|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matka Tz ma malutkie i bez problemu wykarmiła 4 dzieci.Ja mam wielki biust i nic mi nie leci póki coś Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#4924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też nie mam dużych piersi, brodawki płaskie, nie leciało mi nigdy nic przed porodem. Z synem miałam mega kłopot, choć poród sn w 42tc, a mimo wszystko przez pierwsze dni niemal zero pokarmu. A córcia na siłę wywołana ok 37-38tc i od razu w kontakcie skóra do skóry popłynął pokarm
|
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Kupujecie w razie czego jakieś Mleko?
|
|
|
#4926 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Ja mam małe piersi, ale za to duże brodawki i jakiś czas temu leciało mi z piersi, a teraz znów nic nie leci
|
|
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bedzie potrzebne to wtedy wysle meza do apteki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4928 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się, czy nie wbić się na jakąś wizytę kontrolną na dniach (u swojego gina mam w przyszły piątek). Ale na razie może pomyślę, poodpoczywam, może się uspokoi wszystko. Cytat:
![]() Cytat:
Od czytania tych forów to można tylko bólu głowy dostać, nie ma szpitala, o którym są same dobre opinie. Też się nie pcham do 3 stopnia na siłę, ale mam w drugiej kolejności w głowie Starynkiewicza jak coś, ale ogólnie planuję Medicover. Cytat:
Cytat:
coś za coś Jak dla mnie mógłby mijać nie za szybko, jeszcze mam co robić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie gigantyczna ulga, po jeżdżeniu od weta do weta, konsultacje, usg, wreszcie jesteśmy w domu reszta leczenia z domu, stan zwierzaka coraz lepszy, kamień z serca, wracam powoli do żywych. ...i do tego prania, co je odkładam od paru dni
Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2021-01-04 o 13:35 |
||||||||
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie mam kupionej butelki ani jednej
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wlansie ja nie kupiłam żadnego mm, teraz mnie tak naszło. To też nie kupuje ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() L Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Uspokoiłyście mnie dziewczyny, że niektórym z Was też nic nie leci. Naczytałam się, że tym co nie leci to problemy z rozkręceniem laktacji mają...
Co do butelki to mam jedną Aventa kupioną. Mm nie mam żadnego kupionego, choć się nad tym zastanawiałam. Ale w sumie w aptece można kupić cały czas. Jakieś konkretne jest polecane/odradzane? Bo jedyne co słyszałam, to to że jezeli w szpitalu podadzą maluchowi konkretne mleko to (o ile nie będzie reakcji alergicznej) nie zmieniać już na nic innego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jakiś z lovi z tym dynamicznym smoczkiem, który ma niby nie zaburzać odruchu ssania.
|
|
|
#4936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i po cesarce, gdzie tu podobno ciężej laktacja się rozkreca. Nie ma reguły. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4937 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za uspokojenie. Wychodzi na to ze normalne jest jeśli leci oraz jeśli nie leci
![]() Mleka mm nie kupowałam. W każdej chwili można dokupić. Butelkę mam jedną bo była w zestawie z laktatorem Philipsa - tez w razie czego dokupię. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ❤️Cytat:
![]() IMG_1609765692.700349.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4942 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, to capricare jest na kozim i chyba tylko do zamówienia przez internet. Czytałam że najmniejszym złem jest ta lecytyna sojowa z tych 4 negatywnych składników i jeśli będę musiała wybierać mleko mm to zdecyduje się na Nan optipro 1 lub Nan optipro plus.
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli trzeba podawać te co w szpitalu, to jakoś średnio widzę, żeby szpital miał te Capri care..
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzies tez slyszalam ze podobno najgorsze mm to nutramigem czy cos podobnego
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
Ja też w razie "W" kupie NanOptipro, w rossmannie chyba nawet są sprzedawane na saszetki.
EDIT: saszetki z Rossmanna pokazuje mi z Babilonu, ale w sumie u nas w szpitalu chyba właśnie to podają dzieciom ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez adhoc Czas edycji: 2021-01-04 o 14:43 |
|
|
|
#4947 |
|
Zadomowienie
|
Podłącze się do tematu
w ciąży mleko samoczynnie mi nie leciało ale po naduszeniu owszem i rzeki nie ma jak robię coś przy małym to cycki cały czas mokre, w szpitalu to mi trochę głupio było ![]() Butelki przed porodem miałam avent i lovi, mały nie umie pić z żadnej z nich, teraz kupiłam pełno tych polecanych np dr Brown ale nic małemu nie pasuje, ostatecznie używamy Canpol ale trochę mu bokiem leci, już zamówiłam butelkę medeli ale jak się zaakceptuje to chyba przy Canpol zostaniemy. Ogółem majątek wydałam na butelki ale to może być wynikiem wczesniactwa. A mleko modyfikowane do szpitala miałam bebilon w saszetkach, a w szpitalu karmili go bebilon em dla wczesniakow i taki teraz mam w domu. Kupiłam narazie buteleczki w płynie bo dla mnie rozrabianie tego to dramat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4948 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa po wizycie.
Cytat:
![]() Z tego co się orientuję to jeśli ma się ktg w pakiecie, to u mnie LM wystawia podzlecenie do innego centrum medycznego i tam się wykonuje ktg za darmo. Ja się nie będę w to bawić, bo znów musiałabym umawiać dodatkowe wizyty u gina w LM, żeby mi wystawił skierowania, plus kolejne centrum medyczne do ktg, nie wiem co z opisami takiego badania, to mi się zrobią nagle 3 placówki do prowadzenia jednej ciąży. Cytat:
Cytat:
,Na dole trzyma, chociaż dziś gin powiedział że to ostatnie mierzenie szyjki, bo później nie ma sensu. Jakoś to tak poważnie zabrzmiało. ![]() 34+1 dziś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie nie wesoło po wizycie. Pobraliśmy gbs. Jadę go właśnie zawieźć na bakteriologię. Na piątek dostałam skierowanie do szpitala. Szyjka ma 1cm ![]() ![]() ![]() Najgorsze, że w przyszłym tyg nie ma mojego lekarz na oddziale. Ale mówił że napewno będą się z nim konsultować. Podadzą zapewne sterydy na płuca. Do piątku mam leżeć plackiem w domu, żeby coś z tej szyjki zostało, to może krążek założą. Mały odwrócony glowkowo waży 2300g Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za szyjkę! Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

Super
Mi jeszcze nic nie leci 

matka Tz ma malutkie i bez problemu wykarmiła 4 dzieci.
Też nie mam dużych piersi, brodawki płaskie, nie leciało mi nigdy nic przed porodem. Z synem miałam mega kłopot, choć poród sn w 42tc, a mimo wszystko przez pierwsze dni niemal zero pokarmu. A córcia na siłę wywołana ok 37-38tc i od razu w kontakcie skóra do skóry popłynął pokarm

chociaż u syna nie mieliśmy problemów ze skóra, a jednak niektóre dzieci może częsta kąpiel wysuszac itp... Zobaczymy jak już na świecie będzie 

coś za coś 

super ❤️
️

Piękna waga
,
Jakoś to tak poważnie zabrzmiało.