|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Cytat:
Mogli też nie wiedzieć o innych celebrytach. Ale fakt, głupie kłamstwa, potem kręcenie wyszło jeszcze gorzej. A tak z drugiej strony, chcesz się jednak zaszczepić i masz okazję, nie wykorzystasz jej? Nie wiemy do końca jak to było naprawdę. Najbardziej zawinil szpital wg mnie. O, z jednej fiołki będzie 6 dawek nie 5 jak do tej pory. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2021-01-04 o 19:01 |
|
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli faktycznie to nie była jakaś podpucha to brzydko postąpili i dziwie się ze nie myśleli ze to się wyda i ze będzie to zle odebrane .Mogli przeceiz poczekac te dwa tygodnie i być zaszczepieni w etapie seniorów ,nawet jako pierwsi ale pewnie wtedy nikt już nie gadalby ze się wpychają przed szereg . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88407121]anima, a moze znalazłabyc chwile żeby i mi podrzucic te artykuły do przeczytania (o ile istnieja gdzies w linkulub formie elektronicznej, moge na pw wyslac moaila), bo kurcz,e myslalam,ze mam czas na zastanawianie sie nad zaapisem na szczepionke,a tu sie okzuje, ze mam sie zdecydowac do piatku, czy chce na liste do szczepien byc wciagnieta.
co gorsze moj TZ - z grupy 0 - sie nie zapisał. Ja jestem 'bardziej na tak' i juz mu gadałam pól żartem- że na zagraniczny urlop to pojedziemy bez niego pewnie...[/QUOTE] Najwiecej artykułów jedt na medycynie praktycznej tylko nie wiem czy wszystkie są ogólnodostępne. Mogę spróbować wysłać- ale to w miarę czasu. Podaj maila na priv. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie po szczepieniach zawsze ręka bolała w sumie tylko ,tutaj nawet nie czuje nic .Na to ze nie spałam cała noc ,nie ze przed szczepieniem tylko czasem tak mam to czuje się naprawdę dobrze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
U nas w pracy już pierwsze osoby zaszczepione.Ja jutro.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez moze bolala reka ale nie pamietam. Nic wiecej sie nie dzialo. Mam nadzieje ze jako dorosla bede odczuwac podobnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałyście jakieś pogłoski nt. otwarcia galerii handlowych po 17.01? Są jakieś szanse, jak sądzicie?
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88407548]I nagle dzieci mogą wychodzić w godzinach 8-16.
O ile popieram, o tyle - popatrzcie, oni jak chorągiewka zmieniają zdanie, obostrzenia? ależ proszę, znosimy, tak ładnie prosi społeczeństwo.[/QUOTE] To jest mega WiK.. .zające! Dziś czytałam zapowiedzi Niedzielskiego,ze jak poziom zarazen nie będzie przekraczać 10tys. To klasy 1-3 wraca stacjonarne. I abym miała takiego 1-3klasiste to bym się nie nastawiala ![]() Cytat:
Masz jakiś obrzęk ramieniu? |
|
|
|
|
|
#2411 | |||
|
Konto usunięte
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;88407838]Terminy szczepień mogą ulec zmianie.
