![]() |
#91 | ||||
BAN stały
|
Dot.: Łysienie u mężczyzn - traktowane jako wada genetyczna?
Cytat:
Nie studiowalem namietnie tej literatury, przywolalem tylko przyklad. Jesli ktos chce moze ta wiedze rozwinac. Zaczelo sie od wzrostu i skad sa dokonywane takie a nie inne wybory... ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zadna z dziewczyn, z ktorymi sie spotykalem nie byla ode mnie wyzsza, normalne, ze moga chciec zalozyc szpilki i sa np. rowne ze mna. I to jest jakby naturalne, bo potem idzie w skrajnosc, ktora nie kazdy akceptuje. Mi tez sie wydaje dziwne, ze kobieta jest wyzsza, ale to tez nie moj problem i...nie jest to problem, dla mnie. Z reszta gdybym sie przejmowal wszystkimi wymaganiami, ktore przedstawiaja kobiety to bym musial byc niespelna rozumu. xD Edytowane przez jatoja2x2 Czas edycji: 2020-12-30 o 22:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Mi nie przeszkadza ale łysieć trzeba z godnością. Jeśli łysiejesz zadbaj o całokształt : ogol resztki a nie zaczesuj , zadbaj o sylwetke , fajne ciuchy.
Nie wiem kto by sie tam zastanawial nad genami łysienia jesli facet ogarniety i rozgarnięty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zastanawialem sie jak inni to widza. Byc moze za duzo czytania, byc moze za duzo myslenia. ![]() Moze to kolejny imperatyw biologiczny? W koncu jednak wszyscy jestesmy zwierzetami. xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No jak dla mnie to dziwne, że przez 35 lat życia nie usłyszałeś, że kobiety lubią wysokich. Ja mówię o trendzie, w tym wątku pewnie dla wielu kobiet taki wzrost jest ok, podobnie jak łysina. Ale Ty chcesz zachwycać wszystkie... Ale skoro się tak dziwisz to obczaj załączone zdjęcie - chciałbyś być tym niższym facetem w parze? Zupełnie nie rozumiesz dlaczego kobiety chcą być tymi mniejszymi? Od zawsze to co męskie jest większe, to co kobiece małe, delikatne, kruche... Oczywiście jadę stereotypem, ale wiel kobiet nie chce być tymi większymi (czy wzrostem czy wagą). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Jackiem Russellem Terrierem jak cos. Tez zyjesz, wiec mi nie powiesz, ze wierzysz w te bajki z dziecinstwa i wszystko uklada sie jak w idealnym swiecie... xD Kobiety sa takie dobre, a mezczyzni jeszcze lepsi...i w ogole jest sielanka. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tak więc łysina czy zakola przeszkadza przy zrobieniu pierwszego, dobrego wrażenia, ale nie jest to wada, która skreśla faceta całkowicie jako stałego partnera. Nie jesteśmy aż tak płytkie. Większą wądą moim zdaniem jest wzrost. 176 cm to nie jest średni, to jest niski wzrost. Gdybyś miał chociaż te 5-10 cm więcej to byłoby okej. Musisz szukać wśród niskich dziewczyn 160-165 bo wyższe będą czuć się z tobą mocno niekomfortowo. Taka nasza natura i dla nas kobiet wzrost u faceta jest bardzo ważny, daje nam poczucie bezpieczeństwa - to nie jest często nasz świadomy wybór, po prostu nasza biologia sprawia, że podświadomie podobają nam się wysocy, a niscy mniej. Wiele kobiet nie czuje pożądania do niskich facetów, tak samo jak wiele facetów nie czuje pożądania do otyłych kobiet, ale to nie jest kwestia naszego wyboru, nie mamy wpływu na to co nam się podoba a co nie. Nie możemy się zmusić logiczną decyzją ani wpłynąć na naszą podświadomość aby nam się nagle niscy spodobali. Tak więc nie masz powodów by nas winić za to, raczej powinieneś obwiniać naszą genetykę i to jak został skonstruowany świat. Dodatkowo wytykasz błędy ortograficzne, a sam je popełniasz w tak popularnym wyrazie. No to trochę dałeś pokaz hipokryzji i daje to pod zastanowienie czy problem jednak nie tkwi w twoim charakterze. Niestety z doświadczenia mogę powiedzieć, że często mniej atrakcyjni faceci mają jednocześnie mniej atrakcyjny charakter, są często zazdrośni względem atrakcyjnych facetów. Natomiast wraz z atrakcyjnym wyglądem często idzie atrakcyjny charakter. Więc radziłabym ci się skupić na poprawię charakteru. No i dodatkowo te przechwałki o pieniądzach. Przecież w wieku 35 lat to już prawie co 3 czy 4 osoba zarabia 5 cyfrowe kwoty, w tym wieku to już nie jest jakaś wielka zaleta. Dodatkowo pewnie jesteś programistą czy jakimś informatykiem, introwertykiem-domatorem co nie jest tak samo atrakcyjne jak ekstrawertyczny, towarzyski charakter. Tak więc może powinieneś jeszcze raz spojrzeć na swoje życie i zastanowić się czy na pewno jesteś tak atrakcyjny za jakiego się uważasz, może czas obniżyć wymagania? "Zegar biologiczny tyka" i zostaniesz sam jak palec. Oczywiście ostatnie zdanie to żart - często faceci stosują taki tekst wobec samotnych kobiet po 30, a teraz w końcu można go zastosować wobec jakiegoś faceta. Hihihi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
Żuchwa. Ile razy to juz drogie panie zostało wyjaśnione.
