Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. 23 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-12-27, 23:00   #661
Luna1818
Rozeznanie

Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. 23

Właśnie też czekam na pogłębioną wyprzedaż, chociażby dla VIP.
Bo w sumie nie wiem czy jest sens utrzymywania vipa akoromoje promocje niczym się nie różnią od standardowych klientów.

Jak mawiał klasyk ,, skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?,,

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Luna1818 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-28, 10:14   #662
Rapsodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna1818 Pokaż wiadomość
Właśnie też czekam na pogłębioną wyprzedaż, chociażby dla VIP.
Bo w sumie nie wiem czy jest sens utrzymywania vipa akoromoje promocje niczym się nie różnią od standardowych klientów.

Jak mawiał klasyk ,, skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?,,
dokładnie! Zobaczymy co nam Rosiek zapoda na koniec tego wspaniałego roku

Czuję że coś odpałowego, że pospadamy z foteli
Stary 2020-12-28, 10:48   #663
pannawiosna
Zadomowienie

A ja muszę YR pochwalić, a to się rzadko zdarza
Zaskoczyli mnie ostatnio niezwykle

Napisałam kilka recenzji parę tygodni temu, w większości pozytywnych, z jednym małym wyjątkiem.
Po opublikowaniu moich opinii najpierw dostałam maila, że im przykro, że produkt mi się nie spodobał, a kilka dni później zadzwonili w tej samej sprawie. Opisałam przemiłej pani problem, jaki miałam z kremem, że nie zamierzam do niego wracać i używać. I tutaj przechodzimy do sedna - pani zaproponowała mi zwrot kosztów kremu w formie salda na koncie, które mogę wykorzystać przy kolejnym zamówieniu z wysyłkowej lub telefonicznej oferty
Zamówiłam więc ze świątecznej wysyłkowej wodę Zielona Herbata, gratis wzięłam Konwalię plus szminkę... a przy odbiorze faktycznie zapłaciłam kilka złotych (zamiast 65 zł )
Także jest nadzieja, potrafią zaskoczyć na plus
pannawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-28, 11:54   #664
amy93
Raczkowanie

Super! Do mnie też kiedyś dzwonili, niestety żadna propozycja nie padła... A opinię usunęli ze strony żeby nie psuła statystyk?😂
amy93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-28, 12:52   #665
kotova
Raczkowanie

Cześć, ja wracam z tematem innej ulotki. Też otrzymałam tą korzystniejszą i też mi nie działa. Napisałam do BOK i otrzymałam taką odpowiedź:

W imieniu firmy Yves Rocher serdecznie dziękuję za kontakt oraz przekazane zgłoszenie.

W odpowiedzi na Pani wiadomość uprzejmie informuję, iż promocja działa prawidłowo.

Sklep stacjonarny jak również oferta internetowa to odrębne kanały dsytrybucji, wówczas promocje mogą się różnić.Po wpisaniu kodu promocyjnego pojawiają się wszelkie warunki oferty.

W przypadku gdy jest Pani zainteresowana głównie ulotką papierową, zachęcam do skorzystania z promocji w sklepie stacjonarnym.

Bajzel jednym słowem...
kotova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-28, 13:15   #666
Luna1818
Rozeznanie

Eeee no to po co na ulotce jest napisane, że ,,skorzystaj z oferty w sklepie stacjonarnym/ internetowym/ przez telefon/,,?

Trochę takie robienie klientów w bambuko...

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez pannawiosna Pokaż wiadomość
A ja muszę YR pochwalić, a to się rzadko zdarza
Zaskoczyli mnie ostatnio niezwykle

Napisałam kilka recenzji parę tygodni temu, w większości pozytywnych, z jednym małym wyjątkiem.
Po opublikowaniu moich opinii najpierw dostałam maila, że im przykro, że produkt mi się nie spodobał, a kilka dni później zadzwonili w tej samej sprawie. Opisałam przemiłej pani problem, jaki miałam z kremem, że nie zamierzam do niego wracać i używać. I tutaj przechodzimy do sedna - pani zaproponowała mi zwrot kosztów kremu w formie salda na koncie, które mogę wykorzystać przy kolejnym zamówieniu z wysyłkowej lub telefonicznej oferty
Zamówiłam więc ze świątecznej wysyłkowej wodę Zielona Herbata, gratis wzięłam Konwalię plus szminkę... a przy odbiorze faktycznie zapłaciłam kilka złotych (zamiast 65 zł )
Także jest nadzieja, potrafią zaskoczyć na plus