https://www.facebook.com/TygodnikNIE...4330668887580/[/QUOTE] No, ledwo wczoraj garnek mówił, że koniec stycznia, początek lutego będzie można szczepić nauczycieli - już dzisiaj wychodzi ledwo późna wiosna Cytat:
Przy czym nie, nie hejtuję ich, pod żadnym profilem niczego nie napisałam chamskiego, baaaardzo daleka jestem od nienawiści (ci ludzie są mi totalnie obojętni po prostu). Ale te tłumaczenia właśnie, są głupie, dla ciemnego ludu, bo choćby to - przecież wiadomo, że jak się staje ambasadorem marki - to jakieś umowy są do podpisania, nie? A tutaj co, tak w ciemno nagle na to poszli? Brakło mi takiej zwyczajnej przyzwoitości. I tak samo gniecie mnie ich zachowanie, jak kradzież banku przez pisiury. Mnie się po prostu żadne świństwo nie podoba. Cytat:
![]() Cytat:
Doskonale zresztą sprawę podsumowała Janina Daily, nie wiem, czy kojarzycie? uwielbiam, cytuję całość wpisu na fb (i tt): "To może ja podsumuję: 1. Krystyna Janda, wraz z 17 aktorkami, aktorami i celebrytami spoza grupy 0 zostaje zaszczepiona poza kolejnością 2. Rektor WUM, gdzie odbyło się szczepienie, tłumaczy, że stało się to w ramach akcji ambasadorskiej propagowania szczepień 3. Niestety nie może podać nazwisk pozostałych ambasadorów, bo RODO 4. Żadnego z (rzekomo) publicznych ambasadorów nie zdziwił też brak fotografów i kamer podczas szczepienia 5. Krystyna Janda tłumaczy, że zdecydowała się zostać "królikiem doświadczalnym" dla dobra ogółu 6. To może ja powtórzę: nasza "ambasadorka szczepień" wydaje oświadczenie, że zaszczepienie uczyniło z niej "królika doświadczalnego". Woda na młyn dla teorii spiskowych i przeciwników szczepień. 7. Argument o "króliku doświadczalnym" (Jezu) powtarza Mariusz Szczygieł, a nagonkę na Krystynę Jandą nazywa "bolszewickimi metodami". Bolszewickimi. Metodami. 8. W tym samym czasie szereg pracowników ochrony zdrowia, w tym osoby pracujące na oddziałach COVID-owych, czekają nie tylko na swoje szczepienie, ale wręcz na TERMIN SWOJEGO SZCZEPIENIA, bo nawet tego nie znają 9. Czyli jednak "mój ból jest mniejszy niż twój" bez względu na przekonania polityczne Ten kraj nie jest memem. Memy to przynajmniej bywają śmieszne." A skąd. |
|||
|
|
|
|
#2412 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Szajajaba czemu uwazasz ze nie ma szans na otwarcie galerii po 17.01? Zamykaja w kolko niestety, ale do tej pory trzymali sie dat otwierania lub otwierali nawet z 2 dni wczesniej, wiec nie sadze, zeby przedluzali. No chyba ze tak im odbije ze trzeba czekac na efekty szczepionki, ze beda przedluzac.
|
|
|
|
#2414 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Doświadczenie uczy, że oni na ostatnią chwilę mówią. |
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88408836]Moja odpowiedź tyczyła się tego, czy są jakieś pogłoski.
Doświadczenie uczy, że oni na ostatnią chwilę mówią.[/QUOTE]Chyba nie ma poglosek. Na razie przeczytalam, ze wszystko zalezy od ilosci zarazen. Moga zaostrzac, a moga tez luzowac. Takze duzo nie powiedzieli :-D Tyle to i ja wiem, zreszta to malo precyzyjne. Byl jeszcze jeden artykul, ze owszem handel itp otworza chyba predzej, ale np silownie juz niepredko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88408815]
