![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: West Highland White Terrier (zwany westem) ;-)
Cytat:
Widziałam ostatnio westa na ulicy i tak fajnie szedł machajac ogonkiem w prawo o lewo z taka gracja ![]() ![]() A wczoraj widziałam cocker spaniel'a był cudowny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
Westiki to wesołe psiaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeden west i cairn to musiałaby byc mieszanka wybuchowa ![]() Nie wiem tylko od jakiego wieku pies moze zostać w domu 8-9 godzin sam? Niedługo zaczynam zajęcie calodniowe wiec oboje z Tz będziemy poza domem. Raz dziennie jedna osoba przyjdzie mi psa wyprowadzić na 30-40 minut spacery(właśnie mamy umowione spotakanie z jedna) ale zastanawiam sie kiedy on będzie na tyle dorosły aby ten czas spędzić samodzielnie bo nie wiem na jak dlugo ta umowe podpisac. Teraz zostaje spokojnie na 5-6 godzin dziennie sam i nie płacze (nigdy nie plakal) ale 8-9 godzin to bedzie jednak różnica. Jak wasze psy ten czas spędzają. Same czy ktoś z domowników jest z nimi w domu? No i w jakim wieku zaczęły zostawiać po 8-9 godzin. Jasne ze po takim dniu będziemy chodzic na dluuuugggiiiie spacery i bawić sie jak do tej pory ale jednak to będzie duza Zmiana.... Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2013-08-23 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Ja swoją suczkę bardzo szybko musiałam zacząć zostawiać na te 8 godzin. Najpierw miałam urlop więc większość dnia byłam w domu, w tym czasie już zaczęłam stopniowo przyzwyczajać psa do zostawania w domu, na początku tylko na krótki czas, stopniowo wydłużając. potem jak poszłam do pracy to zostawała już sama w takim kojcu, a potem to już normalnie luzem w mieszkaniu. Klatki dla psa nie wprowadzałam. Z tym, że moja suczka jeszcze wtedy załatwiała się na podkłady w domu. A twój psiak w jakim jest wieku? (nie wiem czy już pytałam o to, zapomniałam).
A co do drugiego psa to jeszcze odległe, na razie jeden wystarczy, chociaż fajnie by było gdyby moja suczka miała towarzystwo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() On ma teraz prawie 7 miesiecy. My wyeliminowalismy podklady juzcalkowicie. Ale została mi jedna pełna paczka 30 sztuk. On nagle przestał ich używać wolał potrzymac do na zewnątrz. No i wpadek nie ma. Jak musi wyjśc to siada koło okna i zerka na mnie. My używamy jeszcze klatki ale juz z otwartymi drzwiami. Czyli wieczorem sam juz tam idzie jak zrobi sie senny. Klatki tez używamy do przewozu samochodem a czesto z nim jeździmy wiec to jest bardzo wygodne i bezpieczne. Troche sie martwię tym zostawianiem go samego w domu. Bo to będzie dla niego duża zmiana. Nie chciałabym zeby zaczął wyc czy szczekac. Psy sąsiadów non stop szczekają albo wyja bo im sie ich nie chce wyprowadzać no i jeśli nasz miałby dołączyć to inni by sas chyba szybko stad przegonili ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
U mnie było tak, że zrezygnowałam z podkładów jak suczka miała ok 5-6 miesięcy. Wtedy już ogólnie wytrzymywała ten czas kiedy byłam w pracy i załatwiała się na dworze.
A piesek teraz na jaki okres czasu zostaje sam? Moja suczka jakoś w pierwszych tygodniach trochę popiskiwała a teraz już chyba nie (wiem od sąsiadów). Myślę, że jak już zostaje sam to nie będzie problemu. A będziesz zostawiać ją w klatce? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Atak wogole to kupiłam dzwoneczek i jak wrócimy z wakacji będe go szkolila dzwonić kiedy musi wyjśc siusiu ![]() ![]() Dink kiedy dodasz zdjęcia? Marta_m dodaj tez swojego urwisa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
Jak mi się uda to w końcu wstawię zdjęcia, nie wiem czemu tak się dzieje. wcześniej się udawało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam fajny filmik o treningu posłuszeństwa West'ow http://m.youtube.com/watch?v=974Tt3O2CaY i Cairn'ow rowniez http://m.youtube.com/watch?v=9-F1g4V...%3D9-F1g4VNuSU z tym ze u cairn'ow bardziej skoncentrowany na przywolywaniu (ten cairn akurat wydaje sie mieć mała nadwagę
![]() ![]() ![]() Poza tym znowu papcie i wszystkie inne rzeczy z podlogi sa najlepsze do brania i uciekania. Zaczął gryzc smycz a nie robił tego do tej pory, skacze na gości. Nie umie chodzic na smyczy a chodził juz tak ładnie przy nodze. No wszystko poprostu robi na opak... ![]() Jak wy przetrwalyscie ten okres ![]() ![]() Filmiki sa po angielku jeśli ktoś potrzebuje tłumaczenia służę pomocą ![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2013-09-08 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Przyczajenie
|
Teraz już niestety jednego. Frodo odszedł miesiąc temu.
