Moda "plus size" - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-29, 14:19   #2851
Mischoko
Zakorzenienie

GG do Mischoko
Dot.: Moda "plus size"

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Kasiu - oczywiście!
Iza - zarumieniłam się miło słyszeć takie rzeczy ale kurde... to prawda
Chilanes Najszczersza - czasem "obcy" w sensie wirtualny przyjaciel pomoze Ci wiecej i mniej bezinteresownie niz nie jeden taki pseudo przyjaciel ktorego ma sie pod bokiem dziekuje ze wszystkie jestescie - jestem tak szczesliwa bo wlasnie moj tz dzwonil ze paczka do mnie przyszla i pyta co znowu wloczke i druty i te szydelka zamowilas ??? a ja ze taaaak a w srodku jest nie wloczka tylko testy owu i ciazowe i nowy termometr
Stary 2008-08-29, 15:17   #2852
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
zgadzam się. na przecenach bardzo oryginalne ciuchy można upolować

dołóż jeszcze Cubusa. niby rozmiary XL i 46 chyba, ale spore są, ja się mieszczę, a mam wiele ciuchów w rozmiarze 48.

Zawsze omijałam Cubusa, bo wydawało mi się, że tam są tylko małe rozmiary. Tak samo jak Limonatka, bez problemu weszłam w ich XL czy 46.

Wybieram się w ten weekend na polowanie na spodnie. Wszystkie spodnie bardzo szybko przecierają mi się w kroku.
Te ostatnie co kupiłam, Ullu Popken były fajne: dobrze leżały na tyłku, a nie zjeżdżały i były z takiego cienkiego dżinsu.
Kupowanie spodni to dla mnie udręka, bo większość jest za długa. Chyba tylko w C&A są takie wersje short dla niskich osób. Inne muszę skracać.
margaretka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 15:20   #2853
Limonatka
Zakorzenienie

ja od kiedy znalazłam te rurko-podobne w C&A to się w nich zakochałam i innych nie chcę! na razie nie przecierają się w kroku, co też jest plusem. tyle że ja jestem wysoka więc nie mam problemu z długością raczej.

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 15:24   #2854
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
ja od kiedy znalazłam te rurko-podobne w C&A to się w nich zakochałam i innych nie chcę! na razie nie przecierają się w kroku, co też jest plusem. tyle że ja jestem wysoka więc nie mam problemu z długością raczej.

Zazdroszczę

Ja się muszę nieźle naszukać, żeby coś znaleźć. W po skróceniu różnie bywa, spodnie nie zawsze zachowują fason.
margaretka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 15:38   #2855
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margaretka02 Pokaż wiadomość
Zawsze omijałam Cubusa, bo wydawało mi się, że tam są tylko małe rozmiary. Tak samo jak Limonatka, bez problemu weszłam w ich XL czy 46.

Wybieram się w ten weekend na polowanie na spodnie. Wszystkie spodnie bardzo szybko przecierają mi się w kroku.
Te ostatnie co kupiłam, Ullu Popken były fajne: dobrze leżały na tyłku, a nie zjeżdżały i były z takiego cienkiego dżinsu.
Kupowanie spodni to dla mnie udręka, bo większość jest za długa. Chyba tylko w C&A są takie wersje short dla niskich osób. Inne muszę skracać.
Oj skad ja znam ten problem ;p Tez zawsze musialam skracac, bo wszystkie byly za dlugie;/
Ja to ostatnio kupuje spodnie w H&M i choc jestem niziutka, bo zaledwie 162cm to osatnio kupilam sobie fajne czarne i tylko podwinełam dol i o dziwo obylo sie bez obcinania, jestem z nich nieziemsko zadowolona
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 17:44   #2856
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaretka02 Pokaż wiadomość

ja tak zawsze NewYorkera omijałam, a ostatnio kupiłam tam bez najmniejszego problemu idealne na mnie (46/48) bluzki i bluzę L i XL
Stary 2008-08-29, 19:35   #2857
GOśka T.
Zakorzenienie

Smile Dot.: Moda "plus size"

A ja nosze rozmmiar (święcie pzrekonana ze 44) a tu ostatnio 48 nawet weszło ledwo..wiec powtarzam sie ale taka jest prawda => rozmiar rozmiarowi nie równy. i te metki ostatnio mierzyłam xl troszke przyciasna, potem wzięłam xxl a ta jeszcze gorsza niz poprzednia ledwo cyc wszedł :P hahah i jak tu wierzyć metkom.