I to błąd waszej koleżanki (ktora sie NIE zreflektowala), a nie moj, ja sie zreflektowalem i do błędu przyznalem. A co do zarobkow to takze byla odpowiedz na post Waszej kolezanki, wez sie za robienie kasy. No to jej odpowiedzialem, a ona mnie punktowala dalej...o inne wazne i istotne rzeczy. Mediana zarobkow w PL nie swiadczy o tym, zeby co 3-4 osoba zarabiala 5cyfr netto - sorry, to bzdura. Z reszta raz zarabiasz, a kiedys mozesz nie zarabiac...w ogole. Zegar biologiczny tyka inaczej facetom a inaczej dla kobiet. Dziekuje. xD Edytowane przez jatoja2x2 Czas edycji: 2020-12-30 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
W mojej rodzinie srednia wzrostu kobiet 176 , chyba tylko ja ponizej 170 a ich faceci max 174 cm. Więc da się , to zaden wyznacznik. Powiem więcej wielu niskich facetow podbija do wyższych dziewczyn. Bo mogą i to jest ich + 10 do zaje ...ści.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
BAN stały
|
Co to znaczy ten ciekawy charakter? Bo jestem zainteresowany korelacja z atrakcyjnoscia?
To sa zajawki, pasje? Czy co? |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Dominika152 na szczęście w Polsce jest wiele kobiet ze wzrostem 160-165, ja mam 171 cm i spotykałam się z takimi 173 cm, 176 cm by nie przekreślało gościa, mój "ideał" to 180-182, a już 190 i więcej to wielkoludy i nie pasuje mi to (u mnie w rodzinie mężczyźni mają 170-175 cm, może to stąd).
Czy wzrost 176 cm u mężczyzny niweczy szanse na szczęście? Nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
BAN stały
|
Uffffffffffff, cale szczescie bo tego chyba juz bym nie zniosl. xD
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zajawki i pasje - jasne, w sensie, żeby mieć świadomość, że facet ma coś swojego, w czym jest dobry i co go kręci. Ale równie dobrze to może być jego praca. Są cechy, które odróżniają ludzi nudnych od ciekawych, w całej populacji, bez względu na płeć. I powtórzę się, ale dla mnie (i podejrzewam wielu kobiet) ważna jest pewność siebie mężczyzny, poczucie że wie czego chce i wie do czego dąży w życiu - taka siła, ale zarazem skromność, nie chodzi o bycie alfa i maczo, ale siłę spokoju, bycie ostoją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
No właśnie tak studiowałeś tę literaturę przedmiotu, że doszedłeś do wniosków wygodnych dla siebie - i całej zgrai inceli, którzy będąc niezbyt urodziwymi i mało interesującymi facetami w średnim wieku podbijają do dwudziestoletnich modelek i dorabiają sobie ideologię do tego, jak dostają od nich kosza.
Jak masz zamiar wypominać kobietom zamiłowanie do mężczyzn o wyższym wzroście, to sam spróbuj się pospotykać z kobietami niekoniecznie w swoim typie i zmusić się do tego, by zaczęły Ci się podobać. Nie dasz rady. Swoją drogą, podałam Ci przykład aktora, który bardzo mi się podoba pomimo wzrostu zbliżonego do Twojego. Podejrzewam, że nie jestem jedyna, więc nie jest tak źle, jak próbujesz to przedstawiać. Edytowane przez AleKosmos Czas edycji: 2020-12-31 o 00:26 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
BAN stały
|
W tej kwestii tak, dziekuje. ;-)
Cytat:
Do zadnych wnioskow nie dochodzilem, nie wiem dlaczego mnie atakujesz. Chcesz miec racje prosze. Masz racje. Malo mnie interesuje kto ma ile wzrostu albo ile nie ma. Edytowane przez jatoja2x2 Czas edycji: 2020-12-31 o 00:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
No to skoro masz wywalone, to skąd ten wątek i próba udowodnienia, że jakaś Twoja znajoma obaliła mit dotyczący wysokich facetów?
Jakbyś miał wywalone, to byś się po prostu wylogował z forum, poszedł spać i już tu nie wrócił (w końcu masz gdzieś tam tę dwudziestkę do zbajerowania), a tematowi pozwolił umrzeć śmiercią naturalną, bo nie jesteś pierwszym facetem, który przychodzi na kobiece forum pożalić się, jakie to kobiety są złe i niedobre, bo na wzrost i wygląd patrzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Ja mam 170 wzrostu, maz ok 176 i taki mi pasuje, nosze nawet obcasy, czemu niby ten wzrost mialby cos przekreslac?
