Mamuśki Marcóweczki 2021 :) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-12-27, 15:39   #4921
Bazille
Raczkowanie

Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)

Cytat:
Napisane przez drzewosandalowe Pokaż wiadomość
Wy to już 3 trymestr,ja jeszcze w 2. Nie wiem skąd,ale bóle żeber okropne,bóle pleców, dziś prawie zemdlałam -mąż mnie w ostatniej chwili wyprowadził na powietrze,bo już nie widziałam na oczy (ciemno i uszy zatkane), przepłakałam cały poranek, że jestem jak jakaś niepełnosprawna i niedługo do sklepu strach będzie wyjść samej,bo mogę zemdleć:/ refluks, zgaga, cukrzyca ciążowa,niskie ciśnienie,bóle brzucha, problemy żołądkowe,częstomocz...
Nie mam pojęcia jak wytrzymać te 3 miesiące.

Najgorsze to leżenie. Na plecach nie. Na lewym boku ja mam ulgę ale dziecko tak kopie,że nie daję rady i idę na prawy bok,gdzie z kolei uciskam żołądek i mam cholerną zgagę

Nie spodziewałam się AŻ TYLU dolegliwości i problemów..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Trochę się tego nazbierało.
To jest trochę dziwne i nie fer, że jedne kobiety przechodzą ciążę "bezobjawowo", a inne mają co chwilę coś.
Nie miałam ciężkich dolegliwości, ale mając już 3 porównania, to jednak ta pierwsza miała ich najwięcej. Wtedy chyba poprostu organizm dostaje najwiekszego szoku i ciągle walczy. Z najcięższych rzeczy w pierwszej ciąży to bóle pleców, momentami rwa kulszowa i bardzo bolesny zespół cieśni nadgarstka. W drugiej ciąży powtórka z cieśnią nadgarstka i micro udar, tfu tfu teraz od paru tygodni znów zespół tej cieśni, ale znośny, choć nasil mi się w ostatnim tygodniu.
A tak, to też podobnie jak u większości z nas
I dziś chodzę i się pocieszam, że jeszcze chwila.
Powodzenia, oby większość odpuściła u Ciebie i żeby wróciła radość z ciąży.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniAuto Pokaż wiadomość
Dostałam 2 worki ubranek od mojej mamy. Kurde żałuję że pomyślałam żebyśmy razem to przejrzały bo kompletnie nie wiem co pasuje na jak wiek a mało co ma metki

Tak jak Justysia pisze, weź sobie jakieś ciuszki, które mają metki i przyrownuj, a później jak Dzidzia się urodzi to będziesz mieć już "miarkę" w oczach.
Miałam ren sam problem z metkami, większość ciuszków mam od szwagierki, która była i nadal jest maniaczką obcinania wszystkich metek. Cieszę się zawsze jak metki są drukowane na materiale,bo przynajmniej rozmiar pozostaje.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Haha, ta dam!
Po 5 latach, poraz pierwszy zapukali do nas sąsiedzi z piętra niżej.
W ostatnich kilku dniach poluzowalismy trochę dziecięce zabawy, wybryki, bieganie, skakanie..
A w ostatnich 2 dniach to już w ogóle, za ich imprezowanie z muzą na full jak nie do 3 rano, to do 1 w nocy.
I dziś mieli znów imprezkę i pewnie skacowani o godzinie 12.00 ledwo co oczy otworzyli, a nasze Dzieci biegały sobie w kółko.

Byłam w szoku, jak bardzo był kulturalny mój Mąż, bo jakoś w nocy było totalne przeciwieństwo 🤣
Wysluchal i powiedział, że się postaramy..
I pan odszedł z miną zwycięzcy. Myślę, że oni i tak wiedzą, że te nieprzespane noce zostaną im odpłacone z nawiązką już wkrótce

Edytowane przez Bazille
Czas edycji: 2020-12-27 o 15:33
Bazille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-27, 16:23   #4922
pani_smith
Zakorzenienie

