![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
Mi pokazuje 4+5.
Ja to mam tak brak @,pobolewanie podbrzusza trochę bolą mnie cycki ale bez dramatu bialy śluz. Nie mogę spać budze się często i zlewają mnie poty w nocy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#393 |
Konto usunięte
|
Truskawaka hej
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co bierzesz? Duphaston czy Luteine? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jakaś nowość Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
U mnie dziś 4+5. Od ponad tygodnia pobolewa mnie brzuch i piersi. Jakaś szczególnie senną póki co nie jestem. Zdarzają się mdłości i mózg wolniej działa
![]() Mam w pracy wykupiony pakiet prywatnej opieki medycznej więc nie płace za wizyty w prywatnych placówkach, ale terminy w niektórych lokalizacjach są niekiedy dość odległe dla osób z tym pakietem. Mam może trochę głupie pytanie, ale wybaczcie bo to moja pierwsza ciąża więc jestem zielona w temacie. Czy na pierwszej wizycie ginekolog zawsze przeprowadza USG ? Kojarzę, że kiedyś jak się umawiałam na USG transwaginalne to musiałam mieć skierowanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Konto usunięte
|
Arielka ja miałam USG, wydaje mi się, że powinno być, ponieważ lekarz chyba sprawdza czy wszystko jest na swoim miejscu i czy jest w porządku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
U mnie znowu wróciła senność i musiałam się przespać, tak sypie śniegiem że mąż z synem poszli na sanki a ja sobie smacznie pospałam i już mi lepiej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chodzę na razie do luxmedu, ale zacznę się rozglądać na prywatnym lekarzem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale każda kobieta jest inna, warto zapytać mamy, babć jak u nich było. U mnie jak narazie powtarza się scenariusz mojej mamy, podobno przy drugiej ciąży już było super ale ja drugiej chyba nie planuje ![]() Cytat:
![]() Gratulacje i trzymam kciuki za ustanie plamienia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o pracę to mnie załatwili na szaro w trakcie ostatniej ciąży. Pracowałam w firmie już od 3lat i wszyscy byli ze mnie zadowoleni, więc nie spodziewałam się jakichś dziwnych akcji. Zaszłam w październiku, w styczniu powiedziałam szefowi i dostałam zapewnienie, że z umową i powrotem nie będzie problemu. Umowę miałam do końca września i miała być przedłużona i już na czas nieokreślony. A jednak mi nie przedłużyli bez żadnych szczególnych wyjaśnień. Więc nie dość, że tak naprawdę nie mam do czego wracać to od czerwca muszę się zarejestrować jako bezrobotna, żeby mieć ubezpieczenie i dostać zasiłek albo kosiniakowe🤷 także trochę lipa, budżet będzie musiał być teraz bardzo dobrze zaplanowany i nie będzie szastania kasą. Dobrze, że wyprawką nie musimy się przejmować, większość mamy po Leośku, a jak będzie dziewczynka to po prostu dokupi się kilka dziewczęcych rzeczy i tyle
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz prawo nie zgodzić się na prace ponad 8h, wręcz to pracodawca łamie prawo, nie może Cię do tego zmusić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zastanawiam się, co chce pokazać, dając mi praktycznie same zamknięcia do 21 z kawałkiem (3/4 wszystkich zmian) 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie zaświadczenie bez problemu dostaniesz ![]() A na moje oko chce Cię wykorzystać jeszcze na koniec Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Chce się Tobą wysłużyć, póki jeszcze ma Cię do dyspozycji 🤷 przerażające, że kobieta kobiecie to robi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Rozeznanie
|
Co do aplikacji, to w pierwszej ciąży najbardziej byłam zadowolona z Ovia Pregnancy i to w niej liczyłam skurcze do porodu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