Nooo tutaj ladnie sie zachowali (moze powoli zmieniaja polityke?).
Albo kupowalas ich jeden z najdrozszych kremow lub nowosc (Riche/ Lifting Vegetal) i nie chcieli miec negatyenej opini
Stary 2020-12-28, 15:10   #667
pannawiosna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amy93 Pokaż wiadomość
Super! Do mnie też kiedyś dzwonili, niestety żadna propozycja nie padła... A opinię usunęli ze strony żeby nie psuła statystyk?😂
Cytat:

Nooo tutaj ladnie sie zachowali (moze powoli zmieniaja polityke?).
Albo kupowalas ich jeden z najdrozszych kremow lub nowosc (Riche/ Lifting Vegetal) i nie chcieli miec negatyenej opini

Moja opinia jest nadal, nikt jej nie usunął I faktycznie dotyczy jednego z droższych kremów
Przeglądając opinie na ich stronie zauważyłam całe mnóstwo negatywnych, nie wiedziałam, że usuwają Może to jest zależne od osoby, która akurat zajmuje się redakcją recenzji i ich akceptacją

Zasadniczo moja rozmowa telefoniczna dotyczyła raczej składu kremu i reakcji jaką wywołał, a nie typowego "bubla" który się nie sprawdził
Stary 2020-12-28, 19:59   #668
jaestera
Raczkowanie

Ja też napisałam jedną negatywną odnośnie kremu perfumowanego do rąk (uczulił mnie). I również nie padła żadna oferta.

Edytowane przez jaestera
Czas edycji: 2020-12-28 o 20:00
jaestera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-28, 20:03   #669
amorito
Amorito

Cytat:
Napisane przez jaestera Pokaż wiadomość
Ja też napisałam jedną negatywną odnośnie kremu perfumowanego do rąk (uczulił mnie). I również nie padła żadna oferta.
Ja podobnie, nawet tumaczyam sobie, ze przez to ukarano mnie brakiem kodow na maila...
amorito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-28, 21:19   #670
kagnie
Raczkowanie

SMS:

Nasze sklepy pozostaja otwarte. SALE do -50% & 1+1 na kosmetyki do makijazu! Zrob zakup pow. 14,90 zl i odbierz 2 PREZENTY! Do 10.01 z SMS. Szczegoly w sklepie.

Jeśli się dowiecie, dajcie znać o które prezenty chodzi... grudniowe, styczniowe, a może zupełnie inne?
kagnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 07:50   #671
amy93
Raczkowanie

Żeby nie było niedomówień: nigdy nie słyszałam, żeby YR usuwało opinie klientów, żadna moja opinia nigdy nie została usunięta, ale wiem że w niektórych sklepach tak robią (oddamy pieniądze, a ty zgodzisz się na usunięcie opinii - allegro), dlatego padło pytanie czy usunęli opinię za którą zwrócili pieniądze. Swoją drogą, jak to technicznie wyglądało, kwota zamówienia automatycznie się obniżyła czy dopiero przy odbiorze dowiedziałaś się że rabat zadziałał?

amy93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-12-29, 13:37   #672
misskarola
Raczkowanie

" NEW " Rabat dla nowych klientów: „-50% na 1 kosmetyk do pielęgnacji twarzy”
misskarola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 13:50   #673
pannawiosna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amy93 Pokaż wiadomość
Żeby nie było niedomówień: nigdy nie słyszałam, żeby YR usuwało opinie klientów, żadna moja opinia nigdy nie została usunięta, ale wiem że w niektórych sklepach tak robią (oddamy pieniądze, a ty zgodzisz się na usunięcie opinii - allegro), dlatego padło pytanie czy usunęli opinię za którą zwrócili pieniądze. Swoją drogą, jak to technicznie wyglądało, kwota zamówienia automatycznie się obniżyła czy dopiero przy odbiorze dowiedziałaś się że rabat zadziałał?

