|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Dramat z zębami :(. Nie wiem co robić.
Między 6-7 ką w miejscu kieszonki dziąsłowej zrobiła mi się tzw. kieszeń kostna. Wygląda to jak dziurka w dziąśle. Zrobiłam TK tej okolicy i wyszło mi, że mam spory zanik kości, który nie wiadomo skąd się wziął. Ogólnie zęby mam zadbane i co pół roku chodzę do kontroli. Te dwa były leczone kanałowo i od tego czasu nie sprawiały mi żadnych problemów. Na zdjęciu nie widać, żeby było tam zapalenie. Nigdy też nie miałam stwierdzonej paradontozy. Tymczasem lekarz stwierdził, że nie dość, że 6 i 7-ki nie da się uratować, to ciężko będzie wstawić tam jakikolwiek implant. Jedyną szansą byłaby regeneracja kości, ale i to nie gwarantuje powodzenia i jest koszmarnie droga. Konsultowałam się jeszcze w dwóch miejscach. Jeden chirurg stomatolog powiedział, że usuwać a drugi, że nie ma pomysłu co można zrobić. Jestem młodą osobą i nie wyobrażam sobie funkcjonować z ogromną dziurą zamiast zębów
![]() ![]() Edytowane przez kasia5266 Czas edycji: 2020-12-30 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dramat z zębami :(. Nie wiem co robić.
Od razu zaznaczę, że nie jestem stomatologiem, więc możliwe, że mylę się w tej kwestii - ale miałam wstawiany implant w miejsce zęba mlecznego. Miałam robioną też w tym miejscu odbudowę kości i o ile wiem, dość często wykonuje się ją w implantacji. Z tego co pamiętam, kosztowała dodatkowo ok 1000 zł, co biorąc pod uwagę pełny koszt wstawiania implantu nie jest aż tak koszmarną ceną. Jestem z Gdańska, więc nie mogę Ci nikogo polecić, ale skonsultuj to jeszcze z innymi implantologami. Na pewno znajdą rozwiązanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dramat z zębami :(. Nie wiem co robić.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.