet kurtke, ale o dziwo chodzę w kurtce z zeszłego roku. Cud ![]() Sąsiedzi. Za dzieciaka mieszkałam w bloku. Miłe wspomnienia, mnóstwo dzieciakow do zabawy. Po ślubie zamieszkałam w domu i do bloku nigdy nie wrócę. Teraz to już w ogóle, bo wprowadziliśmy się ostatnio za miasto, cisza spokój...dlatego współczuję Wam przebojów z sąsiadami. Musi być to męczące. Dolegliwości ciążowe, są i są co raz bardziej męczące. Doszly mi skurcze, bóle kręgosłupa i jak na @ , zaczęły mi puchnąć nogi, a przecież jest zima. Oprocz tego nadcisnienie, tarczyca itp. Pocieszam sie ze sa dziwyczyny, które mają gorzej, leżą w szpitalu całą ciążę. Poza tym została nam już ostatnia prosta, głowy i brzuchy do gory ![]() Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Termometr mam bezdotykowy Microlife. Jest ok. Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 |
Zadomowienie
|
Właśnie spojrzałam w aplikacje i zostało mi 61 dni do końca :co jest: gdzie to leciało zaczynam panikować
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4949 | ||
Wtajemniczenie
|
Persefona powodzenia na wizytach
![]() Whimxx jak pakowanie? Dajesz radę? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Majkela zazdroszczę stoicyzmu i jak widać się opłacił ![]() ![]() No ja też myślałam że już po wszystkim a tu się okazuje że wynik pozytywny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Musiałam TŻ powiedzieć tak żebym sama z tym teraz nie musiała żyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Rozeznanie
|
Justysia co do źrenic to dopiero dowiem się od okulisty , podejrzenie to ta Anizokoria ale to już potrzeba więcej badań .
Jestem po prenatalnych 28+1tc . Malutka waży 1356g wszystko jest ok ![]() A to zdj oczu syna Screenshot_20201226-131607~2.jpg Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.