a ja musze aparat zakupić jakis bo brat swoim nie chce mi zdjec robić, ale ze co ze niby nie fotogeniczna jestem hmmm hehe

a kupiłam sobie wczoraj w cto balerinki niebieskie bo mi się czerwone porwałyale do biegania akuratne są) i już je lubięę))

i w poniedizałek ide szukac jakichś ubrań bluzke albo co sama nie wiem co mi trzeba spodnie też by sie przydały!o to wiem hihii
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-29, 19:49   #2858
adrijah
Zakorzenienie

fakt, u nas te rozmiary są w cały świat, ale jak np kupuję coś na allegro jakiejś brytyjskiej marki i rozmiar jest 18 to nie ma opcji zeby było niedobre
Stary 2008-08-29, 20:06   #2859
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Wysłałam Wam dziewczynki zaproszenia na n/k. Mam nadzieję, że sie nie pogniewacie
Gastone Twoj syn jest przepieknym chłopczykiem, wyslij Go do jakies reklamy. Wygląda jak aniołek!!!
Stary 2008-08-30, 18:42   #2860
gastone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Wysłałam Wam dziewczynki zaproszenia na n/k. Mam nadzieję, że sie nie pogniewacie
Gastone Twoj syn jest przepieknym chłopczykiem, wyslij Go do jakies reklamy. Wygląda jak aniołek!!!
Ahh dziekuje, tez tak mysle ze jest mniamusny.A co reklamy to sie zastanowie.
Dziewczyny mam propozycje, skoro nam sie fajnie tak plotkuje to moze zalozmy sobie poprostu watek plotki i ploteczki dziewczyn z plus sizes zeby ktos nam nie zarzucil ze tu na tym watku niemwoimy czsem o modzie heheh.Co wy na to???
Ja tez fantastycznie czuje kiedy czytam ten watek.Zawsze nie moge sie doczekac kiedy tu bede.
Co do rad dotyczacych sklepow to skorzystam napewnooo.
Mischoko kochana ja mam rozmiar 48/50 jak ty.Czasem jest to 20/22 a czsem 24!!!!(oo zgrozo) I zgodze sie w stu procentach ze rozmiar rozmiarowi nie rowny bo czesem wchodze i w 18!!!
gastone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 19:07   #2861
GOśka T.
Zakorzenienie

Smile Dot.: Moda "plus size"

a ja mam od wczoraj zaje ten tego humor hehehe wymieniali u mnie dwa młode chłopaki okna takie dowcipasy ze o ja cholercia no i jeden na piwo chciał "zostawi numer pani<ze niby ja staro wygladam czy co??> na piwo pójdziemy no to spoko to pójdziemy hehe po skończonej robocie w poniedizałek bedą znów to i se pójdizemy acoo mi tam. fajne chłopaki to co mi szkodzi nie
Ale ogólnie dawno sie tak nie ubawiłam a pozatym solidnie wykonali robote .

a ja dziś rano pojechałąm na miasto po bilety, i zaszłąm na ciuchy i kupiłam bokserkee hehehe już zima za pasem aja bokserke hahaha ale co tam za 7 zł pod blizke bede mieć ) ale ogólnie pzreszłam sie u soiebie po rynku i jakoś nic ciekawego nie widziałam :/ jakies ostatk ichyba mieli bo bluzki to małe rozmiaary,i jakieś takie niemrawe, licze ze w ponedziałek będzie większy wybór u "mojej" jednej pani byłam ipowiedziała ze bedize mieć dostawe )

p.s. Jakby cO to JA byłam
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-30, 19:43   #2862
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GOśka T. Pokaż wiadomość
a ja mam od wczoraj zaje ten tego humor hehehe wymieniali u mnie dwa młode chłopaki okna takie dowcipasy ze o ja cholercia no i jeden na piwo chciał "zostawi numer pani<ze niby ja staro wygladam czy co??> na piwo pójdziemy no to spoko to pójdziemy hehe po skończonej robocie w poniedizałek bedą znów to i se pójdizemy acoo mi tam. fajne chłopaki to co mi szkodzi nie
Ale ogólnie dawno sie tak nie ubawiłam a pozatym solidnie wykonali robote .

