|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.III
Cytat:
Czy na wyjście ze szpitala bierzecie jakiś krem do buzi dla malucha? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz lepiej dziekuje a jak Twoje samopoczucie?Mansika jak sie czujesz? Jak zdrowko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Małe czyny, które robisz, są lepsze, niż wielkie, które planujesz. Edytowane przez Nairobi89 Czas edycji: 2021-01-01 o 20:24 |
||
|
|
|
#4713 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przy partych to już więcej tych wydzielin ale ja ani podkładu nie miałam ani mi nie dali, a mieli bo wcześniej na piłkę dostałam. Chyba nie pomogłam i tak też myślę, że nigdy nie wiadomo kiedy wody odejdą ale dla nich to raczej norma i na bieżąco ogarną.---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Ja biorę z Musteli ten sztyft na mróz.---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
grunt, że stoi i Tobie się podoba. Pisz nam jak coś Cię dopadnie, siedzimy w tym razem ja mam teraz obawy, że jak gdzieś wyjdę to mi na dworze czy w sklepie wody odejdą ale w domu też bym nie chciała żeby odeszły bo jeszcze sobie np kanapę pobrudzę najlepiej w szpitalu, tylko jak to zrobić?
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja zaraz oszaleje z tymi ubrankami
![]() Przygotowałam sobie 3 komplety: body krótki rękaw + pajac ze stópkami + czapeczka i skarpetki. Jeden zestaw będzie miał dodatkowo pieluchę tetrową i ten zestaw będzie jeszcze na salę porodową. Czy mam brać na zapas jakieś body z długim rękawem/półśpiochy czy coś? Siedzę pośrodku tych ubranek i głupieje bo nie wiem co z czym połączyć i ile wziąć. ![]() Czy na wyjście ze szpitala taki sam zestaw: body krótki rękaw + pajac + skarpetki + spiworek i zimowa czapka? Czy jednak body dlugi rękaw? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4716 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie wyglądało tak że leżalam na łóżku porodowym pod ktg i jak już zaczęło się mocniej dziac to wstałam i chyba na boso byłam, w tedy przyszla położna i kazała mi się pochylić i mówić jak jest skurcz i grzebała w tym kroczu a później na parte spowrotem na łóżko i tu już na boso napewno a nogi zajechane bo nie zdążyłam o nie zadbać (kremy na stopy, peelengi itp były w planie) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
już jeden wcięło i nie ma nigdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
jak zbierałam się do szpitala to chyba z 8 zestawów pajac plus body krótkie wzięłam i te półspiochy z bodym długim.Na wyjście mieliśmy body krótkie i pajac, na to bluza na zamek zapinana i dwa kocyki na górę. Pomagała mi go ubrać fizjoterapeutka i mowila że tak będzie ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- A no i czapka gruba i zdecydowanie za duża ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona może nasza kupę widziec, co tam stopy ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4720 |
|
💑🐱📚👶
|
A znacie jakies domowe sposoby na opuchnięte stopy?
![]() Od dwóch dni boli mnie jedna stopa, ledwo mogę chodzić, a dziś zauważyłam, ze zrobiła się na niej lekka opuchlizna ![]()
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, dużo pić, leżeć z nogami wyżej, moczyć w wodzie z solą. A ciśnienie krwi masz w normie? Cukry też w porządku?
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubisz w skarpetkach no to w skarpetkach, lubisz boso chodzisz boso nie wiem tylko czy podłoga nie będzie zimna ![]() Krem jakiś trzeba na pewno na wiatr i mróz, trzeba będzie poczytać który ma fajny skład jeszcze się nie wgłębiałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4723 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Nairobi, gratuluję zmontowanego łóżeczka! Super!
![]() Lausanne, dzięki, megaprzydatna lista! Luzia, hahahha, racja, położne juz nie takie rzeczy widziały jak nasze nieogarnięte nogi ![]() W sprawie ubranek do szpitala, pewnie są rozne szkoly, u mnie pisza: * 3 zestawy ubranek, na☠które składają się: pajacyk, rozpinane kopertowo body, czapeczka (bez wiązania) i☠skarpetki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.III
Uprałam już wszystkie ubranka i tak się zastanawiam czy jak coś dokupie to jak to wyprać, chyba z naszymi rzeczami wypiore w loveli już bo szkoda wstawiać osobne pewnie dla kilku ciuszków.
