|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Ja mam śpiworek/otulacz do fotelika jeszcze po synku
na to ewentualnie kocyk jak będzie zimno. Ogólnie myślę, że taki śpiworek /otualcz do fotelika się przyda, mój zaraz przed roczkiem przesiadł się do kolejnego fotelika, więc jeszcze jesienią będziemy pewnie korzystać z małą z łupiny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#602 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#603 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam otulacz , ale kupiłam używany . Ja po porodzie muszę pomyśleć o dobrej antykoncepcji bo z Tz akurat jesteśmy bardzo płodni
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#604 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Pewnie po drugim bobasku albo gdzieś koło 40stki zrobimy coś na stałe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej jets jak się rodzi w domu, czy jak na zachodzie są te centra rodzenia, a inaczej w polskim szpitalu.Cytat:
Buba mi się przekręciła i jest dzisiaj niewygodna aż zaczęłam się bać, że mi się mięsień rozchodzi, albo przepuklina robi. :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
A planujecie znieczulenie zewnątrzoponowe?
|
|
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#609 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale na razie nie będziemy się mocno pilnować bo na jednym nie chcemy poprzestać a jak stwierdzimy że zamykamy "fabrykę" to Tz podwiaze co trzeba. Nie lubimy się z lateksem a ja też całe życie nie chce się truć sztucznymi hormonami.Cytat:
jak będzie ciężko to się zdecyduje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#610 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() To fajnie że masz taka możliwość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę Wam
ale mamy po 28 lat, uznaliśmy że nie ma na co czekać i liczyć że samo się uda, nie żałujemy może z 2 będzie już łatwiej ![]() też jestem ciekawa Waszego zdania odnośnie znieczulenia, czy brać czy nie
|
|
|
|
|
#612 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szukałam specjalnie szpitala który na porodowce ma osobnego anastezjologa do porodów, jak wyjdą pilne cesarki to wiadomo że będzie musiał być na bloku więc mimo wszystko może się okazać że nie będzie możliwości. Jak stwierdze że potrzebuje znieczulenia to na pewno będę prosić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#614 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
27 stycznia (chyba) nawet mam umówiona wizytę z anastezjologiem ciekawa jestem co mi powie... Pytanie czy nie będzie problemu bo mam uczulenie na jeden składnik leku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
ciekawe co poszło nie tak... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() Fajnie że udało Ci się znaleźć taki szpital i oby nie było zbyt wiele tych cesarek jak będziesz rodzic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff wczoraj ogarnęłam trochę ubranka
i okazuje że że te w rozmiarze 50 to H&M i większość 56 to też H&M jak przykładałam je do siebie to różnica w wielkości prawie żadna ![]() Dziś będę tłumaczyć listę to szpitala i zobaczę co jeszcze muszę dokupić, ale w zasadzie jak przyjdzie mi tą paczka z Polski to chyba będę miała prawie wszystko, zostaną pieluchy, chusteczki i jakieś mleczko, a i kombinezon jakiś lżejszy. Może jeszcze ewentualnie dokupię jakieś prześcieradełka i ubranka ale to już bez spinki że muszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#616 |
|
pani.dietetyk
|
Stokrotka, w ogóle się nie dziwie, że już się stresujesz. To już na prawdę bliżej niż dalej.
Dziewczyny, już dotrwałyśmy wszystkie praktycznie co końca, ja wiem że może się stać wszystko zawsze, no ale na pewno będzie wszystko u nas ok!!! Musi <3 Justyna, super, że wysłali Domyślam się, że się stresujesz, ode mnie wychodzi paczka 7.02 i się boje, że urodzę zanim dojdzie xD Kiedy planowo będziesz miala we Francji?Zgadzam się z Fufką, żey sobie tę jogę popróbować, na pewno nie zaszkodzi a może pomóc na ten obrót. czytałam fajne opinie na ten temat. Persefonia coś pisała jak tam córeczka? Bo już nie wiem, czy przeoczyłam i nie doczytałam, czy nie pisała. U mnie fajnie, bo po porodzie wybraną metodę antykoncepcji mam za darmo - zastrzyk, spirala i inne, do przeanalizowania i do wyboru do koloru. W ogóle, do dziewczyn które są ubezpieczone dodatkowo - przejrzyjcie sobie czy Wasze polisy obejmują też narodziny dziecka, jak tego nie ogarnęłyście (bo ja to zapomniałam w ogóle, że coś płacę) ja tak płacę w Pl od x lat, po wyprowadzce nie przestałam i się teraz okazało, że przyszługuje mi coś z ubezpieczalni po porodzie. Wiadomo, nie są to kokosy, ale dodatkowe becikowe zawsze będzie :P Zrobiłam w ogóle małą awanti TŻtowi o 4 w nocy (hi,hi) i młodej chyba wlączyl się tryb obrońcy tatusia, bo tak mnie zaczęła kopać jak jeszcze nigdy, nie spałam do rana Ja na pierwszym spotkaniu u położnej powiedziałam już, że jestem chętna na epidural i wszelkie inne formy znieczuleń, niech ładują co mają xD
|
|