a ja dziś rano pojechałąm na miasto po bilety, i zaszłąm na ciuchy i kupiłam bokserkee hehehe już zima za pasem aja bokserke hahaha ale co tam za 7 zł pod blizke bede mieć ) ale ogólnie pzreszłam sie u soiebie po rynku i jakoś nic ciekawego nie widziałam :/ jakies ostatk ichyba mieli bo bluzki to małe rozmiaary,i jakieś takie niemrawe, licze ze w ponedziałek będzie większy wybór u "mojej" jednej pani byłam ipowiedziała ze bedize mieć dostawe )

p.s. Jakby cO to JA byłam
ja ostatnio też.. coraz zimniej w tyłek, a ja wytrwale bokserki szukam ale jeszcze nie znalazłam
Stary 2008-08-30, 20:30   #2863
Mary_Q
Zakorzenienie

aj wezcie ze spodniami makabra czasem 46 wejdzie a czasem 48 za male ;/ ogolnie spodnie nosze od 46-50 pociesze was,ze prz4ez brzuch ,ktory mi sie gromadzi ze tka powiem w okolicy bioder mam okolo 125 cm a wzrostu mam 157 cm ;/ ,wciecie w talli jest (uff chociaz jeden plus) w pasie roznica od bioder o ok 20cm mniej...no comment a biust maly a zduzym obwodem i odsteoem ekhem :| i jak sie tu nie zalamac ;/ chyba przerzuce sie w tym roku na bermudy+rajstopy ale z taka szeroka lydka kozakow na siebie nie dostane ;/ ahh podobaja mi sie botki na obcasie,ale co z tego jak obcas na jakim moge chodzic to max 4cm a i tak po takim cierpie...jestem po operacji kregolsupa i nie moge nosisc obcasow,nie wiem jak w tym roku znajde buty ehhh
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 22:11   #2864
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mary_Q Pokaż wiadomość
aj wezcie ze spodniami makabra czasem 46 wejdzie a czasem 48 za male ;/ ogolnie spodnie nosze od 46-50 pociesze was,ze prz4ez brzuch ,ktory mi sie gromadzi ze tka powiem w okolicy bioder mam okolo 125 cm a wzrostu mam 157 cm ;/ ,wciecie w talli jest (uff chociaz jeden plus) w pasie roznica od bioder o ok 20cm mniej...no comment a biust maly a zduzym obwodem i odsteoem ekhem :| i jak sie tu nie zalamac ;/ chyba przerzuce sie w tym roku na bermudy+rajstopy ale z taka szeroka lydka kozakow na siebie nie dostane ;/ ahh podobaja mi sie botki na obcasie,ale co z tego jak obcas na jakim moge chodzic to max 4cm a i tak po takim cierpie...jestem po operacji kregolsupa i nie moge nosisc obcasow,nie wiem jak w tym roku znajde buty ehhh
ja bez brzucha w tych okolicach (jeszcze się trzyma na odpowiedniej wysokości, ale nie wiadomo jak długo ) mam 122 w biodrach chociaz i tak troche w biodrach 'zgubilam' dzięki masażom i boczki prawie zgubiłam
Stary 2008-08-31, 09:04   #2865
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

czesc dziewczyny
dawno mnie nie było bo urlopuje
ale pierwsze co zrobilam to zaprosilam Was do znajomych na NK
dieta narazie pozucona bo troche baluje ale co tam :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-31, 09:55   #2866
Mary_Q
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
ja bez brzucha w tych okolicach (jeszcze się trzyma na odpowiedniej wysokości, ale nie wiadomo jak długo ) mam 122 w biodrach chociaz i tak troche w biodrach 'zgubilam' dzięki masażom i boczki prawie zgubiłam
no widzisz to chociaz jakos proporcjonalnie wygladasz,poprostu jako wieksza kobietka ja nie wiem czemu ale zamiast miec taki brzuch jaby to powiedziec kurcze do przodu jak kobietki w ciazy to ja mam go kurcze nisko ja nie wiem jak mam to powiedziec ;/,ze on jest na biodrach i jest taki galaretowaty :| przez co z profilu wygladam jakbym pilke polknela haha bo jedna polkula z przodu a druga to zadek :P lol :P dlatego mam duzy problem ze spodniami ;/ nie dostane takich rzeby byly ciasniejsze w udach czy lydkach ;/
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 13:23   #2867
chilanes
Zakorzenienie