Te fizyczne dolegliwości mnie cała ciążę omijają. Teraz pojawia się poczucie "rozmiaru" i ciężkości, ale wciąż mam sporo energii. Natomiast ciężko mi sie znosi te psychiczne dołki czy obniżony nastrój, płaczliwość. To nie mój styl radzenia sobie z różnymi sytuacjami i z pewnością nie będzie ulubionym

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-27, 17:47   #4923
PaniAuto
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justysia2203 Pokaż wiadomość
Wiesz co ja będę przykładać ubranka do ubranek bo też co firma to inny rozmiar ba nawet mam dwa body z jednej firmy niby jeden rozmiar a różnica w długości z 7cm
Ja chyba będę układać ubranka jakoś tak hmm że póki coś nie różni się długością 3-4cm to będzie jako jeden rozmiar.

Tak właśnie robię bo nawet te które mają metki są kompletnie różne :/
Cytat:
Kochana ja myślę że każda z nas codziennie się zmaga z dolegliwościami ciążowymi tylko o tym nie piszemy za bardzo... Zdarza się czasami że sobie pojęczymy bo coś boli, bo gdzieś ciągnie, bo maleństwo sobie upatrzyło jakiś punkt i tam wpycha nóżkę... Ale jakoś faktycznie specjalnie nie narzekamy To nie znaczy że mamy tu jakiś kodeks i zakaz narzekania, zawsze pisaliśmy że jak któraś ma ochotę się wyżalić, ponarzekać to też to jest miejsce do tego... więc jak źle się czujesz, czy coś się dzieje to pisz śmiało może uda się coś zaradzić
Ja mam już z dobre 2 miesiące zgagę czasem na kilka dni mija a czasem mam taką że aż mnie na wymioty bierze. Ja np pije kisielek z mielonego lnu i jak tak z 3-4 dni pije to jest ulga, tylko później zapominam i wraca

Ten kisiel z lnu muszę wypróbować na zgagę bo zaczęła mnie już porządnie męczyć

PaniAuto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-27, 17:59   #4924
Fufka
Zakorzenienie

Ja segreguję ubranka na mniejsze i większe, bo te rozmiary są umowne s dwa różnią się między firmami.

Drzewo każda z nas ma gorsze o lepsze dni, to nic złego sobie ponarzekać. Mnie ostatnio boli spojenie łonowe i nie wiem czy więcej czy mniej ruchu sprawia, że jest lepiej/gorzej. Czasem mam zgagę kilka dni z rzędu, a potem przechodzi, są też bezsenne noce. Ten podział dolegliwości na pewno nie jest sprawiedliwy i jedne z nas mają łatwiej inne trudniej, ale to wszystko niedługo minie

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-27, 18:09   #4925
drzewosandalowe
Zadomowienie

Chyba się najbardziej wściekam bo mąż tego nie rozumie. Mogę płakać z bólu,a on swoje gadki motywacyjne "dasz radę/przesadzasz, bla bla".

No i ta niemoc,kiedy nie jestem w stanie robić wielu rzeczy...

Podziwiam te z was,które mają kolejne dziecko. Szczerze podziwiam,bo ja się nie zdecyduję.

drzewosandalowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-27, 18:18   #4926
pani_smith
Zakorzenienie

O taaaaak! Po calym dniu zabaw z bratankiem mam 2 dni dochodzenia do siebie. Kochani są, ale do nich trzeba chyba łyknać RedBulla

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-27, 20:48   #4927
aaska92
Zadomowienie