Jak to dobrze, że nie jestem jedyna w swych myślach! Przy czym nie, nie hejtuję ich, pod żadnym profilem niczego nie napisałam chamskiego, baaaardzo daleka jestem od nienawiści (ci ludzie są mi totalnie obojętni po prostu). Ale te tłumaczenia właśnie, są głupie, dla ciemnego ludu, bo choćby to - przecież wiadomo, że jak się staje ambasadorem marki - to jakieś umowy są do podpisania, nie? A tutaj co, tak w ciemno nagle na to poszli? Brakło mi takiej zwyczajnej przyzwoitości. I tak samo gniecie mnie ich zachowanie, jak kradzież banku przez pisiury. Mnie się po prostu żadne świństwo nie podoba. Coś w tym jest Doskonale zresztą sprawę podsumowała Janina Daily, nie wiem, czy kojarzycie? uwielbiam, cytuję całość wpisu na fb (i tt): "To może ja podsumuję: 1. Krystyna Janda, wraz z 17 aktorkami, aktorami i celebrytami spoza grupy 0 zostaje zaszczepiona poza kolejnością 2. Rektor WUM, gdzie odbyło się szczepienie, tłumaczy, że stało się to w ramach akcji ambasadorskiej propagowania szczepień 3. Niestety nie może podać nazwisk pozostałych ambasadorów, bo RODO 4. Żadnego z (rzekomo) publicznych ambasadorów nie zdziwił też brak fotografów i kamer podczas szczepienia 5. Krystyna Janda tłumaczy, że zdecydowała się zostać "królikiem doświadczalnym" dla dobra ogółu 6. To może ja powtórzę: nasza "ambasadorka szczepień" wydaje oświadczenie, że zaszczepienie uczyniło z niej "królika doświadczalnego". Woda na młyn dla teorii spiskowych i przeciwników szczepień. 7. Argument o "króliku doświadczalnym" (Jezu) powtarza Mariusz Szczygieł, a nagonkę na Krystynę Jandą nazywa "bolszewickimi metodami". Bolszewickimi. Metodami. 8. W tym samym czasie szereg pracowników ochrony zdrowia, w tym osoby pracujące na oddziałach COVID-owych, czekają nie tylko na swoje szczepienie, ale wręcz na TERMIN SWOJEGO SZCZEPIENIA, bo nawet tego nie znają 9. Czyli jednak "mój ból jest mniejszy niż twój" bez względu na przekonania polityczne Ten kraj nie jest memem. Memy to przynajmniej bywają śmieszne." [/QUOTE] Mnie bardziej drażni tłumaczenie o czynieniu dobra, przypadku, puli dla aktorów i takie tam niż sam fakt szczepienia, 18 szczepionek w skali kraju to jest nic... Może i też bym się na ich miejscu zaszczepiła, ale dla dobra i wygody swojej i swojego otoczenia, gdyby mi zależało na dobru ludzkości, to bym zwyczajnie skorzystała w swojej turze. I takie pokazanie, że "elita" zawsze ma dojścia, bo jest najcenniejszym dobrem narodu (tak, taka wypowiedź w obronie też była). Choć nagonka może przesadna, o włodarzu jakiegoś miasta, który też zaszczepił się poza kolejką, też słychać, ale jakoś mniej. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2419 |
|
Konto usunięte
|
Podobno jakieś większe mrozy mają wkrótce przyjść do Polski i Europy, może trochę tych wirusów wymrozi
![]() Gdzieś ktoś wyczytal ile tych osób się zapisało do szczepień w grupie 0? Tak w liczbach osób, nie %% |
|
|
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88408790]To jest mega WiK.. .zające!
