|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Cytat:
Jak miałam lat -naście i przeprowadziłam się z rodzicami z centrum do innej dzielnicy, to co roku na jednym z boisk spółdzielnia mieszkaniowa wylewała wodę i robiła lodowisko. Potrafiłam wtedy spędzić na tym lodowisku nawet i 6 godzin. Ale wtedy były zimy i mróz, teraz jak albo pada deszcz, albo jest na plusie, to takie coś nie dałoby rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1772 |
Konto usunięte
|
No na przykład na grypę można się szczepić na każdym etapie ciąży z tego co wiem wiec jednak ktoś coś tam przebadał na tych ciężarnych.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1773 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88394268]No na przykład na grypę można się szczepić na każdym etapie ciąży z tego co wiem wiec jednak ktoś coś tam przebadał na tych ciężarnych.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Tak, można, moja ginekolog mocno mi te szczepienia poleca, ja się nie szczepie na grypę ani w ciszy, ani w ogóle, bo jestem mało chorowita w ogóle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1775 | |
Konto usunięte
|
v
Cytat:
Mi się jakoś tak wydaje, ze szczepienie takich w miarę świeżo po przecjorowaniu objawowym covid tak trochę marnotrawsywem. pardon... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1776 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W życiu się nie szczepiłam na grypę, w tym roku tez nie. I akurat na grypę to chyba nigdy nie byłam chora, przynajmniej nie kojarzę. W ciąży miałam jakieś przeziebienie, najgorsze w życiu zapalenie pęcherza ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1777 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz przypomnieć jak dawno byłaś zarazona? N8e masz ochoty zrobić testy na przeciwciał? Mi się jakoś tak wydaje, ze szczepienie takich w miarę świeżo po przecjorowaniu objawowym covid tak trochę marnotrawsywem. pardon...[/QUOTE]Na przełomie października i listopada. Dziś o tym mówili w radio, że Ci którzy przeszli lekko covid powinni się zaszczepić. O tym że po lekkim przebiegu choroby można nie mieć przeciwciał słyszałam już dawno. Jeszcze nie mam terminu szczepionki więc na razie luz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1780 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj została podana druga dawka szczepionki kobiecie która przyjęła pierwsza dawkę jako pierwsza na świecie. Przy pierwszej dawce miała założona maseczkę, drugą dawkę przyjęła już bez maseczki.
Czyżby to był niemy sygnał dla zaszczepionych? Princess, masz rację- szczepionkę na grypę i krztusiec zaleca się dla kobiet w ciąży. Nie zmienia to faktu, że mnóstwo lekow/szczepień nie rekomenduje się dla zaciążonych, bo badania na tej grupie osób są bardzo limitowane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1781 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Może jakieś eksperymenty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1782 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88389343]Hellooo po świętach ![]() Z tego co ja kojarzę, to szczepionka chroni przed objawowym covidem, a nie ma badań czy chroni przez zainfekowaniem się bezobjawowym i w związku z tym roznoszeniem wirusa dalej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Prof. Gut (?) tłumaczył że jednak chroni, bo skoro wirus się nie namnaza u osoby zaszczepionej to ona to dalej nie jest w stanie przekazać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- no ale bezobjawowcy zarazają w dużo mniejszym stopniu niż objawowcy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88394268]No na przykład na grypę można się szczepić na każdym etapie ciąży z tego co wiem wiec jednak ktoś coś tam przebadał na tych ciężarnych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]na krztusiec tez Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88394349]W życiu się nie szczepiłam na grypę, w tym roku tez nie. I akurat na grypę to chyba nigdy nie byłam chora, przynajmniej nie kojarzę. W ciąży miałam jakieś przeziebienie, najgorsze w życiu zapalenie pęcherza ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]też nigdy nie miałam grypy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 |
Wtajemniczenie
|
Jakiś czas temu był artykuł że w Chinach przeprowadzono badania, które wykazały że bezobjawowcy nie zarażają
![]() Jakoś cicho o tym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo cicho o tym że wirus był już w listopadzie A może i wrześniu 2019 r. w Europie o wielu sprawach jest cicho, bo to jedna wielka wykreowana zadyma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 |
Wtajemniczenie
|
ja dalej nie wiem o co chodzi z tym sylwestrem-godziny policyjnej niet ale po 19ej wylgitymowac mnie mogą?i musze miec wazna potrzebe zyciową?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1786 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1788 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś chyba będzie lockdown w Anglii, bo inaczej będzie katastrofa w styczniu, dzisiaj ponad 50 tys przypadków i szpitale są na granicy wytrzymałości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1789 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zasadniczo ja nie cierpie zadnych sylwestrów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1790 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1791 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A to nie ma lockdownu? W sensie, ze większość jest i tak pozamykana? W ogóle ja nie wiem o co chodzi o tymi lockdownami - zamykają co się da, ludzie bankrutują a i tak ciagle pieprzą o siedemnastej fali i katastrofie. Ja się pytam z czego? Przecież robią non stop te lockdowny. Jakoś to chyba nie działa za bardzo? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1792 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88395115]A to nie ma lockdownu? W sensie, ze większość jest i tak pozamykana?