Plotkary, plotkary Wątek do plotkowania też jest moja droga, ale dziewczynom chyba tu wygodnie
Stary 2008-08-31, 17:11   #2868
gastone
Raczkowanie

Cytat:
Plotkary, plotkary Wątek do plotkowania też jest moja droga, ale dziewczynom chyba tu wygodnie
Watek do plotkowania\?/ A ja nic nie wiem? Ale to chyba nie jest Grupa wsparcia dla puszystych wisazanek?
Stary 2008-08-31, 17:37   #2869
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gastone Pokaż wiadomość
Watek do plotkowania\?/ A ja nic nie wiem? Ale to chyba nie jest Grupa wsparcia dla puszystych wisazanek?
a żebyś wiedziała, że jest
Stary 2008-08-31, 17:51   #2870
kasiamniam
Wtajemniczenie

kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 10:53   #2871
madzia_g
Zakorzenienie

hej Laski!
wróciłam znad jeziorka pogoda nie dopisała ale i tak było cudownie nawet nie czułam się jak foka w stroju kąpielowym ale jak wrocilam do Lublina wszystkie kompleksy wrocily ;( ps. moj byly ma nowa dziewczyne po dlugiej zalobie po tym jak go zostawilam i jestem zazdrosna. znalazlam ja na naszej klasie, to jest opalona blondyna, szczuplutka :/ nie kocham go ale jestem smutna i zazdrosna :/;/
a odnosnie mody bo o tym jest watek to dzis ide kupic jakies spodnie, chce jeansy bo jak ostatnio kupowalam materialowe spodnie to raz dwa mi sie przecieraly :/ a w ogole to nie wiem w czym isc na zakupy wszystkie spodnie mam przetarte :/ do tego wczoraj obtarly mnie ostatnie spodnie i mam teraz rane :/ nie wiem w czym sie ruszyc z domu ://

a jeszcze jedno mam pytanie.. czy sa legginsy rozmiar 5? bo chodzilam po sklepach i najwieksze byly 3/4 i takie kupilam, jakos w nie weszlam ale niewygodnie mi bylo i ciasne byly. wolalabym rozm. 5

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 12:16   #2872
chilanes
Zakorzenienie

gastone - tak kochana, tamten wątek służy do marudzenia, plotkowania, gadania, żalenia się, chwalenia, dopingowania, itd, itd
Stary 2008-09-01, 12:20   #2873
Mischoko
Zakorzenienie

GG do Mischoko

Mam dola dzis jak cholerka..... dzis wydaje sie jeszcze grubsza niz zwykle... chyba jesien mnie dopada a juz na pewno @.... wrr nie znosze sie takiej...
Stary 2008-09-01, 12:27   #2874
chilanes
Zakorzenienie

madzia - imienniczko moj, są takie leginsy i w sklepach i na all. ostatnio u siebie znalazłam "leginsowy raj" wszelakie kolory i duże rozmiary mieli, ciekawe, czy to chwilowe, czy może dociera po mału do sprzedawców, że nie każdy nosi 36 ;/

Mischoko - kochana przytulam, głowa do góry, mi też się
@ zbliża, więc pod koniec tygodnia będę nieznośna i wredna od razu się usprawiedliwiam, jakbym była dla Was upierdliwa

Co do staników - u mnie sprzedawcy są kurczę niereformowalni! wciąż wciskają mi większy obwód i mniejszą miskę, zamaist na odwrót ;(
Stary 2008-09-01, 12:34   #2875
Mischoko
Zakorzenienie

GG do Mischoko

Dziekuje ale u mnie tro bardzie z powodu braku babelka (
Stary 2008-09-01, 12:56   #2876
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość

a jeszcze jedno mam pytanie.. czy sa legginsy rozmiar 5? bo chodzilam po sklepach i najwieksze byly 3/4 i takie kupilam, jakos w nie weszlam ale niewygodnie mi bylo i ciasne byly. wolalabym rozm. 5
są, są ja ostatnio kupiłam dwie pary z przeceny w KappAhlu takie z rajstopowego materiału. a na Allegro też widziałam, ale już takie bardziej getrowe, a nie rajstopowe - w sam raz na jesień/zimę przymierzam się do kupienia właśnie