Jak będę miała chwilę wrzucę zdjęcie Luny. Bardzo możliwe, że niedługo będę miała drugą suczkę. Jestem w trakcie załatwiania adopcji. Cytat:
![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
Karolina fajne filmiki. Muszę jeszcze dużo popracować ze swoją suczką, bo chciałabym żeby też tak umiała. Twój psiak przechodzi okres buntu
![]() Panczenka przykro mi z powodu twojego psiaka, trzymam kciuki za adopcję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Przyczajenie
|
Dzięki. Jak coś będę wiedzieć dam znać.
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
Znalazłam inny wątek o Westikach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=32220&page=4, może można by je połączy c tylko nie wiem komu zgłosić
Edytowane przez Dink Czas edycji: 2013-09-29 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Dot.: Westie
Czy Wasze pieski tez 'obgryzaja' łapki? Zastanawiam sie czy to nie początek alergii...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum na iPhone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
Moja suczka czasem tak jakby sobie czyści łapki i to jest takie trochę podgryzani, słyszałam, ale nie wiem czy to może być związane z alergią.
Oglądam swojej suczce dosyć często skórę i nie ma jakiś niepokojących sygnałów, że coś się dzieje. A drapie się twoja suczka, ma jakieś zaczerwienie lub zmiany na skórze, na łapach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Obserwuje ja ale akurat przestała :-D dosyć często jej sie to zdarzało. Wydawało mi sie, ze gryzie, ale moze masz racje i tylko mlaska? Natomiast nie sadze aby jej cos weszło bo to od jakiegoś czasu juz. Poki co nie widze zadnych zmian na skórze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum na iPhone. Edytowane przez planetka_ Czas edycji: 2013-11-25 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Ktos tutaj jeszcze zagląda?
![]() Wreszcie dowiedziałam sie o tych łapkach.. Moja miała taki brudek w uchu. Pierwszy wer stwierdzil, ze to swierzb. Kilka dni temu bylismy u kolejnego. Dowiedzieliśmy sie, ze moze to byc choroba związana z alergia ( oby nie ) Czekamy na wyniki testów.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum na iPhone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyscisz jej uszy plynem raz w tygodniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Tak. Tylko ten problem sie nasilał od jakiegos czasu, dlatego wybrałam sie do weterynarza. Teraz czyścimy i zakrapiamy 2x dziennie. Czekam na wyniki..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum na iPhone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Uszko wyczyszczone. Teraz zmieniliśmy karmę i szampon na hipoalergiczny. Mam nadzieje, ze pomoże...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum na iPhone. ( Wybaczcie błędy i literówki ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do posiadaczy westi, mój ma 9 miesięcy jaką karmę polecacie.Ja przerobiłam już wszystko i nie jest zbyt chętny do jedzenia suchego, był okres że dostawał mokre i zapewne to jest przyczyną jego niechęci, ale było to dość dawno.Royala odpuściłam nawet wersję dla alergików nie służy mu.Teraz mam proplan jagnięcina i też średnio chętnie je. Słyszałam coś o karmie bosch może to wypróbować. Druga sprawa mój west jest bardzo zadbany kąpany we właściwych szamponach odpowiednio pielęgnowany dziś weterynarz stwierdził o pobraniu naskórka że ma nużeńce dostaliśmy specjalny szampon dostał zastrzyk i jutro muszę go spryskać okrutnie śmierdzącym peroxywetem. Nie wiem jak on ten smród zniesie. Jest prowadzany na smyczy regularnie badany pod każdym kątem skąd to paskudztwo. W necie jest dużo ogólnych informacji czy ktoś z Was przerobił to choróbsko?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez gunia 23 Czas edycji: 2015-01-09 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Przyczajenie
|
Westy są super! Miałam jednego chłopca, niedawno przygarnęłam drugiego i przyznam, że razem wydają się szczęśliwsze, więc może warto pomyśleć nad dwoma?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.