Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-01-15, 09:29   #601
aaska92
Zadomowienie

Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)

Ja mam śpiworek/otulacz do fotelika jeszcze po synku na to ewentualnie kocyk jak będzie zimno. Ogólnie myślę, że taki śpiworek /otualcz do fotelika się przyda, mój zaraz przed roczkiem przesiadł się do kolejnego fotelika, więc jeszcze jesienią będziemy pewnie korzystać z małą z łupiny

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-15, 09:38   #602
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justysia2203 Pokaż wiadomość
No ciekawe od czego to zależy fajnie tak, będziecie mieć z jednego roku
Z TŻ się teraz śmiejemy że staliśmy się inspiracją dla moich przyjaciółek bo już dwie są na etapie starań o dzidziusia I z jedną znajoma mamy termin w sumie na ten sam tydzień może będzie baby boom
Kurcze... Ucieszyłam się że paczka z apteki wysłana a okazało się że po prostu wypisali list przewozowy

U nas powodem były geny TŻ niestety, jego rodzice mieli problem, rodzeństwo też ma. Tym bardziej cieszymy się z naszego Cudu

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Ja mam śpiworek/otulacz do fotelika jeszcze po synku na to ewentualnie kocyk jak będzie zimno. Ogólnie myślę, że taki śpiworek /otualcz do fotelika się przyda, mój zaraz przed roczkiem przesiadł się do kolejnego fotelika, więc jeszcze jesienią będziemy pewnie korzystać z małą z łupiny

Hmm, zaczynam się wahać

vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-15, 10:01   #603
Persefonia
Rozeznanie

Ja też mam otulacz , ale kupiłam używany . Ja po porodzie muszę pomyśleć o dobrej antykoncepcji bo z Tz akurat jesteśmy bardzo płodni

Persefonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-15, 10:10   #604
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
U nas powodem były geny TŻ niestety, jego rodzice mieli problem, rodzeństwo też ma. Tym bardziej cieszymy się z naszego Cudu

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Hmm, zaczynam się wahać

To tym bardziej super że się udało

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Ja też mam otulacz , ale kupiłam używany . Ja po porodzie muszę pomyśleć o dobrej antykoncepcji bo z Tz akurat jesteśmy bardzo płodni

Ja właśnie też się zastanawiam nad anty ale nie wiem za bardzo co wybrać, miałam tabletki ale po roku wyszły mi słabe wyniki krzepliwości i wątroba ucierpiała Pewnie po drugim bobasku albo gdzieś koło 40stki zrobimy coś na stałe

Justysia2203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-15, 10:26   #605
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość

Hahaha ja tam samo sądząc po tym że udało się za pierwszym razem

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-15, 10:31   #606
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniAuto Pokaż wiadomość
Co do hipnoporodu to we wtorki na zaufaj położnej jest darmowy webinar. Możesz na tym zobaczyć czy w ogóle odpowiada Ci ta forma. Ja brałam 2 razy udział i nie widzę tego u siebie podczas porodu ale fajnie relaksuje

Dzięki. Z jednej strony mnie też ciężko sobie siebie wyobrazić w takim transie, ale z drugiej pozytywne nastawienie i ogólne przygotowanie psychiczne może się przydać inaczej jets jak się rodzi w domu, czy jak na zachodzie są te centra rodzenia, a inaczej w polskim szpitalu.
Cytat:
Chciałabym kupić jakiś grubszy kocyk do wózka, jest sens myśleć o minky? Oglądam też otulacze do fotelika, ogrom jest z minky właśnie, kupujecie czy to zbędne i wystarczy kocyk?

Ja nie planuję otulacza, będę używać kocyka. Generalnie nie mam nic z minky, jakoś mnie ta tkanina nie przekonuje, chociaż w wyprawkowym świecie jest bardzo popularna.

Buba mi się przekręciła i jest dzisiaj niewygodna aż zaczęłam się bać, że mi się mięsień rozchodzi, albo przepuklina robi. :/

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-15, 10:43   #607
Justysia2203
Wtajemniczenie

A planujecie znieczulenie zewnątrzoponowe?