@drzewosandalowe co do fizycznych dolegliwości to w tej ciąży i zdarzały się wymioty, a potem szybkie ogarnięcie, żeby zająć się małym, bóle głowy migrenowe, spięcie na dole pleców, skurcze łydki, częstomocz cały czas mi towarzyszy i to potrafię dojść do łóżka z łazienki i już czuje, że mogę wracać sikać , a ostatnio doszła wieczorna zgaga i bezsennośc, a jak w pierwszej ciąży w dzien się dało odespać tak teraz takiej możliwości nie ma. Jedynie odpukać w tej ciąży nie ciągnie mnie tak brzuch i nie boli krocze. Ale mimo tych niedogodności to jestem wdzięczna, że ciaza przebiega prawidłowo i mogę spędzać ją w domu, a nie w szpitalu. Reszta minie, byle moc być z synkiem i mężem i czas rozstania był jak najkrótszy i zdrowie było. Bo te wszystkie aktualne dolegliwosci poza normę nie odbiegaja.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-12-27, 20:54   #4928
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bazille Pokaż wiadomość
Trochę się tego nazbierało.
To jest trochę dziwne i nie fer, że jedne kobiety przechodzą ciążę "bezobjawowo", a inne mają co chwilę coś.
Nie miałam ciężkich dolegliwości, ale mając już 3 porównania, to jednak ta pierwsza miała ich najwięcej. Wtedy chyba poprostu organizm dostaje najwiekszego szoku i ciągle walczy. Z najcięższych rzeczy w pierwszej ciąży to bóle pleców, momentami rwa kulszowa i bardzo bolesny zespół cieśni nadgarstka. W drugiej ciąży powtórka z cieśnią nadgarstka i micro udar, tfu tfu teraz od paru tygodni znów zespół tej cieśni, ale znośny, choć nasil mi się w ostatnim tygodniu.
A tak, to też podobnie jak u większości z nas
I dziś chodzę i się pocieszam, że jeszcze chwila.
Powodzenia, oby większość odpuściła u Ciebie i żeby wróciła radość z ciąży.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Tak jak Justysia pisze, weź sobie jakieś ciuszki, które mają metki i przyrownuj, a później jak Dzidzia się urodzi to będziesz mieć już "miarkę" w oczach.
Miałam ren sam problem z metkami, większość ciuszków mam od szwagierki, która była i nadal jest maniaczką obcinania wszystkich metek. Cieszę się zawsze jak metki są drukowane na materiale,bo przynajmniej rozmiar pozostaje.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Haha, ta dam!
Po 5 latach, poraz pierwszy zapukali do nas sąsiedzi z piętra niżej.
W ostatnich kilku dniach poluzowalismy trochę dziecięce zabawy, wybryki, bieganie, skakanie..
A w ostatnich 2 dniach to już w ogóle, za ich imprezowanie z muzą na full jak nie do 3 rano, to do 1 w nocy.
I dziś mieli znów imprezkę i pewnie skacowani o godzinie 12.00 ledwo co oczy otworzyli, a nasze Dzieci biegały sobie w kółko.

Byłam w szoku, jak bardzo był kulturalny mój Mąż, bo jakoś w nocy było totalne przeciwieństwo 🤣
Wysluchal i powiedział, że się postaramy..
I pan odszedł z miną zwycięzcy. Myślę, że oni i tak wiedzą, że te nieprzespane noce zostaną im odpłacone z nawiązką już wkrótce

Ojooooj czyżby im było za głośno? A jak w nocy szaleją to ok?
Dostaną jeszcze za swoje

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Tak właśnie robię bo nawet te które mają metki są kompletnie różne :/ Ten kisiel z lnu muszę wypróbować na zgagę bo zaczęła mnie już porządnie męczyć

Ja się jakoś boje tabletek w ciąży i wolę ich unikać a ten len jakoś tak dobrze na mnie działa ja staram się pić rano przed posiłkiem, 1 łyżeczkę lnu na pół szklanki zagotowanej wody. Mam nadzieję że pomoże

Justysia2203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-27, 20:59   #4929
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Tak właśnie robię bo nawet te które mają metki są kompletnie różne :/ Ten kisiel z lnu muszę wypróbować na zgagę bo zaczęła mnie już porządnie męczyć

Mi pomagają migdały. Jak zaczynam czuć zgage to zjem kilka i łagodzi bardzo

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-27, 22:04   #4930
vidia9
Zadomowienie

Jak sobie narzekamy to u mnie ostatnio zaparcia i zatkany nos, wręcz coś mi się w jednej dziurce zrobiło i boli, będę obserwować

vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-28, 07:01   #4931
Justysia2203
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ale ja dziś pospałam... aż miło, ciekawe czy dla równowagi jutro będzie bezsennie.
Dziewczyny macie wybrane już karuzele do łóżeczek i maty edukacyjne/kontrastowe? Kupujecie to w ogóle?

