|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Ja bym wyszła. Nie znoszę takiego gadania. Mi by wysłuchiwanie takich teorii zepsuło nastrój.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kulturze cisza, poza internatem, do restauracji nie pójdsiesz, no chyba że ktoś czyta, ale co więcej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1653 | |
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88390520]Ja bym wyszła. Nie znoszę takiego gadania. Mi by wysłuchiwanie takich teorii zepsuło nastrój.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie mogłam. U rodziców pomagałam, u cioci na rocznicy robiłam za szofera dla rodziców. Cytat:
Cała rodzina mojej mamy (poza jej bratem) to miłośnicy działek, wszyscy mają ogródki i zawsze co roku było gadanie o tym: kto i co kiedy sieje, ile zebrali, co się na działkach działo itd. Poza tym sporo (naprawdę sporo!) gadania o książkach czy jedzeniu. A w tym roku nic. Nawet nie pokłócili się o politykę czy Kościół. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- No i jeszcze temat wnuków, którego też nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to zawsze patrzę z przymrużeniem oka na osoby w starszym wieku. Oni często żyją już w swoim świecie i ciężko się u nich przebić z innymi poglądami. Spójrz na to pozytywnie, przynajmniej nie wypytywali Cię o życie prywatne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1655 |
Konto usunięte
|
Ja bym wolała pójść na spacer. Natomiast mam niski próg bólu na coś, co uważam za niedorzeczne. Nie bardzo się też widzę w klimatach spotkań rodzinnych, w których mamy wyłącznie powiązania rodzinne, a brak jakiejś sympatii i chęci dialogu, zainteresowania właśnie tym, co się tu i teraz dzieje u danej osoby. Wiem, że teraz wszystkich "dotykają" skutki kryzysu itd., ale bez przesady? Mnie ogólnie męczą rozmowy na tematy upolitycznione i związane z tym, jak żyć, więc nie ma szans, żebym tam siedziała.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1656 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale tych wiadomosci akurat nie slyszalam (a mam w telefonie pop-up wiadomosci na live corona ticker z niemieckiego portalu o zasiegu podobnym do bbc, wiecie o co chodzi, no nie powinno mnie nic waznego ominac), ale ostatnio pokazywali wyliczenia, ze starczy dla ponad 70 milionow Niemcow, w Polsce podejrzewam te umowy tez sa podobnie proporcjonalnie ogarniete, bo mialo byc wszystko rozlozone proporcjonalnie. Tylko ze slyszalam, ze szczepionki sa w buteleczkach z 5 dawkami i z nich da sie wyciagnac maksymalnie 4 dawki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1658 |
Wtajemniczenie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88390621]Mi sie juz o Francji w ogole nie chce czytac ostatnio
![]() Ale tych wiadomosci akurat nie slyszalam (a mam w telefonie pop-up wiadomosci na live corona ticker z niemieckiego portalu o zasiegu podobnym do bbc, wiecie o co chodzi, no nie powinno mnie nic waznego ominac), ale ostatnio pokazywali wyliczenia, ze starczy dla ponad 70 milionow Niemcow, w Polsce podejrzewam te umowy tez sa podobnie proporcjonalnie ogarniete, bo mialo byc wszystko rozlozone proporcjonalnie. Tylko ze slyszalam, ze szczepionki sa w buteleczkach z 5 dawkami i z nich da sie wyciagnac maksymalnie 4 dawki.[/QUOTE]Mam te same odczucia co do rządu Francji 🤮 Małe kutafony z nich i tyle. Te info akurat czytałam na Interii, UE odmówiła komentarza na ten temat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
Ale na pewno każdy kraj robi wszystko dla dobra ludzi, ehe ehe, w ogole nie myśli o zarobieniu na tym gdzie się da.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1660 |
Konto usunięte
|
Zaaplikowali na polnocy Niemiec starszych ludziom po calej buteleczce szczepionki (5 dawek) przez pomylke.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88391052]Zaaplikowali na polnocy Niemiec starszych ludziom po calej buteleczce szczepionki (5 dawek) przez pomylke.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wiadomo już jak to się na tych ludziach odbiło? ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Tak a propos czytam sobie o wykluczeniu Polaków z konkursu 4 skoczni. Murańka miał wczoraj "słabo pozytywny" wynik, przebadali wszystkich, pozostali negatywni, ale organizatorzy wykluczyli Polaków z rywalizacji. Murańce powtórzyli test, w międzyczasie, jak czekano na wynik testu, odbyły się kwalifikacje, teraz się okazuje, że Murańka ma jednak negatywny. W kontekście zaplanowanej na 2021 olimpiady boję się, że testy będą poważnym polem do nadużyć i eliminowania "niewygodnych" przeciwników ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88391052]Zaaplikowali na polnocy Niemiec starszych ludziom po calej buteleczce szczepionki (5 dawek) przez pomylke.
[/QUOTE] O matko. Coś więcej wiadomo?