Stary 2021-01-15, 10:52   #608
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:

Nie planuje, w szpitalu który wybrałam jest możliwość pod warunkiem dostępności anastazjologa plus chyba tak ogólnie to ciężko u nas w szpitalach o zzo, ale ja się nie nastawiam nie wiem czy tutaj to pisałam ale moja znajoma po tygodniu od porodu i podania takiego znieczulenia nie podniosła się już z wanny, to było kilka lat temu byłam w szoku, ale jednak mam to gdzieś już z tyłu głowy

kocham ...
Stary 2021-01-15, 11:38   #609
PaniAuto
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Hahaha ja tam samo sądząc po tym że udało się za pierwszym razem

To tak jak my ale na razie nie będziemy się mocno pilnować bo na jednym nie chcemy poprzestać a jak stwierdzimy że zamykamy "fabrykę" to Tz podwiaze co trzeba. Nie lubimy się z lateksem a ja też całe życie nie chce się truć sztucznymi hormonami.
Cytat:

Raczej tak. W szpitalu który wybrałam nie ma z tym dużego problemu chyba że będą nagłe pilne operacje to wtedy się nie da. Ale to się okaże w trakcie, może akurat mój organizm łagodnie zniesie skurcze jak będzie ciężko to się zdecyduje.

PaniAuto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-15, 11:47   #610
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie planuje, w szpitalu który wybrałam jest możliwość pod warunkiem dostępności anastazjologa plus chyba tak ogólnie to ciężko u nas w szpitalach o zzo, ale ja się nie nastawiam nie wiem czy tutaj to pisałam ale moja znajoma po tygodniu od porodu i podania takiego znieczulenia nie podniosła się już z wanny, to było kilka lat temu byłam w szoku, ale jednak mam to gdzieś już z tyłu głowy

Jezuuuu.... Ale że paraliż?

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
To tak jak my ale na razie nie będziemy się mocno pilnować bo na jednym nie chcemy poprzestać a jak stwierdzimy że zamykamy "fabrykę" to Tz podwiaze co trzeba. Nie lubimy się z lateksem a ja też całe życie nie chce się truć sztucznymi hormonami.Raczej tak. W szpitalu który wybrałam nie ma z tym dużego problemu chyba że będą nagłe pilne operacje to wtedy się nie da. Ale to się okaże w trakcie, może akurat mój organizm łagodnie zniesie skurcze jak będzie ciężko to się zdecyduje.

A jak jest w ogóle z tym zabiegiem w Polsce? Nie ma problemów? Bo Francja to dość otwarta jest na takie ingerencje w organizm
To fajnie że masz taka możliwość

Stary 2021-01-15, 11:51   #611
vidia9
Zadomowienie

Zazdroszczę Wam my u lekarzy i w aptece zostawiliśmy porządną 'wyprawkę' ale mamy po 28 lat, uznaliśmy że nie ma na co czekać i liczyć że samo się uda, nie żałujemy może z 2 będzie już łatwiej

też jestem ciekawa Waszego zdania odnośnie znieczulenia, czy brać czy nie
Stary 2021-01-15, 11:54   #612
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

A jak jest w ogóle z tym zabiegiem w Polsce? Nie ma problemów? Bo Francja to dość otwarta jest na takie ingerencje w organizm

Raczej coś poszło nie tak z tym wszystkim do dzisiaj jest na wózku niestety. U nas w niektórych szpitalach nie ma w ogóle a w innych zależy to od dostępności anastazjologa ale myślę że raczej są mniejsze szanse niż większe na takie znieczulenie u nas w pl

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
To tak jak my ale na razie nie będziemy się mocno pilnować bo na jednym nie chcemy poprzestać a jak stwierdzimy że zamykamy "fabrykę" to Tz podwiaze co trzeba. Nie lubimy się z lateksem a ja też całe życie nie chce się truć sztucznymi hormonami.Raczej tak. W szpitalu który wybrałam nie ma z tym dużego problemu chyba że będą nagłe pilne operacje to wtedy się nie da. Ale to się okaże w trakcie, może akurat mój organizm łagodnie zniesie skurcze jak będzie ciężko to się zdecyduje.

Ja brałam tabsy długi czas ale już nie chciałabym do tego wracać niby czułam się ok ale miałam po kilku latach gorsze wyniki więc chyba muszę szukać czegoś innego, myślę nad wkładką

kocham ...
Stary 2021-01-15, 11:55   #613
PaniAuto
Rozeznanie

Cytat:

U mężczyzn nie ma problemu bo podobno jest to odwracalne, u kobiet jest to nielegalne :/

Szukałam specjalnie szpitala który na porodowce ma osobnego anastezjologa do porodów, jak wyjdą pilne cesarki to wiadomo że będzie musiał być na bloku więc mimo wszystko może się okazać że nie będzie możliwości. Jak stwierdze że potrzebuje znieczulenia to na pewno będę prosić.

Stary 2021-01-15, 12:48   #614
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę Wam my u lekarzy i w aptece zostawiliśmy porządną 'wyprawkę' ale mamy po 28 lat, uznaliśmy że nie ma na co czekać i liczyć że samo się uda, nie żałujemy może z 2 będzie już łatwiej

też jestem ciekawa Waszego zdania odnośnie znieczulenia, czy brać czy nie
Ja się na pewno bronić przed znieczuleniem nie będę 27 stycznia (chyba) nawet mam umówiona wizytę z anastezjologiem ciekawa jestem co mi powie... Pytanie czy nie będzie problemu bo mam uczulenie na jeden składnik leku

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Raczej coś poszło nie tak z tym wszystkim do dzisiaj jest na wózku niestety. U nas w niektórych szpitalach nie ma w ogóle a w innych zależy to od dostępności anastazjologa ale myślę że raczej są mniejsze szanse niż większe na takie znieczulenie u nas w pl

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Ja brałam tabsy długi czas ale już nie chciałabym do tego wracać niby czułam się ok ale miałam po kilku latach gorsze wyniki więc chyba muszę szukać czegoś innego, myślę nad wkładką

O kurcze ciekawe co poszło nie tak...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
U mężczyzn nie ma problemu bo podobno jest to odwracalne, u kobiet jest to nielegalne :/

Szukałam specjalnie szpitala który na porodowce ma osobnego anastezjologa do porodów, jak wyjdą pilne cesarki to wiadomo że będzie musiał być na bloku więc mimo wszystko może się okazać że nie będzie możliwości. Jak stwierdze że potrzebuje znieczulenia to na pewno będę prosić.

Tylko chyba kosztowny jest ten zabieg z PL? 2000zl? Tzn w porównaniu do kilkuletniego brania tabletek czy utrzymaniu kolejnego członka rodziny to i tak pikuś
Fajnie że udało Ci się znaleźć taki szpital i oby nie było zbyt wiele tych cesarek jak będziesz rodzic

Stary 2021-01-15, 13:27   #615
Justysia2203
Wtajemniczenie

Ufff wczoraj ogarnęłam trochę ubranka i okazuje że że te w rozmiarze 50 to H&M i większość 56 to też H&M jak przykładałam je do siebie to różnica w wielkości prawie żadna
Dziś będę tłumaczyć listę to szpitala i zobaczę co jeszcze muszę dokupić, ale w zasadzie jak przyjdzie mi tą paczka z Polski to chyba będę miała prawie wszystko, zostaną pieluchy, chusteczki i jakieś mleczko, a i kombinezon jakiś lżejszy. Może jeszcze ewentualnie dokupię jakieś prześcieradełka i ubranka ale to już bez spinki że muszę

Stary 2021-01-15, 14:36   #616
whimxx
pani.dietetyk

Stokrotka, w ogóle się nie dziwie, że już się stresujesz. To już na prawdę bliżej niż dalej.

Dziewczyny, już dotrwałyśmy wszystkie praktycznie co końca, ja wiem że może się stać wszystko zawsze, no ale na pewno będzie wszystko u nas ok!!! Musi <3

Justyna, super, że wysłali Domyślam się, że się stresujesz, ode mnie wychodzi paczka 7.02 i się boje, że urodzę zanim dojdzie xD Kiedy planowo będziesz miala we Francji?

Zgadzam się z Fufką, żey sobie tę jogę popróbować, na pewno nie zaszkodzi a może pomóc na ten obrót. czytałam fajne opinie na ten temat.

Persefonia coś pisała jak tam córeczka? Bo już nie wiem, czy przeoczyłam i nie doczytałam, czy nie pisała.

U mnie fajnie, bo po porodzie wybraną metodę antykoncepcji mam za darmo - zastrzyk, spirala i inne, do przeanalizowania i do wyboru do koloru.

W ogóle, do dziewczyn które są ubezpieczone dodatkowo - przejrzyjcie sobie czy Wasze polisy obejmują też narodziny dziecka, jak tego nie ogarnęłyście (bo ja to zapomniałam w ogóle, że coś płacę) ja tak płacę w Pl od x lat, po wyprowadzce nie przestałam i się teraz okazało, że przyszługuje mi coś z ubezpieczalni po porodzie. Wiadomo, nie są to kokosy, ale dodatkowe becikowe zawsze będzie :P

Zrobiłam w ogóle małą awanti TŻtowi o 4 w nocy (hi,hi) i młodej chyba wlączyl się tryb obrońcy tatusia, bo tak mnie zaczęła kopać jak jeszcze nigdy, nie spałam do rana

Ja na pierwszym spotkaniu u położnej powiedziałam już, że jestem chętna na epidural i wszelkie inne formy znieczuleń, niech ładują co mają xD
Stary 2021-01-15, 15:01   #617
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość
Stokrotka, w ogóle się nie dziwie, że już się stresujesz. To już na prawdę bliżej niż dalej.