Stary 2020-12-28, 07:34   #4932
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Ale ja dziś pospałam... aż miło, ciekawe czy dla równowagi jutro będzie bezsennie.
Dziewczyny macie wybrane już karuzele do łóżeczek i maty edukacyjne/kontrastowe? Kupujecie to w ogóle?

Dzień dobry, ja bym jeszcze chętnie posłała, ale TŻ zaczął o 8 pracę i głupio mi spać jak on pracuje wczoraj wieczorem zwolnił się termin więc o 13 jadę do fizjoterapeuty. Miałam prawie 2 miesiące przerwy zobaczymy co powie.

Ja matę kontrastową sama uszyłam, nad karuzelą o innymi gadżetami w ogóle nie myślałam, jedynie, żeby tez zrobić baby gym.

Teściowa chce podarować (na później) leżaczek z muzyką, wibracjami i karuzelą i choć tę propozycję prezentu przyjęłam, to nie wiem czy to jest takie super i czy tego chcę, a w dodatku będę musiała tego poszukać i kupić, a ona zwróci hajs. Słyszałyście o czymś fajnym?

Stary 2020-12-28, 08:13   #4933
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Dzień dobry, ja bym jeszcze chętnie posłała, ale TŻ zaczął o 8 pracę i głupio mi spać jak on pracuje wczoraj wieczorem zwolnił się termin więc o 13 jadę do fizjoterapeuty. Miałam prawie 2 miesiące przerwy zobaczymy co powie.

Ja matę kontrastową sama uszyłam, nad karuzelą o innymi gadżetami w ogóle nie myślałam, jedynie, żeby tez zrobić baby gym.

Teściowa chce podarować (na później) leżaczek z muzyką, wibracjami i karuzelą i choć tę propozycję prezentu przyjęłam, to nie wiem czy to jest takie super i czy tego chcę, a w dodatku będę musiała tego poszukać i kupić, a ona zwróci hajs. Słyszałyście o czymś fajnym?

Pamiętam tę mate
Ja sobie upatrzyłam matę z KinderKraft smart Play bo tam kolory nie są takie intensywne ale zastanawiam się jeszcze czy nie popatrzeć za jakąś bialo-czarno-czerwona ale znów wiem że mnie takie kolory mogą drażnić a ta z KinderKraft jakaś taka fajnie stonowana jest.
Większy problem mam z karuzelą bo nie wiem jaką kupić i czy w ogóle kupować chodzi mi po głowie zrobienie karuzeli, widziałam już elementy na Ali i tak myślę czy to nie będzie najlepsze wyjście z sytuacji
A te leżaczki od którego są miesiąca? Bo ja mam ale gdzieś czytałam że to po 3 miesiącu się używa?

Edytowane przez Justysia2203
Czas edycji: 2020-12-28 o 08:24
Stary 2020-12-28, 09:10   #4934
stookrotka1991
Zadomowienie

Ja kupiłam matę już dość dawno nawet, a karuzeli nie kupuje, fajnie to wygląda ale słyszałam że jest zupełnie zbędna przynajmniej na początkowym etapie

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-28, 09:13   #4935
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam tę mate
Ja sobie upatrzyłam matę z KinderKraft smart Play bo tam kolory nie są takie intensywne ale zastanawiam się jeszcze czy nie popatrzeć za jakąś bialo-czarno-czerwona ale znów wiem że mnie takie kolory mogą drażnić a ta z KinderKraft jakaś taka fajnie stonowana jest.
Większy problem mam z karuzelą bo nie wiem jaką kupić i czy w ogóle kupować chodzi mi po głowie zrobienie karuzeli, widziałam już elementy na Ali i tak myślę czy to nie będzie najlepsze wyjście z sytuacji
A te leżaczki od którego są miesiąca? Bo ja mam ale gdzieś czytałam że to po 3 miesiącu się używa?

Ja jeszcze o lezaczkach nic nie wiem, prócz tego, że faktycznie należy używać ich później.