Ciekawy temat psychologii ewolucyjnej zostal poruszony przez autora z którym sie jak najbardziej zgadzam. Czemu ladna kobieta z dlugimi wlosami jest w podswiadomosci panow lepsza? Bo zdrowsza, plodniejsza: - Dlugie lsniace wlosy - oznaka mlodosci, witalnosci i odpowiedniej suplementacji organizmu, poczytajcie o wlosomaniactwie i jak osiaga sie taki stan wlosa - Duze piersi - wykarmi potomstwo - Kragle biodra czyli anatomicznie szersze kosci biordowe - mniej komplikacji przy porodzie (przy umieralnosci za czasow naszych praprzodkow bylo to bardzo wazne, bo potomek bez matki nie mial mozliwosci przetrwania). W biodrach ponoc zbieraja sie takze kwasy omega 3 ktore potem sa uzytkowane w ciazy do rozwoju mozgu plodu. - Dlugie nogi - ponoc organizm potrzebuje dobrego odzywienia w trakcie ich glownego wzrostu w dziecinstwie aby naddatki przekazywać na wydluzenie koscca, dlatego ta cecha pokazuje o dobrym wykarmieniu organizmu za mlodu - Symetryczna twarz - dobre geny I tak dalej... oczywiscie jest to zakorzenione gdzies gleboko w naszej zwierzecej podświadomości jaskiniowca, ale istnieje, i nie rozumiem jak mozna to wypierac? Dziala to w dwie strony czyli takze wzgledem powyzszego wzrostu u panow, rozbudowanej szczeki, itp. Zreszta sama otylosc wczesniej nadmieniona, u obu plci jest cecha obnizajaca atrakcyjnosc ze wzgledu na komplikacje chorobowe wynikajace z nadmiernej wagi, wiec Panie raczej tez wola szczuplych facetow, nie jest to tylko meska domena... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Pinkieee Czas edycji: 2020-12-31 o 00:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Obawiam się, że mam podobnie jak lavieenrose789. Lubię po prostu silnych, pewnych siebie mężczyzn, którzy wiedzą, czego chcą. Podejrzewam, że tacy nie mają czasu na wylewanie swoich żali na kobiecych forach, dlatego nie możemy się dogadać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jedno musze przyznac, ze nawet panny, ktore maja 150kilka cm wzrostu celuja w 180-190cm. Bo cos tam, tu Ci przyznam racje. Ale to jest pokolenie Julek 2020, kto mial z nimi stycznosc to zdaje sobie sprawe jakie sa wymagania kobiet? Ale czy mnie to obchodzi? Nie bardzo. Czy zrobie z tego powodu krzywde? Niechetnie. Edytowane przez jatoja2x2 Czas edycji: 2020-12-31 o 00:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bo mlodsze pokolenia juz ich maja coraz mniej. I w sumie to moze i malo mnie to interesuje, chyba, ze mnie dotyczy osobiscie. No ale to tez nie beda moje problemy, tylko raczej ich. Aha, a propos tego czy sie powinienem interesowac...jest to prawda, ze starsze kobiety maja bol dupy o te mlodsze? Nie musisz nawet odpowiadac. Przetestowane na wlasnej skorze. xD Edytowane przez jatoja2x2 Czas edycji: 2020-12-31 o 01:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
BAN stały
|
Cytat:
Chcialbym wierzyc w to co piszesz. Ze tak wlasnie jest. Ale duzo przeslanek na to nie wskazuje... No i moja droga bo ja na pewno nie jestem zwolennikiem wszechobecnej degrengolady. Tylko jak juz powiedzialem, mam przekonanie graniczace z pewnoscia, ze to nie bedzie moj problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
A mnie autorze ciekawi czy spotykasz się z równolatkami albo ogólnie 30+ i jakie z tego masz obserwacje. Bo wiele Twoich lęków znalazłoby kres u boku dorosłej kobiety, ale z kolei pojawiłoby się trochę wymagań, które trzeba spełnić, te główne nie dotyczą aparycji.
Nie sztuka imponować dwudziestolatce albo ją zdominować. |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dziewczyny, ja nie celuje w takie, bo nie prosze o PESEL. Dostrzegam co wynika z roznicy wieku. I nie mowie, ze jakies problemy nie sa we mnie. I ze mialbym sie wiazac z 20latka...zeby sie podbudowac. Ale nie bede zaprzeczal, ze tytul watku zaprzata mi "łeb". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może proś o ten pesel, będziesz miał mniej rozkmin dlaczego wiecznie nie wychodzi. Inny etap życia, co innego w głowie. Po co rozmieniać się na drobne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie winie ich za nic, chociaz nie mam zamiaru Cie przekonywac. Zebys mi uwierzyla. Jakby nie bylo zle, one sa w porzadku. Moge zapytac w jakim jestes wieku? Edytowane przez jatoja2x2 Czas edycji: 2020-12-31 o 01:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.