|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2612 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Same kiepskie wiesci dziś na wątku
Lausanne mam nadzieje ze może coś nagle ruszy, a ogólnie jak się czujesz fizycznie? Mansikka nie załamuj się, wiadomo ze to psuje plany bo trzeba jechać wcześniej do szpitala (właściwie to od razu) ale nie jest w żaden sposób zagrożeniem ani dla Ciebie, ani dla dziecka ![]() Sto lat dla Luzi ![]() Nairobi mam nadzieje ze czujesz się lepiej; czytałam twoje posty dzisiaj w poczekalni. Takie huśtawki hormonalne są normalne i niby każda z nas to wie a jednak się im poddaje Jesteś najlepsza mama dla swojej dzidzi i radzisz sobie świetnie ![]() Ja dzisiaj byłam na pobraniu GBS u położnej, pytałam o te bóle „jak na okres” i ciągniecie podbrzusza. Powiedziała mi że ciężko powiedzieć czy to przepowiadające czy po prostu ciężar macicy już tak wpływa, ale jeśli to przepowiadające to mam się przy takich bólach położyć i wziac magnez, bo jeszcze za wcześnie na porod.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam konferencję ministra, od 1 lutego otwierają galerie i... znoszą godziny dla seniora.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wiadomość. Dzisiaj wyszłam zaraz przed 10:00 z przychodni i nie mogłam na powrocie do domu zrobić zakupów bo oczywiście godziny dla seniorów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2617 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, ale obawiam się że lekarz z tych co się niestety dobrze zna, taki z doświadczeniem. I przestaję się łudzić że coś się samo wydarzy. Widocznie taka moja uroda
Jeszcze to 4kg mnie martwiCharlotte fizycznie coraz ciężej, za 5 dni termin, więc wiadomo że i kręgosłup siada i jakieś nerwy maluszek uciska. No, ale nic z tym nie zrobię przecież ![]() Mansika szczęście w nieszczęściu że w dzisiejszych czasach gbs to nic takiego strasznego. Antybiotyk załatwia sprawę. Szkoda tylko ze wczesniej trzeba do szpitala jechać, ale czasem daje to komfort psychiczny. Bez zastanawiania się co ile minut skurcz i czy już można jechać czy nie |
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Luzia,
Wspaniałości, spełnienia marzeń i niech Ci poród lekkim będzie. Nairobi, widzę rollercoaster hormonalny daje do wiwatu. Mam nadzieję, że z każdym dniem będziesz się czuła lepiej i pewniej, raptem tydzień od porodu mija. Ciężko powiedzieć co ile na Gemini jest ta darmowa dostawa, jak coś wyhaczę to oczywiście dam znać. A to ciekawe z antybiotykiem przy ujemnym GBS. Może podali ze względu na to, że tak długo minęło od odejścia wód? echme, faith, ja jak wstaję w nocy do toalety to tak delikatnie się podnoszę, staję, chwilę czekam i uff, idę dalej, nic się nie leje. ![]() marga, no ze skurczu łydki to porodu raczej nie będzie lausanne, o kurka To zupełnie nie usłyszałaś tego, co chciałaś. ![]() echme, wędzonego na zimno nie jem (chyba że po obróbce termicznej), ale po wędzony na gorąco czasami sięgam. ![]() mansikkaa, daj znać jak tam po ktg! A gbsem się nie martw, tylko musisz pilnować żeby po odejściu wód jechać prosto do szpitala.
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Na ktg nic. Cisza. Jedynie mały pod koniec się uaktywnił z ruchami
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#2620 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ale cudowna wiadomość o tych godzinach dla seniorów napisałyście chyba te lutowe dzieci to nieźle koksy Ja miałam termin na jutro i dziś mały ważył 3900 (gin mówiła że w terminie to kin 4300 by było ) ale przeglądając na fb grupę styczniową to sporo dzieci rodzi się powyżej 4 kg, dacie radę dziewczyny chociaż mnie to też przerażało.Byłam dziś na szczepieniu, nic przyjemnego. Musimy iść z małym na rehabilitację bo pediatra mówi że ma spięta obręcz barkową ale asymetrii nie ma, za to w szpitalu mówili że asymetrii lekka jest i rozejście mięśnia prostego ma brzuszku a pediatra znowu że z brzuszkiem wszystko dobrze, i kogo tu słuchać? 🤷 ♀️Wracamy też z tego Bielańskiego, nie wiem jak oni to planowali ale ta mieszanka tylko dwa tyg może być przechowywana a ja mam jej używać miesiąc pewnie zaraz znów będę musiała do nich jechać chociaż wcześniej tamta recepta miała wystarczyć na miesiąc. Nie ogarniam ![]() Jeszcze przed szpitalem czekałam za lekarzem małego i akurat wywiad dla TVN nagrywali na temat wczorajszego ogłoszenia wyroku TK. Nie wiedziałam jak stać żeby im nie przeszkadzać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Paulina1671 Czas edycji: 2021-01-28 o 13:43 |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Aktogimka, Charlotte, dzięki!
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, haha, widziałam ten wywiad! Stała reporterka przed wejściem, a ja sobie myślałam, że to szpital gdzie rodziłaś.
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2624 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Luzia, wszystkiego, wszystkiego dobrego ale też wielu innych pozadzieciowych wspaniałości.Nairobi, tulę mocno nie mam jeszcze pojęcia, jak to jest, ale jesteś dla Kai najlepszą, wymarzoną mamą. Górki i dołki na pewno będą, ale radzisz sobie super, walczysz, zaraz laktacja będzie hulać... Trzymaj się!Cytat:
![]() Cytat:
Gin już nic nie zlecał, ale też w sumie przez całą ciążę nie trafiły mi się żadne infekcje, aż się zdziwiłam - może to też miało jakiś wpływ, nie wiem. Cytat:
mam nadzieję, że w międzyczasie Gabryś jednak zmieni zdanie i rozważy wyjście.Cytat:
Nie przejmuj się Cytat:
Wkurza mnie ta końcówka, niby czuję się dobrze, ale w nocy nie mogę spać, budzę się po 7, 8 razy, nie mogę zasnąć, rano jestem nieprzytomna, a pies nie pozwala olać wszystkiego i wracać do łóżka. A jeszcze każdy wie, że że termin lada dzień, wszyscy chcą się jeszcze "ostatni raz" spotkać, póki można, wczoraj byli teściowie, dziś dzwonią przyjaciele, inna przyjaciółka się zapowiedziała na przyszły tydzień... i z jednej strony chętnie, bo prowadziliśmy fajne życie towarzyskie, a z drugiej - już naprawdę nie mam siły... |
|||||
|
|
|
#2625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój lekarz też doświadczony, też byłam załamana jak powiedział, że na pewno się jeszcze zobaczymy na wizycie. Ale z drugiej strony. Ja tam dzisiaj wskoczę na męża i może pełnia dodatkowo coś podziała oddaje się po prostu temu co ma być już nawet pogodzilam się z tym, że prawdopodobnie będzie ta cesarka, no trudno. Abyśmy zdrowe do domu wróciły, tak samo Ty z Gabrysiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poprzednio też miałam. Teraz jedna gin mówiła, że skoro wtedy miałam pozytywny to teraz też tak traktujemy. A druga będzie pobierać i badać ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Szoszoszo, dziękuję
|
|
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
Adhoc żeby na max 4kg się skończyło. Bo nie chcę potem wiadomości w gazetach, że w Gdańsku urodził się noworodek gigant z wagą 7kg
Poza tym dochodzę do wniosku, że mój synek jest leniwy od plemnika Siedzi w brzuchu zamiast wyjść na świat i wreszcie zacząć samodzielnie żyć, czerpie sobie pożywienie z łożyska i w ogóle luksus ma. A potem będzie do 40tki na garnuszku rodziców taki |
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też będzie duży, w 38+5 miał 3670g. Pewnie będzie miał lekko 4kg jakoś staram się o tym nie myślec. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szukaj plusów, 7 kg to od razu po porodzie będziesz fit! a z wywiadów i zdjęć jeszcze jakaś kasę wyciągniesz no i będziesz miała dziecko celebrytę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pytam o tego łososia bo w biedronce jest promocja na łososia wędzonego i tak ochoty na niego nabrałam ale widzę że na opakowaniu ma napisane że wędzony na gorąco wiec lecę później po niego ![]() Wstałam dzisiaj o 8:00 i właśnie zakończyłam 2h drzemkę w nocy już nie zasnę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale od rana mnie podbrzusze okresowo boli 🤷☠♀️ to może coś się w nocy dziać to przynajmniej wyspana będę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2635 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2637 | |||||||||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
przytulam Cie mocno ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
ale to nie ma co się przejmować. Przynajmniej wiesz kiedy po odejsciu wod zjawic sie w szpitalu podadza Ci antybiotyk i juz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja sie wczoraj dowiedziałam, ze moje ukochane Warszawskie Targi Książki odbędą się prawdopodobnie 17.06-20.06 Mam nadzieje ze tak bedzie, to takie drobne kroczki do normalności ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no już nie byłoby tak źle więc zobaczymy napewno dam znac jakby coś miało się dziać lepiej dzisiaj w nocy niż jutro. Bo tz gdzieś daleko robi. A jestem z moją babci i musiałabym się sama zawieść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2639 |
|
💑🐱📚👶
|
Ja tez bym chciala zeby u mnie juz cos sie zadzialo
jutro ciąża donoszona
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to tak naprawdę nie wiem czemu nam się tak spieszy. Do tych nieprzespanych nocy, kup i wrzasków ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

Jesteś najlepsza mama dla swojej dzidzi i radzisz sobie świetnie 

Wspaniałości, spełnienia marzeń i niech Ci poród lekkim będzie.
Mam nadzieję, że z każdym dniem będziesz się czuła lepiej i pewniej, raptem tydzień od porodu mija.

chyba te lutowe dzieci to nieźle koksy
Ja miałam termin na jutro i dziś mały ważył 3900 (gin mówiła że w terminie to kin 4300 by było
chociaż mnie to też przerażało.
♀️

nie mam jeszcze pojęcia, jak to jest, ale jesteś dla Kai najlepszą, wymarzoną mamą. Górki i dołki na pewno będą, ale radzisz sobie super, walczysz, zaraz laktacja będzie hulać... Trzymaj się!
z pół godziny tam siedziałam a tylko mocz miałam do oddania, masakra. Oczywiście w poczekalni pełno ludzi.
już nawet pogodzilam się z tym, że prawdopodobnie będzie ta cesarka, no trudno. Abyśmy zdrowe do domu wróciły, tak samo Ty z Gabrysiem
no i będziesz miała dziecko celebrytę

to może coś się w nocy dziać to przynajmniej wyspana będę 
przytulam Cie mocno 

podadza Ci antybiotyk i juz
Mam nadzieje ze tak bedzie, to takie drobne kroczki do normalności