Myślę, że zrobienie karuzeli to fajny pomysł

Stary 2020-12-28, 09:18   #4936
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam matę już dość dawno nawet, a karuzeli nie kupuje, fajnie to wygląda ale słyszałam że jest zupełnie zbędna przynajmniej na początkowym etapie

Jaką kupiłaś?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Ja jeszcze o lezaczkach nic nie wiem, prócz tego, że faktycznie należy używać ich później.

Myślę, że zrobienie karuzeli to fajny pomysł

No jak oglądam te karuzele to jakoś żadna mi nie odpowiada i też nie chce wywalać na to jakoś dużo kasy a taka jak mi się podoba do zrobienia to wyjdzie z 10-15€.

Stary 2020-12-28, 09:31   #4937
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Jaką kupiłaś?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

No jak oglądam te karuzele to jakoś żadna mi nie odpowiada i też nie chce wywalać na to jakoś dużo kasy a taka jak mi się podoba do zrobienia to wyjdzie z 10-15€.

Jakąś skip hop kolorową dokładnie nie pamiętam bo kupowałam jakoś na początku jesieni

Explore i more znalazlam nazwę

kocham ...

Edytowane przez stookrotka1991
Czas edycji: 2020-12-28 o 09:32
Stary 2020-12-28, 09:42   #4938
whimxx
pani.dietetyk

Fufka - daj znać, jak tam wizyta u fizjo Szczególnie jeżeli chodzi o spojenie łonowe jak możesz, co Ci tam ciekawego powiedział/a. Też zaczynam odczuwać :/

Justysia - mam matę i karuzelę, ale chyba tylko dlatego, że kupowałam babybjörna i jakaś dziewczyna sprzedawała w zestawie praktycznie za bezcen, więc wzięłam. Tak to chyba bym o tym nie pomyślała nawet póki co xD

Dobrze, że P. nie ma objawów, szkoda, że kolejny czas w izolacji - ale zawsze to chociaż razem! Oby Twój test już wyszedł negatywny

Oby mała się odwróciła i nie dawała czadu w jajnik
Stary 2020-12-28, 10:07   #4939
Kiwi_898
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roma1987 Pokaż wiadomość
Justysia a ile to juz trwa u TZ?

Dziewczyny jest teraz jakiś kupon zniżkowy na lullalove? Na jakieś hasło czy coś?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Dobra już mam

Jakby co jest -15% na hasło SIOSTRY na nieprzecenione rzeczy chyba do końca roku
W jakim sklepie? Jaka strona?

Kiwi_898 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-12-28, 11:26   #4940
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakąś skip hop kolorową dokładnie nie pamiętam bo kupowałam jakoś na początku jesieni

Explore i more znalazlam nazwę
Wow fajnie że ta część nad główką jest ruchoma

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość
Fufka - daj znać, jak tam wizyta u fizjo Szczególnie jeżeli chodzi o spojenie łonowe jak możesz, co Ci tam ciekawego powiedział/a. Też zaczynam odczuwać :/

Justysia - mam matę i karuzelę, ale chyba tylko dlatego, że kupowałam babybjörna i jakaś dziewczyna sprzedawała w zestawie praktycznie za bezcen, więc wzięłam. Tak to chyba bym o tym nie pomyślała nawet póki co xD

Dobrze, że P. nie ma objawów, szkoda, że kolejny czas w izolacji - ale zawsze to chociaż razem! Oby Twój test już wyszedł negatywny

Oby mała się odwróciła i nie dawała czadu w jajnik
Ale masz fuksa z tymi rzeczami dla Małej
Ja nie idę na test jak będą mi kazać to powiem że jestem w ciąży i test jest dla mnie bardzo stresujący. Izoluje się 7 dni i niech spadają

Dziewczyny kolejne pytanko mam. Termometr 🤯 Ja im więcej czytam tym jest gorzej... Dotykowy, bezdotykowy? I gdzie mierzyć temperaturę?