Cytat:
Napisane przez Mischoko Pokaż wiadomość
Mam dola dzis jak cholerka..... dzis wydaje sie jeszcze grubsza niz zwykle... chyba jesien mnie dopada a juz na pewno @.... wrr nie znosze sie takiej...
zrób sobie dzień dla siebie - z dobrym jedzonkiem, jakąś maseczką, dobrym filmem/serialem/książką itp

Cytat:

Co do staników - u mnie sprzedawcy są kurczę niereformowalni! wciąż wciskają mi większy obwód i mniejszą miskę, zamaist na odwrót ;(
e, bo sprzedawcy są do bani! ja już w ogóle zrezygnowałam z zakupów stacjonarnych i kupuję tylko na Internecie. teraz np. czekam na taki stanik - http://cgi.ebay.pl/BNWT-Freya-Bras-A...QQcmdZViewItem

polowałam też na sportowy, ale się spóźniłam na koniec aukcji eh. ale może znów wystawią..

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 14:05   #2877
gastone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mischoko Pokaż wiadomość
Niee smuc sie.Pociesze cie mowiac ze tez mam dola? heheh Jade wkrotce do ojczyzny i juz sie boje spojrzen na grubaske...|Eh..do tego nie moge kupic zadnego plaszczyka jesiennego...Mischoko wiem ze lubisz szydelkowe robotki wiec dla ciebie wstawiam zdjecie cardigana robionego na szydelku ktory wlasnie zakupilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8a52_1[1].jpg (31,1 KB, 9 załadowań)
Stary 2008-09-01, 14:17   #2878
Mischoko
Zakorzenienie

GG do Mischoko

Gastone ja wrocilam niedawno i wiesz co tu jest ok tu nikt dziwnei nie ptrzy ale w Pl to koszmar sprobuj pojsc do McDonalda albo chocby na lody patrza tylko na ciebie ze oooo gruba i to jeszcze zre lody - ja prawie dwa tygodnie spedzialam na przemian u dentysty i w szpitalu u mojej mamy (dzis ma juz rozrusznik serca) wiec nie musialam sie nigdzie pokazywac za duzo. Ale mam dola bo w tym cyklu tez nici z babelka beda ale co zrobic moj malz ma teraz druga zmiane...... a do tego od dzis jestem na dwudniowej glodowce oczyszczjacej i nerwy mam bo glod mi zaglada w oczy..... ale jutro bedzie lepiej....
Limonatka dzieki za dobre rady ale nie dzis jedzonko )))

Edit 1:Gastone sweterek super, moge takie robic ale chodzic jakos nie widze sie w czyms takim

Edit 2:I jeszcze jedno NIEZMIERNIE DZIEKUJE za wszystkie zaproszenia na NK klaniam sie w pas z podziekowaniami

Edit 3:Jestem dzis jak kreska.... a ze kreska wg mnie musi byc gruba i wyrazna to tak sie wlasnie dzis czuje....

Edytowane przez Mischoko
Czas edycji: 2008-09-01 o 15:33 Powód: dopiski
Mischoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 16:00   #2879
chilanes
Zakorzenienie

Limonatka - obśliniłam monitor, klawiaturę i biurko z zachwytu nad tym staniczkiem, boski jest!

A ja się boję zamawiać bieliznę przez internet ;/ boje sie, ze będzie w złym rozmiarze ;/

mischoko - kochana bąbelek w końcu wyskoczy, na pewno! co ma nie wyskoczyć, jak wyskoczy, przecież wszystkie tu trzymamy kciuki zobacz ile cioć do wirtualnego opiekowania się będzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg melody.fuschia.800.jpg (39,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg michelle_m.jpg (60,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg olivia_m.jpg (90,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Opal.jpg (65,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg opal.fuschia.800.jpg (138,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg opal.pink.800.jpg (119,4 KB, 10 załadowań)
Stary 2008-09-01, 16:15   #2880
Mischoko
Zakorzenienie

GG do Mischoko

No bardzo bym chciala..... matko piekne sa te fotki, ta ostatnia tuniczka bardzo mi sie podoba

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości