|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
mąż na razie obstawia nocki i bardzo go podziwiam, bo pobudek jest milion... Ale szczerze mówiąc, patent ze spaniem w drugim pokoju działa... Nie ma rozpaczy, której się obawiałam! A rano jak się do mnie tuli...zostawiłam za to wieczorne karmienie, póki co Nie zmienia to faktu, że jest to dla mnie dość trudne emocjonalnie, a jak dodać do tego fatalne samopoczucie fizyczne, to czuję się naprawdę nieciekawie ![]() A jak u Was wygląda sytuacja? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi tez zaczyna być niedobrze, pomaga mi woda z cytryna i miętą ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Powodzenia wszystkich życzę, spokojnych ciąż i zdrowych dzieciaczków
U mnie już koniec, nad ranem zaczęłam krwawić. |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
Antunka dużo siły i trzymaj się
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#126 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Jeszcze nocek nie ruszaliśmy Dostaje cycka wieczorem i w nocy. Mam obawy przed tymi nockami. Jutro jedziemy do ginka jak mi powie, ze mam natychmiast odstawiać to tak zrobię kopa potrzebuję motywacyjnego.To trzymam kciuki jeśli ida u Was jakoś te nocki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#127 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
mnie zmobilizował mąż, prawdę mówiąc, sama też bym odwlekała dzięki, przydadzą się bardzo! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja też się żegnam z Wami. Beta spada na łeb na szyję, więc krwawienie to tylko kwestia czasu
![]() Całe szczęście ciąża nie była pozamaciczna, a za mój stan odpowiadała pęknięta torbiel i krwawienie do otrzewnej. Życzę Wam wszystkim spokojnej ciąży i trzymam za Was kciuki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#129 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Strasznie mi przykro dziewczyny ![]() Na pewno następnym razem się uda ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
Sour przykro mi, trzymaj się, odpoczywaj i mnóstwo kciuków
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymajcie się dziewczyny!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
Jestem bardzo ciekawa co powie lekarz Ale i tak chce zeby mi cycki odpoczęły od karmienia zanim pojawi się drugi ssak... No i zeby młoda zapomniała o cycku bo inaczej przykro jej będzie, ze młody dostaje a ona nie. Także u nas tez to kwestia mam nadzieje kilku tygodni i będzie po kp Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a mogę wiedzieć dlaczego wy chodzicie na testy beta hcg?
Chodzi mi o to, czy miałyście jakieś przesłanki do tego? Dziwie się, bo może o czymś nie wiem - ja zrobilam 2 testy paskowe po spóźniającym się okresie, vylam u lekarza (przez plamienia) ktory potwierdził ciążę, był pęcherzyk żółtkowy, ale nie zlecił mi badania bety na tym etapie (byłam wtedy chyba 5+6). Po prostu tydzień później kazał mi przyjść zobaczyć czy będzie już zarodek z serduszkiem, to będzie 6+5. Powiedzcie mi czy ja cos omijam? Zaczęłam się martwić. Trzymajcie się dziewczyny, ściskam mocno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc dla mnie dość naturalne było zbadanie bety, bo to konkretniejsza informacja niż domowy test, a nie kosztuje super dużo. Tym bardziej, że na badania i tak się wybierałam (tarczyca), to dorzucenie jednego nie było problemem. A progesteron sprawdzałam, bo były pewne sygnały, że może być niski (dość często zdarzały mi się plamienia przed okresem)
|
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja w pierwszej ciąży byłam wcześnie u lekarza i dostałam skierowanie na betę, zanim jeszcze można było zobaczyć serduszko. Tym razem nie robiłam bety ani nie byłam jeszcze u lekarza (ani nie mam jeszcze zarezerwowanej wizyty, to akurat zupełnie nie ma się czym chwalić, muszę się ogarnąć bo póki co więcej myślę o szczepieniach małego 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My już obowiązkowe mamy załatwione zostały nam meningokoki. Muszę teraz w styczniu z nią iść Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jak się dziś czujecie?
kiedy wasze wizyty, ktoras idzie w tym tygodniu? Ja mam wizytę w czwartek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Tlenek za Twoją wizytę ![]() ja mam kolejną wizytę w piątek Dzisiaj leżę w łóżku i ogólnie osłabiona jestem, dobrze, że wzięłam L4, bo w pracy już awantury się zaczęły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88426832]Dzień dobry
Tlenek za Twoją wizytę ![]() ja mam kolejną wizytę w piątek Dzisiaj leżę w łóżku i ogólnie osłabiona jestem, dobrze, że wzięłam L4, bo w pracy już awantury się zaczęły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No i super, że jestes z dala od tych awantur, nie jest to teraz priorytet w nich uczestniczyć Ja też jestem na L4, dni powoli upływają, staram się nie myslec za dużo, absolutnie nie czytać neta. Nawet czasem to forum mnie stresuje aha i nie mam praktycznie żadnych objawów ciazyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
Tlenek najważniejsze, że dobrze się czujesz
Ja zdecydowanie w tamtym tygodniu gorzej się czułam, mdliło mnie o więcej mocniej niż dzisiaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88426832]Dzień dobry Tlenek za Twoją wizytę ![]() ja mam kolejną wizytę w piątek Dzisiaj leżę w łóżku i ogólnie osłabiona jestem, dobrze, że wzięłam L4, bo w pracy już awantury się zaczęły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wizyty już coraz bliżej ja mam w sobotę Ja pracuje ale na HO w tamtym tygodniu było super a od dziś już czuje jak mi nie dobrze, najchętniej bym zakopała się pod kołdrą ![]() Jakie suplementy bierzecie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie polecam tych mamaDHA bo tabletki są ogromne, to samo magnez. Mam problem z przelknieciem tego za każdym razem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja biorę kwas foliowy, magnez,a+e, witaminę d (mi lekarz przepisał 2000 jednostek) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dziś wizytę! Trzymajcie kciuki za serduszko
6+4 wiec może będzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
Wizytę mam dopiero 29 stycznia jutro idę zobaczyć betę jak wyjdzie.
Biorę femibion 1 ma najbardziej rozbudowany skład. Jeszcze muszę dokupić sobie omega DHA. |
|
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
Za godzinę mam wizytę
dam znać ![]() Ja biorę composita mama dha, jak dla mnie ma wszystko tylko wit D za mało. Ale w składzie jest tez magnez porcja dzienna (1 kapsułka różowa + 2 kapsułki przezroczyste DHA) zawiera: kwas dokozaheksaenowy (DHA) 600mg; kwas eikozapentaenowy (EPA) 120mg; witamina D 50mcg (1000%)*; witamina B6 2,6mg (186%)*; cholina 125mg; kwas foliowy 800mcg (400%)*, w tym kwas pteroilomonoglutaminowy 400mcg, L-metylofolian wapnia 400mcg; witamina B12 4mcg (160%)*; żelazo 27mg (193%)*; jod 220mcg (147%)*; magnez 200mg (53%)*. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, witam się nieśmiało w tygodniu 5+5 🙂 To moja druga ciąża - mam już 19-miesięczną córeczkę, majową dziewczynkę. Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć?
|
|
|
#148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do samopoczucia, to ja mam całodniowe mdłości, a rano mnie naciąga na wymioty, krótko mówiąc, czuję sie dość podle w pierwszej ciąży ostatni raz wymiotowałam jakoś w 16 tygodniu, więc trochę trudno mi teraz o optymizm dziewczyny, cieszcie się brakiem objawów!!! Mam sporo koleżanek-mam po bezobjawowych ciążach, naprawdę im zazdroszczę aha, wizytę mam dopiero 26.01,to będzie 8+0 ![]() @Polashi: super, kciuki za wizytę, dawaj znać!!! U nas też meningokoki w kwestii szczepień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
Termin mam na 3.09, serduszko bije
! Kolejna wizyta 10.02. Oczywiście moment wzruszenia był ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cudowne wieści! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