Michiru: z tego co mi wiadomo kobieta w ciąży ma z automatu przedłużoną umowę do dnia porodu a potem będzie ci się należeć macierzyński wyliczony wg stawek za chorobowe. Ale nie mam na 100 pewności, zależy to też od kilku warunków, zarys jest tu
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-r...awa-pracownicy https://kadrywpigulce.pl/przedluzenie-umowy-porodu/ Doczytaj jak co może ciebie dotyczy. Ja na razie pracuję zdalnie, na szczęście mogę tak swoją pracę wykonywać, ale jak będę się czuć źle to pójdę na L4. W pierwszej ciąży chciałam pracować do porodu, ale musiałam iść na zwolnienie już od 3 miesiąca, bo niestety byłam bardzo słaba, mega źle się czułam. Oczywiście praca jest ważna,ja swoją lubię,ale zdrowie najważniejsze. Poza tym mam dość stabilną sytuację zatrudnienia, pracuje w swojej obecnej pracy prawie 12 lat. Z aptek mam preglife, polecam też happy baby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zadomowienie
|
A dziewczyny ,mam pytanie jak że spaniem u Was w nocy? Bo ja się budzę po kilka razy i nie mogę zasnąć ,i w dodatku zlewają mnie poty i robi się strasznie gorąco .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
Aaa to co innego
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
A ja śpię jak zabita
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
Ja też mocno śpię, od paru tygodni staram się kłaść telefon w przedpokoju zamiast na stoliku nocnym i mam wrażenie, że to też pomaga, mam dużo głębszy sen i dużo rzeczy mi się śni. Dzisiaj na przykład we śnie się pakowałam i wprowadzałam do jakiegoś innego, brzydkiego mieszkania
![]() ![]() theali, Michiru - ch*jowo się zachowują Wasi pracodawcy :/ Zwłaszcza, jak pisałyście, że kobieta kobiecie takie numery wykręca. A ktoś musi te dzieci rodzić, choćby po to, żeby świat się dalej kręcił i żeby ich za 30 lat tych antydzieciowych miał kto obsłużyć w sklepie, zaopiekować się nimi w szpitalu czy cokolwiek. Rozwala mnie takie podejście. Mam znajomą, która nie chce mieć dzieci, ale przy tym bardzo otwarcie krytykuje osoby, które mają, będą mieć albo chcą mieć. Rozumiem jej decyzję, ale obsmarowywanie innych, że "zmarnowali sobie życie", to już przesada. Ja bym chciała jak najdłużej rodzicom NIE mówić XD Znam moją mamę, będzie mnie co chwila wypytywać, jak się czuję i czy nic mi nie jest. Babcia męża ma z kolei tyle taktu co ruski czołg, więc pewnie przy obiedzie zacznie mnie wypytywać o nietrzymanie moczu albo inne przyjemne tematy ![]() Edytowane przez sale_girl Czas edycji: 2021-01-26 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
Michiru, theali - strasznie mi przykro z uwagi na waszego pracodawcę. Zachowuje się bardzo nie fair. Gdybym była w podobnej sytuacji od razu brałabym zwolnienie bo jednak zdrowie jest najważniejsze. Dodatkowy stres w tym momencie nie jest wskazany.
Co do spania to w nocy śpi mi się wyśmienicie i zasypiam od razu. Jeszcze nigdy nie spało mi się tak dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardziej rozbraja mnie moja prawie-szwagierka, bo ona wprost głosi "mądrości", że pracownik biorący jakiekolwiek zwolnienie jest do natychmiastowego odstrzału, że albo się robi dzieci, albo pracuje (bo to nie pracodawcy problem, że praktycznie na rok zamknięto szkoły, co jest sytuacją bezprecedensową), a tak w ogóle to na etacie jest się pasożytem, pracują tylko przedsiębiorcy. Januszyzm biznesu w najczystszej postaci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest właśnie Polska kultura pracy... daleko nam do tego Mam porównanie jak pracowałam w japońskiej firmie jak traktuje się pracownika, a jak to robi polski przedsiębiorca. Niebo a ziemia ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.