Tak, wiem, że wiele sklepów usuwa negatywne opinie, a nawet niepochlebne komentarze na IG czy FB Nawet wizaż podczas testów usuwa negatywne recenzje

O obniżce kwoty dowiedziałam się po złożeniu zamówienia, tzn. zadzwoniłam na infolinię, żeby się upewnić, a w razie czego anulować - podczas zamawiania nie widać środków na koncie
Stary 2020-12-29, 16:49   #674
Aleksa_888
Wtajemniczenie

Na wątku perfumowym przeczytałam, że będzie nowy zapach Voile d'Ocre. Cedr i drzewo sandałowe... Na fragrze póki co go nie ma

Edytowane przez Aleksa_888
Czas edycji: 2020-12-29 o 16:56
Aleksa_888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 16:56   #675
Evrith
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aleksa_888 Pokaż wiadomość
Na wątku perfumowym przeczytałam, że będzie nowy zapach Voile d'Ocre. Ciekawe, jakie będzie miał nuty... Na fragrze póki co go nie ma
Wg szwajcarskiej strony YR : "- Bois de Cèdre: notes altières et épicées du cèdre - Bois de Santal: notes douces et lactées" – czyli cedr i sandałowiec.
Evrith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 17:13   #676
Aleksa_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Evrith Pokaż wiadomość
Wg szwajcarskiej strony YR : "- Bois de Cèdre: notes altières et épicées du cèdre - Bois de Santal: notes douces et lactées" – czyli cedr i sandałowiec.
dzięki są już dostępne we Francji i Niemczech, więc wrzuciłam do tłumacza w sumie mało skomplikowany skład, oby było tam coś jeszcze ładna kolorystyka i grafika etykiety, oby zapach był ciekawy
Stary 2020-12-29, 17:23   #677
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Oui a l'Amour też ma zmienione opakowanie...
Taniej wyprodukować kanciaste flakoniki, korki w innych kolorach i nadrukować inny napis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 97701.jpg (17,5 KB, 56 załadowań)

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 20:39   #678
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez tuRmaNIA Pokaż wiadomość
Taniej wyprodukować kanciaste flakoniki, korki w innych kolorach i nadrukować inny napis
Mimo wszystko uproszczenie linii produkcyjnej do mnie przemawia. Jakby jeszcze przyjmowali do recyclingu plastikowe opakowania to już ogólnie byliby lepiej postrzegani (ja i tak bym nie kupiła, bo mnie dużo uczula z YR).

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-29, 21:42   #679
Luna1818
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Mimo wszystko uproszczenie linii produkcyjnej do mnie przemawia. Jakby jeszcze przyjmowali do recyclingu plastikowe opakowania to już ogólnie byliby lepiej postrzegani (ja i tak bym nie kupiła, bo mnie dużo uczula z YR).
Ja mam wrazenie ze poszli na latwizne i jakby trochę zainspirowali sie narciso rodriguez albo Dolce & Gabbana

Tak jak uwielbialam kupowac wody / perfumy z YR na prezenty i kazdy sie zachwycal pieknym i oryginalnym opakowaniem (szczegolnie babcie i ciocie) tak teraz juz nie widze potencjalnych prezentow z dzialu "perfumy".
O serii "one collection" nie wspomne bo to dopiero sa brzydactwa :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-12-29, 21:57   #680
Marigold19
🦄

Cytat:
Ja mam wrazenie ze poszli na latwizne i jakby trochę zainspirowali sie narciso rodriguez albo Dolce & Gabbana

Tak jak uwielbialam kupowac wody / perfumy z YR na prezenty i kazdy sie zachwycal pieknym i oryginalnym opakowaniem (szczegolnie babcie i ciocie) tak teraz juz nie widze potencjalnych prezentow z dzialu "perfumy".
O serii "one collection" nie wspomne bo to dopiero sa brzydactwa :P
No akurat inspiracja Narcisco jest aż nadto oczywista

Masz rację- wcześniejsze opakowania były ładniejsze. Nawet opakowania z tym stempelkiem już ocierały się o luksus. No i to, co w środku... Ech, nawet nie ma co porównywać...

