![]() |
#751 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- A u mnie narazie nic się nie pojawia, za to już od dłuższego czasu mam piersi w takie cetki jakby brązowe, to minie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
A i jeszcze jedno mam masakrycznie przesuszone gardło, w nocy budzę się z okropnym bólem i porem towarzyszy mi prawie przez cały dzień. Oczywiście google mówi, że w ciąży, to może być cukrzyca, ja wolę się trzymać suchego powietrza w domu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
Vidia dla mnie takie min to po 6 sztuk. Jak braknie np body z długim rękawem, to zawsze można założyć z krótkim i górę ubrać cieplej. A w międzyczasie pranie.. Jak braknie pajaca, to można założyć choćby rajtuzki itp takie małe awaryjne kombinacje.
Ja jeszcze raz powiem, że moje Dzieci były dłuższy czas w 56,a to jest różnica między 62 przynajmniej dla mnie. Nie rozwieje Wam wątpliwości co do odchodzącego czopa. Ja po 2 ciążach nie wiem jak odszedł ![]() Nic nie wypatrzylam, jedynie obniżony brzuch. Przy pierwszym porodzie miałam regularne skurcze co 10 minut, ale bezbolesne tylko mocno spinający się brzuch tak utrzymujący się do 2 minut. I pojechaliśmy do szpitala o 18.00, o 21.30 odeszły mi wody i myślę, że może wtedy z czopem🤷 i dopiero zaczęły się bolesne skurcze. Przy drugiej ciąży, z czopem podobnie. Pod szpital podjechaliśmy i skurcze już co 5 minut, po 57 minutach Mala już była. Wody prysły przy pierwszym parciu, a po 3 parciu Mała już była. Także ciężko jednoznacznie powiedzieć co i jak wygląda. Każda ma inaczej, mam nadzieję że i tym razem wody w szpitalu odejdą ![]() A i jeszcze co do ubranek, to warto kupić body 5cio pąki, fajne są zarówno i z hm i c&a. Mi te z c&a bardzo podobały się jakościowo, brał też na pojedyncze sztuki z jakimiś motywami. Po 2 dzieci nadal są ładne. Ale to było sprzed 8 lat, więc może i coś się pozmieniało. Pani Smith ja też chciałabym jeszcze wybrać się na zakupy stacjonarne i najpierw czekałam na 11 stycznia, potem na 31.. Ale ciągle przedłużają ten lockdown ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2021-01-20 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Zadomowienie
|
Super, dzięki dziewczyny za rady
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My mamy takie pokrowce na łóżko bo jakoś się trochę brzydzimy spać na obcym materacu mając tylko prześcieradło i trzeba z tym trafić, mamy dwa które są super ale trafiło nam się kupić jeden na którym się spać nie dało taki plastik ![]() Ja na pewno będę kupować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Rozeznanie
|
Tak Justysia, ten czop to jeden ze zwiastunów porodu, może odejść i można tak chodzić kilka dni albo nawet dwa tygodnie a może się zacząć za kilka godzin akcja, wiec wczoraj grzecznie siedziałam na tyłku i obserwowałam co się dzieje, na szczęście dalej nic się nie działo
Hehehehe z tymi pieluchomajtkami na bank zrobiłabym tak samo i dziwila się ze to taki nieprzemyślany wynalazek ![]() Moja kolezanka rodziła niedawno i w szpitalu w ogóle dziecka nie ubierano tylko zawijały je położne w duża pieluszkę flanelowa, koelzanka była po cc słaba wiec jej pomagały i tak cały pobyt aż do końca 4 dni dziecko ubierały i podobno w tym szpitalu to norma, wiec zawsze to jakieś wyjście awaryjne taka Pielucha cieplejsza ![]() Pranie to zima jedno a schnięcie drugie, my mamy podłogówkę wszędzie, zero grzejników wiec gdyby nie suszarka bębnowa to bym suszyła przed kominkiem bo jak rozpalimy to schnie w oczach (kolejny plus kominka jakby któraś się zastanawiała kiedyś w trakcie budowy ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Dziewczyny we wtorek będzie organizowany przez stronę swiadomamama darmowy webinar poruszający dużo tematów, przesylam Wam link, nie trzeba być z województwa łódzkiego ![]() https://web.swiadomamama.pl/lodzkie-...9yBIeV7diMAJIc ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- A właśnie jeszcze pytanie odnośnie podkładów, ja kupiłam i do lozeczka i do