#617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co fajnego ma Ci przyjść? ![]() Ja zapomniałam zmienić sobie pakiet ubezpieczeniowy na rodzinny i nic nie dostanę We Francji chyba też jest darmowa a masz coś już na oku? Słuszna była "awantura" czy rośnie Ci córeczka tatusia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
A reszta dziewczyn jak tam? Zzo bierzecie pod uwagę?
ja się boje bólu strasznie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ubezpieczenie w PZU i powinnam dostać chyba 1000 zł.
Ja miałam dzisiaj sen, że pierwszy raz od dawna kochaliśmy się z TŻ i jak się obudziłam, to byłam zdziwiona, że nic się nie dzieje ![]() ![]() Poszłam na małe łowy do sh i kilka ubranek wpadło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Minky to zazwyczaj 100% poliester, a kocyki, które tutaj na wątku są popularne to albo wełna merino albo bambus/wiskoza. Ja mam trochę obsesję na punkcie jakości tkanin, więc ja wybieram kocyk merino zamiast otulacza. Moja mama już kończy go robić na drutach dla wnuka
|
|
|
|
|
|
#621 |
|
Rozeznanie
|
Ej dziewczyny kurcze obniżył mi się brzuch chyba :/ to dopiero 32 tydz więc chyba za wcześnie. Nawet tejpy które wcześniej leżały przez tydz bez problemu teraz pomarszczyly się na górze brzucha
|
|
|
|
#622 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pochwal się na FB tymi zakupami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Pani Auto też myślę, że się podniósł, ewentualnie zaczęły się tejpy odklejać, jak długo już je masz? Jakby opadł to powinny się naciągnąć?
Cytat:
Przyszły koszule z dolce sonno (taka odcięta pod pod biustem na zakładkę (m) I wzięłam gładką, granatową na napy (s). M już nie było, miała mieć 100cm w biuście i faktycznie ma, chociaż jest taka dopasowana. Jak się skurczą po praniu to trochę lipa, ale wierzę, że będzie ok. Bardzo fajna bawełna, wyglądają na porządne. Tym oto sposobem walizkę do szpitala mam prawie gotową, tylko ja spakować, ale prawda jest taka, że nic nie trzeba brać ![]() Przyszykowałam rzeczy do prania i wyszły mi 4, 5 pralek plus jeszcze pranie ręczne wełny, bo się boję wstawić do automatu. Ale to pranie to nasze + małej, więc trochę "oszukane". Zaliczyłam 15 min drzemkę i jestem jak nowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2021-01-15 o 18:49 |
|
|
|
|
|
#625 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak się czujecie fizycznie? Bo ja chyba zaczynam powoli okres leżakowania
przez chwilę coś porobię i muszę się położyć bo zaczyna mi brzuch ciągnąć... To już tak zostanie czy mogę liczyć na poprawę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
Jestem po dwóch porodach i to z bólami krzyżowymi czyli mówią najgorsze . Powiem tak , da się przeżyć ale gdybym miała możliwość bralabym zzo i wszystko co mają . Ja chciałam Tz podciąć ale nie chce się zgodzić
Dzięki za pamięć o córce , z brzuszkiem coraz lepiej , już sama wolą że chce zrobić i aż takiego bolu jej nie sprawia , ale za to ospa daje znać . Gorączkuje po 39 stopni , jest marudna , płacze że ją boli ![]() masakra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak! I wszystko, co w ofercie. Ja mam dość wysoki próg bólu i od małego zbieram medale za dzielność u dentysty, ale jestem zdania, że tam, gdzie mogę sobie ulżyć, to należy skorzystać. Poważnie zastanawiam się nad tensem, ale muszę o tym poczytać. Obstawiam że dzidziuś Ci się przekręcił i zajął pozycję głową w dół. Miałam taki moment ze 2-3 tyg temu (w okolicy Świąt a po Świętach zaczęłam 3 trymestr), że z dnia na dzień poczułam ulgę w mostku i odzyskałam oddech. Kształt brzucha też się zmienił z piłki na łezkę.
|
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
interesuje mnie taki na spacerki, który bezpośrednio nie będzie dotykal skóry dziecka, merino niestety drogie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ważne aby sprawdzić to na stronie szpitala właśnie czy mają czy trzeba kupić lub wypożyczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co do znieczulenia to ja raczej nie zamierzam korzystać ![]() Co do kocyków minky. Moja ma taki do spania. Z jednej strony jest bawełna z drugiej minky. Mamy też bambusowy z lepampuch ale on jest za zimny teraz. Persefonia super, że już lepiej i oby ta ospa szybko odpuściła ![]() Ja mam dodatkowe ubezpieczenie w pracy u siebie, po ślubie podpiełam TŻ, i tam mamy dodatek za urodzenie dziecka. Więc troszkę kaski wpadnie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnLady Czas edycji: 2021-01-15 o 21:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

na to ewentualnie kocyk jak będzie zimno. Ogólnie myślę, że taki śpiworek /otualcz do fotelika się przyda, mój zaraz przed roczkiem przesiadł się do kolejnego fotelika, więc jeszcze jesienią będziemy pewnie korzystać z małą z łupiny 

fajnie tak, będziecie mieć z jednego roku 

aż zaczęłam się bać, że mi się mięsień rozchodzi, albo przepuklina robi. :/

ale na razie nie będziemy się mocno pilnować bo na jednym nie chcemy poprzestać
ale mamy po 28 lat, uznaliśmy że nie ma na co czekać i liczyć że samo się uda, nie żałujemy 

ciekawe co poszło nie tak... 

a masz coś już na oku?