Stary 2020-12-28, 12:04   #4941
Kiwi_898
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
@drzewosandalowe co do fizycznych dolegliwości to w tej ciąży i zdarzały się wymioty, a potem szybkie ogarnięcie, żeby zająć się małym, bóle głowy migrenowe, spięcie na dole pleców, skurcze łydki, częstomocz cały czas mi towarzyszy i to potrafię dojść do łóżka z łazienki i już czuje, że mogę wracać sikać , a ostatnio doszła wieczorna zgaga i bezsennośc, a jak w pierwszej ciąży w dzien się dało odespać tak teraz takiej możliwości nie ma. Jedynie odpukać w tej ciąży nie ciągnie mnie tak brzuch i nie boli krocze. Ale mimo tych niedogodności to jestem wdzięczna, że ciaza przebiega prawidłowo i mogę spędzać ją w domu, a nie w szpitalu. Reszta minie, byle moc być z synkiem i mężem i czas rozstania był jak najkrótszy i zdrowie było. Bo te wszystkie aktualne dolegliwosci poza normę nie odbiegaja.

Oj tak, brakuje mi świętego spokoju i czasu na odespanie/odpoczynek, tak jak to było w pierwszej ciąży oj tęsknie za tym. Ale najważniejsze to to, żeby wszystko przebiegało prawidłowo, a wszelkie niedogodności już niedługo odejdą w niepamięć

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Ja nie idę na test jak będą mi kazać to powiem że jestem w ciąży i test jest dla mnie bardzo stresujący. Izoluje się 7 dni i niech spadają

Dziewczyny kolejne pytanko mam. Termometr 🤯 Ja im więcej czytam tym jest gorzej... Dotykowy, bezdotykowy? I gdzie mierzyć temperaturę?

Przy pierwszej ciąży sporo naczytałam się o termometrach bezdotykowych, że mierzą jak chcą. Ostatecznie wzięłam douszny brauna i jestem zadowolona. Z perspektywy czasu widzę, że pomiar w uchu w nocy potrafi mojego starszaka wybudzić, więc planuję dokupić mimo wszystko bezdotykowy
Kiwi_898 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-28, 12:14   #4942
stookrotka1991
Zadomowienie

Ja wzięłam Xiaomi ihealth ma dobre opinie i niby dokładny i fakt sprawdza się także polecam to jest elektroniczny przykładam do czoła

kocham ...
Stary 2020-12-28, 12:16   #4943
Persefonia
Rozeznanie

Proszę dzisiaj trzymać za nas kciuki bo jade na prenatalne . Wogole ma któraś z was numery na lotto . Bo jak tak podliczyłam lekarzy to mi 500 plus nie stykanie dzisiaj 300zl prenatalne , jutro 200zl laryngolog córki . Za tydzień w poniedziałek Wrocław , co prawda Dolnośląskie centrum onkologii jest za darmo ale paliwo już nie a to 400 km więc 150zl pójdzie, później we wtorek okulista syna w związku ze źrenicami więc 180zl plus paliwo 140 km . No i na 25 stycznia kardiolog 200zl plus paliwo około 100zl bo to 300 km od nas w dwie strony . Dobrze że zaraz zwrot podatku

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:

Ja mam zwykły bez rteciowy i mierze pod pachą od niemowlaka . A mam w domu wszystkie od bezdotykowych po elektryczne i zawsze mi wychodzą złe pomiary . Ten bezrtęciowy zwykły jak dla mnie najlepszy

Persefonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-28, 12:22   #4944
PaniAuto
Rozeznanie

Ja kupiłam termometr bezdotykowy z polecenia PanaTabletki. Ma na swojej stronie porównanie i opisy.
Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Proszę dzisiaj trzymać za nas kciuki bo jade na prenatalne . Wogole ma któraś z was numery na lotto . Bo jak tak podliczyłam lekarzy to mi 500 plus nie stykanie dzisiaj 300zl prenatalne , jutro 200zl laryngolog córki . Za tydzień w poniedziałek Wrocław , co prawda Dolnośląskie centrum onkologii jest za darmo ale paliwo już nie a to 400 km więc 150zl pójdzie, później we wtorek okulista syna w związku ze źrenicami więc 180zl plus paliwo 140 km . No i na 25 stycznia kardiolog 200zl plus paliwo około 100zl bo to 300 km od nas w dwie strony . Dobrze że zaraz zwrot podatku

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Ja mam zwykły bez rteciowy i mierze pod pachą od niemowlaka . A mam w domu wszystkie od bezdotykowych po elektryczne i zawsze mi wychodzą złe pomiary . Ten bezrtęciowy zwykły jak dla mnie najlepszy

Powodzenia i bedzie dobrze.