Dziś czytałam zapowiedzi Niedzielskiego,ze jak poziom zarazen nie będzie przekraczać 10tys. To klasy 1-3 wraca stacjonarne. I abym miała takiego 1-3klasiste to bym się nie nastawiala ![]() i czekali zaszczepienia gdzieś tam na miejscu te 30 minut żeby w razie w ( no. Wstrząsu anafil.) Mu medycy pomogli? Masz jakiś obrzęk ramieniu?[/QUOTE] Nie mam ,trochę boli jak dotykam teraz to miejsce . Czekałam 15 minut po szczepinieniu ale nie wszyscy czekali . Pytałam lekarki to mówiła ze nie mieli przypadków wstrząsu ani jakiś silnych skutków ubocznych póki co. Mam właśnie drugoklsiste w domu ale na nic nie nie nastawiam jeśli chodzi o powrót do szkoły . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88408906]Podobno jakieś większe mrozy mają wkrótce przyjść do Polski i Europy, może trochę tych wirusów wymrozi
![]() Gdzieś ktoś wyczytal ile tych osób się zapisało do szczepień w grupie 0? Tak w liczbach osób, nie %%[/QUOTE]Podobno tak "Bestia ze Wschodu" haha Tylko ze oni co roku mowia o takich mrozach i sie nie sprawdza. Klimat sie mocno zmienil, nie chce mi sie wierzyc, ze beda takie mrozy. Bardziej gonia za sensacja. No ale zobaczymy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88408906]Podobno jakieś większe mrozy mają wkrótce przyjść do Polski i Europy, może trochę tych wirusów wymrozi
![]() Gdzieś ktoś wyczytal ile tych osób się zapisało do szczepień w grupie 0? Tak w liczbach osób, nie %%[/QUOTE] Z tego co wiem, to nabór chętnych grupy 0 jest otwarty do 14 czy 15 stycznia, więc na razie nie wiadomo ilu z nich ostatecznie zostanie zaszczepionych. Poza tym pewnie po tym terminie będą mogli się dalej szczepić, ale równolegle będą szły szczepienia populacyjne. Nie sądzę, żeby tego 14 czy 15 stycznia był deadline i jak jakiś medyk namyśli się 1 lutego, to będzie miał zamkniętą drogę. |
|
|
|
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88408903]Mnie bardziej drażni tłumaczenie o czynieniu dobra, przypadku, puli dla aktorów i takie tam niż sam fakt szczepienia, 18 szczepionek w skali kraju to jest nic... Może i też bym się na ich miejscu zaszczepiła, ale dla dobra i wygody swojej i swojego otoczenia, gdyby mi zależało na dobru ludzkości, to bym zwyczajnie skorzystała w swojej turze.
I takie pokazanie, że "elita" zawsze ma dojścia, bo jest najcenniejszym dobrem narodu (tak, taka wypowiedź w obronie też była). Choć nagonka może przesadna, o włodarzu jakiegoś miasta, który też zaszczepił się poza kolejką, też słychać, ale jakoś mniej. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja już bym bardziej właśnie rozumiałam jakiś burmistrzów, ministrów itp( z całym moim brakiem sympatii do części z nich), bo jakoś tam pełnią ważne dla społeczeństwa funkcje, niż tych aktorów. W ogóle bez tych ich coraz to lepszych tłumaczeń myślę, że afera byłaby mniejsza. |
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej niektórzy ![]() Tak czy inaczej niesmak pozostał. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- A tak nawiązując do tej afery... Już słyszałam powiedzenie "ktoś rzucił się na coś jak Janda na szczepionkę"
|
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
No ja powiem tak od 15 stycznia chyba nauczyciele mieli byc, DPSy, wojsko jezeli dobrze rozumiem. Chyba osoby starsze. No ale 2 grupa to chyba tez osoby starsze beda ale nieco mlodsze? My w wiekszosci chyba 3 grupa.