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Stary 2020-12-30, 04:52   #681
marlenaa08
Raczkowanie

Jak myślicie, będzie jakaś super oferta bądź kod na Sylwestra? Chce złożyć zamówienie, ale wstrzymuje się, bo liczę, że może coś fajnego rzucą

marlenaa08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-30, 09:32   #682
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
W trzech sklepach w Paryżu (stan: marzec) można sobie uzupełnić żel pod prysznic: https://www.beaute-test.com/mag/arti...hargeable-.php

Dla mnie osobiście przyjmowanie opakowań nie ma sensu. Przecież można sobie wszystko posegregować w domu i wrzucić do odpowiednich pojemników. Komu by się chciało latać przez pół miast żeby oddać opakowanie po szamponie i balsamie... YR przetwórstwem śmieci się chyba nie zajmuje, a specjalnej fabryki budować nie będzie, bo to kosmiczne koszty i żaden zysk.

Edytowane przez Pigeons
Czas edycji: 2020-12-30 o 09:35
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-30, 10:49   #683
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Wrzucam kod -20% przy zakupach od 99zł ważny do jutra.
Może jeszcze ktoś skorzysta.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg yr_kod.jpg (95,3 KB, 56 załadowań)

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-30, 15:25   #684
ewamewatralala
Raczkowanie

Cytat:
Wrzucam kod -20% przy zakupach od 99zł ważny do jutra.
Może jeszcze ktoś skorzysta.
Dobrze, że przypomniałaś! Ja też mam jeszcze jeden

MM342E4AJ
ewamewatralala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-30, 15:58   #685
umman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
W trzech sklepach w Paryżu (stan: marzec) można sobie uzupełnić żel pod prysznic: https://www.beaute-test.com/mag/arti...hargeable-.php

Dla mnie osobiście przyjmowanie opakowań nie ma sensu. Przecież można sobie wszystko posegregować w domu i wrzucić do odpowiednich pojemników. Komu by się chciało latać przez pół miast żeby oddać opakowanie po szamponie i balsamie... YR przetwórstwem śmieci się chyba nie zajmuje, a specjalnej fabryki budować nie będzie, bo to kosmiczne koszty i żaden zysk.
Sa firmy o wizerunku ekologicznym i w ten sposob pozyskuja nowych klientow.

Przecież jest coraz więcej firm gdzie za zdanie pustego opakowania są profity... jest to prosty program lojalnościowy i do mnie akurat to przemawia.

Może i YR nie zajmuje się "przetwórstwem śmieci" a ich wytwarzaniem, na co my klientki wyrażamy zgodę i chciałybyśmy mieć wpływ żeby rzeczywiście firma wpływała na dobro planety,a nie tylko marketingową ściemą.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
klask i: w punkt 100%

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Evrith Pokaż wiadomość
Dobra zajawka
umman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-30, 19:01   #686
Rapsodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez umman Pokaż wiadomość

Przecież jest coraz więcej firm gdzie za zdanie pustego opakowania są profity... jest to prosty program lojalnościowy i do mnie akurat to przemawia.

Może i YR nie zajmuje się "przetwórstwem śmieci" a ich wytwarzaniem, na co my klientki wyrażamy zgodę i chciałybyśmy mieć wpływ żeby rzeczywiście firma wpływała na dobro planety,a nie tylko marketingową ściemą.
Tylko żeby to robili panstwo musialoby ich przymusic do takiego kroku, czyli nalozyc oplate od produkcji plastiku!
Ale poki co panstwo te oplaty przenosi na nas, konsumentow!

Super gdyby byl program jak w Macu, Khielsie czy
Mydlarni Cztery Szpaki.

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość

.
No to powinno juz i u nas hulać!

Mnie akurat nie interesuje gdzie by to przetwarzali, skoro wszyscy dbamy o srodowisko, to niechze firma uchodzaca za nature lover, cos do diaska z tym zrobi!

Cytat:

Masz rację- wcześniejsze opakowania były ładniejsze. Nawet opakowania z tym stempelkiem już ocierały się o luksus. No i to, co w środku... Ech, nawet nie ma co porównywać...
Dokladnie Mari, srodek nas interere najbardziej, gdyby nie popsuli zapachow...