PaniAuto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-28, 13:18   #4945
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość

O matko ile wizyt powodzenia na wszystkich, a kasy faktycznie pójdzie niemało

Co do termometrów się zgadzam. Ten zwykły najlepszy, tylko niestety jego wadą jest taka że dość długo trwa mierzenie i dziecko (przynajmniej moje) się denerwuje.
Ja kupiłam jakiś polecany niby microlife, ale o kant upa go potłuc

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-28, 14:42   #4946
Justysia2203
Wtajemniczenie

Dziewczyny dzięki za wszystkie info ️ no niezastąpione jesteście
Więc chyba zrobię w ostateczności tak że będę mierzyć zwykłym, a gdzieś w późniejszym czasie jak wydatków będzie mniej (ha ha ha) to zainwestuje w jakiś lepszy bezdotykowy

Stary 2020-12-28, 14:52   #4947
majkela12
Zadomowienie

Hej

Święta święta i po świętach...szczesliwi, najedzeni, wypoczeci. Choć w Wigile myślałam że urodze, jednak przesadziłam z porzadkami i gotowaniem. Teraz dojadamy, to człowiek chociaż przy garach nie musi stać.

Justysia współczuję izolacji. Nie wiedziałam, że to g.... Tak długo się utrzymuje. Oby następny wynik był ujemny.

Whimixx współczuję przeżyć w sklepie. Dobrze, że nic Wam nie jest.

Ja przed świętami miałam akcję w smyku. Stoję grzecznie w kolejce w odpowiedniej odleglosci, a tu mi sie facet przede mnie pakuje. Nawet się obejrzał za mną, ale nic dalej stoi, potem podeszła jego żona. Normalnie to bym zwróciła uwagę, ale wdech wydech są święta. Szkoda nerwów. Za chwilę otworzyła sie druga kasa i Pani krzyczy: zapraszam. No to gościu się wyrywa, a kasjerka kończy zdanie: Panią w ciazy. Hehe i byłam przed wszystkimi czasem trzeba odpuścić. Ostatnio jakas jestem wyluzowana i wyciszona, jak nie ja

Persefonia kciuki na wizytach, dlatego doceniam pakiety medyczne. Raz w miesiącu płacę za całą rodzinę I mogę biegać ile chce. W tej ciazy płaciłam tylko za test Pappa którego nie miałam w pakiecie.

Ubrania, tak jak już kiedyś pisałam, dwie pary h&m joggery i dwie pary leginsow. Wszystko w sh. Więc nie poszło miliony monet. Upolowalam nawet kurtke, ale o dziwo chodzę w kurtce z zeszłego roku. Cud święta oblecialam w sukienkach.

Sąsiedzi. Za dzieciaka mieszkałam w bloku. Miłe wspomnienia, mnóstwo dzieciakow do zabawy. Po ślubie zamieszkałam w domu i do bloku nigdy nie wrócę. Teraz to już w ogóle, bo wprowadziliśmy się ostatnio za miasto, cisza spokój...dlatego współczuję Wam przebojów z sąsiadami. Musi być to męczące.

Dolegliwości ciążowe, są i są co raz bardziej męczące. Doszly mi skurcze, bóle kręgosłupa i jak na @ , zaczęły mi puchnąć nogi, a przecież jest zima. Oprocz tego nadcisnienie, tarczyca itp. Pocieszam sie ze sa dziwyczyny, które mają gorzej, leżą w szpitalu całą ciążę. Poza tym została nam już ostatnia prosta, głowy i brzuchy do gory

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Termometr mam bezdotykowy Microlife. Jest ok.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-12-28, 15:01   #4948
stookrotka1991
Zadomowienie

Właśnie spojrzałam w aplikacje i zostało mi 61 dni do końca :co jest: gdzie to leciało zaczynam panikować

kocham ...
Stary 2020-12-28, 15:20   #4949
Justysia2203
Wtajemniczenie

Persefona powodzenia na wizytach A powiedzieli coś już z tymi źrenicami? Jakieś podejrzenia? Czy wszystko na wizycie?