Ułożyłam tez dzisiaj w komodzie ubranka Na dole po lewej spodenki i body 56 a po prawej body i spodenki 62. Nie wiem czy nie za mało mam. Body w poprzek to krótki rękaw i np na 56 mam tylko 2 szt. IMG_1609542095.066112.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2021-01-02 o 00:15 |
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Echme, super, że już wszystko takie gotowe! Co do ilości - nie wypowiem się, bo mam zerowe doświadczenie, może najwyzej coś szybciutko dokupicie
ja mam akurat nie tak mało 56, wręcz boję się, że za dużo i mały w ogóle nie skorzysta. U nas też miało być pranie, suszenie, układanie, ale mieliśmy fatalny początek roku, bo wylądowaliśmy u weterynarza, zwierzak nam się czymś zatruł, musiała wjechać kroplówka, trzeba ją było zostawić na parę godzin... stres i rozpacz cały dzień wieczorem było już lepiej, teraz maluch odsypia, jutro jedziemy na powtórkę kroplówkową i kontrolę. Nie śpię, tylko czuwam, czy jest ok, jak się ma, czy nie wyrywa sobie wenflonu. I męczy mnie zgaga gigant, przez co w ogóle dodatkowo nie ma mowy o spaniu. A już był spokój ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak to jest z maluchami, raz że młode układy trawienne, dwa że zżerają smieci często trzymam kciuki!Też mam mało 56. No ale jak się faktycznie koło 4kg urodzi to nie wiem czy będą mi w ogóle potrzebne ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4728 |
|
Wtajemniczenie
|
Szoszoszo współczuję przebojów z psiakiem, ale dobrze że od razu weterynarz i kroplówka, bo szczeniaki mega szybko się odwadniają. Ja po tej sytuacji w sierpniu kiedy mój ukochany pieseł umarł boję się każdej takiej sytuacji. On był zdrowy, silny i młody. A w kilka godzin skręt jelit i po psie
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj współczuje. Pamietam jak musiałam jeździć z moim kitku do weterynarza bo dostał zapalenia pęcherza i nie jadł i nie pił dwa dni ani się nie załatwiał i tez jeździłam z nim na kroplówki, tak mi go było szkoda wtedy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Jak to jest w końcu z tą herbatka z liści malin ile razy najlepiej ja pić? Na opakowaniu mam raz dziennie ale ostatnio znalazłam artykuł że można nawet 2-3 razy dziennie
|
|
#4731 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nairobi ale już pięknie wygląda to lozeczko z komodą ![]() Szoszoszo strasznie mi przykro, jeszcze dodatkowe stresy teraz Ja też dziś miałam okropna noc. Cały czas się budziłam, chodziłam na siusiu, syn się obudził i też biegalam między pokojami... Jakieś dziwne sny... No czuje się mega zmęczona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na porodzie chce mieć skarpetki. Mam grube i cienkie spakowane ![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle jak wchodzę rano na forum to mam takie emocje w sobie bo zastanawiam się czy może któraś w nocy zaczęła rodzic ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam w biedrze, kupiłam 2 paczki pieluszek za 16zl Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
i szukam natchnienia do ubrania się ale pralkę z ubrankami wstawiłam
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądałam z mężem wieczorem film "adwokat diabła" i mi się ☠☠☠☠☠☠☠y śniły, że mi diabeł przyszedł i przy porodzie zabrał dziecko. Ale polozna mi powiedziała, że spoko, bo jednak w brzuchu mam jeszcze jedno, to drugie będzie dla mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4739 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja teraz w ciąży nie oglądam thrillerów ani dramatów bo jestem zbyt wrażliwa ![]() Cytat:
Cytat:
Współczuje, tez tak mieliśmy z kotkiem raz Pamietam ten stres, i do tego widok cierpiącego kitku... leżał w szafie zwinięty w kulkę a ja co pół godziny sprawdzałam czy nic mu nie jest.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie najszybciej poza internetem kupie butelke filtrujaca dafi? W marketach są może?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

ja łaziłam w klapkach, na boso i w skarpetkach bo w pewnym momencie mi się zimno zrobiło. 
juz lepiej dziekuje
a jak Twoje samopoczucie?
grunt, że stoi i Tobie się podoba. Pisz nam jak coś Cię dopadnie, siedzimy w tym razem 

ona może nasza kupę widziec, co tam stopy 

wieczorem było już lepiej, teraz maluch odsypia, jutro jedziemy na powtórkę kroplówkową i kontrolę. 

trzymam kciuki!

Pamietam ten stres, i do tego widok cierpiącego kitku... leżał w szafie zwinięty w kulkę a ja co pół godziny sprawdzałam czy nic mu nie jest.