dostawki, z jednej strony frotte z drugiej nieprzemakalne, na bank będą wpadki i coś tam poleci, łatwiej mi będzie ten podkład zmienić niż zdejmować pokrycie materaca albo myslec co zrobic z zasikanym materacykiem, będę tego pilnowac bo kupiłam wszystko nowe i chciałabym odsprzedać później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki za link, już się zarejestrowałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Była jakaś promocja/wyprzedaż to obkupiłam ją na chyba dwa lata naprzód ![]() ![]() ![]() ![]() Co do czoła, też nie mam zielonego pojęcia kiedy mi odszedł w pierwszej ciąży ![]() Trafiłam na oddział dwa tygodnie przed terminem, i miałam 3 cm rozwarcie już w tym czasie. Na porodówce przebijał lekarz pęcherz płodowy. Cytat:
![]() Pamiętam doskonale ten smak bo aż pytałam koleżanki czy on taki gorzki bo bałam się że jakiś zepsuty czy coś. A pediatra później mi potwierdził, że to jest paskudnie gorzkie. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Rozeznanie
|
AnnLady może to ubranko malucha tez zależy jak bardzo ciepło na oddziale i druga rzecz, czy położne nowej generacji czy pradawnej
![]() Fufka jakie pajączki? Niebieskie czy takie naczynka czerwone? Ja mam cały biust i brzuch w niebieskich żyłkach odkąd jestem w ciąży, wyglądam jak smocze jajo które zaraz pęknie :p mam nadzieje ze po ciąży to się cofnie ![]() Idę bo albo rosną mi ósemki i przez to zaczynaja mi się przemieszczać inne zeby i to by było na maksa najgorzej teraz w ciąży bo ja mam ósemki w poprzek rosnące wbite w siódemki albo po prostu sam z siebie odkleił mi się drucik retainer który mam na stałe przyklejony od 8 lat z tylu zębów Te moje ósemki to dentysta powiedział ze to nie jest pytanie czy będą powikłania po wyrywaniu tylko pytanie jak poważne...wiec lepiej niech siedzą w dziąsłach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 | ||||
pani.dietetyk
|
Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie kupujecie? My zawsze w ikea te najtańsze i są git. Cytat:
![]() No, pomysły TŻ-tów czasem przerażają ![]() Cytat:
![]() Nie miał w ogóle. Ja z resztą też nie - dwa razy w życiu trzymałam noworodka po minucie jak miałam 13 lat. Gdyby nie Wy, to bym tu utonęła z tą wyprawką, a tak to tylko się lekko podtapiam xD Jeszcze z moich psiapsi jestem pierwsza. Będą miały ze mną dobrze, bo przecieram szlaki. Byłam dzisiaj u fizjo, faaajnie było. Też mówiła o tym, żeby tych rąk nie podnosić i że wieszanie firanek, mycie okien odpada - mówiła mi to nie ze względu na krążenie czy coś, tylko że to jakoś działa na powłoku brzuszne [tu weszło profesjonalne słownictwo] i że działa to na pogłębienie rozejścia tego mięśnia prostego. Powiem Wam, że w moim bliskim otoczeniu coraz bardziej zbiera żniwa COVID, zarówno pod kątem śmierci, jak i cięższych powikłań. Uważajcie na siebie po prostu!!!
![]() |
![]() |
#766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie też żyły niebieskie na brzuchu i chyba na piersiach lekkie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo położne różne, ale raczej młodsze niż starsze. Aczkolwiek to nie zawsze reguła bo i młoda potrafi być mentalnie staroświecka. Trzymam kciuki żeby to jednak nie ósemki dawały o sobie znać. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się w żłobku spotkałam z takimi pieluchomajtkami i tylko dlatego że koleżanka przede mną przebierała dziecko to ogarnęłam ![]() No mi bratowa mówiłam że głównie chodzi o to żeby się łożysko nie odkleiło, może w tym kontekście chodzi o powłoki? ![]() Whimxx a jak Twoja mama i jej partner? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jakie macie biustonosze do karmienia na początek? Poprzednio zamawiałam na allegro ale nie byłam zadowolona, szukam czegoś sprawdzonego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Raczkowanie
|
Nie mogłam wejść od południa na apke, próbowałam przez przeglądarkę, ale tam robił się taki misz masz, że nie potrafiłam odczytać która co pisze i odpuściłam. I dopiero teraz mi się udało.