Whimxx jak pakowanie? Dajesz radę?

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Hej

Święta święta i po świętach...szczesliwi, najedzeni, wypoczeci. Choć w Wigile myślałam że urodze, jednak przesadziłam z porzadkami i gotowaniem. Teraz dojadamy, to człowiek chociaż przy garach nie musi stać.

Justysia współczuję izolacji. Nie wiedziałam, że to g.... Tak długo się utrzymuje. Oby następny wynik był ujemny.

Whimixx współczuję przeżyć w sklepie. Dobrze, że nic Wam nie jest.

Ja przed świętami miałam akcję w smyku. Stoję grzecznie w kolejce w odpowiedniej odleglosci, a tu mi sie facet przede mnie pakuje. Nawet się obejrzał za mną, ale nic dalej stoi, potem podeszła jego żona. Normalnie to bym zwróciła uwagę, ale wdech wydech są święta. Szkoda nerwów. Za chwilę otworzyła sie druga kasa i Pani krzyczy: zapraszam. No to gościu się wyrywa, a kasjerka kończy zdanie: Panią w ciazy. Hehe i byłam przed wszystkimi czasem trzeba odpuścić. Ostatnio jakas jestem wyluzowana i wyciszona, jak nie ja

Persefonia kciuki na wizytach, dlatego doceniam pakiety medyczne. Raz w miesiącu płacę za całą rodzinę I mogę biegać ile chce. W tej ciazy płaciłam tylko za test Pappa którego nie miałam w pakiecie.

Ubrania, tak jak już kiedyś pisałam, dwie pary h&m joggery i dwie pary leginsow. Wszystko w sh. Więc nie poszło miliony monet. Upolowalam nawet kurtke, ale o dziwo chodzę w kurtce z zeszłego roku. Cud święta oblecialam w sukienkach.

Sąsiedzi. Za dzieciaka mieszkałam w bloku. Miłe wspomnienia, mnóstwo dzieciakow do zabawy. Po ślubie zamieszkałam w domu i do bloku nigdy nie wrócę. Teraz to już w ogóle, bo wprowadziliśmy się ostatnio za miasto, cisza spokój...dlatego współczuję Wam przebojów z sąsiadami. Musi być to męczące.

Dolegliwości ciążowe, są i są co raz bardziej męczące. Doszly mi skurcze, bóle kręgosłupa i jak na @ , zaczęły mi puchnąć nogi, a przecież jest zima. Oprocz tego nadcisnienie, tarczyca itp. Pocieszam sie ze sa dziwyczyny, które mają gorzej, leżą w szpitalu całą ciążę. Poza tym została nam już ostatnia prosta, głowy i brzuchy do gory

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Termometr mam bezdotykowy Microlife. Jest ok.

To teraz dużo odpoczynku!!
Majkela zazdroszczę stoicyzmu i jak widać się opłacił ja mimo że jestem z tych zbyt milutkich to teraz bym chyba udusiła
No ja też myślałam że już po wszystkim a tu się okazuje że wynik pozytywny.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Właśnie spojrzałam w aplikacje i zostało mi 61 dni do końca :co jest: gdzie to leciało zaczynam panikować

Mi 67 🤯 i po co i na co to było mi sprawdzać
Musiałam TŻ powiedzieć tak żebym sama z tym teraz nie musiała żyć

Stary 2020-12-28, 16:32   #4950
Persefonia
Rozeznanie

Justysia co do źrenic to dopiero dowiem się od okulisty , podejrzenie to ta Anizokoria ale to już potrzeba więcej badań .

Jestem po prenatalnych 28+1tc . Malutka waży 1356g wszystko jest ok

A to zdj oczu syna Screenshot_20201226-131607~2.jpg

Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka
Persefonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości