|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co z krótszymi wakacjami?
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#33 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no właśnie ja się nie nudziłam, ale tęskniłam do szkoły, od końca lipca męczyłam mamę ze może już kupimy książki i zeszyty, robiłam marginesy, okładałam książki i czytałam je; no i 200 razy przepakowywałam piórnik - fajnie było
|
|||
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Wg mnie nie powinni skracać wakacji,osobiście przyznam że pod koniec sierpnia trochę tęsknie do koleżanek i tego całego,zgiełku' szkolnego kiedy piątek wieczór jest najpiękniejszą porą ucznia
,ale nie na tyle,żeby chcieć pójść do szkoły.
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) zeby: 1) sejm ja poparl , 2) kaczka podpisala. Nigdzie (nawet na google ) nie ma takiej wzmianki, co znaczy tylko tyle, ze na dzien dzisiejszy ta ustawa jest nic nie warta . A slyszalam ostatnio jak osobnik z kancelarii kaczki mowil, ze prezydentowi ten pomysl sie nie podoba...Krotszych wakacji nie bedzie.
Edytowane przez bAndzik Czas edycji: 2008-08-31 o 20:40 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm...
Pod koniec minionego roku szkolnego na jakiejś wolnej lekcji pytałam o to psycholog z mojej szkoły, z którą miałam lekcje. Ona była wręcz przekonana, że wakacje od przyszłego roku mają kończyć się 15 sierpnia, ale za to będą dłuższe przerwy świąteczne itd. Taka właśnie informacja (plotka?) obiegła moją szkołę i większość moich znajomych to potwierdza, widocznie plotka(?) się rozprzestrzenia. Ja sama nie wiem czy to prawda, nie czytałam nawet nic na ten temat, więc nie wiem, jaka jest prawda... Ja sama wolałabym, żeby zostało tak, jak jest. Jakoś nie widzę siebie w szkole 20 sierpnia, uczącą się w 30 stopniowej temperaturze
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie będę się kłócić, bo widzę, że za wszelką cenę chcesz swoją rację udowodnić. . .
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
O skróconych wakacjach trąbili już dobrych parę miesięcy temu, pełno było o tym w wiadomościach, internecie. Ale widocznie ktoś tego w końcu nie zatwierdził, więc wątpie aby zrobił to w przyszłym roku, skoro w tym już spokojnie mogło wejść.
I bardzo się cieszę. Ja się ani trochę nie nudziłam, do szkoły do dzisiaj nie tęsknie i nie dochodzi do mnie, ze to juz jutro. |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WE mnie również. Freso jak się nudziłaś to może trzeba było spróbować czas wolny wykorzystać lepiej. Ludzie mają pasje i plany do realizacji Poza tym na cholere mi miesiąc wolnego w lutym, kiedy jest zimno, nie raz pada deszcz? Na nartach nie jeżdże.. więc co? A latem? ciepluteńko, baseniki, koniki, morze, wieś wszystko na raz, aż chce się żyć. A nie siedzieć w 30 stopniach z nosem w książkach;/ Bo ja osobiście jak jest słońce w szkole nie usiedze do końca ![]() Miejmy nadzieje , w co wierze głęboko, ludzi takich jak Ty w ministerstwie nie będzie
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze masz pasje i zajecia, ale niestety nie wszystkie uczennice potrafia sobie zorganizowac czas to moze byc dosc uciazliwe dla innych ![]() Ja pamietam, ze zawsze w wakacje mialam duzo planow a potem to i tak zazwyczaj duzik z tego wychodzil. No coz, ale teraz to tylko 30 pare dni urlopu w roku i koniec
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama bylam ciekawa czy projekt tej ustawy dostal pelne poparcie czy nie? Pozdrawiam.
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że, to ludzie którzy się nudzili w czasie wakacji, zasiadają właśnie w sejmie ![]() Tylko że tutaj to jest tak, większość zdecydowana chce żeby zostało jak jest. A nikły procent chce żeby wakacje były krótsze
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co de Sejmu to sie nie wypowiem, no chyba ze chcemy sobie poopowiadac zabawne anegdoty pt 'a ja slyszalam ze...' |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie jestem za skróceniem wakacji, chociaż za rok kończę szkołę. Sama nie wyobrażam sobie w sierpniu dymać do szkoły, chodzić w upały z plecakiem i gnić w klasie
Uczniowie to jednośc, nie życzę im złego Ja tam lubię się od czasu do czasu ponudzić w wakacje, bo mogę się ponudzić na ławeczce w parku na słońcu, a nie przy kaloryferze w domu (w październiku np.)
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
a ja wam powiem,że z jednej strony może uczniowie by się lepiej uczyli jakby mieli więcej wolnego..No, ale wakacje są potrzebne, aby się wyszaleć więc skracać ich nie powinni..
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To zależy. Wolę mieć wolne raz, a dobrze niż skrócone wakacje, miesiąc nauki, tydzień przerwy, znowu miesiąc nauki... Wtedy wypada się z rytmu i nie jest tak wesoło. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy jeszcze.Oczywiście,że uczeń gimnazjum,czy słabego liceum ma to gdzieś,bo tam to więcej czasu na odpoczynek jest a nauki tyle co nic.
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
) nie ma takiej wzmianki, co znaczy tylko tyle, ze na dzien dzisiejszy ta ustawa jest nic nie warta
. A slyszalam ostatnio jak osobnik z kancelarii kaczki mowil, ze prezydentowi ten pomysl sie nie podoba...