Dziewczyny, już dotrwałyśmy wszystkie praktycznie co końca, ja wiem że może się stać wszystko zawsze, no ale na pewno będzie wszystko u nas ok!!! Musi <3

Justyna, super, że wysłali Domyślam się, że się stresujesz, ode mnie wychodzi paczka 7.02 i się boje, że urodzę zanim dojdzie xD Kiedy planowo będziesz miala we Francji?

Zgadzam się z Fufką, żey sobie tę jogę popróbować, na pewno nie zaszkodzi a może pomóc na ten obrót. czytałam fajne opinie na ten temat.

Persefonia coś pisała jak tam córeczka? Bo już nie wiem, czy przeoczyłam i nie doczytałam, czy nie pisała.

U mnie fajnie, bo po porodzie wybraną metodę antykoncepcji mam za darmo - zastrzyk, spirala i inne, do przeanalizowania i do wyboru do koloru.

W ogóle, do dziewczyn które są ubezpieczone dodatkowo - przejrzyjcie sobie czy Wasze polisy obejmują też narodziny dziecka, jak tego nie ogarnęłyście (bo ja to zapomniałam w ogóle, że coś płacę) ja tak płacę w Pl od x lat, po wyprowadzce nie przestałam i się teraz okazało, że przyszługuje mi coś z ubezpieczalni po porodzie. Wiadomo, nie są to kokosy, ale dodatkowe becikowe zawsze będzie

Zrobiłam w ogóle małą awanti TŻtowi o 4 w nocy (hi,hi) i młodej chyba wlączyl się tryb obrońcy tatusia, bo tak mnie zaczęła kopać jak jeszcze nigdy, nie spałam do rana

Ja na pierwszym spotkaniu u położnej powiedziałam już, że jestem chętna na epidural i wszelkie inne formy znieczuleń, niech ładują co mają xD
Mam nadzieję że końcem przyszłego tygodnia, najpóźniej początkiem następnego paczka będzie u mnie bo walizki nie mam ruszonej i nie ruszę póki te rzeczy nie przyjdą bo tam jest 2/3 rzeczy właśnie do walizki
Co fajnego ma Ci przyjść?
Ja zapomniałam zmienić sobie pakiet ubezpieczeniowy na rodzinny i nic nie dostanę
We Francji chyba też jest darmowa a masz coś już na oku?
Słuszna była "awantura" czy rośnie Ci córeczka tatusia?

Stary 2021-01-15, 15:38   #618
stookrotka1991
Zadomowienie

A reszta dziewczyn jak tam? Zzo bierzecie pod uwagę? ja się boje bólu strasznie

kocham ...
Stary 2021-01-15, 15:41   #619
Fufka
Zakorzenienie

Ja mam ubezpieczenie w PZU i powinnam dostać chyba 1000 zł.

Ja miałam dzisiaj sen, że pierwszy raz od dawna kochaliśmy się z TŻ i jak się obudziłam, to byłam zdziwiona, że nic się nie dzieje

Poszłam na małe łowy do sh i kilka ubranek wpadło

Stary 2021-01-15, 15:47   #620
misi8a
Raczkowanie

Cytat:
Chciałabym kupić jakiś grubszy kocyk do wózka, jest sens myśleć o minky? Oglądam też otulacze do fotelika, ogrom jest z minky właśnie, kupujecie czy to zbędne i wystarczy kocyk?

Minky to zazwyczaj 100% poliester, a kocyki, które tutaj na wątku są popularne to albo wełna merino albo bambus/wiskoza. Ja mam trochę obsesję na punkcie jakości tkanin, więc ja wybieram kocyk merino zamiast otulacza. Moja mama już kończy go robić na drutach dla wnuka
misi8a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-15, 15:57   #621
PaniAuto
Rozeznanie

Ej dziewczyny kurcze obniżył mi się brzuch chyba :/ to dopiero 32 tydz więc chyba za wcześnie. Nawet tejpy które wcześniej leżały przez tydz bez problemu teraz pomarszczyly się na górze brzucha

Stary 2021-01-15, 16:05   #622
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Ja mam ubezpieczenie w PZU i powinnam dostać chyba 1000 zł.