Z tymi pieluchomajtkami dołączam do klubu śmiechu. Jak pracowałam jako opiekunka do dzieci, to natknęłam się na nie i tak na początku też ściągalam. I myślę, matko niech tylko mała nie zrobi kupy, bo jak to ogarnac. I nie wiem jak, ale po czasie mnie natchnelo, że te boki się rozrywa 🤭 Jestem po wizycie. Cieszyłam się, że lepszy sprzęt i zobaczę Małego porządnie, a lekarz dziś zrobił szybkie wazne pomiary, oblukal narządy i to wszystko nawet na buzke ani razu nie najechał. Dwa razy podczas badań, sam od siebie wchodził na 3 d i robił fotki, a dziś kompletnie nic ![]() Ale ale uwaga, mój Synus to wielkolud. Jestem dziś w 34+2 i ma 3100g, pomiary brzuszka wskazywały na termin na 24 stycznia ![]() ![]() ![]() Generalnie zrobił nam jeszcze wykład o cesarce i dlaczego odradza. Zalecił nam zmianę szpitala. Nasz nr 1 nie ma oddziału dla noworodków w razie powikłań, a nr 2 ma już wszystko. Więc weźmiemy ten drugi. Mówił, że dziecko z wagą powyżej 4 kg trafia na obserwacje i dodatkowe badania. Mam takie mieszane uczucia co do cc, chce porodu naturalnego, ale powtórka z rozrywki z tą główka przeraża mnie. W poniedziałek mam swojego gina i chce z nim omówić wszystkie moje wątpliwości. Ogólnie dziś mam jakiś dzień na nie.. Z rana zawiesiłam nowa firankę u Corki i jak zwykle na zdjęciu prezentowała się mega, a na oknie.. Nie mogę patrzeć. Potem wizyta u lekarza średnia. Po powrocie przyszedł mój "kocyk" minky dwustronny (z drugiej strony bawelna ), zły kolor. I znów na foto i w opisie co innego. Miał być kocyk , a to jakby kołderka, w środku ma wypełnienie. Dla mnie za gruba. Mój mówi zostaw, a ja chciałam granat, a kolor to jasny szary i ta grubość. I ogólnie jakiś ten dzień 🥴 Nauczanie domowe mnie wykończy. Dwa zeszły tydzień, ten i przyszły ciągle mamy jakieś terminy po lekarzach, jak nie ze mną to z Córką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
@vidia9 - kupiłam podklady zarowno do wózka, kołyski, jak i do łóżeczka. Wzielam jakieś zwyklaki w rozsądnej cenie wczoraj w Akpolu (kojarzy mi się nazwa babymatex ale mogę mylic z prześcieradełkami, a oczywiście wszystko rozpakowałam i powywalałam opakowania). Ale kosztowały kilkanaście złotych. Z jednej strony gładki jersey, z drugiej "ceratka". Były też takie bardziej puszyste ale wyszłam z założenia, że jak ma być płasko a nie puszysto.
Z pewnością łatwiej będzie utrzymać materac w czystości, no i jakby była aż taka katastrofa, to nie żal wywalić podkladki za 13 zł... No i nie ogarnęłam tego Gemini, nie chciało mi się ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Chyba też mam jakiś dzień na nie, popracowałam niby grzecznie, ale to tak raczej żeby odepchnąć grymasa na wszystko.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ehhh mam nadzieję że jutro już będzie lepiej ![]() ![]() Dziewczyny ja Was mega podziwiam że dajecie radę w ciąży ze starszymi dzieciakami, szacun! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktoraś pisała o koronie. To fakt, coraz więcej wśród Bliskich też słyszę. Chwilę przed świętami zmarla moja bliska Ciocia (jedyne 62 lata), miała choroby współtowarzyszace. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
@Justysia2203 - moja koleżanka bardzo chwaliła momtobe i kazała mi tam zajrzeć. FB atakuje mnie jeszcze sklepem Christelle - byłam tam dawno temu stacjonarnie na brafittingu i teraz ledwie rzuciłam okiem na staniki do karmienia, ale odniosłam wrazenie że maja coś ładnego, i w porównywalnej cenie, co momtobe. W weekend pewnie wrócę do tematu bo czeka mnie dość intensywna końcówka tygodnia
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.