Jak tam odstawianie od cycka?
zaczęłaś walczyć z nockami?
mąż na razie obstawia nocki i bardzo go podziwiam, bo pobudek jest milion... Ale szczerze mówiąc, patent ze spaniem w drugim pokoju działa... Nie ma rozpaczy, której się obawiałam! A rano jak się do mnie tuli...zostawiłam za to wieczorne karmienie, póki co
Nie zmienia to faktu, że jest to dla mnie dość trudne emocjonalnie, a jak dodać do tego fatalne samopoczucie fizyczne, to czuję się naprawdę nieciekawie 

kopa potrzebuję motywacyjnego.
mnie zmobilizował mąż, prawdę mówiąc, sama też bym odwlekała
dzięki, przydadzą się bardzo! 

Więc dla mnie dość naturalne było zbadanie bety, bo to konkretniejsza informacja niż domowy test, a nie kosztuje super dużo. Tym bardziej, że na badania i tak się wybierałam (tarczyca), to dorzucenie jednego nie było problemem. A progesteron sprawdzałam, bo były pewne sygnały, że może być niski (dość często zdarzały mi się plamienia przed okresem) 
za Twoją wizytę 
ja mam w sobotę 

To moja druga ciąża - mam już 19-miesięczną córeczkę, majową dziewczynkę. Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć?
! Kolejna wizyta 10.02. Oczywiście moment wzruszenia był