![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Ja chyba nie chcę Starego na porodówce, zaproszę go na te dwie godzinki jak już będzie po wszystkim. Z nas dwojga to ja jestem ta konkretna, działam zamiast pieprzyć i rozmyślać, i jak usłyszę jakieś "zaraz" to mnie złoty uj strzeli i go stamtąd wywalę nim cokolwiek się w ogóle zacznie. Także niech sobie spaceruje pod szpitalem, wejdzie poznać bombelka jak bedą mnie składać do kupy i narka.
Natomiast jedyny argument za jego obecnością na sali to możliwość patrzenia personelowi na ręce. Nie zakładam negatywnych scenariuszy, ale jakby coś było nie tak, to mam przysłowiowego świadka na tę okoliczność (choć z jego "refleksem" i flegmatycznym charakterem to na jego reakcję doczekałabym się i tak po tygodniu).
![]() |
#362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#364 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nosidełko mimo, że nowe też przepralam i sciagnelam cały pokrowiec, ale był przymocowany jeszcze do paska ściągającego pasy, ale się nakombinowałam, poprostu zapomniałam o czyms jednym. Ten pasek był jeszcze przeciągnięty od nowości przez taki hm haczyk i wystarczyło go odgiac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Najważniejsze, żebyś miała parę ciuszków na początek, pieluchy i pełne serce miłości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Wczoraj Dzidziuś miał wieczór szaleństwa. Pierwszy raz udało mi się coś uchwycić na tel, bo co podniosę koszule to spokój. Choć na filmiku widać jakby był mniej ruchliwy, za to w rzeczywistości cały brzuch kilkakrotnie mi przebuszowal. Dziś też poraz pierwszy dał mi tak bardzo w nocy popalić, że nie spałam od 2.30 do 5 rano i aż się trochę stresowałam Jego aktywnością, miał takie agresywne ruchy. Musiałam chodzić, żeby trochę Go uspokoić. A potem juz nie leżałam tylko już siedziałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja propozycja, ze oddam ci ubranka dla synka jest aktualna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
pani.dietetyk
|
Stokrotka - no więc właśnie, też mam nadzieję, że będą bardziej pomocni niż przeszkadzający
![]() Fufka - no to super, że masz możliwość rodzinych. Fajna opcja u tego fizjo. Gdybym miała okazję na pewno bym skorzystała. Persefonia - ooo, no właśnie i to brzmi jak facet spełniający super swoją rolę przy porodzie ![]() ![]() Aaska - super, że potem się zajmował. Myślałam generalnie że to oczywiste, ale jak tak widzę inne grupy, fora i też z opowieści znajomych itd to najwidoczniej wcale tak nie jest. Zdziwiło mnie to tak szczerze. pani_smith, to u Was był związek na zasadzie "przeciwieństwa się przyciągają"? ![]() Dlatego właśnie chcę go przygotować jak najlepiej to tego wydarzenia ![]() Zdjęcie dołączam - tak w nawiązaniu do wczorajszego tematu depilacji ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć, odzywam się po kilku miesiącach bo życie na tym forum toczy się dla mnie za szybko i nigdy nie nadążałam z czytaniem
![]() Pierwsze badania prenatalne miałam 28.08.2020, drugie 13.10.2020 i wyszły torbiele w mózgu, które niestety przez wiele tygodni jeszcze nie chciały się wchłonąć. W listopadzie przeszłam koronkę i dopiero 21.12.2020 na trzecim badaniu prenatalnym usłyszałam upragnioną informację, że nie ma już tych torbieli. ![]() Mam kilka pytań, będę pisać od punktów: 1. Czy zaszczepiłyście się na grypę, krztusiec i tężec? Jak ogarnąć szczepienie na grypę, gdy nigdzie nie ma szczepionki, macie jakieś pomysły? 2. Co sądzicie o szczepieniu na koronkę w ciąży tak w ogóle i jeśli już, ktoś przeszedł jak była druga fala? Jak już urodzimy, to >chyba< nie będą nas szczepić aż nie skończymy karmić. 3. Nie zatwierdzili rekomendacji by badanie w kierunku SMA było 30 badaniem przesiewowym dla noworodków, wiecie gdzie najlepiej kupić to badanie, aby łatwo było je wykonać, a wyniki były wiarygodne? 4. Chciałabym dołączyć do grupy na FB, ale nie wiem jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do tatusiów na porodówce, ja chciałbym aby mój był tak samo jak poprzednio. Ale zobaczymy czy się uda, wszak teraz mamy bobo w domu więc ktoś z nią musi siedzieć. Jest babcia ale czy tak się uda ![]() Poprzednio był, i tak widział wszystko choć miał nie widzieć, pępowinę przeciął choć najpierw nie chciał ![]() Także tak to bywa ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
pani.dietetyk
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#376 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaopatrz się w podstawy a z reszta zrób listy dla męża (jak najdokładniejsze bo inaczej giną....). Ja np mam apkę rosska na tym koncie co mąż i jak dodałam produkty tomi kupował dokładnie co chcę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Dziewczyny, z mojej biblioteki mialam możliwość dostania kodu do legimi wiec skorzystałam ![]() Chciałam zacząć od jakiejś książki Mroza. Co polecicie? Tomoja pierwsza przygoda z tym autorem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Unas teraz pobudki się zdarzają ze względu na np kaszel (ostatnio cos go zaczyna brać ale inhalacje są be i wytrzymuje 15 sekund....) albo brak smoczka (nasza porażka wychowawcza ![]() Niedługo dojdą pobudki przez nowego brata ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
I tak, i nie. Mój Stary dziadzieje z wiekiem, okropnie mnie to wkurza. Kiedyś był człowiekiem przejawiającym zdecydowanie wiecęj energii i wykazującym inicjatywę, dziś wszystkie siły angażuje w swoją pracę, a wszystko inne "zaraz".
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Miałam dzisiaj zajęcia z planu porodu i była mowa o tym, że można wpisać, że chcę się lub np. że chcemy by partner dotknął główki jak zaczyna wychodzić... Raczej tego nie wpiszę
![]() Umówiłam się do fryzjera i z nową położną (taką, która przyjdzie do domu, jak już buba będzie z nami). Cytat:
1. Na grypę nie (nigdy wcześniej nie robiłam i 2 ginekologów odradziło). Na krztusiec i tężec planuję, będę o tym rozmawiać na najbliższej wizycie. 2. W ciąży nie polecają, ale w trakcie karmienia nie mówią nic o przeciwwskazaniach. Ja dopóki nie będę musiała się szczepić na corone, to raczej nie będę się wyrywać. 3. Nie wiem, ale myślę, że jest to bardzo kosztowne. 4. Napisz wiadomość prywatną do Persefonia, ona zawiaduje fb ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2021-01-08 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze muszę wybrać przychodnię a gdzie tam do położnej. Dzięki za przypomnienie bo zapomniałam o tym.... Mam do wyboru przychodnię poza miastem gdzie pracuje teściowa. Ale to potem dojazd ok pol godziny np na szczepienie i za to juz chyba podziękuję, przychodnię gdzie jest syn ale to drugi koniec miasta (bo koleżanka teściowej ale juz w mieście wiec jakieś szczepienia są refundowane), przychodnię na osiedlu gdzie mieszkamy teraz albo przychodnię gdzie będziemy mieszkać za ok 3 miesiace.... chyba się skuszę na przedostatnią opcję bo pracujemy tez niedaleko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Przyczajenie
|
Spodziewam się chłopca
![]() To pytanie o SMA w sumie dla mnie jest najważniejsze. Szkoda, że nie przyjęli tego. Można poczytać o samej chorobie na stronie fundacji https://www.fsma.pl/temat/przesiew/ Jak ktoś ma pod koniec marca termin to być może się już załapie, jak się rząd weźmie jeszcze raz za temat. Ja niestety w lutym będę już musiała się zaopatrzyć i teraz pytanie GDZIE. Bo sama cena wydaje się być przystępna, w porównaniu do milionowych zbiórek na leczenie, gdy diagnoza została postawiona po roku. Takie miejsca znalazłam, gdzie można wykonać test, ale nie znam nikogo kto by korzystał w praktyce z takiego badania i mógłby polecić coś sprawdzonego. https://www.synevo.pl/przeciwciala-p...adkim-sma-iif/ https://medonetmarket.pl/przesiewowe...xoChecQAvD_BwE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem tak, dało mi to kopa. Jeden czy dwa parte i wyskoczyła aż ją położna ledwo zdążyła złapać ![]() ![]() Choć ja na poród nie mogę narzekać bo poszło raz dwa. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Persefonia jak coreczka z tym moczem? Dziś lepiej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Chce/nie chce udzielać się na fb Jej sprawa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Ja z moim Starym oszaleje. Zamówiłam termometr bezprzewodowy i właśnie przyszedl.
Nasz pies ma goraczke na brzuchu, ale nue na grzbiecie. Moj stary umiera na wyziębienie. Moj tyłek też jest za zimny, za to mam gorace cycki. Żarówka led owa miala się nie nagrzewac, ale chyba nas ociulali. Jego halibut ma nieodpowiednią temperature po upieczeniu i on nie bedzie tego jadł. Trzymajcie mnie bo będę mordować jak jeszcze cos zmierzy...
![]() |
#385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś przegięłam z aktywnością i trochę z dźwiganiem. Nie mam sił. Mam nadzieje, że Dzidzia nie będzie miała mamie za złe, bo przynajmniej ogarnęliśmy ważny dla nas temat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
Ej nie ogarniam co tu się dzieje na wątku, co to za osoby?
![]() Pani smith, mierzenie temperatury tylka- u nas to samo U nas jeszcze TZ wpadł na genialny pomysł zmierzenia temperatury kamiennej płyty do pizzy, mówię mu człowieku przecież ten termometr ma skale do 42 stopni :p A jak z zabiegiem na oczka po porodzie, decydujecie się? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozatym to nie jest prywatne forum żeby nikt inny nie mógł tu wejść i napisać swojego zdania. Tak samo ja mogę napisać, że swoje słowa skierowałam do drzewosandałowe więc nie widze powodu dla którego się do tego odnosisz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się skąd wziąć sprawdzone z rzetelne informacje odnośnie właśnie kropienia oczek, witaminy K, czy np. szczepień. Położna dzisiaj mówiła, żebyśmy same zdecydowały ale nie powiedziała, skąd te informacje wziąć... Z internetu - ryzykowne z od pediatry, przecież żadnego nie znam itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy któraś z Was ma koszule do szpitala z Lidla?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.