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jakie to bedzie mialo skutki uboczne skoro taka duza dawka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1664 |
Konto usunięte
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Czytałam o tym. Trochę dziwne. W ulotce jest informacja, że jedna fiolka zawiera 5 dawek. Nie czytali ulotki? Temat numer jeden na całym świecie, a komuś odpowiedzialnemu za szczepienie ludzi nie chciało się nawet zainteresować tematem. A potem wszyscy się dziwią, że ludzie mają wątpliwości i obawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1665 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba tam mają jakaś super szczepionke. Bo ta Rosyjska To takich efektów nie daje. U mnie w święta tematy nt koronawirusa to tak moze z 5 % całości, głownie z racji wizyty na SOR ( brak sensownego triagu tam.) Jedyni nadmiernie ostrożni i przejeci tematem z ciut dalszej rodziny ( uzasadnione zdrowotnie) akurat wirusa złapali tuż przed świętami, tzn. jeden domownik.drugi negatywny. Ale oni byli konsekwentni, prawdopodobnie zarazil się u lekarza lub ze sklepu wirus przeniesiony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
Zapisałam się w pracy na szczepionkę. Terminu szczepień jeszcze nie ma.
I jestem rozdarta jaką podjąć decyzję bo mogę się wycofać. W pracy większość tak jak ja nie wiedzą czy się szczepić. No nie wiem co zrobić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1667 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1669 |
Konto usunięte
|
U mnie o pandemii to najwyżej kilka zdań padło. Wszyscy na maksa zmęczeni tematem wiec nie było komu gadać
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem co zrobią z tym fantem, bo pary konkursowe już rozstawione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1671 |
Konto usunięte
|
Sorry, w polskim radio mowili o starszych ludziach, alw to jednak po prostu pracownicy domu starcow. Byli na obserwacji w szpitalu, wiekszosc juz wypuszczono, jedna osoba zostala z symptomami grypy. Nic strasznego poki co.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1672 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam tak komentarz na insta: jestem po pierwszym szczepieniu, ziemia jest jeszcze okrągła.
![]()
![]() |
#1673 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem WŚCIEKŁA. Tak mi szkoda tych chłopaków, no nie ma co ukrywać, ale TCS to najważniejsza impreza w takim sezonie ![]() ![]() Nawet jeśli ich przywrócą (a nie wyobrażam sobie po aktualnych wynikach, że nie zrobią tego), to współczuję im strasznie nastroju. Cały rok pracy przecież na to idzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przekomiczne naprawdę. Sprowadzanie ludzi sceptycznych do antyszczepionkowców i płaskoziemców, niech ktoś zatrzyma karuzelę śmiechu... ![]()
![]() |
![]() |
#1675 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Koleżanka, która jest lekarką i pracuje w szpitalu wrzuciła dzisiaj zdjęcie ze swojego szczepienia. Przyznam, że jest to zachęcające. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1676 | |
Konto usunięte
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88390621]Mi sie juz o Francji w ogole nie chce czytac ostatnio
![]() Ale tych wiadomosci akurat nie slyszalam (a mam w telefonie pop-up wiadomosci na live corona ticker z niemieckiego portalu o zasiegu podobnym do bbc, wiecie o co chodzi, no nie powinno mnie nic waznego ominac), ale ostatnio pokazywali wyliczenia, ze starczy dla ponad 70 milionow Niemcow, w Polsce podejrzewam te umowy tez sa podobnie proporcjonalnie ogarniete, bo mialo byc wszystko rozlozone proporcjonalnie. Tylko ze slyszalam, ze szczepionki sa w buteleczkach z 5 dawkami i z nich da sie wyciagnac maksymalnie 4 dawki.[/QUOTE] "Premier z kolei podkreślił, że Polska zamówiła już 60 mln dawek szczepionek, co oznacza szczepienie dla 30 mln osób. " Jak nie będzie chętnych to będą "zachecac" Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1677 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Poza tym być może sama jestem sceptyczna a nie mam kija.
"Gdy byłam małym chłopcem, myślałam, że poznam cię po kawałku chałwy." Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2020-12-28 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88391171]U mnie o pandemii to najwyżej kilka zdań padło. Wszyscy na maksa zmęczeni tematem wiec nie było komu gadać
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Nie do końca właśnie, mogą wlepiać mandaty, adwokatka w tvn rekomendowała nie przyjmowanie tych mandatów a policja nie chce się wypowiadać na ten temat. Nagrali tylko oświadczenie, że każdy policjant w momencie interwencji podejmuje decyzję czy dać pouczenie czy mandat. Czyli zależy na kogo trafisz ![]() [1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88391283]Z tego co widzę u siebie w mieście, to ludzie się szczepią. Koleżanka, która jest lekarką i pracuje w szpitalu wrzuciła dzisiaj zdjęcie ze swojego szczepienia. Przyznam, że jest to zachęcające. ![]() ![]() Zapytaj, ja nie bardzo mam kogo. [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88391299] Tak wam powiedzieli, ze będzie się można wycofac mimo zapisu?[/QUOTE] Tzn tak przypuszcza szefostwo ale tylko przypuszcza. Większość się zapisała. Gorzej jak nie będzie się można wycofać . Dowiedziałam się też że między dawkami nie można złapać covida. A co jeśli jednak się złapie? Ja na razie " nie powinnam" się zarazić jako ozdrowieniec ale czy napewno i jak długo? Nic nie jest pewne. A po pierwszej dawce jak mam się chronić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1680 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy Wasza Cesarska Wysokość.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.