W ogóle ja nie wiem o co chodzi o tymi lockdownami - zamykają co się da, ludzie bankrutują a i tak ciagle pieprzą o siedemnastej fali i katastrofie. Ja się pytam z czego? Przecież robią non stop te lockdowny. Jakoś to chyba nie działa za bardzo? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] No wlasnie. w Wielkiej Brytanii jest masakra, a przeciez ciagle sie zamykaja. W DE lockdown od ponad tygodnia, a dzisiaj 1160 zmarlych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1793 |
Wtajemniczenie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88395115]A to nie ma lockdownu? W sensie, ze większość jest i tak pozamykana?
W ogóle ja nie wiem o co chodzi o tymi lockdownami - zamykają co się da, ludzie bankrutują a i tak ciagle pieprzą o siedemnastej fali i katastrofie. Ja się pytam z czego? Przecież robią non stop te lockdowny. Jakoś to chyba nie działa za bardzo? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Nie działają bo ludzie mają gdzieś zakaz nie odwiedzania się w domach. Co z tego że wszystko pozamykane (i tak w tych obiektach trzeba było mieć maskę więc moim zdaniem, jeśli maseczki chronią tak jak mówią, to możliwość zachorowania była naprawdę niewielka), ludzie i tak się spotykają i mieszają w domach. Także dla mnie lockdown jest o kant tyłka potłuc, bo zamiast bezpiecznych spotkań w restauracjach, czy parkach, ludzie teraz spotykają się po domach. I nie będę robić z siebie świętej, bo ja też już mam tych zakazów i nakazów po dziurki w nosie i osobiście z nikim się nie widuje, od marca widziałam się może ze 3 razy z jedną koleżanka, ostatni raz w sierpniu, partner także, tak moje dzieci widują się z kim chcą i kiedy chcą. Nie będę ich trzymać pod zakazami i syn co prawda tylko na dworze się widuje, ale córka odwiedza koleżanki w domu. I uczciwie się do tego przyznaje i wybielać się nie będę. I każdego kogo znam, z pracy czy życia prywatnego ma podobnie. To już za długo trwa i ludzie nie przestrzegają zasad w 100%. Czasy marca/kwietnia i strachu już minęły. Także biznesy bankrutują, a covid rozprzestrzenia się w domach. W Anglii nie ma pełnego lockdownu w całym kraju, obowiązują strefy. I tam gdzie mieszkam mamy lockdown od 26 grudnia. Ok 40% ludności Anglii żyje w lockdownie, teraz maja go rozciągnąć na inne obszary. Wczoraj gazety sugerowały ze cała Anglia może być w lockdownie, dzisiaj widzę że jednak nie i są plany tylko rozszerzenia lockdownu. Astra Zeneca została dopuszczona do użytku i od poniedziałku będą nią szczepić. Mają bardzo ambitny target- 2 mln ludzi tygodniowo ![]() By jak najwięcej i najszybciej zaszczepić, zmienili zasady szczepień--druga dawka będzie po 2- 3 miesiącach. Utrzymują że już po 1 dawce przebieg choroby nie wymaga hospitalizacji, także chcą zaszczepić jak najwięcej osób z grupy zagrożonej jedna dawką. Jak mnie wezwą na szczepienie, to idę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- [1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88395149]No wlasnie. w Wielkiej Brytanii jest masakra, a przeciez ciagle sie zamykaja. W DE lockdown od ponad tygodnia, a dzisiaj 1160 zmarlych.[/QUOTE]Dużo macie zgonow. U nas zgony są na stabilnym poziomie, jeśli mogę tak to określić. I jak przypadki poszybowały w górę, tak zgony trzymają równy poziom, nawet z tendencją spadkową. Wczoraj 414 zgonow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2020-12-30 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1794 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rodzice H. odwołali w tym roku rodzinna kolację- byłoby nas 8 dorosłych, 2 nastolatków i 2 mniejszych dzieci. Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1796 |
Raczkowanie
|
Czarina, a u Was można wybrać sobie, którą szczepionka chcesz się szczepić? Z tego co kiedyś czytałam, to w Polsce nie będzie wiadomo którą szczepionkę podali. Jestem ciekawa jak jest w UK
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dworze się też nie pobawią, bo do godziny 16 nie mogą same wychodzić. A rodzice najczęściej są w pracy. Moja znajoma, która ma 12letnią córkę jak zaprasza jakąś koleżankę, to musi ją ktoś przywieźć i odebrać, albo przychodzi sama tuż przed 8 rano i siedzi do 16. Teraz dzieci mają wolne prawie 4 tygodnie, potem są ferie i są skazane na siedzenie w domu, nawet na spacer nie ma jak wyjść, tylko po 16, jak już jest ciemno. Idiotyzm taki, że brak słów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
Mateusz odpalił konferencje jakby komuś się nudziło.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1799 |
Wtajemniczenie
|
czyli w przypadku kontroli zostaje mi :
a) Panie władzo kochany do apteki jade bo mam jelitówkę. b) Panie władzo kochany mam 2h pola i jade własnie sprawdzic czy mi zające drzewek nie obgryzają/czy mi sąsiad drzew nie wycina ![]() wypisz wymaluj jak za komuny. do dzis pamietam jak nas zatrzymała kontrola drogowa w biały dzien i ówczesny milicjant przepytywał ojca- a gdzie pan jedzie, a po co a jak to ze wsi od rodziców a co pan wiezie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1800 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.