Ja miałam dzisiaj sen, że pierwszy raz od dawna kochaliśmy się z TŻ i jak się obudziłam, to byłam zdziwiona, że nic się nie dzieje

Poszłam na małe łowy do sh i kilka ubranek wpadło

No ja bym TŻ zrobiła awanturę
Pochwal się na FB tymi zakupami

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Ej dziewczyny kurcze obniżył mi się brzuch chyba :/ to dopiero 32 tydz więc chyba za wcześnie. Nawet tejpy które wcześniej leżały przez tydz bez problemu teraz pomarszczyly się na górze brzucha

Jak się pomarszczyły na górze to chyba się uniósł? Czy ja coś źle rozumuje?

Stary 2021-01-15, 16:19   #623
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misi8a Pokaż wiadomość
Minky to zazwyczaj 100% poliester, a kocyki, które tutaj na wątku są popularne to albo wełna merino albo bambus/wiskoza. Ja mam trochę obsesję na punkcie jakości tkanin, więc ja wybieram kocyk merino zamiast otulacza. Moja mama już kończy go robić na drutach dla wnuka
Ja jakoś nie jestem do tych Minky przekonana, głównie miałam bambusowe z bawełna i takie też Teraz będę używać.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-15, 18:47   #624
Fufka
Zakorzenienie

Pani Auto też myślę, że się podniósł, ewentualnie zaczęły się tejpy odklejać, jak długo już je masz? Jakby opadł to powinny się naciągnąć?
Cytat:
No ja bym TŻ zrobiła awanturę
Pochwal się na FB tymi zakupami

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Jak się pomarszczyły na górze to chyba się uniósł? Czy ja coś źle rozumuje?

Jak mu powiedziałam o tym śnie, to zaraz chciał iść do sypialni
Przyszły koszule z dolce sonno (taka odcięta pod pod biustem na zakładkę (m) I wzięłam gładką, granatową na napy (s). M już nie było, miała mieć 100cm w biuście i faktycznie ma, chociaż jest taka dopasowana. Jak się skurczą po praniu to trochę lipa, ale wierzę, że będzie ok. Bardzo fajna bawełna, wyglądają na porządne. Tym oto sposobem walizkę do szpitala mam prawie gotową, tylko ja spakować, ale prawda jest taka, że nic nie trzeba brać

Przyszykowałam rzeczy do prania i wyszły mi 4, 5 pralek plus jeszcze pranie ręczne wełny, bo się boję wstawić do automatu. Ale to pranie to nasze + małej, więc trochę "oszukane".

Zaliczyłam 15 min drzemkę i jestem jak nowa

Edytowane przez Fufka
Czas edycji: 2021-01-15 o 18:49
Stary 2021-01-15, 19:15   #625
Justysia2203
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak się czujecie fizycznie? Bo ja chyba zaczynam powoli okres leżakowania przez chwilę coś porobię i muszę się położyć bo zaczyna mi brzuch ciągnąć... To już tak zostanie czy mogę liczyć na poprawę?

Stary 2021-01-15, 19:46   #626
Persefonia
Rozeznanie

Jestem po dwóch porodach i to z bólami krzyżowymi czyli mówią najgorsze . Powiem tak , da się przeżyć ale gdybym miała możliwość bralabym zzo i wszystko co mają . Ja chciałam Tz podciąć ale nie chce się zgodzić
Dzięki za pamięć o córce , z brzuszkiem coraz lepiej , już sama wolą że chce zrobić i aż takiego bolu jej nie sprawia , ale za to ospa daje znać . Gorączkuje po 39 stopni , jest marudna , płacze że ją boli masakra

Persefonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-15, 20:30   #627
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie kupuje otulacza do fotelika i będzie kocyk, akurat uważam że to przydatny gadżet ale zbędny będę używać kocyka jeśli będzie taka potrzeba
Ja też stawiam na kocyk. Moje dziewczyny sobie chwalą, ale podkreślają że to fajne rozwiązanie wtedy kiedy trzeba podejść kawałek z nosidłem. A ja zjeżdżam w ciepełku do hali garażowej, wysiadam w garażu u mamy, parkuję pod drzwiami przychodni (jest duży parking) i na dobrą sprawę jak sobie pomyślę, to nie ma opcji na spacer z nosidłem dłuższy niż 5m.
Cytat:
Ja właśnie też się zastanawiam nad anty ale nie wiem za bardzo co wybrać, miałam tabletki ale po roku wyszły mi słabe wyniki krzepliwości i wątroba ucierpiała Pewnie po drugim bobasku albo gdzieś koło 40stki zrobimy coś na stałe
Ja jestem niemal zdecydowana na spirale (pozostało przedyskutować z lekarzem). Są również takie które można stosować w okresie karmienia i w zasadzie to mam same rekomendacje wśród koleżanek.
Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Buba mi się przekręciła i jest dzisiaj niewygodna aż zaczęłam się bać, że mi się mięsień rozchodzi, albo przepuklina robi. :/
Jesu moje dziecko dziś tak strasznie kopie w okolice pępka, że mam wrażenie że się przekręciło i łeb ma gdzieś w okolicy krzyża a syry prostuje przy pępku wlaśnie. Normalnie taką mikrostopę przez skórę widzę ;o Trochę to przerażające.
Cytat:
Tak! I wszystko, co w ofercie. Ja mam dość wysoki próg bólu i od małego zbieram medale za dzielność u dentysty, ale jestem zdania, że tam, gdzie mogę sobie ulżyć, to należy skorzystać. Poważnie zastanawiam się nad tensem, ale muszę o tym poczytać.
Cytat:
Obstawiam że dzidziuś Ci się przekręcił i zajął pozycję głową w dół. Miałam taki moment ze 2-3 tyg temu (w okolicy Świąt a po Świętach zaczęłam 3 trymestr), że z dnia na dzień poczułam ulgę w mostku i odzyskałam oddech. Kształt brzucha też się zmienił z piłki na łezkę.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-15, 20:56   #628
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misi8a Pokaż wiadomość
Mam bambusowy kocyk interesuje mnie taki na spacerki, który bezpośrednio nie będzie dotykal skóry dziecka, merino niestety drogie

Stary 2021-01-15, 21:06   #629
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
Ja też stawiam na kocyk. Moje dziewczyny sobie chwalą, ale podkreślają że to fajne rozwiązanie wtedy kiedy trzeba podejść kawałek z nosidłem. A ja zjeżdżam w ciepełku do hali garażowej, wysiadam w garażu u mamy, parkuję pod drzwiami przychodni (jest duży parking) i na dobrą sprawę jak sobie pomyślę, to nie ma opcji na spacer z nosidłem dłuższy niż 5m.

Ja jestem niemal zdecydowana na spirale (pozostało przedyskutować z lekarzem). Są również takie które można stosować w okresie karmienia i w zasadzie to mam same rekomendacje wśród koleżanek.

Jesu moje dziecko dziś tak strasznie kopie w okolice pępka, że mam wrażenie że się przekręciło i łeb ma gdzieś w okolicy krzyża a syry prostuje przy pępku wlaśnie. Normalnie taką mikrostopę przez skórę widzę ;o Trochę to przerażające.

Tak! I wszystko, co w ofercie. Ja mam dość wysoki próg bólu i od małego zbieram medale za dzielność u dentysty, ale jestem zdania, że tam, gdzie mogę sobie ulżyć, to należy skorzystać. Poważnie zastanawiam się nad tensem, ale muszę o tym poczytać.

Obstawiam że dzidziuś Ci się przekręcił i zajął pozycję głową w dół. Miałam taki moment ze 2-3 tyg temu (w okolicy Świąt a po Świętach zaczęłam 3 trymestr), że z dnia na dzień poczułam ulgę w mostku i odzyskałam oddech. Kształt brzucha też się zmienił z piłki na łezkę.
Tens podobno super, niektóre szpitale mają swoje i nie trzeba mieć własnego sprzętu ani swoich elektrod ważne aby sprawdzić to na stronie szpitala właśnie czy mają czy trzeba kupić lub wypożyczyć

kocham ...
Stary 2021-01-15, 21:21   #630
AnnLady
Zakorzenienie

Hej
Co do znieczulenia to ja raczej nie zamierzam korzystać

Co do kocyków minky. Moja ma taki do spania. Z jednej strony jest bawełna z drugiej minky. Mamy też bambusowy z lepampuch ale on jest za zimny teraz.

Persefonia super, że już lepiej i oby ta ospa szybko odpuściła

Ja mam dodatkowe ubezpieczenie w pracy u siebie, po ślubie podpiełam TŻ, i tam mamy dodatek za urodzenie dziecka. Więc troszkę kaski wpadnie

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez AnnLady
Czas edycji: 2021-01-15 o 21:23
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości