![]() |
#871 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
![]() ![]() Okrywanie się napewno jest pomysłem tylko jak narazie to ja całą rozebrana ledwo mu umiem dać te pierś haha, mam nadzieję że to przychodzi z czasem że się poprostu umie zrobić tak że jest dobrze ![]() To w większości zasługa małego, gdyby nie jego utrzymanie umiejętności zassania się to bym się na ten laktator chyba skazała ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() O to właśnie tak bym chciała umieć jak ta kobieta ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Pewnie przy mojej mamie bym się nie krępowała, ale przy teściowej tak.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#874 | ||
Zakorzenienie
|
Wszędzie piszą, że to ból jak podczas miesiączki ale to w ogóle nie jest to, po prostu takie nagłe mocne kłucie.
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() |
#876 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za wasza opinie bo już myślałam że to ja jakas wstydliwa czy co
![]() ![]() Nairobi powiem Ci ze jak jestem sama z małym to mi najlepiej ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zadomowienie
|
No to ja jestem dziwna, bo karmilam wszędzie i przy wszystkich
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A no i w szpitalu to moje cycki chyba każdy już widział łącznie z sprzątaczkami i facetami którzy coś w łazience naprawiali. Tam cały czas byłam pod laktatorem a jak ktoś wchodził to trudno.. Nie było nawet kiedy myśleć żeby się osłonić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Paulina1671 Czas edycji: 2021-01-13 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mówię, że u teściów, u rodziny, u znajomych czy na dworze nie będę karmić. Chodziło mi o sytuację, o której mówi Paulina, że do wywalenia jest cały bufet na wierzch.
![]() Myślę, że to będzie dla nas kwestia czasu i wprawy, żeby karmić dyskretnie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#880 |
💑🐱📚👶
|
Ja tez bym nie chciala wywalac cyca przy tesciowej, chociaz mam ja naprawdę w porządku
![]() ![]() ![]() Powiem szczerze, ze z kazdym dniem juz mam coraz bardziej dość tej ciąży, coraz bardziej mi ten brzuch ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Rozeznanie
|
Francesca super ze z mała wszystko OK
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektórzy polecają właśnie karmienie w łazience czy pod pieluszką i od razu padają kontrargumenty: "A ty chciałbyś jeść w kiblu?" albo "A lubisz jeść ze szmatą na głowie?" ![]() ![]() Dlatego uważam, że jedynym kryterium jest komfort mamy. Sama kiedy rozmawiam z niezbyt bliską koleżanką, która przy mnie karmi, trochę nie wiem, gdzie oczy podziać, ale moim zdaniem to mój problem, a nie jej ![]() ![]() Cytat:
![]() Echme, trudno mi powiedzieć ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do przepowiadaczy to ja myślałam że te twardnienia to są ![]() Bole jak na okres też mam. 🤷🏻☠♀️ Oraz czasami takie prądy przechodzące po szyjce - jakby mała jakiś nerw ucisnęła czy coś. Ale wychodzi na to, ze to nie skurcze? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Raczkowanie
|
Widze tu ostre przygotowania na finiszu
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się w ogóle nie znam na przepowiadaczach ![]() ![]() Już się skarżyłam i podtrzymuję skargę: moja macica to leniwa bestia i najwyraźniej w ogóle nie trenuje ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Oooo, pisałyśmy niedawno, że coś nie ma od Ciebie wieści. Jak się masz, jak maluszki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Francesca super ze jest wszystko ok!
![]() Co do karmienia to ja jednak nie jestem zwolenniczką karmienia przy wszystkich, wolę mieć swoją i dziecka intymność akurat w tym temacie także na pewno będę wychodzić do innego pokoju czy zakrywać się pieluszka jeśli karmiłabym gdzies publicznie ![]() ![]() Także Paulina nie jesteś dziwna to normalne i teściowa powinna to zrozumieć jednak. Brawo dla Ciebie za ta walkę o kp! Podziwiam! Mega się poświęciłaś ale teraz są tego efekty i myślę że będzie coraz lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#888 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi to na początku już gadali ze mama cyca nie chce dać. I ile pytań padło czy kp.. Co ich to tak wszystkich obchodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale trochę mnie bolą piersi od niego, laktator był delikatniejszy. Cieszę się tylko że nic się nie dzieje, w sensie krwawień czy coś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Wtajemniczenie
|
Ooo, pewnie, że obchodzi. Zaraz będą pytać kiedy drugie dziecko, a czemu tak ubierasz, a że powinnaś pomyśleć o sobie, a jak będziesz myśleć trochę o sobie to że jesteś egoistka itd. Ile u mnie było kręcenia nosem że nagle trzecie dziecko, że nam się "zachciało", że zaniedbamy starsze dzieci. Po prostu Polska. Jakoś nasi rodacy lubią się tak wchrzaniać bliźnim w życie
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie urodziłam a teść już mówi żeby od razu się starać o drugie, nie ma co czekać! Wkurza mnie to niesamowicie.
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj wieczorem byliśmy na spacerze, noc miałam przez to straszna. Okropne bole w kroku od chodzenia.. Co do karmienia, ja nie zamierzam karmić przy nikim innym oprócz męża.. W nosie mam czy to się komuś spodoba czy nie, ważny jest też mój komfort psychiczny. ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane! U mnie noc z przepowiadaczami i co godzinę równo na siku. Od 23 do 6 wrrr Teraz bym spala ale o 10 lekarz.
Szoszo nie martw się, całą pierwszą ciążę moja macica była leniwa i jak teraz o tym myślę to tak było lepiej ![]() Kinga podpinam się pod pytanie dziewczyn- co z maluszkami? Co u Ciebie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my dzisiaj donoszeni ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas tez ze strony teściów teksty o drugie, a my nawet nie planujemy ![]() Hej dziewczyny, ja zaraz się zbieram na badania krwi. Oczywiście jak siedziałam w domu to śnieg padał i topniał a jak muszę jechać to wszystko zasypane wiec czeka mnie odśnieżanie auta i dłuższa droga ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Widzę temat karmienia. Ja karmiłam piersią pierwsza córkę i jak byliśmy gdzieś to po prostu szłam do drugiego pokoju. Z reguły nikt nie przychodził, z reguły...bo najczęściej teściowa wlazila stała nad głową i się gapiła ![]() ![]() ![]() Moja mama nie była lepsza w tym temacie. Jakby mogła to by na nas wlazła ![]() ![]() Ogólnie zauważyłam że jak kobieta karmi to według niektórych jej piersi stają się mniej osobiste czy jak to nazwać ![]() W miejscach publicznych raczej nie karmiłam a jeśli już to korzystałam z łazienek dla mam z dziećmi. Moja spacerów nie lubiła bo wózek ja parzył w tyłek więc chodzilysmy po jedzeniu na krótko jak spała. A tak po prostu na podwórku. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za wizytę ![]() ![]()
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie miesiąc po porodzie spytano kiedy następne, myślałam że pogryze ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.