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88408815]No, ledwo wczoraj garnek mówił, że koniec stycznia, początek lutego będzie można szczepić nauczycieli - już dzisiaj wychodzi ledwo późna wiosna
Jak to dobrze, że nie jestem jedyna w swych myślach! Przy czym nie, nie hejtuję ich, pod żadnym profilem niczego nie napisałam chamskiego, baaaardzo daleka jestem od nienawiści (ci ludzie są mi totalnie obojętni po prostu). Ale te tłumaczenia właśnie, są głupie, dla ciemnego ludu, bo choćby to - przecież wiadomo, że jak się staje ambasadorem marki - to jakieś umowy są do podpisania, nie? A tutaj co, tak w ciemno nagle na to poszli? Brakło mi takiej zwyczajnej przyzwoitości. I tak samo gniecie mnie ich zachowanie, jak kradzież banku przez pisiury. Mnie się po prostu żadne świństwo nie podoba. .[/QUOTE] Dziś Janda tłumaczyła, że przyszła na próbę do teatru i zadzwonili ze szpitala, że przyszły szczepionki rozmrożone i żeby przyjechać bo szkoda żeby się zmarnowały. Aktorzy pytali czy nie zabierają komuś tej szczepionki i usłyszeli że absolutnie nie. Szkoda że od razu tego nie powiedziała tylko mataczyla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
A tymczasem w Wielkiej Brytanii:
https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus...3707346160416a Natychmiastowy lockdown. W radio słyszałam, że dzisiaj mieli blisko 60 tys. nowych przypadków. |
|
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88408815]No, ledwo wczoraj garnek mówił, że koniec stycznia, początek lutego będzie można szczepić nauczycieli - już dzisiaj wychodzi ledwo późna wiosna
Jak to dobrze, że nie jestem jedyna w swych myślach! Przy czym nie, nie hejtuję ich, pod żadnym profilem niczego nie napisałam chamskiego, baaaardzo daleka jestem od nienawiści (ci ludzie są mi totalnie obojętni po prostu). Ale te tłumaczenia właśnie, są głupie, dla ciemnego ludu, bo choćby to - przecież wiadomo, że jak się staje ambasadorem marki - to jakieś umowy są do podpisania, nie? A tutaj co, tak w ciemno nagle na to poszli? Brakło mi takiej zwyczajnej przyzwoitości. I tak samo gniecie mnie ich zachowanie, jak kradzież banku przez pisiury. Mnie się po prostu żadne świństwo nie podoba. ja z konferencji spokojnie smsa wyślę, ale nie zadzwonię ![]() Coś w tym jest Doskonale zresztą sprawę podsumowała Janina Daily, nie wiem, czy kojarzycie? uwielbiam, cytuję całość wpisu na fb (i tt): "To może ja podsumuję: 1. Krystyna Janda, wraz z 17 aktorkami, aktorami i celebrytami spoza grupy 0 zostaje zaszczepiona poza kolejnością 2. Rektor WUM, gdzie odbyło się szczepienie, tłumaczy, że stało się to w ramach akcji ambasadorskiej propagowania szczepień 3. Niestety nie może podać nazwisk pozostałych ambasadorów, bo RODO 4. Żadnego z (rzekomo) publicznych ambasadorów nie zdziwił też brak fotografów i kamer podczas szczepienia 5. Krystyna Janda tłumaczy, że zdecydowała się zostać "królikiem doświadczalnym" dla dobra ogółu 6. To może ja powtórzę: nasza "ambasadorka szczepień" wydaje oświadczenie, że zaszczepienie uczyniło z niej "królika doświadczalnego". Woda na młyn dla teorii spiskowych i przeciwników szczepień. 7. Argument o "króliku doświadczalnym" (Jezu) powtarza Mariusz Szczygieł, a nagonkę na Krystynę Jandą nazywa "bolszewickimi metodami". Bolszewickimi. Metodami. 8. W tym samym czasie szereg pracowników ochrony zdrowia, w tym osoby pracujące na oddziałach COVID-owych, czekają nie tylko na swoje szczepienie, ale wręcz na TERMIN SWOJEGO SZCZEPIENIA, bo nawet tego nie znają 9. Czyli jednak "mój ból jest mniejszy niż twój" bez względu na przekonania polityczne Ten kraj nie jest memem. Memy to przynajmniej bywają śmieszne." A skąd.[/QUOTE]Znamy Janinę. Och, Szczygieł. A miałam go za przyzwoitą osobę, książki ma wspaniałe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2430 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
CNN podaje, ze do polowy lutegoSent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

) Są w Polsce artyści, który za każdej władzy mają się dobrze.

Tylko ze oni co roku mowia o takich mrozach i sie nie sprawdza. Klimat sie mocno zmienil, nie chce mi sie wierzyc, ze beda takie mrozy. Bardziej gonia za sensacja. No ale zobaczymy.
A miałam go za przyzwoitą osobę, książki ma wspaniałe.
CNN podaje, ze do polowy lutego