Cytat:
Fajnie, powinni i u nas zrobic taka mozliwosc.
Cytat:
tez tak mysle!
Cytat:
Napisane przez Aleksa_888 Pokaż wiadomość
dzięki są już dostępne we Francji i Niemczech, więc wrzuciłam do tłumacza w sumie mało skomplikowany skład, oby było tam coś jeszcze ładna kolorystyka i grafika etykiety, oby zapach był ciekawy
ciekawie sie zapowiada
Stary 2020-12-30, 19:28   #687
Marigold19
🦄

Ja się aż tak nie znam na ekologicznych rozwiązaniach, ale skoro inne marki oferują przyjmowanie opakowań (nawet któreś kawowe kapsułkowe przyjmują zużyte kapsułki...) albo ich napełnianie to jest to do zrobienia. Znam osoby, dla których jest to ważne i korzystałyby z takich rozwiązań nawet jeżeli wiązałoby się to z dalszą wycieczką. Składy w YR są hmmm średnie bardzo, więc wizerunek eko mogliby realizować w takim zakresie.

I to mówię ja, a jestem naprawdę początkująca w ekoklocki, pewnych rzeczy pewnie nigdy nie zrobię, ale małymi kroczkami staram się wprowadzać w życie niektóre rozwiązania i jeśli chodzi o plastikowe opakowania to naprawdę jest to problem (tu siateczka, tu butelka, tu kosmetyk...) i próbuję troszkę to ograniczyć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-12-30, 21:13   #688
Luna1818
Rozeznanie

Cytat:
Ja się aż tak nie znam na ekologicznych rozwiązaniach, ale skoro inne marki oferują przyjmowanie opakowań (nawet któreś kawowe kapsułkowe przyjmują zużyte kapsułki...) albo ich napełnianie to jest to do zrobienia. Znam osoby, dla których jest to ważne i korzystałyby z takich rozwiązań nawet jeżeli wiązałoby się to z dalszą wycieczką. Składy w YR są hmmm średnie bardzo, więc wizerunek eko mogliby realizować w takim zakresie.

I to mówię ja, a jestem naprawdę początkująca w ekoklocki, pewnych rzeczy pewnie nigdy nie zrobię, ale małymi kroczkami staram się wprowadzać w życie niektóre rozwiązania i jeśli chodzi o plastikowe opakowania to naprawdę jest to problem (tu siateczka, tu butelka, tu kosmetyk...) i próbuję troszkę to ograniczyć.
Ja bym chętnie skorzystała z napełniania opakowań np żelem czy szamponem bo mam blisko stacjo.
Podejrzewam, ze wtedy produkt musialby byc 2-3 zl tanszy (to raczej firmie sie nie spodoba) albo podnieśliby ceny tych produktow o 2-3 zl
Stary 2020-12-30, 21:26   #689
Rapsodia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chętnie skorzystała z napełniania opakowań np żelem czy szamponem bo mam blisko stacjo.
Podejrzewam, ze wtedy produkt musialby byc 2-3 zl tanszy (to raczej firmie sie nie spodoba) albo podnieśliby ceny tych produktow o 2-3 zl
Będą musieli w jakimś odstępie czasu to wprowadzić, skoro chcą uchodzić za firmę ekologiczną...
Stary 2020-12-30, 22:28   #690
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez umman Pokaż wiadomość

Nie wiem czy jest jakoś specjalnie dużo, raczej jak już jakieś zbierają to małe firmy i to raczej szklane opakowanie. Z plastików to chyba tylko MAC (szminki?) i Lush kojarzę.

Generalnie to nie widzę sensu z zbieraniu przez firmy plastiku. Najlepiej byłoby go po prostu ograniczać stosując np:

- opakowania uzupełniające jak Garnier:
https://www.garnier.fr/nos-marques/c.../avocat-karite

- produkty w kostce (również Garnier):
https://www.garnier.fr/nos-marques/c...tesse-d-avoine

- rozszerzenie systemu uzupełnień w sklepie (szampony, odżywki, balsamy do ciała, żele itd.)

- zastępowanie plastiku innymi materiałami typu aluminiowe tubki zamiast plastikowych, szklane opakowania kremów itd.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości